Acțiunile lui Dumnezeu.

Studiul şi Exegeza Vechiului şi Noului Testament. Probleme de traducere şi intelegere a textului biblic
Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 03 Feb 2014, 22:06

Hai sa incerc sa raspund si eu din cunostintele mele,poate te ajuta ,sper .
Ceia ce este scris ,este scris tot de Dumnezeu si, El stia ce se va intimpla de aceia a zis "Cerul si pamantul vor trece dar Cuvintele mele nu"
Daca nu gresesc ,ti-am dat un video cu pr Calistrat unde explica de ce Dumnezeu nu se implica in viata omului fara voia lui ,facerea lumii etc etc
Omul este calator pe pamant , Iisus a fost chinuit de catre oameni ,pentru pacatele oamenilor,:omul insa sufera doar pentru pacatele sale si a strabuneilor lui ,pana in al 4 sau 7 neam ,din ce am inteles eu.
Dumnezeu stie care este binele nostru ,Iisus a zis o fraza : Eu am invins moartea ,indrazniti si voi ,deci moartea pentru noi este viata vesnica ,o viata noua .
De ce nu apare pe cer? va aparea ,scris este .
Dar pana atunce ne lasa sa alegem singuri ce vrem? bine sau rau.
Dumnezeu cand a creat omul ,ia dat ratiunea de a intelege ce e rau si ce e bine.
Sa-ti dau un exemplu cu 2 categorii de oameni.
Calugar si alcoolic , Calugarul cauta pe Dumnezeu ,dar alcoolicul?
Daca alcoolicul benevol nu vrea cu Dumnezeu ,de ce Dumnezeu sa-l forteze sa vina la El ?
Cine este satana? este lucifer ,un fost inger luminat care din mandrie a ajuns inger intunecat ,daca el asa a vrut sa se departeze de Dumnezeu ,este vointa lui ,Dumnezeu respecta vointa fiecaruia .

Sfintii cunoscandul pe Dumnezeu ,nu au vrut nimic din cele pamantesti ,in rugaciunele de dimineata este asa o fraza "si nespusa dulceata celor ce vad pururea frumusetea cea nespusa a slavei Tale."

AndreiDinu
Mesaje: 65
Membru din: 10 Iun 2013, 23:39
Confesiune: ateu
Preocupări: Teologie,Istorie,IT

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde AndreiDinu » 18 Feb 2014, 20:42

Dumnezeu nu cred că va face ceva pentru noi, pentru că ceea ce este scris trebuie să se împlinească...Acum am altă întrebare, de ce Dumnezeu se supune și îndeplinește strict ceea ce este scris, chiar dacă din unele puncte de vedere va servi ca niște suferințe pentru poporul Său ?! De ce El nu încalcă ceea ce este scris, pentru a ne face nouă bine ? Dacă El face minuni, de ce nu apare într-o zi pe cer, ca să-L vadă toate popoarele pămîntului și să spună ”Eu sunt, Cel ce sunt”, pentru ca toate popoarele pămîntului să se convertească la dreapta credință și să se pocăiască, Dumnezeu fiind văzut de toți, de ce nu face asemenea gest pentru salvarea noastră ?! Eu, de exemplu aș ierta pe oricine, iar dacă Dumnezeu este dragoste, de ce permite chinurile veșnice, oare un om într-o viață ar reuși să greșească atît de mult, ca să merite chinuri veșnice, dar atenție, veșnice ?!
Problema raului in lume va fi rezolvata, de aceea credinta ortodoxa are si un plan eshatologic, unde toata suferinta va fi abolita. Insa nici acum Dumnezeu nu este cel ce permite raul. Cum spunea si Fericitul Augustin, raul reprezinta o deformare a ceea ce este normal (citat din memorie, recomand cartea "Despre natura binelui", unde ideea este dezbatuta pe larg de acest parinte al Bisericii). Dumnezeu a dat o lege pentru aceasta lume, iar daca ar fi respectata de toti oamenii, ar fi cu siguranta raiul pe pamant.

Dumnezeu nu implineste tot ce este scris, oamenii cu ratiunea pervertita implinesc. Dumnezeu doar ne-a avertizat pentru a stii de ce sa ne ferim. Cu toate ca o pocainta sincera din partea poporului ar sterge tot ce este scris asa cum s-a intamplat si cu poporul din Ninive. Cu toate ca profetia lui Iona pentru niniviteni era sumbra si plina de pedepse, pocainta poporului a dus insa la neimplinirea profetiei.

Dumnezeu nu poate "sa apara pe cer" pentru ca Dumnezeu nu este o persoana cu o forma. Noi nu avem cum sa-l cunoastem pe Dumnezeu dupa fiinta, putem sa-l cunoastem prin energiile sale necreate. Ce-i opreste pe unii oameni sa porneasca pe calea ascezei ca atatia sfinti care L-au cunoscut pe Dumnezeu prin energiile Sale? In plus, Dumnezeu deja s-a aratat intr-un mod perceptibil, a fost vazut si propavaduit in intreaga lume.

Chinurile vesnice sunt rezultatul modului in care un om si-a intrebuintat libertatea. Chinul vesnic este in primul rand absenta luminii celei dumnezeiesti. Un pacatos nu are cum sa se apropie de lumina dumnezeiasca, aceasta fiind foc. Mai multe despre iad si chinurile vesnice gasesti aici. Poti sa spui ca e ceva incorect cand Dumnezeu a facut tot posibilul pentru a te mantui?

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde maria_andreea » 19 Feb 2014, 12:29

Dumnezeu nu poate "sa apara pe cer" pentru ca Dumnezeu nu este o persoana cu o forma.
Dumnezeu - Tatăl Dumnezeu - Fiul și Dumnezeu - Duhul Sfânt sunt 3 Persoane de o ființă. Și Dumnezeu - Fiul a lut chip de om, deci poate lua o formă așa cum Duhul Sfânt a luat Chip de Porumbel, sau altceva ați vrut să spuneți!?
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

AndreiDinu
Mesaje: 65
Membru din: 10 Iun 2013, 23:39
Confesiune: ateu
Preocupări: Teologie,Istorie,IT

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde AndreiDinu » 19 Feb 2014, 15:23

Dumnezeu nu poate "sa apara pe cer" pentru ca Dumnezeu nu este o persoana cu o forma.
Dumnezeu - Tatăl Dumnezeu - Fiul și Dumnezeu - Duhul Sfânt sunt 3 Persoane de o ființă. Și Dumnezeu - Fiul a lut chip de om, deci poate lua o formă așa cum Duhul Sfânt a luat Chip de Porumbel, sau altceva ați vrut să spuneți!?
Eu ma refeream la cunosterea lui Dumnezeu dupa fiinta, care este imposibila mintii omenesti. Cunoasterea lui Dumnezeu o putem realiza prin asceza. Dumnezeu ne-a aratat deja calea prin care il putem cunoaste, nu e nevoie neaparat sa se arate pe cer cum zice Sergiu. Plus ca de-a lungul istoriei S-a aratat, inclusiv in trup. E dovedit acest lucru de catre cei care L-au vazut si L-au auzit. De ce e nevoie sa cerem minuni tot timpul cand Dumnezeu ne-a dat deja toate mijloacele la indemana pentru a-L cunoaste?


Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX