alegerea duhovnicului

Tot ce e legat de domeniile de mai sus...
iuli4u2003
Mesaje: 1
Membru din: 03 Dec 2012, 14:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: inginer

alegerea duhovnicului

Mesaj necititde iuli4u2003 » 03 Dec 2012, 15:35

in legatura cu alegerea duhovnicului, as vrea sa stiu daca sunt intr-un oras cu studiile si cu serviciul dar de fel sunt din alt oras, de unde e bine sa fie duhovnicul? inca nu stiu in care din orase ma voi stabili. nu m-am spovedit niciodata . si nu stiu cum sa procedez in alegerea duhovnicului.
multumesc

Veronika
Mesaje: 135
Membru din: 05 Sep 2010, 23:00
Confesiune: ortodox
Preocupări: biologie, spiritualitate ortodoxa
Localitate: Chişinău

Re: alegerea duhovnicului

Mesaj necititde Veronika » 08 Dec 2012, 22:37

in legatura cu alegerea duhovnicului, as vrea sa stiu daca sunt intr-un oras cu studiile si cu serviciul dar de fel sunt din alt oras, de unde e bine sa fie duhovnicul?
Dacă vă aflaţi mai mult în oraşul unde vă faceţi studiile, ar fi foarte bine să vă găsiţi un duhovnic de acolo, în felul ăsta veţi avea posibilitatea să mergeţi la el mai des, mai ales că sunteţi la început de cale, (mă refer la relaţia: duhovnic-ucenic).
Dar dacă v-a rândui Dumnezeu să-l găsiţi în oraşul unde locuiţi, tot e bine. Eu cred că nu contează distanţa, important e să vă rugaţi şi să-l alegeţi pe preotul care să fie mai aproape de sufletul dumneavoastră, şi să fie gata să vă ajute în orice moment şi situaţie, mai ales cu rugăciunea, pentru că în viaţa duhovnicească sunt multe lucruri care trebuie aranjate corect şi la timp, şi este foarte greu şi periculos să încerci de unul singur.
" Căutaţi, şi veţi afla", zice Mîntuitorul.


Înapoi la “CANOANE şi REGULI BISERICEŞTI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron