Clasificarea religiilor

Învăţătura de credinţă ortodoxă pt "începători" şi "avansaţi"
apasarar

Clasificarea religiilor

Mesaj necititde apasarar » 11 Aug 2012, 03:13

Ce a pierdut Adam?

Adam a pierdut intrarea in rai si viata vesnica.

INTRAREA IN RAI:

Intrarea in rai sau intrarea in imparatatia lui Dumnezeu
Ioan 3:3. Răspuns-a Iisus şi i-a zis: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva de sus, nu va putea să vadă împărăţia lui Dumnezeu.
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.
Marcu 16:16. Cel ce va crede şi se va boteza se va mântui; iar cel ce nu va crede se va osândi
.

Deci s-ar parea in intelegerea mea ca nu botez, nu rai dar intelegerea completa e la Dumnezeu. Cine vrea sa o afle sa se roage la Dumnezeu.Minunea Raului Iordanului care se intoarce spre matca
In locul in care Iisus s-a botezat, aproape in fiecare an , la raul Iordanului are loc o minune si anume cand are loc slujba ortodoxa de sfintire a apelor, raul Iordan se intoartce spre matca pentru cateva minute, cat timp crucea este lasata in apa. Intr-un an, guvernul nu a lasat lumea sa se boteze si asa nu s-a mai intamplat minunea. Se spune ca aceasta minune dateaza din anul in care Iisus s-a botezat si ca atunci cand Iisus s-a botezat, raul Iordan s-a intors spre matca sa arate lumii ca Iisus e fiul lui Dumnezeu. Aici este filmul: http://www.youtube.com/watch?v=CfmrqZwUjCQ

CLASIFICAREA RELIGIILOR DUPA BOTEZ
1.Biserica Ortodoxa cu denominatiunile care dau botezul
2.Religiile necrestine impreuna cu denominatiunile Protestante crestine care au renuntat la botez.VIATA VESNICA:
53. Şi le-a zis Iisus: Adevărat, adevărat zic vouă, dacă nu veţi mânca trupul Fiului Omului şi nu veţi bea sângele Lui, nu veţi avea viaţă în voi.
54. Cel ce mănâncă trupul Meu şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi.


Deci s-ar parea in intelegerea mea ca fara Sfanta Impartasanie omul nu primeste inapoi imortalitatea pierduta de Adam. Minunea Euharistica de la Lanciano pe cand orasul era ortodox http://www.youtube.com/watch?v=HbcL4mkNfzM O alta minune , in poza de jos: http://www.monachos.net/forum/showthrea ... city/page5

CLASIFICAREA RELIGIILOR DUPA VIATA VESNICA
1.Biserica Ortodoxa care da Sfanta Impartasanie dupa Biserica Primara
2.Denominatiunile crestine care accepta si lipsa vinului si cele ce dau simboluri adica Protestantii in general. A se observa lipsa cuvantului simbol in Ioan 6:53 si Ioan 6:54
3.Religiile necrestine impreuna cu denominatiunile Protestante crestine care au renuntat la Sfanta Impartasanie.


Cum de stiu acestea?
M-am rugat la Dumnezeu sa-mi arate toate religiile SI DENOMINATIUNILE asa cum le stie Dumnezeu. Apoi citind mi s-a facut intelegerea aceasta ca trebuie botezul ca sa intri in rai si Sfanta Impartasanie sa ai viata vesnica.

Nu te baza pe tine, capacitatea ta cand vrei sa afli ceva. Dumnezeu stie totul asa ca indrazneste si intreaba. Roaga-te apoi ca ceea ce ai cerut sa-ti fie spre folos. Ni se aminteste sa ne bazam pe Dumnezeu si nu pe om.

Cum sa te bazezi pe Dumnezeu daca nu intrebi pe Dumnezeu de adevar?
Ultima oară modificat 11 Aug 2012, 04:02 de către apasarar, modificat 1 dată în total.

apasarar

Re: Clasificarea religiilor

Mesaj necititde apasarar » 11 Aug 2012, 03:52

Adam a pierdut raiul iar problema e ca nu a pierdut-o doar el ci s-ar parea ca l-au pierdut-o si copiii lui
Din pacate in pedeapsa nu s-a spus, Adam te duci pe pamant si candd vii daca esti bun intri in rai.

Atunci care e solutia totusi?

Pai probabil ca trebuie sa nu mai fim copii ai lui Adam si Eva. Adica sa ne transformam interior adica sa ne nastem din nou ca si copii ai altcuiva dupa ce murim ca si copii ai lui Adam si Eva.

Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.

IIsus se numeste salvator caci a adus botezul prin care murim ca si copii ai lui Adam si Eva si ne nastem ca si copiii ai lui Dumnezeu din apa si din duh. Ca si copii nascuti din nou, nu mai suntem copiii lui Adam ci copiii lui Dumnezeu, ori interdictia de intrare in rai era pentru Adam si copiii lui. Copiii lui Dumnezeu nu au interdictie de intrare in rai. Nascuti din nou inseamna nascuti de la inceput si fara pacat caci Dumnezeu din care suntem nascuti e fara de pacat.

Celelalte religii ii zic lui Dumnezeu stapane. Ca si copii ai lui Dumnezeu suntem chemati sa-i zicem lui Dumnezeu tata. IIsus ne-a zis sa ne rugam astfel, Tatal nostru care esti in ceruri deci noi crestinii ii zicem lui Dumnezeu tata.
Ioan 3:5. Iisus a răspuns: Adevărat, adevărat zic ţie: De nu se va naşte cineva din apă şi din Duh, nu va putea să intre în împărăţia lui Dumnezeu.

Ce e interesant? Unii oameni vin din moarte clinica iar cei ce vin si sunt nebotezati zic ca nu au vazut raiul ci iadul. Din cate stiu doar cei botezati sau intorsi botezati au vazut raiul.

La Sheol, pe wikipedia http://en.wikipedia.org/wiki/Sheol , religia respectiva zice asa, noi buni sau rai ne ducem la intuneric , separati de Dumnezeu. Iata ca se conformeaza cu Nu Botez, nu rai.
Religiile estice, hinduism, budism, yoga, fengshui, tai ki, rei ki si altele sunt vrajitorie. Hinduismul este o religie care are vrajitorie in cartile sfinte. Mantrik in sanscrita insemna vrajitor deci ce-o fi insemnand mantre. Sa nu va duceti la yoga. Avand zei probabil multe din aceste religii sunt idolatrii?

Ce zic hindusii cand vin din moarte clinica. Nu zic ca au venit din rai, nici ca s-au transformat in animale sau reincaranat. Zic ca au venit zeii lor , i-au injurat si chinuit. La unul i-a taiat picioarele si i le-a pus in cuier langa alte picioare ca sa nu fuga, de rau ce ii era sa nu fuga nu de bine ce ii era sa nu fuga. Aici sunt povestile. Ce zic hindusii ce vin din moarte despre ei: http://www.near-death.com/hindu.html

La fel religiile fara botez si anume greaca veche sau romana veche ziceau ca si ei se duc la intuneric adica in Hades.

Ce s-a intamplat cu talharul de pe cruce nebotezat si neimpartasit care a intrat in rai, si ortodoxia zice ca e primul om din rai PARCA.

IIsus este preot dupa ordinul lui Melchisedec, Evrei 6:20 " Unde Iisus a intrat pentru noi ca înaintemergător, fiind făcut Arhiereu în veac, după rânduiala lui Melchisedec." Se poate ca IIsus sa fi botezat pe talhar dupa moarte . Evanghelia lui Nicodim, neacceptata pe deplin parca zice ca Adam, Abaraham, Regele David, Profetul Ieremia si altii INCLUSIV TALHARUL DE PE CRUCE, PRIMUL OM IN RAI , au fost botezati si dusi in rai de IIsus cand a stat 3 zile in iad, dupa crucificare. In intelegerea mea de aia au iesit mortii din morminte sa se duca la Iordan sa fie botezati de IIsus.

DE ce e important talharul de pe cruce. probabil ca a creat un precedent. Asa ca la moarte daca vin ingerii cazuti, roaga-te ca talharul de pe cruce sa vina Dumnezeu si sa te ia si sa te duca in rai. Nu judeca pe nimeni si cere iertare si cere sa ti se dea ce ai nevoie pentru toate eternitatile.

Daca moare cineva roaga-te pentru el ca in filmul asta, sa vina IIsus sa-l ia si sa-l duca in rai ca pe talharul de pe cruce. cere-ti scuze in numele celui departat pentru irosirea vietii si cere sa i se dea ce are nevoie pentru toate eternitatile. Cere ca rugaciunea sa fie doar de folos si mai adauga in rugaciune cati mai multi oameni ca sa fie mai puternica. De exemplu asa:

In numele lui X zic urmatoarea rugaciune: Doamne vin-o si ia-mi sufletul ca la talharul de pe cruce si fa te rog la fel la cati mai multi oameni. Iarta-ma pe mine si pe cati mai multi oameni caci ne-am irosit vietile si da-ne ceea ce stii ca avem nevoie pentru toate eternitatile. Da Doamne ca acesata rugaciune sa fie de cat mai mare folos pentru mine si pentru cati mai multi oameni. Amin,

Om cheama pe Dumnezeu pe patul de moarte, cine vine? http://www.youtube.com/watch?v=babKPGNqlOs Pana la urma a aflat religia dar nu si denominatiunea cea mai buna care in intelegerea mea e ortodoxia. IIsus vine daca e chemat Dumnezeu pe patul de moarte la oricine, nu trebuie caa sa aiva religia si denominatiunea corecta de exemplu la omul respectiv.
Necrestin moare si ajunge in iad. Fratele se roaga pentru el, si il aduce la viata si povesteste ce a vazut in moarte clinica. http://www.youtube.com/watch?feature=en ... qcLHvcJxI0

JUDECATA DEPINDE DE DUMNEZEU. Chiar daca e nebotezat precum talharul de pe cruce iata ca s-a salvat. Deci sa nu judecam pe nimeni caci am impresia ca aceste cuvinte se pot folosi impotriva noastra si cineva care nu judeca pe aproapele s-ar putea sa nu fie judecat. Iar cineva care zice aproapelui, uite trebuie sa mergi pe sarma 3 km pt rai s-ar putea sa fie pus sa mearga pe sarma 3 km.

apasarar

Re: Clasificarea religiilor

Mesaj necititde apasarar » 11 Aug 2012, 03:54

Intrarea in rai si botezul:

Ce spun religiile necrestine despre intrarea in rai? Dam pe wikipedia la cuvantul Sheol si citim:
She'ol ( /ˈʃiːoʊl/ shee-ohl or /ˈʃiːəl/ shee-əl; Hebrew שְׁאוֹל Šʾôl), translated as "grave", "pit", or "abode of the dead", is the Old Testament/Hebrew Bible's underworld, a place of darkness to which all the dead go, both the righteous and the unrighteous, regardless of the moral choices made in life, a place of stillness and darkness cut off from God.[1]

Aceasta religie necrestina crede ca toiti oamenii din ea se duc in Sheol unde e intuneric , despartire de Dumnezeu INDIFERENT DACA AU FOST BUNI SAU RAI.

Sa vedem si ce zic hindusii ce vin din moarte:
"cauta "hindu near death" pe web
Pai zic ca au venit zeii lor, ingerii cazuti, au vorbit cuvinte urate, i-au batut, la unul i-a taiat picioarele de la genunchi si le-a agatat in cuier langa altii si au fost chinuiti, ce mai. ATENTIE LA YOGA.

Mantrik= vrajitor in sanscrita. Ce o fi mantrele?

Ce zice un musulman:
A murit, fratele sau s-a rugat la Dumnezeu sa ill intoarca si a povestit dupa ce a venit din moarte cum a ajuns la iad, nefiind botezat.

Am auzit de un musulman care a intrat in rai caci pe patul de moarte a chemat pe Dumnezeu si probaabil a fost botezat acolo. Daca vine ingerul cazut pe patul de moarte, cheama pe Dumnezeu sa iti duca sufletul in rai ca sufletul talharului de pe cruce. Roaga sa-ti dea ceea ce Dumnezeu stie ca ai nevoie pentru toate eternitatile si sa te ierte pentru irosirea vietii si nu invinovati pe nimeni inafara de tine.

Ce se intampla cu talharul de pe cruce care a murit nebotezat si neimpartasit. Parerea mea e ca a fost botezat de IIsus dupa moarte . IIsus este preot: Evrei 6:20 " Unde Iisus a intrat pentru noi ca înaintemergător, fiind făcut Arhiereu în veac, după rânduiala lui Melchisedec."

Daca talharul de pe cruce a fost primul om ce a intrat in rai ce s-a intamplat cu cei de Legea Veche? Regele David, Ieremia, profetii si altii?

Atentie ca BIBLIA contine 2 legi:
1.LEGEA VECHE data de Moise un om, care nu avea nici botezul pentru intrarea in rai nici Sfanta Imparatasnie pentru viata vesnica . Are ca zi de sarbatoare Sambata.
2.LEGEA NOUA adusa de IIsus FIUL LUI DUMNEZEU, parte din Sfanta Treime care da mantuirea si aduce pe om inapoi in rai prin Botez. Are ca zi de Sarbatoare Duminica.

apasarar

Re: Clasificarea religiilor

Mesaj necititde apasarar » 11 Aug 2012, 03:55

Despre Sfanta Impartasanie:

Pe wikipedia la "Liturgy of St James" citim: http://en.wikipedia.org/wiki/Liturgy_of_St_James
The Liturgy of Saint James is considered to be the oldest surviving liturgy developed for general use in the Church. Its date of composition is still disputed with some authorities proposing an early date, perhaps ca. AD 60, close to the time of composition of Saint Paul's Epistle to the Romans, while most authorities propose a fourth century date for the known form, because the anaphora seems to have been developed from an ancient Egyptian form of the Basilean anaphoric family united with the anaphora described in The Catechisms of St. Cyril of Jerusalem[1].

Adica aceasta Liturghie a fost scrisa pe la anul 60, deci citind aceasta Liturghie vedem ce faceau crestinii Duminica.

Observam ca aceasta Sfanta Liturghie, ce se serbeaza si azi in Biserica Ortodoxa , este centrata in oferirea Sfintei Impartasanii pentru viata vesnica. De altfel vedem in istorie ca Biserica in primii 1500 de ani pana la Inventia Protestantismului a slujit Sfinte Liturghii centrate pe oferirea Sfintei Impartasanii.

Iata deci ca Sfinta Impartasanie a avut un rol central in viata Bisericii, Duminica de Duminica crestinii celebrand Sfinte Liturghii.

Ce s-a intamplat la Protestantism. Ei au un principiu gresit denumit Sola scriptura adica doar Biblia. Adica din toate documentele Bisericii, documente istorice valide aleg Biblia si restul nu le citesc.

Apoi luand Biblia zic, sa vedem cum trebuie sa celebram Duminica. Bine totul e scris in sfintele Liturghii ale Apostolilor, dar ei nu le iau in seama . Si pentru ca nu au decat Biblia unde nu cred ca se specifica clar, le ramane imaginatia.

Cine crede ca Biblia specifica suficient totul, inclusiv ce trebuie sa faca crestinii duminica , sa ia Biblia si sa scoata din Biblie Sfanta Liturghie a Apostolului Iacob cuvant cu cuvant . Apoi sa comparam cu originalul.

Si asa avem multe stiluri de sarbatoare protestanta.
Ultima oară modificat 16 Aug 2012, 06:03 de către apasarar, modificat 1 dată în total.

apasarar

Re: Clasificarea religiilor

Mesaj necititde apasarar » 11 Aug 2012, 03:59

Mai multe: Cauta pe internet "abcul vietii eterne" sau "abc to eternal life"

Cauta si "minunile ortodoxiei pentru ora de religie"

Ce am scris mai sus trebuie verificat inainte de a fi adoptat si asa cum am zis, nu cred ca e bine sa judecam pe nimeni noi caci IIsus poate boteza, Impartasi, spovedi si face totul chiar si pe patul de moarte si in moarte asa ca nu putem spune ce se intampla la final si noi sa nu ne alegem cu pacatul judecatii aproapelui.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Clasificarea religiilor

Mesaj necititde maria_andreea » 11 Aug 2012, 08:43

"apasarar", îţi este apreciat efortul de a scrie, însă ca oriunde e bine să fim şi organizaţi, să fim în lege adică respectând regulamentul. Pe forum (nu blog) se dezbat teme (dialog) pornind de la un subiect.
Cel mai bine consider că este să răsfoieşti forumul şi acolo unde se discută să-ţi aduci contribuţia, argumentele, iar dacă vrei să deschizi un subiect nou, îl deschizi, dar sintetizezi ideea şi numai dacă cineva intervine şi se cere vii cu argumente.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)


Înapoi la “DOGMATICĂ şi CATEHISM”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX