e pacat sau nu?

Tot felul de probleme de Morală şi Spiritualitate Ortodoxă.
Discuţii pe marginea Operelor patristice, Filocalie, Pateric etc
catanagc
Mesaje: 7
Membru din: 14 Mai 2015, 19:28
Confesiune: ortodox
Preocupări: bgcdr

e pacat sau nu?

Mesaj necititde catanagc » 14 Mai 2015, 19:39

doamne ajuta,am o dilema, poate ma ajutati,am in posesie lucruri care nu imi apartin, si as putea sa le dau propietarilor, dar au mai murit si au mai ramas cativa mostenitori, ce sa fac sa le dai inapoi, mentionez ca e vorba de o avere mare, dar legal nu ma mai poate nimeni obliga sa le returnez, pentru ca sant aparat, am cunostinte care au spus ca nu mai are sens sa le dau inapoi.Din punct de vedere moral nu se poate face o exceptie?

silvestru
Mesaje: 367
Membru din: 09 Apr 2010, 14:28
Confesiune: ortodox
Preocupări: Cunoaşterea, trăirea ortodoxă.

Re: e pacat sau nu?

Mesaj necititde silvestru » 15 Mai 2015, 22:09

Daca averea nu va apartine, și exista mostenitori de drept, e clar ca e pacat si chiar trebuie sa o dati celor carora le apartine.
Cel ce vrea sa se mantuiasca cu intrebarea sa calatoreasca.
Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăţia cerurilor se ia prin străduinţă şi cei ce se silesc pun mâna pe ea.

catanagc
Mesaje: 7
Membru din: 14 Mai 2015, 19:28
Confesiune: ortodox
Preocupări: bgcdr

Re: e pacat sau nu?

Mesaj necititde catanagc » 16 Mai 2015, 19:04

Doamne ajuta, exista , da mostenitori de drept ,dar nu -i plac, si nu i iubesc, si as vrea sa le iau si ce mai au, pentru ca mai au bogatii, eu cu ajutorul unor cunostinte cu putere , am facut totul legal asfel incat sa sa nu imi poata face nimica, dar cum rezolv cu constiinta , se poate sa dau ceva sa fiu dezlegat, ?multumesc

daniel tuduran
Mesaje: 483
Membru din: 12 Iul 2009, 19:28
Confesiune: ortodox
Localitate: or Brad,Hunedoara
Contact:

Re: e pacat sau nu?

Mesaj necititde daniel tuduran » 17 Mai 2015, 07:59

Domnule,suferiti de o crunta manipulare. Cui vreti sa dati din lucrurile furate (mostenite)?
Dezlegarea in biserica se face atunci cand omul isi recunoaste pacatul si incerca sa si-l indrepte.Vad ca nu aveti de gand sa va indreptati pacatul si prin urmare nici un preot din lume nu va poate dezlega.
„Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul tău cel lin alergând, strig către Tine Doamne: scoate din stricăciune viaţa mea, mult Milostive!” (din slujba înmormântării)

catanagc
Mesaje: 7
Membru din: 14 Mai 2015, 19:28
Confesiune: ortodox
Preocupări: bgcdr

Re: e pacat sau nu?

Mesaj necititde catanagc » 17 Mai 2015, 13:57

Drept ai grait, acum stai si judeca tu, bunurile furate sant de fapt bisericile greco catolice din Transilvania, hotii sant statul comunist , dar in zilele noastre sant ortodoxi, nu mai vor sa le retrocedeze, mostenitorii sant greco catolicii de astazi.Deci fratele meu ortodox, poruncile lui Dumnezeu trebue sa le tinem dupa bunul nostru plac?Ce sa iau de la o Biserica care nu respecta poruncile, sa nu furi...?Ce sa cred explicatiil date de biserica ortodoxa?
Sa cred in porunca domnului? Vezi asta e diferenta intre biserica ortodoxa si cea catolica de fapt, punctele de despartire sant create tot de voi, si altele

Avatar utilizator
Victor
Mesaje: 187
Membru din: 02 Apr 2008, 19:28
Confesiune: ortodox
Localitate: Bucuresti

Re: e pacat sau nu?

Mesaj necititde Victor » 17 Mai 2015, 14:38

Ce sa cred explicatiil date de biserica ortodoxa?
Pai cam asta e problema ta. Tu nici nu vrei sa discerni rational argumentele bisericii ortodoxe.
Nu au luat ortodocsii bisericile si au fugit cu ele in spate. Bisericile au ramas la ,,mostenitori", doar ca ei au devenit ortodocsi in anii '40 la desfiintarea greco-catolicismului. Bisericile apartineau comunitatilor respective sau descendentilor lor, care, timp de decenii sau generatii le-au intretinut, reparat, si au ramas in folosinta ulterioara a lor. Cu ce drept vrea sa fure , aceasta organizatie infiintata dupa 1989, numita greco-catolicism, un bun pe care oamenii aceia l-au stapanit timp de generatii?! Bunul acela este al oamenilor aceia, al comunitatii(lor) respective. Ei l-au construit/intretinut/reparat, etc, asadar este normal sa ramana al lor. Acesti oameni se identifica cu ortodoxia in prezent si nu cu o organizatie a caror membrii sunt mai putini decat ai unei secte obscure, si anume, putin peste 200.000.
Lucrurile sunt simple, dar dupa modul agramat in care scrii (iarta-ma ca-ti spun) nu ma astept sa intelegi ceva.
Nu este drept sa furi ceva ce apartine unui om, doar pentru ca acel om nu mai face parte din organizatia ta. Asadar mostenitorii nu sunt greco-catolicii actuali, ci acei greco-catolici ai anilor '40, sau descendentii lor, care au aderat la ortodoxie, de buna-voie si nesiliti de nimeni. Religia o porti in inima, nu te poate obliga nimeni sa o schimbi. Asta dat fiind faptul ca extrem de putini romani au trecut la greco-catolicism dupa 1989, si un procent insemnat dintre acestia nu aveau nimic de-a face cu catolicismul inainte de ,,convertire".


Înapoi la “MORALĂ şi SPIRITUALITATE: aspecte practice ale vieţuirii ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron