Incidente după Sf. Împărtăşanie (vomă, hemoragii)

Tot ce e legat de domeniile de mai sus...
VasileTRR
Mesaje: 1
Membru din: 09 Dec 2012, 23:08
Confesiune: ortodox
Preocupări: teolog, publicist, misiologie, liturgica

Incidente după Sf. Împărtăşanie (vomă, hemoragii)

Mesaj necititde VasileTRR » 09 Dec 2012, 23:17

Buna seara,
Va rog sa ma lamuriti intr-o chestiune... un copil de 7 ani (sanatos tun) s-a impartasit duminica asta, dar dupa masa, din nu stim ce motive, i s-a facut rau si a vomitat, a vomat la baie, parintii din nestiinta nu au facut nimic, va rog sa-mi spuneti ce-i de facut????????? Preotul care l-a impartasit are vreo vina ?????

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5387
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Lamuriri

Mesaj necititde protosinghel » 10 Dec 2012, 01:37

La câte semne de întrebare aţi pus, îmi dau seama că treceţi printr-o stare încordată pe care încerc să o destind inclusiv printr-un răspuns poate un pic ironic:
1. Reieşind din cele scrise în căsuţa cu "preocupări" se crează impresia că, cel puţin, intuiţi răspunsul sau poate chiar îl ştiţi.
2. Singura "vină" a preotului este că încă nu a ajusn clarvăzător, prezicător şi ghicitor.
3. (Şi acum serios) Cred că este un incident în care nu trebuie să căutăm un vinovat concret, mai ales că e vorba de un copil sănătos la care nici nu te aşteptai. Şi, cu toate acestea, părinţii copilului trebuie să se spovedească şi să li se explice ce înseamnă Sf. Împărtăşanie. Ei trebuie să ştie că dacă copilul poate voma, ei trebuie să aibă la îndemână o pungă în care să se vomeze, dar nu la WC, împreună cu excrementele.
4. Trebuie să fim responsabili de fiecare fărâmitură din Sfintele Taine, dar în situaţii de acestea să nu exagerăm lucrurile. Multe se pot întâmpla, inclusiv preotului, dar cred că Dumnezeu pedepseşte numai indiferenţa şi nonşalanţa, nu şi buna intenţie de a te împărtăşi, mai ales atunci când eşti bolnav şi riscul de vomă este practic în permanenţă. O mică picătură de Sf. Trup şi Sânge se asimilează repede în organism şi mai ales dacă se mănâncă mai multe bucate s-ar putea nici să nu fie vomată. E mai grav atunci când vomează cel care a consumat potirul. Deja acolo e multă împărtăşanie...

Deci pocăinţă şi atenţie! Cred că părinţii ar trebui mai degrabă puşi să citească ceva despre Sf. Împărtăşanie, decât să li se dea nu ştiu câte metanii, dar să rămână în neştiinţă...

Iertaţi-mi ironia. N-a fost batjocură.

claudia
Mesaje: 2
Membru din: 11 Apr 2015, 19:08
Confesiune: ortodox
Preocupări: profesor

Re: Incidente după Sf. Împărtăşanie (vomă, hemoragii)

Mesaj necititde claudia » 11 Apr 2015, 19:18

Sarumana..si Hristos a inviat! Parinte....am pățit ceva foarte neplacut. . M.am spovedit si impartasit dar am ceva probleme de sanatate...am baut foarte putin vin acasa.. apoi am vrut sa ma odihnesc dar la vreo 4 sau 5 ore de la Sfânta împărtășanie am vomitat :( Poate si fin cauza ca mirosea a mancare...supa ce am iesit din spital nu mai suport nici un fel de miros.... Nu mi s.a mai întâmplat niciodata asa ceva... merg constant la biserica... ma impartasec....din cate stiu nu am ascuns nimic la sf spovedanie.. ce sa fac... Mai este valabila impartasania? Multumesc.

claudia
Mesaje: 2
Membru din: 11 Apr 2015, 19:08
Confesiune: ortodox
Preocupări: profesor

Re: Incidente după Sf. Împărtăşanie (vomă, hemoragii)

Mesaj necititde claudia » 11 Apr 2015, 19:21

Ps. Problemele de sanatate inseamna: o pneumonie facuta acum doua luni, din care nu mi-am revenit..am stat mai mult in spital.... rectocolita...dischinezie bilara si altele..si slabiciune trupeasca..stari de lesin, ameteala si sufocare dupa ce am ieșit din spital... IERTATI.

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5387
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Incidente după Sf. Împărtăşanie (vomă, hemoragii)

Mesaj necititde protosinghel » 16 Apr 2015, 11:09

Împărtăşirea e valabilă. Voma la fel.
Mergeţi şi vă spovediţi, iar altă dată, fiţi mai atentă. Dacă vă simţiţi rău şi simţiţi că probabilitatea de a vomita este destul de mare, amânaţi împărtăşirea până vă faceţi bine.


Înapoi la “CANOANE şi REGULI BISERICEŞTI”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX