Schima si vamile vazduhului

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
RomeoB
Mesaje: 42
Membru din: 23 Mar 2015, 08:23
Confesiune: ortodox
Preocupări: mantuirea

Schima si vamile vazduhului

Mesaj necititde RomeoB » 08 Iun 2015, 07:09

Marele Antonie, rapit fiind in extaz, s-a vazut pe sine purtat de ingeri catre Cer, in calatoria lui catre Domnul. S-a vazut impiedicat de puterile vrajmase, de demonii din vazduh, care il prihaneau pentru pacatele savarsite. Dar Sfintii Ingeri raspundeau impotriva si spuneau:

„Toate pacatele pe care le-a savarsit inainte de a se face monah, pe acelea le-a iertat Dumnezeu in clipa cand a imbracat Schima. Cele pe care le-a savarsit dupa Schi­ma, aveti dreptul sa le spuneti“.

Acestea zicandu-le Ingerii, demonii nu au mai gasit nimic spre a-l invinovati, dupa care urcarea la Cer a continuat neimpiedicata.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/2015/05/ ... -adormiti/

Textul este un pic confuz. Este vorba de "Schima" in sens de haina monahala in momentul in care a devenit calugar, sau de "Schima mare".
Un parinte de la o manastire mi-a spus ca se iarta toate pacatele dinainte de a intra in manastire doar cand imbraci "Schima mare". Textul de mai sus, este cam neclar, neexcluzand nici una din posibilitati.

Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron