Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Tot ce nu se încadrează la alte forumuri, dar este în acord cu Regulamentul
Ioana1988
Mesaje: 29
Membru din: 21 Noi 2012, 20:20
Confesiune: ortodox
Preocupări: design, muzica, desen, carti, religie

Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde Ioana1988 » 10 Ian 2014, 12:57

Doamne ajuta!

Am si eu o intrebare: sunt designer grafic si web si sunt curioasa care este parerea dvs despre meseria mea. Este una placuta lui Dumnezeu? De ce va intreb asta. Pt ca primesc tot felul de comenzi,
de genul site pt cosmetice, site care vinde obiecte gen pantaloni, saltelute de yoga, site din orice domeniu ( nu porno ). Acum recent, am facut ceva grafica pt NPL ,care se ocupa cu tehnici de manipulare...
Eu nu fac altceva decat sa aranjez frumos ceea ce mi se da. Insa reclamele , si tot ce fac, manipuleaza oamenii. Si ma tot intreb, oare eu nu ma fac vinovata daca nu om de ex, intra pe siteul cu tehnici de manipulare si invata de acolo chestii. Nu eu am scris chestiile, dar eu am facut grafica.

Pana acum cateva luni nu aveam job, dar m-am dus la moaste la Sf Nectarie si la 2 saptamani mi-am gasit ce lucrez acum. Imi place sa fac design, dar care este limita in care sa nu fac rau celorlalti?

Multumesc/


Ps: tot framantandu-ma chestia asta si cautand pe net, am dat de Facultatea de Psihologie,care are ca materie ''Tehnici de manipulare si de citire a gandurilor'' !!!!!!! si sincer, tot ce e in jurul nostru e MANIPULARE.TOT ce apare la TV,TOT ce tineti in mana. TOT ce cumparati este din pricina mesajelor subliminale introduse in reclame care va fac sa cumparati. Si mi-am dat seama ca SINGURUL LOC SIGUR DE PE PAMANT e la manastire. Dar si eu, ca si multi ,nu am chemare . Atunci ce sanse mai am la mantuire?

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde alexandru82 » 24 Ian 2014, 17:47

Cel mai bine ar fi daca ai intreba duhovnicul.
Dar ca sa-mi expun si eu parerea mea ,ar fi bine sa-ti cauti o alta meserie ,sau sa accepti doar designurile pentru site-uri care nu incalca moralitatea Crestina,ceia ce iti garanteaza faliment din start :)
Psalmul 36 (ortodox) foarte multe spune despre asta.
Sunt multe de adaugat,dar tu decizi ,sau constiinta ce-ti dicteaza,dar nici sa devii fanatica nu-i bine.
Este doar o parere a mea.

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5422
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde protosinghel » 25 Ian 2014, 13:32

Dacă ai această meserie şi-ţi place, cred că trebuie să continui.
Dar fixează-ţi nişte principii (asta DA, asta NU) şi nu le încălca, chiar dacă în joc ar fi bani foarte mari. Ideea că "merg cu dracul până trec puntea" a fost întotdeauna fatală... nu pentru drac.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde maria_andreea » 06 Feb 2014, 19:40

Și pe mine mă frământă întrebarea asta: cum să ne sfințim viața având în vedere că în jur lucrurile sunt ambalate în așa fel încât să ne împingă spre păcat!?

Un posibil răspuns m-am gândit că ar fi, dacă Hristos este plinătatea, sfințenia și curăția deplină în care își găsește sufletul liniștea atunci viața mea să fie în Hristos și tot ce voi face va fi făcut de Hristos prin mine. Această lepădare și totodată regăsire de sine îți aduce împlinirea și siguranța de care avem nevoie. Îmi e greu să explic pe un caz concret, cred că fiecare are stilul lui propriu de a scoate frumosul, acea parte curată, sfântă din lucruri. Pentru că toate au fost făcute bune, nu!?

Mă gândesc la acea saltea pentru yoghini, tu o vei așeza în pagină pentru a fi promovată pentru că până la urmă este un bun, un lucru de trebuință. Cei care o vând au în vedere practicarea unui exercițiu de yoga, în schimb pentru tine sau x acea saltea poate avea altă valoare, x o poți întrebuința pentru a-și așeza genunchii la rugăciune. Ca și în reclama cu brânză, este prezentată pentru a fi mâncată pe pajiște după o zi de muncă la câmp; este defapt un mod recomandat de consum, asta nu înseamnă că toată lumea va mânca acea brânză pe pajiște. Deci, felul în care alege vănzătorul să recomande consumul produsului nu-ți aparține ție, acea idee nu-ți trece ție prin minte deci nu poți fi răspunzătoare pentru nici pentru concep nici pentru cei care aleg.

În economie, produsele sunt făcute pentru a satisface nevoile; același produs are valoare diferită pentru anumiți consumatori, valoare pe care singuri o stabilesc. Altfel spus, depinde de noi să scoatem frumosul, uitilul din lucruri și nu suntem răspunzători pentru alegerile celorlalți.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde alexandru82 » 09 Feb 2014, 16:45

Nu sunt de acord cu Maria Andreea .
Reclama cu branza este promovare pe un fundal cu pajiste sa arate frumos ,chiar daca vrea sa preseze pe sentimentele oamenilor ,nu contravine cu nimic Bisericii (parerea mea) .
In timp ce un site cu saltele yoga ,chiar daca saltelele le-ar putea folosi si sportivi ,sau pentru gimnastica ,titlul deja este o promovare de o alta religie .
Sau un alt exemplu de "site cu tehnici de manipulare" ,exemplu de invataturi de pe un site npl de genu asta :
"Cum trebuie sa fie facuta atingerea:
Atingerea se face pe mana sau pe umar
Dureaza maxim 2-3 secunde
Nu este intensa ca o apasare dar trebuie sa fie sesizabila prin haine daca nu e direct pe piele"

Sunt invataturi anticrestine ,antihrist.
Am putea sa ne facem partas la pacatul altuia ,prin lucrarea noastra ,ar putea multi sa-si piarda sufletele .
Poate sa zica cineva ca exagerez ,..posibil.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde maria_andreea » 10 Feb 2014, 12:33

În timp ce un site cu saltele yoga ,chiar daca saltelele le-ar putea folosi si sportivi ,sau pentru gimnastica ,titlul deja este o promovare de o alta religie .
Un site cu saltele yoga este o susținere a defășurării unei activități oculte, da.
Am putea sa ne facem partas la pacatul altuia ,prin lucrarea noastra
Dar nu vinzi tu produsul, nu-ți aparține ideea fabricării unor bunuri pentru facilitatea unei activități nocive, tu ești doar designer, aranjezi în pagină. E ideal să nu existe astfel de activități, reclame la prezervative, la saltele yoga, la anticoncepționale ș.a., dar nu trăim într-o lume ideală ci într-o lume pe care trebuie „să o păcălim”, să trăim în ea, dar departe de ea. Ideea mea e că ceea ce nu-ți aparține (conceptul) nu te face responsabil; Ca să înțelegeți vă dau exemplul a două fete: una se poate îmbrăca extravagant având un obiectiv, un scop anume, să atragă privirea celor din jur, pe când alta se poate îmbrăca extravagant pentru a-și exprima revolta față de delăsarea, lâncezeala societății. În primul caz se dorește recunoaștere din partea celor din jur, iar în cel de-al doilea dezaprobarea celor din jur. Deci același gest, în cazul a două persoane are semnificații diferite. Revenind, un designer, își poate face meseria, aranjând în pagină cum știe mai bine, dorind să-și pună în valoare priceperea și nu pentru a convinge oamenii să practice yoga.

De ce deci faceți responsabil un om pentru o intenție pe care nu a avut-o?

Trăim printre aceste lucruri contrare învățăturii creștine, și nu doar această meserie este discutabilă dpdv al moralei creștine ci multe altele din sfera activităților de persuasiune până la încălcarea liberului arbitru prin mesaje subliminale.

Ideal, da, ar fi să nu aranjeze în pagină acele saltele, să refuze pe motiv că este creștin ortodox. Dar cine își asumă idealul, azi!?
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

nemessis
Mesaje: 348
Membru din: 09 Dec 2010, 21:20
Confesiune: ateu
Preocupări: arta, stiinta, omul

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde nemessis » 11 Apr 2014, 01:28

Doamne ajuta!
Am si eu o intrebare: sunt designer grafic si web si sunt curioasa care este parerea dvs despre meseria mea. Este una placuta lui Dumnezeu?
Ca sa vezi...Si eu sunt designer/grafician
Eu am lucrat pentru o manastire. Cum am ajuns eu in situatia aceea, este discutabil, cine stie, in alte situatii nu ar fi discutat cu mine, si nici eu cu maicile.
Ele au aflat foarte repede ca eu nu numai ca sunt ateu, dar sunt chiar foarte pornit impotriva religiilor. Si totusi, ne-am inteles foarte bine cu totii, zic eu.

E usor sa te retragi in lumea ta si sa justifici fuga. Si e foarte greu sa stai cu cineva diferit de tine si sa incerci sa-l ajuti in nevoia lui. Eu prefer provocarile. Imi place sa fiu in situatii care nu-mi sunt comode.

Iar acum despre arta, nu stiu cum de nu ti s-a zis asta: arta prin definitie e manipulare. Manipulezi emotional omul, ca sa traiasca o stare. Indiferent daca e pictura, muzica, balet, film, teatru. Toate astea exista doar ca sa manipuleze omul.

depsre NLP. Nu stiu ce facultate a scris despre cititor de ganduri. Nu exista asa ceva, nu exista magie, iar daca a scris asa ceva vre-o facultate, atunci au folosit titluri de senzatie, doar ca sa atraga atentia. E o metoda...nici nu stiu cat ii de eficienta, o fi bun in anumite situatii, dar in general ineficienta si cu siguranta nu e magica.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde maria_andreea » 11 Apr 2014, 17:04

arta prin definitie e manipulare. Manipulezi emotional omul, ca sa traiasca o stare. Indiferent daca e pictura, muzica, balet, film, teatru. Toate astea exista doar ca sa manipuleze omul.
Nu sunt de acord. Aș spune mai degrabă că e vorba de cultivare cu scopul de a stimula ieșirea la suprafață a anumitor talente native sau ascunse. Că mesajul poate avea avea un anumit scop nu contest, însă în general arta trebuie privită ca pe o formă de promovare, de descriere, de prezentare sub diferite forme a frumosului din lucruri, oameni, natură.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

nemessis
Mesaje: 348
Membru din: 09 Dec 2010, 21:20
Confesiune: ateu
Preocupări: arta, stiinta, omul

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde nemessis » 12 Apr 2014, 02:11

Observ ca va axati extrem de mult pe cuvantul "manipulare" si considerati ceva rau,
Pe foarte foarte scurt: arta care are intr-adevar valoare are un mesaj care ajunge pana in subconstient. iar arta care se ocupa doar de imagine sau "frumos" superficial dispare si nu se mai vorbeste de ea dupa secole.
Caragiale este de acualitate si acum, tocmai pentru ca a vazut in politicieni eterna sete de putere si lipsa totala de caracter. Ne manipuleaza prin schitele si comediile lui. E asa rau ce face?
Luati o pictura/roman/poezie/muzica care va place si scrieti intr-o singura fraza ce va spune lucrul respectiv. Daca v-ar spune cineva fraza respectiva nu prea ar avea nici o valoare, nu-i asa?
Si e cu totul altceva, cand o parcurgeti si o simtiti.

Arta poate fi constructiva, si educativa. toti au de castigat de pe urma ei, atata timp cat e doar de dragul artei. Totul depinde de om si nu-i asa rau manipularea. Pana una alta, citim povesti si mergem la film pentru ca avem nevoia sa fim manipulati.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde maria_andreea » 12 Apr 2014, 08:05

Luati o pictura/roman/poezie/muzica care va place si scrieti intr-o singura fraza ce va spune lucrul respectiv. Daca v-ar spune cineva fraza respectiva nu prea ar avea nici o valoare, nu-i asa?
Si e cu totul altceva, cand o parcurgeti si o simtiti.
Total de acord :D .
Ați spus ceva foarte important. Ați atribuit acțiunea subiectului. Adică arta bună este arta care respectă subiectul, decizia lui, libertatea lui de alegere. Așa e. Doar că atunci când spui manipulare te gândești automat la un obiect/persoană care este transformat, transferat fără voia lui/ei.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

esenin
Mesaje: 1252
Membru din: 02 Iul 2008, 20:52
Confesiune: eterodox
Preocupări: artele vizuale, electronica

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde esenin » 13 Apr 2014, 00:16

Mişto discutie, ptr ca de obicei arta este, in lumea ortodoxa, redusa la naraţie, la fabula. In lume artistica se spune la „ce inteleg inginerii”, Este- „arta” - faptul spiritual (adica dispozitia, gandul, sentimentul...) la care omul e condus pe alte cai decat cele ale intelegerii rationale. „Direct” daca se poate spune. Dar trebuie inclusa si auto-conducerea omului catre faptul spiritual. De pilda la dans. Cine danseaza stie....starea de elevare pe care ti-o da dansul (dincolo de ceea ce contine el ca sportiv, metasexual sau social). Adica toate artele manipuleaza, trec pe „sub” ratiune. E o mare confuzie in ziua de azi asupra locului in care duc: in loc de lumea spirituala, omul se trezeste in lumea instinctelor, sau cea spirirtuala inferioara (in satanism). Ceea ce nu mai este „arta”. (cazul manelelor, sau a rock-ului). Responsabilitatea artistului este deci morala in primul rand: lucrul acesta trebuie facut cu o anumita puritate interioara.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde maria_andreea » 13 Apr 2014, 12:19

de obicei arta este, in lumea ortodoxa, redusa la naraţie, la fabula.
Așa cum ați spus, arta trebuie făcută cu o anumită puritate interioară; lumea ortodoxă, reduce importanța artei, dar nu o anulează, pentru că în mare parte așa cum ați spus, arta nu e responsabilă, în schimb a recunoscut întotdeasuna operele bune, realizate cu puritatea interioară de care vorbeați.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

DanielPintilei
Mesaje: 1
Membru din: 12 Iun 2014, 10:55
Confesiune: ortodox
Preocupări: http://pintileidaniel.blogspot.ro/

Re: Meseria mea, ce ma fac cu ea? :)

Mesaj necititde DanielPintilei » 12 Iun 2014, 11:07

Bună întrebare. M-am gândit şi eu la acest subiect mult timp. Am terminat studiile la facultatea de arte din Iaşi acum 2 ani. Am studiat graphic design şi pictură şi de când m-am întâlnit cu Dumnezeu mă întărâtă toate uraciunile din aceste domenii. E plin de ele. Suntem invadaţi de entertainment şi advertising.
Răspunsul meu: Nimic fără Dumnezeu. Dacă nu poţi spune: "Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieşte-mă" în timp ce munceşti, din cauza conştiinţei tale care te mustră şi îţi spune că ceva nu e bine, mai bine mori de foame decât să faci lucrul acela.
Eu mi-am îndreptat creativitatea spre lucrări cu conţinut religios cum ar fi cele de pe blogul meu: http://pintileidaniel.blogspot.ro/ https://www.facebook.com/DanielPintileiArt
Doamne-ajută.


Înapoi la “Off topic si neteologic”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX