Scrieri nerecunoscute de BOR ?

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
Andreea2012
Mesaje: 106
Membru din: 16 Iul 2012, 18:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: Teologie, Lectura
Localitate: Cluj

Scrieri nerecunoscute de BOR ?

Mesaj necititde Andreea2012 » 16 Aug 2012, 12:50

Este adevarat ca visul ,epistolia si braul Maicii Domnului, talismanele si cele 12 vineri sunt carti neaprobate de Sfantul Sinod? Dar acatistul ''Maici Domnului povatuitoarea copiilor''? Mentionez ca, acest acatist are editura hrana sufletului, iar talismanul Maicii Domului editura eklesia bizantinos- hrana sufletului, astfel presupun ca este vorba despre aceeasi editura, nu? Dar celelalte acatiste, cum ar fi cel al Sfantului Nectarie din Eghina, noul facator de minuni?
Mai am o carte care se numeste ''versuri despre Maica Domnului'' de Arh.Cleopa Ilie, Sfanta Manastire Sihastria 1990, aceasta este buna?
Si mai am inca 2 carti pe care le-a primit mama mea pe gratis cat timp a fost internata.
Prima este: Rugaciuni in cinstea milostivirii divine, aparuta prin bunavointa preacucernicului parinte protopop Marius Unguresan(parohia Sf.Nicolae, Floresti, jud.Cluj), editura Galaxia Gutenberg. Iar a doua Noul Testament al Domnului nostru Iisus Hristos si vine din partea unei organizatii ''The gideons international'', ''din care fac parte oameni de organizatie si profesionisti crestini''. Acestea sunt bune?

Imi cer scuze ca postez un mesaj atat de lung doar ca nu mai stiu ce sa cred, sunt putin nedumerita. Sper sa aveti rabdare sa cititi si sa imi raspundeti la intrebari.
"Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii."
Parintele Cleopa Ilie

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5422
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Scrieri nerecunoscute de BOR ?

Mesaj necititde protosinghel » 16 Aug 2012, 16:09

Despre astfel de scrieri nerecunoscute de Biserica Ortodoxă (în general, nu doar de cea română!!!), am scris aici: http://www.teologie.net/2011/08/08/tali ... -apocrife/


Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX