Mesaj necititde elena -petra » 29 Apr 2008, 17:07
Biblia nu ne spune,daca e bine sa ne sarbatorim ziua de nastere sau onomastica,sau nu. In schimb ne spune,,Bucurati-va si va veseliti" iar aceste doua zile sunt intr-adevar un motiv de bucurie.
In momentul in care parintii impreuna cu nasii isi boteaza copilul cu un nume de sfant, incearca de fapt prin felul acesta ,sa-l puna pe sfantul respectiv ca un protector al copilului.Si atunci ,faptul ca sarbatorim ziua numelui, este de fapt o ocazie buna sa ne reamintim de legatura care exista intre cei doi.De exemplu,la noi in tara, ziua onomastica este sarbatorita mai mult decat ziua de nastere.Oricine isi aduce aminte cum te numesti si te suna sa-ti ureze ,,ceva" pe cand ziua de nastere o cunosc doar apropiatii.Numai de Florii (fiindca de la urarile care i le-am facut Florinei a inceput dezbaterea acestui subiect ) si-au serbat onomastica 1.400.000 de romani. Personal,cred ca in acest numar mare de credinciosi exista si crestini care nu numai ca ,,doar" au fost botezati in Sfanta Biserica ci chiar se duc la biserica.Care se duc duminica si in sarbatori la Sfanta Liturghie , care se spovedesc,se impartasesc, isi citesc rugaciunile si TOTUSI isi serbeaza si onomastica.Ori ceea ce postezi tu Unsuflet cred ca este valabil doar in cazul habotnicilor.
Ma rog aceasta este opinia mea.
PS. Stiu ca Martorii lui Iehova nu-si sarbatoresc zilele .