La o lectura de istorie pe aici, am mai aflat ca la catolici nu se dadeau si trupul si sangele intr-o vreme la tot prostu, ci ca preotii le primeau pe amandoua, si multimea, laicii se multumeau numa cu trupu... Sau ceva de genu...[...]
Există un canon general: Biserica nu omoară oamenii, ci le dă viaţă...Am mai intalnit o problema canonica in administrarea Impartasniei la copii. Un parinte mi-a spus ca un copil sub 2 ani se poate impartasi chiar daca a mancat de dimineata. Este adevarat? Exista un asemenea canon?
Nu, nu este adevarat. Iar postul trebuie tinut mai departe.Este adevarat ca dupa ce am primit Sfinta Impartasanie nu avem voie sa ingenunchiem 40 de zile ? Dar sa tinem post mai departe ?
Ma rog de ma iertati daca intrebarile mele v- au parut absurdePe astea de unde le-aţi mai luat?
Dacă nu este nicio urgenţă serioasă (nu chestii de astea cu meciul sau nevasta), atunci credinciosul trebuie să stea până la sfârşit şi să se împărtăşească după toată regula.daca e normal sa se impartaseasca mirenii cu sf impartasanie uscata(facuta in joia mare)in timpul liturghiei si nu se asteapta momentul de dupa predica sau citirea cazaniei atunci cind preotul iese cu potirul si ne cheama sa ne apropiem...
Atunci este un nonsens... Deşi se poate ca cineva să se împărtăşească, să ia nişte pastile absolut necesare, apoi să stea până la sfârşit. În acest caz este permis.Am observat ca acei credinciosi care se impartasec cu sf impartasanie uscata la utrenie sau liturghie stau pina la sf slujbei(liturghiei)
Aşa ar fi corect, ca împărtăşirea să se facă doar dintre Sfintele Uşi. Chiar şi atunci când se împărtăşeşte din mai multe potire în mai multe locuri de biserică, ieşirea şi intrarea cu Potirul se face doar prin Sf. Uşi.Alta problema ar fi legata de locul impartasaniei(cu sf impartasanie uscata),daca e normal sa se impartaseasca pe la usile imparatesti
Înapoi la “Dumnezeiasca LITURGHIE. Istorie, rânduială şi explicare”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori