circumcizia la barbati (in Biblie)

Studiul şi Exegeza Vechiului şi Noului Testament. Probleme de traducere şi intelegere a textului biblic
Metamorfoza
Mesaje: 104
Membru din: 06 Aug 2012, 17:28
Confesiune: ortodox
Preocupări: Filozofia si Teologia

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde Metamorfoza » 12 Aug 2012, 21:00

Primul consiliu apostolic a hotorit ca nu e nevoie ca ne-evreii care vin la crestinism sa se circumcida. - Fapte 15

gupalusi

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde gupalusi » 12 Aug 2012, 21:22

Primul consiliu apostolic a hotorit ca nu e nevoie ca ne-evreii care vin la crestinism sa se circumcida. - Fapte 15
ai dreptate ca au hotarat asta. defapt asta a fost hotarat de pavel cu mult inaintea lor. intrebarea e, au crestinii acelasi d-zeu cu evreii, care a alcatuit cerurile si pamantul? daca "NU", inseamna ca ai dreptate si tu, si consiliul, si pavel.

daca cumva m-am exprimat pe neintelesul unora dintre voi, "d-zeul evreilor" e D-zeul din Vechiului Testament... pt ca d-zeul cel nou din Biblia Crestina il contrazice.

apasarar

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde apasarar » 13 Aug 2012, 21:39

Galateni 5 :1. Staţi deci tari în libertatea cu care Hristos ne-a făcut liberi şi nu vă prindeţi iarăşi în jugul robiei.
2. Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veţi tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.
3. Şi mărturisesc, iarăşi, oricărui om ce se taie împrejur, că el este dator să împlinească toată Legea.
4. Cei ce voiţi să vă îndreptaţi prin Lege v-aţi îndepărtat de Hristos, aţi căzut din har;
5. Căci noi aşteptăm în Duh nădejdea dreptăţii din credinţă.


Sunt 2 Legi:
1.Legea cea Noua MANTUITOARE data de IIsus sau Legea cea Noua
2.Legea cea Veche data lui Moise. Am impresia ca are si pagini de blesteme pentru anumite cazuri .

Deci nu fa putin din Legea cea Veche si putin din legea cea Noua. Mergi dupa Legea cea Noua Mantuitoare si ATAT.

1.Legea cea Veche nu e data crestinilor adica copiilor lui Dumnezeu
2.Legea cea Veche nu e data ingerilor
3.Legea cea Veche e data copiilor lui Adam si Eva.

Daca cineva se transforma in inger Legea chiar si eterna nu i se mai aplica. La fel daca se transforma in copil al lui Dumnezeu.

Chiar Dumnezeu vorbeste despre Noua Lege mult mai buna:

ieremia 31:31. Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda legământ nou.
32. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinţii lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deşi Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul.
33. Dar iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel, după zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea înăuntrul lor şi pe inimile lor voi scrie şi le voi fi Dumnezeu, iar ei Îmi vor fi popor.
34. Şi nu se vor mai învăţa unul pe altul şi frate pe frate, zicând: "Cunoaşteţi pe Domnul" că toţi de la sine Mă vor cunoaşte, de la mic până la mare, zice Domnul, pentru că Eu voi ierta fărădelegile lor şi păcatele lor nu le voi mai pomeni".

Cum e posibil o Lege Veche eterna urmata de o alta Lege schimbata? Fiecare se aplica la altcineva.
Ultima oară modificat 13 Aug 2012, 21:53 de către apasarar, modificat 1 dată în total.

esenin
Mesaje: 1252
Membru din: 02 Iul 2008, 20:52
Confesiune: eterodox
Preocupări: artele vizuale, electronica

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde esenin » 13 Aug 2012, 21:51

Ce aiureala amice! care ar fi articolele diferite in cele doua Legi? Prin ce se deosebesc ele? Vorbesc de continuturile lor - nu de scopurile lor. (sa nu-mi spui, adica, ca una este mantuitoare si alta nu).

apasarar

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde apasarar » 13 Aug 2012, 22:02

Esenin sa citim la Sheol wikipedia:

She'ol ( /ˈʃiːoʊl/ shee-ohl or /ˈʃiːəl/ shee-əl; Hebrew שְׁאוֹל Šʾôl), translated as "grave", "pit", or "abode of the dead", is the Old Testament/Hebrew Bible's underworld, a place of darkness to which all the dead go, both the righteous and the unrighteous, regardless of the moral choices made in life, a place of stillness and darkness cut off from God.[1]

Adica tradus, banuiesc din perspectiva lageii celei vechi sau a VT, DUPA MOARTE buni sau rai la intuneric despartiti de Dumnezeu. Seamana asta a rai?

The inhabitants of Sheol were the "shades" (rephaim), entities without personality or strength.
Adica tradus: Locuitorii sheolului sunt umbre sau entitati fara personalitate sau putere.

Ideea e asta: daca cei din legea cea Veche se iau de par cu cei din legea cea Noua nu rezolva nimic. Daca vin la Legea cea Noua, legea cea Noua si statusul de copil al lui Dumnezeu poate ajuta pe cei din Sheol sa intre in rai. Asta e un proiect care merita efortul nu ramanerea pe loc si condamnarea generatiilor viitoare de cei ai Legii Vechi. Si da, nu eu am scris astea pe Wikipedia. Eu cand scriu mi le cam sterg ca nu vor sa creada.

Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.

Cum exact te nasti din nou cu LEAGEA CEA VECHE ca sa vezi imparatia lui Dumnezeu. Du-te prin spitale si cauta vreun om al Legii celei Vechi sa zicem musulman care vine din moarte si zice am fost in rai. Noroc bun si anunta-ma si pe mine.

La crestini uite aici: http://www.youtube.com/watch?v=l-XX0u4mnUg

Sau aici cum unii copii ai lui Dumnezeu viziteaza raiul din viata aceasta:
Parintele Cleopa treptele rugaciunii:"


Iar, dacă această rugăciune, care o zic cu gura şi o înţeleg cu mintea, o duc până la simţirea inimii - ea a devenit atunci rugăciunea inimii, altă treaptă mai înaltă. Deci, auzi ce spune Sfântul Apostol Pavel: Vreau mai bine să zici cinci cuvinte cu mintea în biserică, decât zece mii de cuvinte cu limba. Aţi auzit cu cât este mai înaltă rugăciunea minţii decât a limbii? Că preferă apostolul mai degrabă să zică cinci cuvinte cu mintea în biserică, decât zece mii de cuvinte cu limba; fiindcă, a te ruga cu mintea, este rugăciune mult mai înaltă decât a limbii.

Dar rugăciunea minţii este desăvârşită? Nu! Nici a minţii nu-i desăvârşită. Rugăciunea minţii de-abia o numesc dumnezeieştii Părinţi, jumătate de rugăciune, sau pasăre cu o aripă, sau rugăciune cu-n picior, că nici rugăciunea minţii nu-i desăvârşită. Îi mai trebuie ceva. Trebuie să ducem această rugăciune de la înţelegerea minţii la simţirea inimii.

Când noi zicem o rugăciune cu limba şi o înţelegem cu mintea şi o simţim cu inima, ea devine sferică, rotundă, în mişcarea sufletului nostru. Această rugăciune este mult mai desăvârşită şi se numeşte rugăciunea inimii.

Dar o să mă întrebaţi: Rugăciunea inimii este cea mai înaltă? Nu! Sunt rugăciuni şi mai înalte decât a inimii. Dar la rugăciunea inimii, zice Sfântul Isaac Sirianul, de abia ajunge unul din zece mii. Iar la rugăciunea care-i mai sus decât a inimii, de abia ajunge unul din neam în neam; aşa de înaltă este rugăciunea care trece peste cea a inimii. Şi care sunt treptele mai sus de rugăciunea inimii?

Prima este rugăciunea numită De sine mişcătoare. De ce se cheamă aşa? Când s-a întărit rugăciunea în inimă, adică "Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine păcătosul!", de la o vreme inima se roagă fără să zică limba cuvinte. Este ceea ce spune la "Cântarea Cântărilor", în Biblie: Eu dorm şi inima mea veghează. Ştii cum este atunci rugăciunea noastră? Aşa cum ai întoarce un ceas şi apoi el merge singur.

În această treaptă ajungi la ceea ce spune marele Apostol Pavel: Neîncetat vă rugaţi (I Tes. 5,17). Ni s-ar părea că Apostolul Pavel zice aici ceva mai presus de puterea noastră. "Cum să mă rog neîncetat? Dar eu mănânc. Mă pot ruga când mănânc? Dar eu vorbesc cu oamenii. Mă pot ruga?" Te poţi, dacă vrei!

Omul care a ajuns la rugăciunea de sine mişcătoare, oriunde ar fi, inima lui se roagă permanent. Dacă-i în avion, dacă-i în tren, dacă-i în fabrică, dacă-i la gară, dacă-i pe drum, dacă doarme, inima lui se roagă neîncetat. Această rugăciune, când ajunge să fie "de sine mişcătoare", toată viaţa omului este o rugăciune. Orice lucrează pe pământ, el tot timpul se roagă.

Apostolii nimic n-au învăţat mai presus de puterea noastră. Când a zis Apostolul Pavel: Neîncetat vă rugaţi, cel ce ajunge la "rugăciunea de sine mişcătoare", împlineşte cuvântul lui. El dacă mănâncă, inima lui se roagă, când vorbeşte cu oamenii, are în taină altă gură: gura cea de foc a Duhului Sfânt din inima lui. Cu aceea vorbeşte cu Dumnezeu. Este "gura Duhului", cum o numeşte Vasile cel Mare. Un asemenea om, care a câştigat "rugăciunea de sine mişcătoare", orice-ar face el, inima lui se roagă. Aceasta este a patra treaptă a rugăciunii.

Este şi o altă treaptă mai înaltă decât aceasta: rugăciunea cea văzătoare. Care este aceasta? Ai văzut pe Sfântul Antonie cel Mare? De-acolo, din muntele lui, din Tebaida, unde era el în Egipt, se ducea cu mintea la Sfântul Amonie, alt sihastru mare. Acela ieşise din viaţă şi sufletul lui era dus de îngeri la cer. Şi el a început a se închina. Şi l-au întrebat călugării: "Părinte, de ce te închini?" Şi el a răspuns: "Fratele nostru Amonie, marele stâlp al cerului şi al pământului, se duce la cer şi m-am închinat sufletului lui".

Şi era mare distanţa de la Sfântul Antonie până la muntele lui Amonie, însă Antonie vedea sufletul lui Amonie cum este ridicat de îngeri la ceruri când a ieşit din trup. Asta înseamnă oameni înainte-văzători sau cu minte înainte-văzătoare de Dumnezeu!

Când ajunge omul să fie înainte-văzător de Dumnezeu, el are această rugăciune numită "văzătoare". Deci, se suie cu mintea aşa de tare, că el vede aici unde suntem noi, câţi demoni sunt - că sunt mulţi - şi câţi îngeri sunt. Pe toţi îi vede. Şi vede pe cel ce şi-a curăţit inima, vede şi gândurile; gândurile ce le gândeşte fiecare. Atât de curată devine mintea lui, că îţi spune ce gândeşti tu, ce gândeşte celălalt. La fiecare le ştie gândurile. Ai văzut la Mântuitorul: Ştiind gândurile cărturarilor şi ale fariseilor, a zis: Ce gândiţi rele în inimile voastre? Ce este mai uşor a zice? Ridică-te şi ia-ţi patul tău şi umblă? Sau a zice: iartă-ţi-se păcatele? Se uita şi vedea gândurile lor.

Deci, la măsura aceasta ajunge omul care are rugăciunea de sine văzătoare. Ştie gândurile la toţi care sunt de faţă. Vede duhurile rele, vede îngerii şi pe toţi care se îngrijesc de mântuirea noastră aici.

Dar este şi altă treaptă de rugăciune mai înaltă, a şasea: Rugăciunea în extaz sau în uimire. Prin aceasta, în vremea rugăciunii, omul se răpeşte cu mintea la cer, faţa lui se face ca focul şi mâinile şi degetele lui ca făcliile de foc şi nu mai este pe pământ cu mintea, ci numai în cer.

Ultima rugăciune, mai înaltă decât cea în extaz, este: Rugăciunea cea duhovnicească. Aceasta este a şaptea. Rugăciunea duhovnicească nici nu se mai cheamă rugăciune. Ea, după toţi dumnezeieştii Părinţi, se cheamă vedere duhovnicească şi Împărăţie a cerului. La fel zice şi dumnezeiescul Părinte Isaac Sirul.

Deci, rugăciunea duhovnicească este mai presus de hotarele rugăciunii. Ea este o fire cu Dumnezeu. Asta este ceea ce a văzut marele Apostol Pavel: Ştiu pe un om oarecare, care acum paisprezece ani, s-a răpit până la al treilea cer şi a auzit acolo cuvinte, care nu este cu putinţă omului a le grăi. În trup sau afară din trup, nu ştiu. Dumnezeu ştie!

El nu ştia cum a fost. Că în rugăciunea aceasta duhovnicească mintea omului nu mai lucrează după a sa putere. Ci este luată de puterea Duhului Sfânt şi-i dusă în slăvile cereşti şi nu mai poate cugeta ce vrea ea. Mintea omului este dusă la descoperiri mari în iad, în cer, unde vrea să-l ducă Duhul sfânt. Şi omul acesta este în mari descoperiri şi când vine iar în aşezarea lui, nu ştie dacă a fost în trup sau în afară de trup, ca Apostolul Pavel.

Aceasta este cea mai înaltă rugăciune, de care spune dumnezeiescul Părinte Isaac Sirul că "de abia se învredniceşte unul din neam în neam, de o descoperire ca aceasta". Într-o generaţie abia dacă se găseşte unul."


E un cantec cu trezirea din somnul cel de moarte....... Buna dimineata esenin.

esenin
Mesaje: 1252
Membru din: 02 Iul 2008, 20:52
Confesiune: eterodox
Preocupări: artele vizuale, electronica

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde esenin » 14 Aug 2012, 16:02

Aha...!
Bine, bre. Mai scrie-ne de-astea, că ne plictisim...

apasarar

Re: circumcizia la barbati (in Biblie)

Mesaj necititde apasarar » 15 Aug 2012, 19:25

Parintele Cleopa la pruncie sau cum a fost daruit Maicii Domnului:

VIATA SI NEVOINTELE
CUM A FOST DARUIT MAICII DOMNULUI

PRUNCUL CONSTANTIN

In primele doua luni dupa nastere, pruncul Con-stantin - viitorul Parinte Cleopa - era tot timpul bolnav. De la o vreme nu mai manca aproape nimic si plangea zi si noapte. Toti erau ingrijorati de viata lui.

Nestiind ce sa mai faca, mama lui, Ana, a fost sfatuita de batranele din sat sa se duca cu pruncul bolnav la vestitul duhovnic Conon Gavrilescu de la Schitul Cozancea, care era un mare exorcist si vindeca multi bolnavi cu sfanta rugaciune.

Ajungand la chilia duhovnicului Conon, unde astepta multa lume, si-a spus durerea ei, plangand cu multe lacrimi:

- Ce sa fac, parinte, ca acest copil de la o vreme nu mai mananca si plange intr-una? Ma tem sa nu moara.

- Stii ce sa faci? Sa-l daruiesti Maicii Domnului!

- Cum sa-l daruiesc Maicii Domnului?

- Iata cum, a zis el. Ia o lumanare si un prosop, aseaza pruncul inaintea icoanei Maicii Domnului din biserica si zi asa: ''Maica Domnului, iti daruiesc tie copilul acesta care este bolnav! Fa ce stii tu cu el!''

Atunci mama pruncului s-a inchinat cu lacrimi la icoana Maicii Domnului, facand trei metanii, si, cazand in genunchi, a zis plangand: ''Maica Domnului, iti daruiesc tie copilul acesta al meu, ca este bolnav si plange mereu. Fa ce stii tu cu el!'' Si l-a trecut de trei ori pe sub sfanta icoana.

De atunci pruncul Constantin s-a facut sanatos. Aceasta a fost o adevarata minune a Maicii Domnului, iar din momentul acela Constantin nu a mai fost bolnav de moarte toata viata sa.

Asa miluieste Maica Domnului pe mamele care nasc copii in frica de Dumnezeu.


Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX