Cum pot ajuta un om să se schimbe?

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
Georgiana1207
Mesaje: 2
Membru din: 27 Aug 2012, 14:51
Confesiune: ortodox
Preocupări: literatură, teologie

Cum pot ajuta un om să se schimbe?

Mesaj necititde Georgiana1207 » 27 Aug 2012, 15:03

Doamne, ajută!
Am o problemă complicată care mă frământă de foarte mult timp [aproximativ 3 ani].
M-am rugat şi încă mai mă rog Domnului pentru schimbarea în bine a unei persoane cunoscute. Nu pot să spun că sunt prietenă cu acea persoană...am fost ceva timp dar apoi "firul" s-a rupt, s-au întâmplat mai multe, în fine, în prezent nu ţinem legătura...Însă mi-aş dori din tot sufletul ca ea să se schimbe, să-i urmeze lui Hristos aşa cum se cuvine, să se dezlipească de păcat, să renunţe la patimi şi să ducă o viaţă bine plăcută Lui. Ţin mult la ea. Aş vrea ca Domnul să o lumineze şi să o ajute...Să o mântuiască. Aş vrea ca persoana respectivă să simtă rugăciunea mea măcar puţin. Nu pentru a-mi mulţumi sau pentru a-mi fi recunoscătoare, nu, nu aştept nimic în schimb; vreau doar să fie fericită. Să o văd fericită şi împlinită.
Am făcut multe acatiste către Sfinţii lui Dumnezeu; nu a existat Liturghie la care persoana respectivă să lipsească de pe pomelnic. Am pomenit-o la Taina Sfântului Maslu de foarte multe ori...Mi-am pus nădejdea şi încă o mai pun în puterea Domnului şi a Măicuţei Sale.
Ştiu că suferă mult x, deşi nu vorbesc cu această persoană, m-am interesat de ea şi ştiu prin ceea ce trece! Are multe probleme, s-a răcit, s-a transformat dintr-o persoană blândă şi cuminte [aşa cum o ştiam la început]; într-o persoană dură...indiferentă...Încerc să n-o judec, Dumnezeu poate are altă părere despre ea. Dumnezeu poate o vede altfel decât o văd eu. Dar vreau să se schimbe! În aceşti 3 ani de rugăciune, lacrimi şi post pentru respectiva persoană, nu ştiu dacă s-a întâmplat ceva pozitiv...Nu am primit încă un răspuns de la Dumnezeu. Nu se vede că s-a schimbat, îmi e din ce în ce mai greu...Cum pot afla dacă ceva s-a întâmplat în interiorul sufletului ei? Mi-aş dori să se schimbe, să se roage, să fie nu doar un om obişnuit; ci un ucenic al Domnului Iisus Hristos...
N-o spun din mândrie, dar cred că în afară de duhovnicul ei, părinţi şi probabil rudele apropiate, nimănui nu-i pasă atât de mult de x cum îmi pasă mie. Nici eu nu înţeleg de ce îmi pasă atât de mult, dar Hristos a spus: "Iubiţi-vă unii pe alţii aşa cum v-am iubit Eu." Cred că asta mi-am pus în gând de la început, indiferent dacă eu nu sunt iubită. Dumnezeu ne iubeşte chiar dacă nu-i răspundem cu aceeaşi dragoste; deci nici eu nu aştept nimic de la persoana respectivă.
Ce e de făcut...? Cum să mă rog încât să primesc un răspuns pentru rugăciunile mele?

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje: 652
Membru din: 15 Ian 2010, 07:59
Confesiune: ortodox
Preocupări: Viata la tara
Localitate: Bacau

Re: întrebare

Mesaj necititde Floryan » 28 Aug 2012, 10:45

Ce e de făcut...?
Sa continui.
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: întrebare

Mesaj necititde maria_andreea » 28 Aug 2012, 20:46

Cum să mă rog încât să primesc un răspuns pentru rugăciunile mele?
Sfatul meu este să nu aştepţi absolut nimic în schimbul rugăciunilor, roagă-te cât poţi şi lasă-l pe Dumnezeu şi pe prietena ta să decidă când fac schimbarea.
Roagă-te cu iubire sinceră pentru ea, fii alături de ea şi o sprijineşte, ascult-o în problemele care o frământ-o adică să te simtă un om de încredere.
Îmi cer iertare!

PS: Mereu trebuie să ne rugăm unii ptr. alţii cu credinţă şi răbdare!
Este o realitate, fiecare suntem mădulare ale aceluiaşi trup (Biserica) şi e normal să resimţim durerea unui mădular bolnav, iar mai apoi să ne concentrăm puterile ptr. a-l ajuta să se vindece.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Avatar utilizator
Florina
Mesaje: 515
Membru din: 02 Apr 2008, 06:16
Confesiune: ortodox
Preocupări: profesor de religie
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: întrebare

Mesaj necititde Florina » 30 Aug 2012, 11:16

Rugaciunea Bisericii este foarte puternica. Pomeniti-o la acatiste si la Sfantul Maslu. Cunosc doua cazuri, doi oameni care au fost betivi toata viata, i-au pomenit niste rude si in ultimul an de viata s-au lasat de bautura si s-au spovedit si impartasit. De atunci am mare incredere in rugacuinea Bisericii.

Cristina
Mesaje: 15
Membru din: 23 Oct 2012, 15:50
Confesiune: ortodox
Preocupări: Cititul

Re: întrebare

Mesaj necititde Cristina » 02 Noi 2012, 14:15

Din alte marturii despre puterea rugaciunii si a Sf Maslu:

http://trinitastv.ro/emisiuni/credinta-si-vindecare cea din 24 oct 2012


Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX