Fenonenul Arsenie Boca

Fiecare scrie ce doreşte şi discuta cu cine vrea, dar pe teme teologice (ce nu se încadrează la vreunul din compartimentele de mai sus)
Avatar utilizator
radu1984
Mesaje: 74
Membru din: 14 Iul 2015, 08:31
Confesiune: ortodox
Preocupări: Liturgica,catehetica,omiletica

Fenonenul Arsenie Boca

Mesaj necititde radu1984 » 19 Aug 2015, 16:40

Sa ma ierte Dumnezeu si colegii de pe forum,insa am o nedumerire , anume cum se poate ca un preot , chiar si considerat ca facator de minuni,sa i se faca un acatist plus alte rugaciuni care sunt adresate acestuia daca nu a fost canonizat,adica teologia ne spune clar ca doar un sfant canonizat poate avea acatist,slujbe,rugaciuni.Plus ca din cate am inteles are doar doua carti publicate,asa am inteles de la duhovnicul meu,fost coleg de seminar,atunci de unde atatea carti.Drept este ca tot duhovnicul meu mi-a zis ca ce nu inteleg ( probleme mai produnde ) sa nu ma chinui sa le inteleg.Ce spuneti dumneavoastra stimati colegi de forum ! ?
Doamne strigat-am catre Tine , auzi-ma Doamne !Ps 140 , 1

Constantinos
Mesaje: 446
Membru din: 08 Apr 2011, 18:55
Confesiune: ortodox
Preocupări: Cartile Sfintilor Parinti
Localitate: Bucuresti

Re: Fenonenul Arsenie Boca

Mesaj necititde Constantinos » 04 Dec 2015, 15:43


nemessis
Mesaje: 347
Membru din: 09 Dec 2010, 21:20
Confesiune: ateu
Preocupări: arta, stiinta, omul

Re: Fenonenul Arsenie Boca

Mesaj necititde nemessis » 13 Dec 2015, 18:15

cum se poate ca un preot , chiar si considerat ca facator de minuni,sa i se faca un acatist plus alte rugaciuni care sunt adresate acestuia daca nu a fost canonizat,adica teologia ne spune clar ca doar un sfant canonizat poate avea acatist
Ce este ciudat aici? Este vorba de bani. Se fac o groaza de bani de pe urma megastarurilor inventate in ultima perioada.

Este ceva ciudat cu canonizarea de care spuneti: cine face pe cineva sfant? oamenii, sau Dumnezeu accepta sfintenia cuiva? Daca este a doua varianta, atunci canonizarea nu are nici un sens. Arsenie Boca poate fi deja sfant, dupa cum vrea Dumnezeu, si in cazul acesta canonizarea este pur si simplu irelevanta.
Insa daca sfintenia este stabilita de oameni, doar atunci canonizarea are sens. Si a fi sfant este pur si simplu o conventie stabilita de oameni.
Asta presupune ca si acatistele sa fie stabilite numai de oameni.
Cam multa implicare din partea oamenilor, intr-o relatie personala cu Dumnezeu, nu-i asa?

E doar o chestiune de timp. Arsenie Boca probabil va fi canonizat in urmatorii 20 de ani. BOR ar pierde destul de mult daca nu ar face.


Înapoi la “ALTE SUBIECTE TEOLOGICE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron