Filme - recomandari si dezbateri

Video, audio, imagini ş.a. Tot aici despre softuri şi IT
Avatar utilizator
Dahnah
Mesaje:105
Membru din:20 Apr 2008, 20:21
Confesiune:ortodox
Contact:
Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde Dahnah » 08 Mai 2008, 09:07

M-am gandit sa vorbim despre filmele care considerati ca merita vazute. Si as face 2 liste:
1. unele care aduc un surplus vietii (nu au nimic contradictoriu)
2. altele care ridica controverse si sa le dezbatem.

Din prima categorie, ar fi Ostrovul, Vaya con Dios, The Mission, Facing the giants, Saint Ralph, Left Luggage, Va, vis et deviens, The Black Narcissus, Padre Pio (poate), Il Vangelo secondo Matteo.
In aceasta categorie nu as include doar filmele cu caracter religios ci si cele care exprima ceva de credinta (valori),cu alte cuvinte - Dumnezeu aplicat in viata de zi cu zi. Cele pe care le numesc eu "for the soul" ;) (The Ultimate Gift, Peaceful Warrior, The Fountain )

Cred ca cea de-a doua categorie poate aduce niste dezbateri, si ma refer la a aduce argumente pentru a contrazice a ceea ce este prezentat, ca sa facem ceva constructiv si sa invatam. Pentru ca tot apar carti si filme (unele chiar bine facute) care pun sub semnul intrebarii crestinismul si existenta lui Dumnezeu.

Fara indoiala cel din capul listei este Zeitgeist: The Movie (pentru cine nu a vazut, se descarca gratis de pe site-ul lor ), bineinteles prima parte, care vorbeste despre religie, apoi Root of all Evil?, The God Who Wasn't There, Gospel of Judas, The Da Vinci Code.

Ok, daca poate unele dintre filme nu sunt chiar atat de populare, am putea incepe a discuta despre The Exorcist (originalul) ai apoi The Exorcism of Emily Rose, de exemplu. Mi-ar placea sa aud niste perspective teologice, sa luam de exemplu THE EXORCIST ca pe un caz si sa il dezbatem, ce a fost bine si ce nu, bineinteles din punct de vedere religios (ortodox daca vreti).

Sper sa va animati si sa avem o discutie placuta!

P.S. Link-ul pentru a vedea filmul ZEITGEIST este acesta: http://www.zeitgeistmovie.com/
"Desfătează-te în Domnul şi îţi va împlini ţie cererile inimii tale." (Psalmul 36:4)

Ezo
Mesaje:82
Membru din:19 Mar 2009, 12:39
Confesiune:ortodox
Localitate:Timisoara

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde Ezo » 10 Sep 2009, 16:07


Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde protosinghel » 26 Dec 2010, 22:47

Dar despre chestia asta ce părere aveţi?


Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde protosinghel » 27 Dec 2010, 11:10

Dar despre ăsta ce spuneţi?


Rdcmst
Mesaje:8
Membru din:12 Oct 2010, 19:48
Confesiune:ortodox

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde Rdcmst » 27 Dec 2010, 15:18

Mie imi face impresia ca ar fi vorba de o deconstructie.
Deconstructia, sau demitizarea, a fost un concept creat si care a functionat in facultatile americane ale anilor '80(si mult dupa) importat din Franta, a carui creator este Jaques Derida. Ce se vroia cu ea de fapt ? Prin deconstructie se dorea scoaterea din mintea oamenilor a unor idei, obisnuinte, obiceiuri, moduri de a gandi, care chipurile tin de prejudecati anistorice si habotnice (aici intra si religia) si a lasa mintea "eliberata", libera de a interpreta realitatea numai pe criterii rationale (sic) corespunzator filozofiei utilitariste. De fapt ne-a "eliberat" de crestinism si ce aveam mai sfant asa cum tancurile sovietice ne-au "eliberat" de propria suveranitate si libertate.
In concluzie, in realitate, deconstructia a dus la laicizarea si secularizarea soceitatii respectiva, in care aceasta a operat (a se vedea si tot occidentul, inclusiv Franta, stat laic !).
In filmuletele de mai sus prin asocierea unei realitati istorice vechi de 2000 de ani, cu "realitatile" retelelor de socializare facebook si tehnologia moderna, un suflet neinstruit (si ma gandesc la saracii copii ai occidentului hipersecularizat) poate crede ca in fapt toata povestea e un schimb amical de informatii pe chat, intre cativa indivizi care-si atribuie ca identitate fictiva/avatar o poveste crestina care se tot povesteste de doua milenii, cu concordantele sau controversele ei. Pasul al doilea e ca urmeaza sa se simta bine cu ideea asta, sa o vada "cool", sa o viseze, si in final si cel mai grav sa o si creada. Sa zica asta e realitatea. Si totul ambalat in cel mai dragalas si simpatic mod, asa cum ni-l arata si filmul.
Cum am spus in paranteza de mai sus, ii deplang pe copiii occidentali, in materie de crestinism, intrucat acestia au lacune serioase: de exemplu confund Pastile cu Rusaliile sau pe Maica Domnului cu a treia persoana din Sfanta Treime.
In final vreau sa mai aduag ca hiperrealitatea este un concept care se foloseste in semiotica si filozofia postmoderna, si se bazeaza pe o lipsa de abilitate, confuzie, (inoculata omului modern prin mass-media, publicitate etc.) in a distinge lumea reala de lumea imaginara, fantastica. Omul nu mai stie ce e real si ce e ireal. Pentru un crestin autentic asta ar insemna pierderea busolei inspre Dumnezeu. :!:

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde protosinghel » 27 Dec 2010, 17:15

Mulţumesc. Foarte bună analiză...

Rdcmst
Mesaje:8
Membru din:12 Oct 2010, 19:48
Confesiune:ortodox

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde Rdcmst » 28 Dec 2010, 12:31

Multumesc pentru aprecierea pozitiva. Asa calificativ ridicat n-am primit nici la facultate.
Am intrat initial pe acest topic, ademenit de propunerea lui Dahnah pentru a dezbate filmele cu tematica crestina enumerate de ea, dar nu m-am putut abţine sa nu comentez si cele doua filmuleţe.
Cum nu sunt prea mare cinefil (totusi incerc sa fiu in tema cu noutatile si ce doar merita cat de cat vizionat) marturisesc ca am vazut doar Ostrovul, Codul lui Da'Vinci si Zeitgeist. Acuma tocmai descarc cateva din celelalte filme si o sa incerc curand sa expun o parere cat mai pertinenta.
Sper sincer sa ni se alature si alti curiosi care vor spune lucruri interesante si cu folos.

Danie1

Am vazut de curind

Mesaj necititde Danie1 » 29 Dec 2010, 12:40

filmul 12.
Pe mine scena de la sfirsit cind se deschide geamul spre o libertate cu viscol m-a lasat paf!
Desigur filmul in general este f. bun, actorii sint deosebiti, dialogurile samd.
Am vazut filmul de doua ori pina acum si nu pot decit sa-l recomand oricui. Cred ca el se adreseaza deopotriva ateului si credinciosului si fiecare ar trebuii sa invete multe lucruri din el. Ma feresc de a face alte comentarii pentru a nu va scrica vizionarea celor care-l vor vedea, dar zic eu ca fiecare se poate regasii in acest film.

Rdcmst
Mesaje:8
Membru din:12 Oct 2010, 19:48
Confesiune:ortodox

Re: Zeitgeist, The Movie

Mesaj necititde Rdcmst » 30 Dec 2010, 13:44

Mai inainte tocmai vorbeam despre deconstructie, iar acest film e un exemplu tipic deconstructionalist. Poate ca autorii filmului Peter Joseph nu a plecat din capul locului cu aceasta idee in cap, insa cam asta a iesit. Ideea ar fi ca crestinismul reprezinta un intreg sistem reductionist, pentru lumea inconjuratoare. Descoperirile "stintifice" (se va vedea ca nu au nici un fundament cu adevarat stintific) vin sa ne ajute sa ne debarasam de aceste prejudecati nestintifice pentru a vedea lumea si universul asa cum este el de fapt.
Acuma teologic vorbind, lucrarea vrasmasului in lume a fost dintodeauna sa mistifice realitatea, sa incurce lucrurile pana acolo in a crea o alta realitate dupa chipul gandurilor lui intunecate. Deconstructia e un mijloc dracesc de a remodela, răstălmăcind realitatea “demonstrând” ca negrul este alb si albul negru. Datoria teologului si a crestinului este de a scoate toate bucaţelele de realitate din puzellul creat de diavol si a le repune in ordinea realităţii instituite de Însuşi Dumnezeu drăguţul ca sa mă exprim aşa mai metaforic, :D .
Aş vrea să fac o menţiune pentru început, necesară în acest demers. Nu Dumnezeu s-a luat după ideile vraşmaşului ci invers, el a copiat tot timpul şi a încercat să contrafacă lucrarea lui Dumnezeu. A se vedea Sfânta Scriptură. A trimis Dumnezeu apostoli şi profeţi, trimite şi satana profeţi mincinoşi, are Dumnezeu Biserica Lui, şi necuratul are acea “sinagoga a satanei”. Trimite Dumnezeu un Mântuitor, şi el trimite pe fiul perzării şi la sfârşitul veacului pe antichrist a cărui lucrare va fi vădită şi zădărnicită de adevaratul Împărat al slavei, Iisus Hristos.
Ideile mele se vor orienta în jurul unui articol scris (dupa cum se vede ne-au luat-o alţii înainte şi îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru asta, că n-a rămas totul pe umerii noştri) de lector dr. Alina Pătru, profesoară pentru istoria şi filozofia religilor, articol scris într-un limbaj academic dar accesibil, care aduce o critică pertinentă acestui film anticreştin Zitgeist. Articolul dânsei a fost publicat în “Revista Teologică” 91, din 2/2009, paginile 110-126. Articolul se numeşte “Elemente de critică religioasă în mişcarea Zeitgeist”:
http://www.revistateologica.ro/docs/341-355.pdf
De la bun început se vede clar că autorii nu prezintă, surse credibile de referinţă, aşa cum ar prezenta alţi autori, ba mai mult decât atât înşişi autorii teoriilor respective pe baza cărora stau inepţiile spuse în documentar, Gerald Massey, Edward Carpenter, Thomas Doane etc. nu sunt surse credibile, mai mult nu sunt recunoscuţi in domeniul egiptologiei ca nişte specialişti calificaţi, cazul lui Massey, nu sunt pomeniţi în dicţionare de referinţă etc. De fapt ideile lor au fost vazute ca extremiste şi depăşite. Mai apoi aceştia s-au inspirit unul pe celalalt (!), Massey pe Kuhn, iar apoi acesta pe preotul anglican Thomas Harpur.
Alina Pătru afirmă în articolul ei, citândul pe W. Ward. Gasque care este preşedinte al Centrului de Studii Teologice din Seatle, ca “egiptologii au respins multe din pretenţile specicice ale lui Hapur şi Massey ca fiind eronate, aratând că nu există nici o evidenţă a unei naşteri feciorelnice a lui Horus şi ca sursa principala a lui Harpur, anume Boyd Kuhn, a fost un teozof care îşi publica propriile cărţi, şi ca celelalte surse ale sale au fost în principal nu texte antice egiptene, ci autori depăşiţi”.
Deci aceşti indivizi susţin nişte idei scoase direct din capul lor, care au fost respinse de specialişti în domeniu pentru că nu aveau nici o altă referinţă, ci doar aşa că li s-ar fi părut lor interesante.
Cum spuneam mai sus Dumnezeul creştin, n-a fost creat de către om vizând un sistem reducţionist imitând religile păgâne ci de fapt invers. Citez tot din acest articol: “Se vede asadar ca nu este vorba de împrumuturi, ci de proiectii cu sens invers: aspura lui Horus sunt proiectate caracteristici preluate de la Iisus Hristos”. Ba mai mult după cum se arată, Horus nu s-a născut dintr-o ferioară şi alte neconcordanţe.
Aceasta e valabila pentru toate acele enumerări vizând o sumedenie de zeităţi care l-ar fi preînchipuit pe Iisus Hristos şi crestinismul doar le-ar fi copiat. La fel arhetipul celor 12 apostoli, Fecioara Maria şi celelalte. Acuma o idée proprie. In ce priveste cei trei magi aceştia de fapt ar fi fost de fapt cele trei stele din centura lui Orion numite, “cei trei regi” care sunt indreptati inspre steaua Sirius, vezi steaua de la răsărit. In realitate după cum o spun unii din sfinţii părinţi, steaua a fost de fapt un înger care călătorea cu ei, mai apoi o poveste rusească spune despre existenţa a patru magi, al patrulea cu numele de Coriandru sau cam asa ceva care fusese intarziat din drum etc., Daca legenda are un sambure de adevar. Biblia nu spune in fapt cati magi erau ci doar cartile apocrife. Asta dezminte teoria reductionista cu constelatia.
In ce priveste data de 25 decembrie ea a fost aleasă intradevar aleatoriu, si pare mi-se cel care a facut-o a fost Sfantul Ioan Gura de Aur daca nu mă înşel. Iarăşi explicaţia prezentată în articol mi se pare bună. Creştinismul s-a putut coborâ astfel la păgâni ca să-i poată prelua de acolo şi încreştina. Totuşi Ioan Gură de Aur crede temeinic ca data de 25 decembrie este cu adevărat data naşterii Mântuitorului. Mai degrabă aş crede un sfânt luminat de Dumnezeu decât cele mai “ştinţifice” argumente care demonstrează contrariul. Voi nu ? Iară îmi vine în gând ce am menţionat la început că de fapt diavolul a copiat adevărata lucrare a lui Dumnezeu şi nu invers, că Dumnezeu s-ar fi luat după eresurile lui. Ba nici decum.
Legat de critica sistemului teist, daca ati avut răbdarea sa cititi intregul articol, aş vrea să mai adaug că puteţi găsi un astfel de mod de gândire în aşa zisul current naturalist din literatura anglicană a secolului XVIII a cărui reprezentanţi sunt scriitori clasici celebri precum Thomas Hardy, Henry James, chiar şi Jaques London şi alţii. Aici idea de divinitate apare ca ceva exterior, cum bine este spus în articol, ca un creator care odată ce şi-a văzut realizată creaţia, o lasă să se conducă singură după legile oarbe ale fizicii, el plecând de lângă ea văzându-şi de treburile lui. Deci nu se implică, ci e present indirect prin natură. Astfel ar fi de la sine înţeles ca locul divinităţii să-l ea nişte forţe oarbe şi impersonale cum e destinul implacabil, s-au acceptarea unor situaţii negative precum promiscuitatea, violenţa ori sexualitatea, ca lucruri fireşti.
Părerea mea este că autorul documentarului Zeitgeist care s-a bazat pe aşa “somităţi în domeniu” pentru filmul său “ştinţific” este unul din copiii teribili al şcolii corectitudinii politice din zilele noastre (desi s-a vrut ca aceasta să-şi fi încheiat veacul prin anii ‘95). Nu e caz excepţional. Aduc în discuţie o lucrare necunoscută la noi, de această dată o carte nu un film. Care tot aşa pe argumente “ştinţifice” şi istorice vroia să demonstreze cum leagăun culturii europene are la origine de fapt cultura negroidă africană care pleacă din Egipt, pe linia ştinţelor, apoi pe linia egeană pătrunde în Europa în Grecia şi de aici se stratifică în toate ştinţele Greciei Antice, cu precădere geometria, filozofia, medicina etc. Cartea se numeşte “Black Athena” (Atena Neagră), şi a fost scrisă si publicată în 1987 de profesorul universitar american, Martin Bernal de la Universitatea Corenll, fiind o carte cu subiect controversat rasist. Totusi câştigă un premiu literar în 1990. Ajunge într-un final să susţină tot felul de inepţii printre care faptul că Esop celebrul fabulist al Greciei Antice, a fost de fapt un sclav adus din Africa. Ba mai mult numele său Esop ar fi o poreclă, corupere semantică a cuvântului Etiop, care ar trăda originea lui etc. Şi să te ţi de râs însuşi Iisus Hristos ca personaj istoric ar fi putut fi de fapt de rasă negroidă. Atunci când Fecioara Maria căuta un loc de mas prin locuinţele din Betleem, familia pruncului era refuzată tocmai datorită aspectului colorat al pielii. Ca să vezi cât de rasişti puteau fi semiţii ăia. E tipic pentru corectitudinea politică să susţină asemenea aberaţii.

Rdcmst
Mesaje:8
Membru din:12 Oct 2010, 19:48
Confesiune:ortodox

Facing the Giants

Mesaj necititde Rdcmst » 05 Ian 2011, 23:24

Am mai vizionat intre timp, din listă, filmul "The Giants". O poveste simpla, draguţă, ideea principală fiind credinţa în lucrarea pe care Dumnezeu o are cu fiecare din noi. Filmul poartă amprenta culturii protestante americane de răspândire a cuvântului evangheliei prin viu grai si de obicei cu biblia in mână. Noi am spune prozelitism. Ortodocşii mai degrabă încearcă să facă acest lucru indirect, prin fapte, comportamentul nostru implacabil (e un deziderat) creştinesc să îi atragă pe ceilalţi la Hristos, indiferent că suntem la lucru sau pe strada, cu prietenii etc. Dar uneori regret că nu avem tupeul şi insolenţa protestanţilor. Şi nu în ultimul rând mai avem rugăciunea, o armă puternică prin care încercăm să îl rugăm pe Dumnezeu să îi aducă pe cunoscuţi la biserică. Dar nu ca Mr. Bridges care atinge cu mâna dulapurile din vestiare în timp ce se ruga, ci prin taina Sfântului Maslu, dacă se doreşte ceva mai de amploare. Ştim că uneori aducem şi haine pe care preotul le atinge cu mir.
Ce mai avem ? Hm, vorbirea prin rugăciune cu Dumnezeu în singurătate. Creştinii ortodocşi o fac în cămăruţa lor cu mâna pe ciaslov nu pe biblie, daca vor "senzaţii tari"; dragostea dintre soţ şi soţie şi la bine şi la greu, în zilele noastre în acest moment cam apare (din păcate) divoţul; şi simpla milostenie.
Un film înduieşător. Remarcabilă scena finală în care Grant Taylor, antrenorul creştin exclamă în genunchi în faţa soţiei asemenea unui Iov cu prestigiul recăpătat, "Doamne sunt copleşit !". Melodramatic dar foarte frumos. Trebuie să recunosc că şi pe mine m-a podidit puţin plânsul. :D

elefterie
Mesaje:15
Membru din:16 Ian 2013, 21:58
Confesiune:ortodox
Preocupări:psaltikie, pictura;
Localitate:constanta

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde elefterie » 07 Feb 2013, 18:58

stie cineva unde se poate gasi filmul "teodora pacatoasa"?

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde protosinghel » 07 Feb 2013, 19:25

Eu vă recomand filmul italian (2009 ?) "Sfântul Augustin". Am impresia că traducere românească nu are, dar căutaţi-l cu traducerile care vă sunt accesibile. Eu l-am văzut cu dublare în rusă. Este foarte bun.

anastasys
Mesaje:82
Membru din:17 Aug 2012, 16:50
Confesiune:ortodox
Preocupări:medicina (profesie), carti, pelerinaje

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde anastasys » 20 Oct 2013, 16:04

Mi-aş dori să apară şi in spaţiul ortodox mai multe filme pe aceste teme, să arătăm că nu suntem doar smeriţi, să fim şi demni...să arătăm şi noi roadele Duhului Sfânt care sunt sfinţii, să nu fim filmaţi doar pe la hramuri, fiind ridiculizaţi...

http://karamazov.ro/index.php/critica-d ... ioase.html
A face un film despre suferintele reale ale crestinilor, in cazul de fata catolici, reprezinta o incorectitudine politica, un semn de dogmatism si o lipsa de atentie impardonabila vis-à-vis de curentele la moda. Nu e de mirare ca “For greater glory” a fost ignorat total de casele de productie importante si de marii distribuitori (din fericire exista inca internet).
Ilustrarea unui caz de pedofilie, un posibil colaborationism intre Vatican si Al Treilea Reich, prezentarea Inchizitiei drept Gestapo avant la lettre, sunt teme mult mai fertile pentru cinematografie decat uciderea catorva zeci de mii de crestini in Mexic.



nemessis
Mesaje:348
Membru din:09 Dec 2010, 21:20
Confesiune:ateu
Preocupări:arta, stiinta, omul

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde nemessis » 12 Iun 2017, 09:38

O recomandare de serial, bazata pe o carte din anii 60:
The Handmaid's Tale

Arata cum ar fi lumea daca niste religiosi ar pune mana pe ea si ar aplica legi bazate pe biblie. Cat m-am uitat la filmul asta am avut asa niste nostalgii cu grupul ortodox in care eram acum 6 ani, cea mai groaznica perioada din viata mea de pana acum.
Cum ar arata lumea daca religiosii ar avea puterea?
1. Homosexualii ar fi executati.
2. Avortul ar fi interzis
3. Femeile nu ar mai avea drept la proprietate, nu ar mai avea drept sa lucreze.
4. Blasfemia de orice fel ar fi pedepsita cu "reeducare" sau moarte
5. Supunere neconditionata fata de conducatori
6. Cenzura completa a tuturor informatiilor.
7. Atrocitatile ar fi justificate prin citate biblice, deci nu ar fi nici o problema


Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje:984
Membru din:03 Dec 2010, 01:33
Confesiune:ortodox
Preocupări:preoţie, familie
Localitate:Craiova

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde dimitrie » 18 Iun 2017, 22:42

O recomandare de serial, bazata pe o carte din anii 60....
Aratú cum ar fi lumea daca niste religiosi ar pune mana pe ea si ar aplica legi bazate pe biblie. Cat m-am uitat la filmul asta am avut asa niste nostalgii cu grupul ortodox in care eram acum 6 ani, cea mai groaznica perioada din viata mea de pana acum.
Ce fel de ortodocși, creștini sau evrei?
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

nemessis
Mesaje:348
Membru din:09 Dec 2010, 21:20
Confesiune:ateu
Preocupări:arta, stiinta, omul

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde nemessis » 19 Iun 2017, 01:05

Pff. buna gluma. Dumneata ce crezi, ca sunt impotriva crestinsmului doar asa, sau exista niste evenimente din viata mea care m-au adus la concluzia ca crestinii ortodocsi sunt niste oameni oribili?
Am vazut oameni care au devenit bisericosi si fiecare dintre ei din persoana decenta devenea tot mai oribila din luna in luna.
Mai povestesc la lume cum sunt preotii, speram sa uit dupa 5-6 ani, se pare ca furia o sa ma mai tina multi ani.

giuliaapostu
Mesaje:2
Membru din:29 Dec 2018, 00:43
Confesiune:ortodox
Preocupări:desen,dans,cantat

Re: Filme - recomandari si dezbateri

Mesaj necititde giuliaapostu » 28 Ian 2019, 07:07

Nu prea stiu ce sa recomand... eu mai mult ma ocup acum cu gasirea unei case in Bucuresti, ca pe https://flatfy.ro/case-de-inchiriat-bucuresti. Sunt studenta la teologie si nu stiu ce sa faca pentru a-l gasi. Sper ca Dumnezeu sa ma ajute. Succes si voua in tot ceea ce va propuneti in acest an!


Înapoi la “Fişiere media + Soft şi IT. Discuţii pe marginea lor”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron