Tu TOT N-AI RASPUNS ce e cu Moise pe Tabor!!!!! Oare Hristos era vrajitor? Vorbea cu mortii? facea spiritism? Da` Ilie?
Isus are voie sa cheme mortii dar noi nu avem voie.
- pai dezvolta... du pana la capat ideea. Nu e suficient ce-ai spus - vrem si noi sa intelegem pana la capat.
BUN. Aia nu erau vii, spui tu, erau morti si Iisus face spiritism si-i cheama. Buuuun.
-
Da` de ce-i cheama? Care era motivul?
- De ce a trebuit ca si cei trei apostoli (Petru Iacob si Ioan) sa-i vada si mai ales sa-i si cunoasca/identifice (au stiut exact si cu certitudine cine erau cei 2 cu care vorbea IIsus)
- de ce Moise?
- de ce Ilie?
- de ce unul care murise si unul care nu murise?
- ce a vorbit cu ei? S-a rugat lor?
La sf. zici: Isus are voie sa cheme mortii dar noi nu avem voie.
RASPUNS:
EXPLICATIE
la...

:
1. Mai intai ca nimeni nu cheama mortii in BO. Eu n-am vazut pe nimeni in ortodoxie sa zica: Vasile, Ioane.... vino si fa si drege etc. Ti-am spus cat se poate de explicit. Ne rugam pt. morti... asta e altceva.
DACA vrei sa vb. despre sfinti si rugaciunile adresate sfintilor... aia e alta discutie. Putem incropi ceva dar... tot degeaba. Rau e ca intelegi moartea si viata TOTAL aiurea.
2. Da` tu pui semnul egal intre noi si Iisus? In randurile ce urmeaza iti ofer o mostra de gandire
(n-am gasit alt cuvant decent) protestanta (a se citi - care bate campii). O sa folosesc modul interogativ ca sa se si inteleaga ceva si sa vada omul (poate mai citeste cineva) ce e aberant in asta.
Pai daca zici ca noi chemam mortii... de ce i-am chema? ca sa vorbim cu ei si sa le spunem ce? sa se roage pt. noi? Da` Hristos are nevoie de rugaciunile mortilor, de ce-i cheama? Ca sa se roage Moise si Ilie pt El?
3. da` de ce crezi tu ca avem prerogative dumnezeiesti, asemenea lui Hristos?
4. pai tot n-am inteles... erau morti sau vii?
- daca Moise era mort... cum de vorbea?
- daca era un fel de spirit... cum de l-au vazut si inteles apostolii?
- Daca era mort dar l-a adus Iisus ca El are putere ... de ce apostolii au crezut ca e viu MOISE si au zis: sa facem trei colibe: TIE una,lui Moise una si lui Ilie una.
- Pai daca era mort de ce mai avea nevoie de coliba? - a . .. erau prosti apostolii!
- daca era duh/fantoma... de ce sa stea la un loc, pe munte, in coliba materiala, impreuna cu apostolii (si ei materiali/trupesti)?
- da` daca Moise era mort, Ilie cum era/este? tot mort sau viu?
- da` daca Ilie era viu... atunci Iisus mai facea spirtism? sau ce facea? ca nu vorbea cu 2 morti, ci numai cu unul?
- sau vorbea cu un mort si cu un viu totodata.
Ma opresc pt. ca m-am plictisit.