Pagina 1 din 1

Moartea omului

Scris: 10 Noi 2013, 16:05
de Andreea2012
De ce si cand, moare omul? Mama mea spune ca omul moare doar daca are o boala. Mi se pare fara sens afirmatia mamei mele. Eu cred ca poti sa mori si daca nu esti bolnav. Dumnezeu hotaraste cum si cand ne i-a viata.

Re: Moartea omului

Scris: 10 Noi 2013, 18:48
de Ioan Cr
Dupa cauza, exista moarte naturala (sfarsit "spontan", de boala sau de batranete) si moarte violenta (accidente etc). O alta optiune, intre cele doua, ar fi eutanazia (moarte "la comanda").

Adaugat: Tema mortii este extrem de vasta. De la o definitie pur medicala (care coincide cu viziunea pozitivista-materialista despre lume) pana la cele religioase si oculte. In sens strict dogmatic, moartea pamanteasca este doar o treapta pe care o parcurge sufletul in asteptarea Judecatii de apoi, eveniment la care TOTI vor invia (de fapt moartea nu va mai exista), dreptii spre viata vesnica in contemplarea lui Dumnezeu iar pacatosii spre chinuri vesnice (chinuri pe care unii teologi le inteleg ca incapacitatea intrinseca a sufletului coplesit de patimi sa perceapa bucuriile, lumina, caldura, perfectiunea comuniunii cu Dumnezeu).