Pagina 1 din 1

Lupta cu malahia si privirea lucrurilor porcoase

Scris: 09 Sep 2017, 11:27
de SilviuT
Doamne ajuta!

Sunt nou pe forum ca utilizator. De urmarit, il urmaresc de multa vreme.
Imi cer iertare ca deschid acest subiect. Totusi cred ca acesta este destul de prezent, din pacate, chiar si printre crestinii practicanti.
Este vorba despre lupta cu patimile masturbarii si privirii imaginilor si a filmelor pornografice, porcoase.

Ce sfaturi puteti sa dati unui tanar care lupta cu aceste patimi? Cum le poate invinge, cum poate scapa de ele odata pentru totdeauna?
E o lupta atat de grea... Vointa e atat de slaba...

Stiu, casatoria ajuta enorm sa tamaduiesti aceste patimi. Dar ce ne facem cand sotia este insarcinata, iar acele 9 luni de zile+perioada de dupa ce a nascut, nu putem avea relatii intime si trebuie abstinenta totala? Ce sa facem, cum sa reusim sa nu cadem in malahie si in privirea lucrurilor porcoase, mai ales daca discutam de aceste patimi ca unele adanc inradacinate in noi?

Iertati-ma si nu va suparati ca am deschis acest subiect. Dar pe mine chiar ma intereseaza orice sfat, atat din experienta dumneavoastra, cei care o aveti, cat si din experienta Sfintilor parinti.

MULTUMESC!
Doamne ajuta!

Re: Lupta cu malahia si privirea lucrurilor porcoase

Scris: 19 Sep 2017, 15:43
de nemessis
Simplu. Cand iti zic sa nu cumva sa te gandesti la un elefant roz, tu in urmatoarea clipa ce o sa faci? Exact. Te gandesti la un elefant roz.
Ca cat te opui mai mult, cu atat te gandesti mai mult la toate alea. Asa ca relax.
Nu e asa simplu, stiu. Nu degeaba am zis exemplul cu elefantul roz. Preotii atat insista ca nu cumva sa cazi in pacat nici cu gandul, ca paradoxal chiar ei te conduc spre pacat. Ca daca nu poti sa te gandesti la altceva, decat "vai, sa nu cumva sa ma gandesc la sex", in 3 minute garantat o sa te gandesti la sex.
Preotii stiu asta. De asta au si facut din malahie pacat. Fiindca malahia si curiozitatile sexuale sunt ceva care absolut toata lumea o face. Unii neaga, dar sansele sa minta sunt mult mai mari, decat chiar sa fie abstinenti. Au inventat pacatul pe care toata lumea o face, ca tu sa te simti vinovat pentru un lucru complet natural, apoi sa fugi repede la ei ca sa fi iertat. Ei te iarta, tu te duci acasa, peste o saptamana vei fi inapoi la ei, e un ciclu construit acum cateva milenii.
Aceiasi oameni care insista ca sunt puri si ca sunt reprezentatnii lui Hristos apar in ultima vreme la stiri pentru diferie filmulete. Asa ca inca odata iti zic, esti departe de ceea ce fac popii, relaxeaza-te.

Dar daca pe tine te deranjeaza, fie. Gaseste-ti diferite preocupari cu care sa-ti ocupi timpul. Cine stie, poate vei face ceva constructiv.
Nu e nevoie sa te stresezi cu asta. Daca o faci, o faci, daca nu, nu. Nu e treaba nimanui, si nu a facut rau niciodata, nimanui. Daca Dumnezeu are o problema, atunci sa vina el sa-ti spuna, iar preotii sa-si faca ordine in propria ograda mai intai, dupa aia sa comenteze.

Re: Lupta cu malahia si privirea lucrurilor porcoase

Scris: 04 Noi 2017, 09:41
de Ramona
Silviu T Spovedania il ajuta! Rugaciune si post! Spovedania in cele 4 posturi.
Parintele Teofil Paraian completa programul de viata duhovniceasca cu Indrumari ale Parintelui Arsenie Boca:
Oxigen- sa traiesti in aer cat mai curat
Glicogen- sa ai o hrana rationala si echilibrata, nici prea multa, nici prea putina
Somn- cel putin 6 ore de somn continuu zilnic
Sa-ti pastrezi hormonii- sa nu faci risipa de energie sexuala
Sa ai conceptie de viata crestina- sa nu umbli dupa alte conceptii de viata: yoga si altele, zen si altele.