Si sa va zic si de ce cred eu asta:De la marea schisma care a avut loc intr-e cele doua(2) Biserici-surori,exista ideea de impacare si unificare intr-o singura Biserica Crestina Apostolica.De atunci a trecut (foarte) mult timp, dar nimeni nu a facut nimic in acest sens,ambele parti continuand sa se incranceneze a-si etala suprematia ca si adevarata Biserica a lui Christos,atitudine(dupa parerea mea),de mandrie,si deci neconforma cu cea crestina.Nici una nu a intins vreo mana celeilante,urandu-se una pe alta.Singura care a inteles importanta apropierii intr-e cele 2 Biserici-surori,a fost Miscarea Legionara,care,in anii '30,si-a trimis doi dintr-e conducatorii sai sa moara in Spania Catolica,luptand si murind impotriva Comunistilor.Atat! In rest,nimic.Asta pana acum cativa ani,cand fostul Papa Ioan Paul al 2-lea a vizitat Romania,facand primul pas oficial catre impacare.La slujba comuna pe care a oficiat-o impreuna cu fostul Patriarh Teoctist,toti dusmanii Crestinismului au tremurat,pentru ca s-a dovedit CA SE POATE! Ceea ce parea imposibil,s-a infaptuit.O adevarata minune dumnezeiasca.Din pacate,cei doi mari conducatori au trecut la cele vesnice,si,la Roma a aparut un Papa cu idei destul de extremiste si total neproductive.Ideea ca Biserica Catolica e singura adevarata,precum si gafa(prostia) uriasa cu extraterestrii,au aruncat o umbra peste tot ce construise(cu multa greutate) fostul Suveran Pontif.De aici si unele contrareactii ale liderilor Ortodocsi(firesti) din toata lumea.Totusi,mai exista cel putin un lider Ortodox care nu a vrut sa intre in acest joc murdar al unei noi indepartari intr-e cele 2 Biserici,si acesta a fost I.P.S Nicolae Corneanu.El a crezut(si crede in continuare) in visul unirii,chiar daca acest lucru se va intampla dupa trecerea sa la cele vesnice.Si primul pas l-a (re)facut el! Datorita gestului sau,s-a dat un (nou) semnal in lume ca nu este totul pierdut.Iar prin faptul ca Sfantul Sinod al B.O.R. NU l-a condamnat,dovedeste ca,cel putin intr-o tara Ortodoxa,speranta exista! Actualul Papa nu va ramane foarte mult in functie(cred),ca e destul de batran,si sper ca urmatorul care va veni,va continua politica de apropiere intr-e cele 2 Biserici-Surori.
Sa nu uitam ce i-a spus Domnul Iisus lui Petru: "Pe aceasta piatra voi zidi Biserica mea",....nu "Bisericile mele"(mai multe). Iar cand Domnul vorbeste,oamenii trebuie sa taca....si sa asculte.