Falşi preoţi şi escroci

Probleme ce vizează strict situaţia BOR.
Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5397
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Falşi preoţi şi escroci

Mesaj necititde protosinghel » 22 Aug 2013, 00:17

După nenumăratele scandaluri cu pseudo-mitropolitul Ioan Preoteasa (a cărui grupare s-a cam risipit), a "protosinghelului Veniamin Ilie" (care între timp s-a căsătorit şi a devenit "protoiereu mitrofor" într-o altă jurisdicţie), şi a "episcopului Serafim de la Copăceana" (care a devenit tătic şi a fost caterisit de cei care l-au hirotonit), acum apare un nou fenomen: excroci care în general n-au fost de nimeni hirotoniţi. Iată istoria unuia dintre ei, a cărui "victime" nu încetează să-mi scrie mesaje private şi să-mi povestească lucruri îngrozitoare.
Ce e de făcut?

Avatar utilizator
IEREU
Mesaje: 175
Membru din: 10 Mar 2010, 21:23
Confesiune: ortodox
Preocupări: muzică corală, profesor de religie
Localitate: Republica Moldova

Re: Falşi preoţi şi escroci

Mesaj necititde IEREU » 14 Sep 2013, 13:05

Luni, 9 septembrie 2013, vine la mine acasă pentru jertfă un nou impostor de “rang” mare, tocmai “mitropolitul” Serghii (Cosmin). Susţine că face mănăstire în sectorul agricol 9, între satele Hiliuţi şi Mărăndeni, raionul Falesti.. Nu are acte de autorizaţie, nici de organizaţie, nici o dovadă care să indice că face parte din vre-un cler, nu are studii teologice. Face trimitere identitară doar la site-ul organizaţiei lui. Are pregătite răspunsuri juridice, dacă este atacat verbal. În caz că este reclamat poliţistului de sector, îi transmite telefonul său mobil să discute cu avocatul său. Este pornit să colecteze jertfă din mai multe localităţi, pentru că mapa sa conţinea harta detaliată a mai multor sate. O sursă sigură ne-a informat că impostorul a ocupat diferite funcţii de conducere în confesiunile gregoriană, catolică şi chiar protestantă.
Site-ul lor: http://mitropolis.ucoz.com/
"Cele ce ochiul n-a văzut şi urechea n-a auzit, şi la inima omului nu s-au suit, pe acestea le-a gătit Dumnezeu celor ce-L iubesc pe El" (1Cor.2,9)


Înapoi la “BISERICA ORTODOXĂ ROMÂNĂ”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX