În TOATE mănăstirile, indiferent de faima şi importanţa istorică, culturală şi duhovnicească pe care ar avea-o...
Ce spuneţi? :?

O asemenea restricţie pur şi simplu nu ar fi înţeleasă, chiar dacă ea caracterizează monahismul ortodox din toate timpurile şi locurile. Eu sunt 100% deacord cu practica de la Essex, Ormylia şi Athos, dar cred că ea nu poate fi implimentată la scară largă la noi. Poate doar în cazuri izolate, dar şi acolo cumva fără ştirea episcopului, căci ierarhii noştri nu au treabă cu aşa ceva.Ce părere aveţi dacă în mănăstirile noastre s-ar introduce un program ca şi cel din Grecia, mă refer la vizite. Să fie mănăstirea deschisă pentru vizitatori doar în zilele de luni, marţi, joi, sâmbătă şi duminică - şi doar câteva ore, şi astea în marea lor majoritate să fie anunţate din timp la telefon (aşa cum este la Essex, Ormylia, ş.a.). Şi pe lângă aceasta, apelurile telefonice la fel să fie restricţionate la un program asemănător (scoţând din listă ziua de duminică şi sărbătorile în orice zi ar fi ele)???
Faima istorică a unei mănăstiri chiar că nu contează. Un astfel de lăcaş ori este mănăstire, ori e muzeu. Şi într-un caz şi-n altul trebuie să se supună statutului pe care-l are sau pretinde.În TOATE mănăstirile, indiferent de faima şi importanţa istorică, culturală şi duhovnicească pe care ar avea-o...
100% deacord cu Sf. Calinic.Sfantul Calinic scria ca viata monahala va decade tocmai datorita turismului monahal.
Înapoi la “CANOANE şi REGULI BISERICEŞTI”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori