Despre păcate.

Tot felul de probleme de Morală şi Spiritualitate Ortodoxă.
Discuţii pe marginea Operelor patristice, Filocalie, Pateric etc
Avatar utilizator
presviter
Mesaje: 592
Membru din: 24 Noi 2010, 09:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: istorie, liturgică, pastorală
Localitate: București

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde presviter » 28 Iun 2014, 21:49

Întrebarea e prea generală şi în cazul acestei femei trebuia pusă înainte de a face acel păcat. Acum nu mai are rost. Dacă vrea să trăiască cu el şi împreună să-şi crească cei 2 copii, să o facă, cu dragoste şi pocăinţă.
Bine, atunci permiteti un alt exemplu, in desfasurare.
Doi tineri credinciosi de peste 30 de ani s-au casatorit de curand, dupa o indelunga asteptare. Ea isi doreste copii, dar el mai tarziu. Pana cand el va considera ca este timpul, ii solicita ei sa se protejeze prin metoda naturala. Si uite asa trec anii si creste frustrarea ei.

1.Pana unde pot merge impunerile sotului, care nu asculta de duhovnic ?

2. Sotia se poate impartasi ?
Părtaş sunt cu toţi cei ce se tem de Tine şi păzesc poruncile Tale. ps.118,63

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5421
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde protosinghel » 29 Iun 2014, 18:35

Cred că lucrurile astea trebuiau hotărâte înainte de căsătorie. Cred că în acest caz soţul nu trebuie împărtăşit, dar ea trebuie împărtăşită.

LauraE
Mesaje: 1
Membru din: 20 Iun 2014, 01:46
Confesiune: ortodox
Preocupări: scoala
Localitate: Brasov/ Toronto
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde LauraE » 05 Aug 2014, 15:19

Chestiunea asta cu homosexualitatea este imbarligata rau de tot. Din cate am citit si inteles, sunt mai multe cazuri, motive etc. Dau exemple.
1) Un copil (fata sau baiat, nu are importanta) este abuzat sexual de un adult. In urma traumei suferita in copilarie si nevindecata, este atras de persoane de acelasi sex.
2) Un tanar(a) a luat contact cu pornografia de cand era mic. De la masturbare ajunge la impreunare normala cu femei, de acolo ajunge sa faca tot felul de chestii cu femeile, si, fiind desensibilizat, ajunge sa incerce cu persoane de acelasi sex si sa ii placa. Din patima cade in alta patima.
3) Din 'nastere'. Cand spune nastere, ma refer la ce se intampla in timpul sarcinii si la mama. Sunt si studii si documentare despre efectul hormonilor feminini (sintetici) asupra masculilor. S-a observat la pestii si animalele care traiau langa/in apa schimbari fiziologice si in comportament. Masculii deveneau feminini, organele sexuale nedezvoltate, unii pesti au inceput sa produca icre etc. Astfel de efecte s-au observat si la oameni. Sunt pe youtube doua documentare despre efectul estrogenului asupra barbatilor. O femeie, mai ales in Vest, consuma anticonceptionale (estrogen sintetic) inca din adolescenta. Hormonii sintetici nu sunt eliminati de organism. Dupa ani de anti-bebe, femeia ramane insarcinata. Nu doar anticonceptionalele au estrogen. Explica mai bine in documentar.
4) Baiat crescut de mama. Mama s-a comportat cu el ca si cu o fetita, a fost mereu inconjurat de femei. Ajuns la maturitate, acest tanar este mai mult femeie decat barbat(in gandire, comportament)

Consider ca fiecare caz trebuie tratat ca atare si sa nu fie aruncati toti in aceiasi oala. Nu e usor sa scapi de o patima. Patima homosexualitatii este similara cu patima curviei. Cum unui om normal ii este greu sa se despatimeasca, tot asa unui homosexual o sa ii fie greu. Personal nu stiu cum ajuta BO astfel de oameni, daca are un plan etc.

Intrebare. Cum trebuie sa ne comportam cu homosexualii? Sa ne comportam cu ei ca si cum ar fi normali, ci dragoste si cu respect, sau sa fugim de ei si sa le spunem ca merg in iad daca nu termina cu pacatul lor? Intreb ptr. ca aici, in Canada, vezi frecvent homosexuali si nu stiu exact cum sa ma comport cu ei.

Povestea o femeie din SUA cum ca la Biserica unde merge ea, este un homosexual si acesta este impartasit mereu. A spus ca nu este "activ", dar traieste cu un alt barbat. Este bine sa fie impartasiti? Dati afara din Biserica nu pot fi, nu? Daca vin la slujba. Ea merge la Biserica Ortodoxa a Americii (impropriu spus, caci nu este autocefala; nu stiu de ce patriarhie apartin) si din cate am ascultat la radio, nu este ceva rar.
**
Transexualii, ce facem cu ei? La ei e si mai complicat. Asta ptr. ca sunt copii care se nasc cu ambele sexe sau cu alt sex. Adica, fata cu organe barbatesti. Sunt femei care s-au nascut asa. E ceva cu cromozonii, se mai aduga un X si de aici mutatia.(nu ma refer la cei care isi schimba sexul prin operatie) Apoi sunt cei care isi aleg alt sex sau se simt barbati in corp de femeie si invers. Ierarhul ortodox al Canadei a postat video pe tema aceasta, spunand ca transexualitatea este reala etc. Dar nu stiu cum procedeaza BO cu ei si noi, mirenii, cum ar trebui sa interactionam cu ei.

Iertare ptr. postarea lunga. Nu prea am cu cine vb despre aceste lucruri aici.

catalinconstantin
Mesaje: 152
Membru din: 06 Mar 2011, 16:14
Confesiune: ortodox

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde catalinconstantin » 02 Ian 2016, 21:47

Fata de acesti oameni trebuie sa ne comportam ca Iisus Hristos, cu dragoste, deschidere, dar cu posibilitatea iesirii din orice stare anormală, păcătoasă, adică să avem în noi lumina credinţei, dacă nu sunt tributar unui şablon, adică să fim bine pe poziţii.
Că unii au nu stiu ce gene, sau traume, sau educaţii, sau moşteniri ereditare, asta trebuie depăşit, adică nu trebuie să complicăm cauzele şi să le dăm dreptate, ci trebuie să le arătăm că se poate trăi normal, adică în pace cu Dumnezeu. Astfel ei se pot schimba treptat.

catalinconstantin
Mesaje: 152
Membru din: 06 Mar 2011, 16:14
Confesiune: ortodox

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde catalinconstantin » 02 Ian 2016, 21:56

Dacă doi soţi au doi copii şi ea nu mai doreste să aibă copii, iar el doreşte, şi ea nu poate urmări metoda naturală datorită unor dereglări hormonale de lungă durată, ce fel de metodă poate fi folosită în cadrul relaţiilor intime, având în vedere un posibil divorţ din acest motiv.
Dar dacă el este preot?

Va multumesc.
Un an nou cu bucurii duhovniceşti.


Înapoi la “MORALĂ şi SPIRITUALITATE: aspecte practice ale vieţuirii ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX