Pagina 1 din 1

Au renuntat la statutul de vedeta pentru Dumnezeu

Scris: 11 Sep 2010, 23:14
de Florina
Actori, muzicieni care au luat calea apropierii de Dumnezeu

http://www.libertatea.ro/stire/ei-au-re ... 03229.html

Re: Au renuntat la statutul de vedeta pentru Dumnezeu

Scris: 12 Sep 2010, 11:58
de Victor
Multumim pentru articol.
Mai sunt in stare ziaristii nostrii sa scrie si altceva despre religie, biserica, in afara de hule si noroi?! N-as fi crezut.
Stiam si eu astfel de persoane, cum ar fi Eduard Bandi fost fotbalist la Rapid, sau fostul tirist Iulian Raicea, care este calugar in Thailanda, la misiunea rusa de acolo. Dar exemplele contemporane sunt multe.
Pe mine cel mai mult m-a impresionat Marea Ducesa a Rusiei (Sfanta) Elisabeta, care dupa moartea sotului ei (Marele Ducele Serghei),s-a calugarit. A fost martirizata de catre bolsevici in 1918.

Re: Au renuntat la statutul de vedeta pentru Dumnezeu

Scris: 12 Oct 2010, 21:03
de IOACHIM
DAR avem exemple si din istoria noastra.... nu neaparat vedete in sensul contemporan. Hai sa facem o lista, daca sunteti de acord - dar numai cu cei care au intrat in monahism!
Teofana - mama lu` Mihai Viteazu`, pe numele de mir Teodora Cantacuzino
- unii zi c si de Stefan cel Mare ca s-ar fi calugarit chiar inaiunte de moarte = E SINGURUL DOMNITOR INGROPAT FARA SICRIU si cu mantie, precum calugarii.
- PETRU RARES - ctitorul Manastirii Caracalu din M. Athos, e reprezentat in pictura murala a manastirii in strai de calugar schimonah. S-a calugarit in Muntele Athos impreuna cu boierul sau Petru si amandoi au primit numele Pahomie...”
- doamna MARIA OLTEA - mama lu` Stefan cel Mare - momahie, inmormantata la Probota
- Despina Doamna, mama lui NEagoe Basarab - s-a retras la Schitul Ostrov, langa Man. Cozia a lui Mircea cel Batran, sub numele de Platonida şi tot aici s-a făcut monahie
- Vlad Voievod Calugarul - vietuitor la Mănăstirea Babele (judetul Vlaşca), satul Babele (astăzi Neajlov, comuna Clejani), Giurgiu.

- si mai dati si voi exemple
- putem aduce si ex. din ist. universala (in special bizantina - dar avem ex. si la rusi, si la bulgari etc)