Pagina 1 din 1

Ierodiaconul Visarion Iugulescu

Scris: 10 Mai 2009, 17:00
de dan_ion
Ierodiaconul Visarion Iugulescu. Un harismatic, care, asemenea unei luminiţe de candelă ce pâlpâie în întuneric,a fost si el o luminita de har pentru bezna comunista. Când oamenii înfometaţi, subnutriţi nu mai aveau putere şi timp să treacă pragul unei biserici, căci trebuiau să stea la cozi interminabile pentru pâinea cea de toate zilele, către o bisericuţa bucureşteana, Sfântul Nicolae Sârbi, se îndreptau , ca într-un pelerinaj, înfruntând toate opreliştile de atunci,credincioşi de toate vârstele şi de toate categoriile sociale.Timp de mai mulţi ani, securitatea a asistat neputincioasă la sporirea alarmantă a numărului celor care îi călcau pragul. Timp de câţiva ani buni, aici s-au întors la credinţă atei.
Ierodiaconul Visarion Iugulescu a trecut la cele vesnice in luna mai, anul trecut, lasand in urma o lucrare misonara care continua si astazi , predici, cantari crestine si o amintire frumoasa. Ramasitele lui pamantesti se odihnesc la manastirea Cernica.
Nu toata lumea este de acord cu lurarea acestui parinte.Din marturiile celor care l-au cunoscut sau au auzit despre el sau despre lucrarea acestuia , sa incercam sa-i reconstituim personalitatea, sa vedem in ce a constat lucrarea lui misionara si daca ar trebui continuata sau nu.