De ce trebue tinut Sabatul

Despre particularităţile acestor confesiuni mai speciale
Avatar utilizator
Floryan
Mesaje: 652
Membru din: 15 Ian 2010, 07:59
Confesiune: ortodox
Preocupări: Viata la tara
Localitate: Bacau

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde Floryan » 07 Mar 2013, 11:49

Din punctul meu de vedere, Biserica lui Cristos, nu este un cult ci este formata din toti cei nascuti din nou.
Asta e punctul dv de vedere. In realitate nu e asa deloc. Degeaba esti nascut din nou daca nu ti sambata.
Atunci ajungem frumusel la ce scrie pe situl az7, ca de fapt sabatul este punctul central al crestinismului, cand Sf Scriptura spune cu totul altceva. Ap. Pavel spune ca fara inviere, credinta noastra este desarta, dar fara sabat?
Tinerea Duminicii ! Din punctul meu de vedere, este pacat sa tii niste porunci pe care Dumnezeu nu le-a dat, este ca si cum ti-ai face un idol. Rebeliunea (vointa proprie) este ca si pacatul ghicitoriei (1 Sam cap.15)..
Ucenicul apostolilor, Ignatie Teoforul spune in Epistola sa catre Magnezieni ca trebuie tinuta duminica si nu sambata.
"Asadar cei care au trait in randuielile cele vechi, si au venit la nadejdea cea noua, sa nu mai tina sambata, ci ziua Domnului, in care si viata noastra a rasarit prin El (Hristos) si prin moartea Lui, pe care unii o tagaduiesc."
Din Epistola lui Varnava(Barnaba) 15:8-9 , 96 d Hr "In sfarsit le mai spune: "Lunile voastre cele noi si sambetele nu le mai sufar" .Iata ce vrea sa spuna : "Nu-mi plac sabatele de acum, ci sabatul acela pe care eu l-am facut,in care, dupa ce Ma voi fi odihnit de toate voi face inceput zilei a opta, care este inceputul altei lumi".De aceea sarbatorim cu bucurie ziua a opta, dupa sambata, in care si Hristos a inviat si, dupa ce s-a aratat s-a inaltat la ceruri."

In Apoc 1,10. ziua Domnului Ap nu vorbeste de niciu sabat, termenul folosit este kyriaké.
Didahia, cu care Apocalipsa este aproximativ contemporana face referire la ziua intaia sa sapt., termenul folosit este Kyriake.
La fel si Sf. Ignatie al Antiohiei.
Astfel Kyriake in Biblie demonstreaza ca duminică ca zi de cult, datează dinaintea finalizarii canonului Biblic. Iar povestile cu Imparatul Constantin sunt doar barfe din cultul az7.

Mai mult in NT gasim ca de fapt Hristos este adevaratul sabat : „Veniţi la Mine toţi cei osteniţi… şi Eu vă voi odihni pe voi”.
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

MasQueNada
Mesaje: 91
Membru din: 04 Mar 2013, 10:57
Confesiune: ortodox
Preocupări: Preocuparea e un pacat

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde MasQueNada » 07 Mar 2013, 12:05

Tinerea Duminicii ! Din punctul meu de vedere, este pacat sa tii niste porunci pe care Dumnezeu nu le-a dat, este ca si cum ti-ai face un idol. Rebeliunea (vointa proprie) este ca si pacatul ghicitoriei (1 Sam cap.15).
Se pare ca Hristos nu a crezut acest lucru din moment ce a tinut niste porunci pe care Dumnezeu nu le-a dat si a mers la Sarbatoarea Innoirii Templului (care nu apare poruncita de Dumnezeu nicaieri in Biblie). Sa fi facut si Iisus parte din rebeliune si sa fi fost si el idolatru :shock: :?:

Pavel nu a avut nici o problema cu acest fel de libertate. A spus ca fiecare sa fie incredintat in mintea lui, si dupa cum zicea si el, unul stimeaza o zi, altul alta si altul vede toate zilele la fel.. Zilele astea sunt considerate ca niste umbre ale lucrurilor ce s-au petrecut si ce vor fi. Ca "cine tine o zi pentru Domnul o tine " si "nimeni sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura sau cu privire la o sarbatoare, sau luna noua sau la Sabate".

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde dimitrie » 07 Mar 2013, 12:26

Unde scrie că Sf. Împărat și întocmai cu Apostolii, Constantin cel Mare, a impus ținerea Duminicii?
Scrie dar nu în Biblie.
Uitasem! Acest membru al forumului electric77, are un talent deosebit în a scrie multe mesaje; și pentru că are multe de spus, nu se prea obosește să-și argumenteze toate afirmațiile, mergând uneori până la tupeu, ca în cazul de față.

D-le electric77, mă supără mult bârfa, mai ales că aici este vorba de un mare sfânt al lui Hristos.
Așadar, aștept argument de ordin istoric din partea d-tale la această afirmație, ori scuzele de rigoare. Pot discuta și altfel, altfel. Aici este forum creștin ortodox, nu bălăcăreală protestantă.

Nu inteleg, dumneavoastra ce ati dori sa va raspund cu privire la acest aspect? si in ce consta tupeul?
Eu mi-am argumentat toate afirmatiile. Insa cu privire la imparatul Constantin, atat am de zis, nu scrie in Biblie despre el si nici despre tinerea Duminicii. Ca sa aflam ce s-a intamplat, e cazul sa apelam la cartea de Istorie ! in 323 e.n., Constantin a decretat tinerea Duminicii, ca zi de odihna. Obiectia mea este ca nu am gasit in Biblie o astfel de porunca, una la mana, doi, cine era Constantin sa formuleze doctrine de credinta??? vreun apostol, cumva? ma indoiesc! Nici macar nu era botezat !!!
...
Constantin cel Mare nu avea dreptul sa modifice nimic. El nu avea dreptul decat sa creada in Mantuitor. Ori, prin faptele lui, a demonstrat ca nu crede, si asta o spune istoria. Nu vreau sa intru in amanunte, cred ca le stiti si le stie oricine.
1. Nu cunoasteți Viața Sf. Constantin cel Mare, decăt bârfele păgânești (după cum amintește și atenționează Sozomen în Istoria sa). Istoria de care ziceți, aduceți-o de față, deoarece veninul p/np pe care-l moșteniți nu este argument! Pe acest forum se lucrează argumentat (mai ales când este vorba de acuze grave, precum acestea).

Uite câte ceva din cele spuse de istorie despre faptele de credință ale Marelui Constantin:
- a acordat libertate religiei creştine (nu a impus-o), inclusiv repararea nedreptăţilor făcute creştinilor şi Bisericii în general;
- a dat dreptul episcopilor să elibereze oameni din sclavie;
- a interzis jertfele idoleşti, consultărea ghicitorilor, ridicarea și consacrarea de statui (cu caracter idolatru), precum şi ţinerea sărbătorilor păgâneşti;
- a interzis prostituţia, inclusiv obieceiul fenicienilor din spațiul cuprins între Munetele Libanului și cetatea Heliopolis, acela de a prostitua fecioarele înaintea căsătoriei;
- a oprit luptele gladiatorilor;
- a convertit la creștinism câteva popoare (nu prin forță), precum: ibericii, armenii, perșii.
Mă întreb, cine și de ce este interesat să nu se amintească acestea?

2. Nu există documente istorice în care să se amintească de vreo obiecție creștină cu privire la decretarea zilelor de Duminică și Vineri ca zile nelucrătoare, ele fiind consacrate Patimilor Mântuitorului și Învierii Sale (prin post[doar Vinerea] și serviciu divin).

3. Nu există documente în care să se spună că creștinii au fost persecutați pentru că nu țineau Duminica, însă, actele martirice cuprind în ele multe motive pentru care creștinii erau persecutați, nici unul legat de neținerea Duminicii. :idea:
4. Nu aduceți de față nici un fel de autoritate științifică în cele ce susțineți despre acest împărat creștin, decât un dispreț profund (de aici și tupeul de care vorbeam).
5. Nu cunoașteți bine textul Scripturii în privința mediului informațional prin care Biserica a primit învățătura - scris și oral.
Ce spune Marele Pavel:"Dar chiar dacă noi sau un înger din cer v-ar vesti altă Evanghelie decât aceea pe care v-am vestit-o - să fie anatema!
Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit - să fie anatema!" Gal.1:8-9?
Dar ce au primit creștinii a fost doar în scris? Nu, ci și prin cuvânt:"Deci, dar, fraţilor, staţi neclintiţi şi ţineţi predaniile pe care le-aţi învăţat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră."2Tes.2:15.
Ce au primit creștinii prin cuvânt? Doar Biserica Lui Hristos știe. Dvs. știți? Nu, dar negați ce ar fi putut primi prin cuvânt (inclusiv ținerea Duminicii în locul Sâmbetei), de aceea cădeți și rămâneți sub anatemă. (O să văd la Judecată, cum veți răspunde Sf.Apostol Pavel, dacă veți rămâne așa.)
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde electric77 » 07 Mar 2013, 12:53

Stimate domnule "dimitrie", atat vreau sa-mi raspundeti: Constantin, era cumva apostol? prezbiter al Bisericii? macar diacon? ce ne intereseaza masurile legislative la nivel de stat secular luate de acest imparat??? daca a fost favorabil crestinilor, cinste lui.

totusi, lucrarea lui Dumnezeu se face numai prin Duhul sfant, in cadrul Bisericii, care e trupul lui Cristos, si nu prin institutii omenesti, gen parlament, senat, etc.

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje: 652
Membru din: 15 Ian 2010, 07:59
Confesiune: ortodox
Preocupări: Viata la tara
Localitate: Bacau

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde Floryan » 07 Mar 2013, 13:29

Stimate domnule "dimitrie", atat vreau sa-mi raspundeti: Constantin, era cumva apostol? prezbiter al Bisericii? macar diacon? ce ne intereseaza masurile legislative la nivel de stat secular luate de acest imparat??? daca a fost favorabil crestinilor, cinste lui.

totusi, lucrarea lui Dumnezeu se face numai prin Duhul sfant, in cadrul Bisericii, care e trupul lui Cristos, si nu prin institutii omenesti, gen parlament, senat, etc.
"Multumesc" ca ati raspuns punctual. :x1 Data viitoare sa va abtineti de mai face astfel de afirmatii.
Dv nici acum nu intelegti ca SF IMp Constantin nu a impus nimic, ci de fapt a aprobat ceva ce exista deja de mult timp. :x1 si da, lucrarea s-a facut chiar in biserica.
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde electric77 » 07 Mar 2013, 14:45

Dv nici acum nu intelegti ca SF IMp Constantin nu a impus nimic, ci de fapt a aprobat ceva ce exista deja de mult timp. :x1 si da, lucrarea s-a facut chiar in biserica.
1. cum ar putea sa aprobe cineva ceva, daca nu era episcop macar??? la acel moment, Constantin nici macar nu se botezase crestin !
2. daca acel ceva aprobat, exista de foarte mult timp, atunci ar fi aparut in cadrul invataturilor apostolice expuse in Scripturi.

MasQueNada
Mesaje: 91
Membru din: 04 Mar 2013, 10:57
Confesiune: ortodox
Preocupări: Preocuparea e un pacat

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde MasQueNada » 07 Mar 2013, 15:31

Fara Constantin cel Mare, Teodosie cel Mare si alti Imparati Crestinismul nu ar mai fi existat astazi, fiind o religie minoritana si constant persecutata, lucru ce s-a schimbat o data ce Imparatii au inceput sa adopte aceasta religie.

MasQueNada
Mesaje: 91
Membru din: 04 Mar 2013, 10:57
Confesiune: ortodox
Preocupări: Preocuparea e un pacat

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde MasQueNada » 07 Mar 2013, 15:46

sters, a fost adresat...
Ultima oară modificat 07 Mar 2013, 17:31 de către MasQueNada, modificat 1 dată în total.

MasQueNada
Mesaje: 91
Membru din: 04 Mar 2013, 10:57
Confesiune: ortodox
Preocupări: Preocuparea e un pacat

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde MasQueNada » 07 Mar 2013, 17:14


Nu inteleg, dumneavoastra ce ati dori sa va raspund cu privire la acest aspect? si in ce consta tupeul?
Eu mi-am argumentat toate afirmatiile.
Mai degraba nici una. Doar vorbe goale. Esti depasita complet la capitolul teologie, istorie crestina, s.a. si la subiectul acesta Sabat/Duminica (o sa ti-o spuna si duodecimus care e adventist). Pun pariu ca nici nu stii de unde vine cuvantul "Duminica" si nici ce inseamna.

Tupeul tau agresiv,repugnant si discriminatoriu asupra userilor ortodocsi si a argumentelor ortodoxe pe un forum ortodox eu zic ca nu e normal, dar na, probabil ca asta e avantajul cunoasterii personale a administratorului acestui forum.

Nu mi se pare normal ca niste reformati sa faca legea pe un forum ortodox si sa se comporte nerespectuos cu niste useri ortodocsi (care incearca sa le raspunda respectuos cerintelor si intrebarilor lor) nerespectand deloc efortul acestora de a veni cu niste raspunsuri si nici macar in a adresa raspunsurile aduse de catre acestia. Nu eu am fost primul care a fost nerespectuos. Am scris raspunsuri eleborate si documentate la care electric77 spunea pur si simplu "nu" fara sa se oboseasca macar sa isi justifice raspunsul, ba mai si arunca cu cuvinte peiorative si insultatoare cu o atitudine discriminatorie de genul "esti disperat, sunteti disperati,s.a" .. Adica vine pe un forum ortodox si nici macar nu are decenta sa respecte efortul unui user ortodox de ai da un raspuns. Bun macar daca ar fi doar asta. Dar colac peste pupaza mai si arunca cu noroi si cuvinte preiorative. Daca asta nu e comportament incitant atunci nu stiu ce e.. Rog sa se verifice sa vedeti. Nu eu am fost primul nerespectuos, ba din contra aceasta persoana , care a recurs la un comportament derizoriu si incitant.

Iar in ceea ce priveste greselile de ortografie, eu zic sa incerci si tu sa scrii mesaje elaborate si sa comentezi apoi. Pana acum nu te-am vazut sa scrii mesaje mai mult de o fraza,o propozitie, doua.

Daca li se permite unor heterodocsi sa isi bata joc de ortodocsii care se poarta decent pe acest forum eu nu mai am ce zice. Nu pretind ca acest user sa fie eliminat, ci disciplinat si sa primeasca si el un avertisment pentru ca nu doar eu am fost nerespectuos si cu atat mai mult primul nerespectuos. Sper sa nu mai vad heterodocsi purtandu-se nejustificat batjocoritor , discriminatoriu si nerespectuos cu useri ortodocsi.

Doriana
Mesaje: 773
Membru din: 01 Oct 2010, 21:42
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: cunoasterea lui Dumnezeu

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde Doriana » 07 Mar 2013, 22:49

Electric nu e nici măcar reformat. E doar un trol care se plimbă pe diferite forumuri dându-se ba np, ba ortodox, ba sâmbetist, ba duminical. Acum vreo doi ani pe când se dădea bărbat pe aici, mai avea ceva frică, acum nu mai are ruşine. Şi face asta deşi ştie ca va fi dat de gol. De fapt pe asta se bazează.
MasQueNada, eu nu înţeleg de ce vă coborâţi la nivelul lui şi mai încercaţi o discuţie cu el.

Poftim, electric, ai reusit sa te faci băgat in seamă şi de data aceasta. Sper că eşti fericit.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje: 652
Membru din: 15 Ian 2010, 07:59
Confesiune: ortodox
Preocupări: Viata la tara
Localitate: Bacau

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde Floryan » 07 Mar 2013, 22:51

1. cum ar putea sa aprobe cineva ceva, daca nu era episcop macar??? la acel moment, Constantin nici macar nu se botezase crestin .
Pai mai era si imparat. :x1
2. daca acel ceva aprobat, exista de foarte mult timp, atunci ar fi aparut in cadrul invataturilor apostolice expuse in Scripturi.
Pai este si in Scripturi si in alte surse, iar despre tinerea sabatului nu mai exista nimic; eu ce sa fac daca nu vreti sa intelegeti si vedeti doar invatatura elenista?
Electric nu e nici măcar reformat. E doar un trol care se plimbă pe diferite forumuri dându-se ba np, ba ortodox, ba sâmbetist, ba duminical. Acum vreo doi ani pe când se dădea bărbat pe aici, mai avea ceva frică, acum nu mai are ruşine. Şi face asta deşi ştie ca va fi dat de gol. De fapt pe asta se bazează.
MasQueNada, eu nu înţeleg de ce vă coborâţi la nivelul lui şi mai încercaţi o discuţie cu el.

Poftim, electric, ai reusit sa te faci băgat in seamă şi de data aceasta. Sper că eşti fericit.
Frumos spus. Pe forumul asta sunt foarte multi nefericiti care doresc bagare in seama.
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde dimitrie » 08 Mar 2013, 01:11

Electric nu e nici măcar reformat. E doar un trol care se plimbă pe diferite forumuri dându-se ba np, ba ortodox, ba sâmbetist, ba duminical. Acum vreo doi ani pe când se dădea bărbat pe aici, mai avea ceva frică, acum nu mai are ruşine. Şi face asta deşi ştie ca va fi dat de gol. De fapt pe asta se bazează. ..
Eu am găsit până acum două locuri unde vorbește de sine la genul masculin (aici și aici. Dar, mai știi? Cu știința de azi și cu nefrica de Dumnezeu, poate și dacă se curentează omul (bărbat) un pic mai mult, poate arăta unul ca aia din poza electric77-ului.

Dar uite cum ne fură peisajul... Într-adevăr, nu greșim dacă vorbim despre Duminică în topicul despre Sabat, deoarece nu este vorba despre Sâmbătă.
Hristos a desființat/dezlegat Sâmbăta dar nu Sabatul, deoarece avem nevoie de odihnă pentru trup și mai mult timp pentru suflet.
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!

MasQueNada
Mesaje: 91
Membru din: 04 Mar 2013, 10:57
Confesiune: ortodox
Preocupări: Preocuparea e un pacat

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde MasQueNada » 08 Mar 2013, 01:15

Aoleo! Suna cam urit cu userul acesta. Haideti cu avertismentul la aceasta fiinta (he/she/it) , orice ar fi. :lol:

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde electric77 » 08 Mar 2013, 09:27

Eu am găsit până acum două locuri unde vorbește de sine la genul masculin (aici și aici. Dar, mai știi? Cu știința de azi și cu nefrica de Dumnezeu, poate și dacă se curentează omul (bărbat) un pic mai mult, poate arăta unul ca aia din poza electric77-ului.
Dar uite cum ne fură peisajul... Într-adevăr, nu greșim dacă vorbim despre Duminică în topicul despre Sabat, deoarece nu este vorba despre Sâmbătă.
Hristos a desființat/dezlegat Sâmbăta dar nu Sabatul, deoarece avem nevoie de odihnă pentru trup și mai mult timp pentru suflet.
Nu am dorit sa-mi fac cunoscut sexul, deoarece o femeie nu este, in general, luata in serios iar "barbatii" se feresc sa poarte discutii din domeniul teologiei cu reprezentantele sexului frumos.
Nu ma deranjeaza cum si ce spuneti la adresa mea, sunt obisnuita cu astfel de "atacuri" rautacioase. Totusi, daca se incalca o anumita limita a bunului simt, eu intrerup dialogul cu aceia care nu stiu sa se poarte!

Iar cu privire la Constantin cel Mare, eu personal consider ca nici crestin nu era. Se spune ca Dumnezeu i-a aratat un semn pe cer, prin care va invinge pe un alt contracandidat la putere, numit Maxentiu.
Ca si crestina, sunt convinsa ca Dumnezeu nu e de partea niciunuia, pentru ca Domnul Isus a spus sa fim facatori de pace, nu sa ne omoram intre noi, pentru o functie.
Este stiut ca Diavolul are "proorocii" sai si manifestarile sale supranaturale, care sunt menite sa induca in eroare.

Aici sunt pe un topic "interconfesional". Este dreptul meu sa-mi exprim parerea, chiar daca contravine invataturilor ortodoxe.
Repet, Dumnezeu nu se implica in razboaie. El a luptat pentru poporul sau Israel atunci cand a decis El ce razboaie sa fie si contra cui sa fie purtate. Daca El mi-ar spune: omoara pe X, m-as mai gandi putin, oare de la cine vine mesajul? nu de la diavol? eu trebuie sa fiu o facatoare a pacii.

Fiind o facatoare a pacii, va anunt de pe acum, ca nu voi purta discutii cu acei useri, printre care MasQueNada, haini si rai la suflet, mincinosi, acuzatori si revendicativi! iar doamna Doriana in mod sigur ma confunda cu altcineva (puteti sa verificati, daca chiar sunteti atat de circumspecti la o chestie neimportanta, ca aceleasi invataturi, ca acum 3 ani, le am si le expun si astazi, de dragul lui Isus...).

Iar daca chiar doriti razbunare, asa cum cere in mod vehement acel domn, MasQueNada, dati-mi ce avertismente doriti. Sau chiar banarea, daca asta va satisface orgoliul. Dar voi pierdeti !

Doriti sa purtam un dialog onest? Sunt o partenera de incredere. Dar va rog sa aratati ca sunteti crestini. Fara cuvinte obscene sau injurii !

Doriana
Mesaje: 773
Membru din: 01 Oct 2010, 21:42
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: cunoasterea lui Dumnezeu

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde Doriana » 08 Mar 2013, 10:13

Eu am găsit până acum două locuri unde vorbește de sine la genul masculin (aici și aici..
Sunt mai multe. Iar aici Daniel ne recunoaşte pe amândoi. Cu doua mesaje mai jos eu confirm că ne cunoaştem. Chiar foarte bine, căci corespondam şi pe privat.
Dacă nu vrei să-ţi faci cunoscut sexul nu vorbeşti ca un bărbat, iar atunci când te hotărăşti să fii o domnişoară simandicoasă trâmbiţezi asta în fiecare mesaj, plus avatar..
Mă rog, nu mai contnui. Omul face jocul acesta pe unde merge şi nu intenţionez să mă ţin mereu după el.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

MasQueNada
Mesaje: 91
Membru din: 04 Mar 2013, 10:57
Confesiune: ortodox
Preocupări: Preocuparea e un pacat

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde MasQueNada » 08 Mar 2013, 10:46

Eu am găsit până acum două locuri unde vorbește de sine la genul masculin (aici și aici. Dar, mai știi? Cu știința de azi și cu nefrica de Dumnezeu, poate și dacă se curentează omul (bărbat) un pic mai mult, poate arăta unul ca aia din poza electric77-ului.
Dar uite cum ne fură peisajul... Într-adevăr, nu greșim dacă vorbim despre Duminică în topicul despre Sabat, deoarece nu este vorba despre Sâmbătă.
Hristos a desființat/dezlegat Sâmbăta dar nu Sabatul, deoarece avem nevoie de odihnă pentru trup și mai mult timp pentru suflet.
Nu am dorit sa-mi fac cunoscut sexul, deoarece o femeie nu este, in general, luata in serios iar "barbatii" se feresc sa poarte discutii din domeniul teologiei cu reprezentantele sexului frumos.
Nu ma deranjeaza cum si ce spuneti la adresa mea, sunt obisnuita cu astfel de "atacuri" rautacioase. Totusi, daca se incalca o anumita limita a bunului simt, eu intrerup dialogul cu aceia care nu stiu sa se poarte!

Iar cu privire la Constantin cel Mare, eu personal consider ca nici crestin nu era. Se spune ca Dumnezeu i-a aratat un semn pe cer, prin care va invinge pe un alt contracandidat la putere, numit Maxentiu.
Ca si crestina, sunt convinsa ca Dumnezeu nu e de partea niciunuia, pentru ca Domnul Isus a spus sa fim facatori de pace, nu sa ne omoram intre noi, pentru o functie.
Este stiut ca Diavolul are "proorocii" sai si manifestarile sale supranaturale, care sunt menite sa induca in eroare.

Aici sunt pe un topic "interconfesional". Este dreptul meu sa-mi exprim parerea, chiar daca contravine invataturilor ortodoxe.
Repet, Dumnezeu nu se implica in razboaie. El a luptat pentru poporul sau Israel atunci cand a decis El ce razboaie sa fie si contra cui sa fie purtate. Daca El mi-ar spune: omoara pe X, m-as mai gandi putin, oare de la cine vine mesajul? nu de la diavol? eu trebuie sa fiu o facatoare a pacii.

Fiind o facatoare a pacii, va anunt de pe acum, ca nu voi purta discutii cu acei useri, printre care MasQueNada, haini si rai la suflet, mincinosi, acuzatori si revendicativi! iar doamna Doriana in mod sigur ma confunda cu altcineva (puteti sa verificati, daca chiar sunteti atat de circumspecti la o chestie neimportanta, ca aceleasi invataturi, ca acum 3 ani, le am si le expun si astazi, de dragul lui Isus...).

Iar daca chiar doriti razbunare, asa cum cere in mod vehement acel domn, MasQueNada, dati-mi ce avertismente doriti. Sau chiar banarea, daca asta va satisface orgoliul. Dar voi pierdeti !

Doriti sa purtam un dialog onest? Sunt o partenera de incredere. Dar va rog sa aratati ca sunteti crestini. Fara cuvinte obscene sau injurii !
Nici nu ai ce vorbi cu mine despre teologie, istorie , s.a pentru ca nu ai resurse suficiente sa faci asta. Poate despre spiritualitate si nu am zis-o pe asta neaparat intr-un mod pozitiv.


Avand in vedere aroganta si ignoranta ta vrei sa iti dau trimiterile din Biblia pe care tu o divinizezi unde ti se spune sa stai pitita si sa taci? De ce nu asculti de Biblie mai ales cand vezi ca ai nimerit ca orbu' in Braila?


Eu sunt un mincinos? Ia zi ce am mintit eu si unde. :D

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde electric77 » 08 Mar 2013, 11:24

Pai mai era si imparat. :x1
.

Daca nu te superi, a fi imparat al unui imperiu, sau macar sef de stat cum e Basescu, nu e o functie ecleziastica, nu e ceva hotarat de Duhul Sfant, nu priveste viata Bisericii. Sau daca Stefan cel Mare a fost Domn al Moldovei si a dispus, in aceasta calitate, construirea multor biserici, nu il autorizeaza a fi decizionar in treburile Bisericii crestine.
Apostol Pavel spune cum Dumnezeu, a hotarat ca in Biserica Sa sa existe o ierarhie, in functie de slujbele date prin Duhul Sfant, spre exemplu:

1 Cor: 28. Si Dumnezeu a randuit in Biserica, intai, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, invatatori; apoi, pe cei ce au darul minunilor; apoi, pe cei ce au darul tamaduirilor, ajutorarilor, carmuirilor si vorbirii in felurite limbi.

Ca sfatul cuiva sa fie luat in considerare, trebuie ca acea persoana sa faca dovada ca este chemat de Domnul la o lucrare, avand ungerea, adica Duhul sfant. Pavel a facut aceasta dovada, Petru si alti apostoli, la fel. De ei ascult, de scrierile lor.
Un imparat al unui imperiu nu are dreptul sa decida invataturile Bisericii. Nu trebuia el sa decida ce zi sa fie tinuta, asta e treaba prezbiterilor, a apostolilor. Daca citim in Fapte, vedem cum apostolii si prezbiterii de la Ierusalim au intrebat pe Duhul sfant ce sa faca cu privire la practica circumciziei.

Fapte 15:2 fratii au hotarat ca Pavel si Barnaba si cativa dintre ei, sa se suie la Ierusalim la apostoli si prezbiteri, ca sa-i intrebe asupra acestei neintelegeri.
................
28. Caci s-a parut nimerit Duhului Sfant si noua

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde dimitrie » 08 Mar 2013, 19:53

Eu am găsit până acum două locuri unde vorbește de sine la genul masculin (aici și aici. Dar, mai știi? Cu știința de azi și cu nefrica de Dumnezeu, poate și dacă se curentează omul (bărbat) un pic mai mult, poate arăta unul ca aia din poza electric77-ului.
Dar uite cum ne fură peisajul... Într-adevăr, nu greșim dacă vorbim despre Duminică în topicul despre Sabat, deoarece nu este vorba despre Sâmbătă.
Hristos a desființat/dezlegat Sâmbăta dar nu Sabatul, deoarece avem nevoie de odihnă pentru trup și mai mult timp pentru suflet.
Nu am dorit sa-mi fac cunoscut sexul, deoarece o femeie nu este, in general, luata in serios iar "barbatii" se feresc sa poarte discutii din domeniul teologiei cu reprezentantele sexului frumos.
...........
27. Căci, câţi în Hristos v-aţi botezat, în Hristos v-aţi îmbrăcat.
28. Nu mai este iudeu, nici elin; nu mai este nici rob, nici liber; nu mai este parte bărbătească şi parte femeiască, pentru că voi toţi una sunteţi în Hristos Iisus. Gal.3

Legat de aceasta:
- Sper că v-ați lămurit că nu era necesară ascunderea identității sexuale aici;
- Mă bucur că v-ați "legitimat" în această privință;
- Îmi pare rău că nu am știut asta până acum, deoarece v-aș fi abordat mai delicat (opusul lui "cu mai puțină seriozitate"). Sunt niște chestii...
Iar cu privire la Constantin cel Mare, eu personal consider ca nici crestin nu era. Se spune ca Dumnezeu i-a aratat un semn pe cer, prin care va invinge pe un alt contracandidat la putere, numit Maxentiu.
Ca si crestina, sunt convinsa ca Dumnezeu nu e de partea niciunuia, pentru ca Domnul Isus a spus sa fim facatori de pace, nu sa ne omoram intre noi, pentru o functie.
Este stiut ca Diavolul are "proorocii" sai si manifestarile sale supranaturale, care sunt menite sa induca in eroare.
Este știut că eresul constă în necunoaștere.
D-voastră ignorați și disprețuiți orice tip de cunoaștere de ordin istoric, de aceea nici nu v-ați sinchisit să citiți materialele pe care vi le-am pus la dispoziție. Doar "ce cred eu ( după bunul plac )" contează la dvs., aducându-vă singură un omagiu idolesc.
Uitați care a fost defapt intriga conflictului:
Constantin a luat stapînirea împaratiei dupa moartea tatalui sau, cu învoirea a toata oastea, pentru ca era iubit de toti, ca o odrasla iesita dintr-o radacina buna. Maxentie, fiul cel nelegitim al lui Maximian Erculie, auzind de acest lucru, s-a umplut de zavistie si, amagind cîtiva senatori din Roma, carora dîndu-le multe daruri si fagaduindu-le multe altele, i-a rapit scaunul împaratesc, facîndu-se astfel împarat al Romei cu puterea sa, fara voia poporului Romei si a toata oastea. Constantin, înstiintîndu-se de acest lucru, nu s-a suparat asupra lui, ci mai ales s-a si învoit cu dînsul si a trimis la el soli pentru pace, lasînd pe Maxentie sa împarateasca în Roma, iar el multumindu-se cu Britania si cu partile ei cele de un hotar. Maxentie însa, nu voia pacea cu Constantin si nici nu-l recunostea ca împarat, voind ca singur sa ramîna împarat a tot pamîntul si tinuturilor de sub stapînirea Romei. El, întarindu-se în Roma, a început a face multa rautate poporului; caci nu numai pe crestini îi gonea, ci si pe pagînii sai îi muncea. El a omorît pe senatorii cei cinstiti, jefuindu-le averile, batjocorind casele cele de neam bun si vietuind cu necuratie; pentru ca rapea femeile si fecioarele senatorilor spre necuratia lui, îndeletnicindu-se foarte mult la vraji si fermecatorii, facîndu-se foarte aspru si urît în toata Roma pentru tirania lui cea spurcata.

Deci, romanii au trimis în taina la Constantin care petrecea în Britania cu mama sa Elena, rugîndu-l sa vina si sa-i scape de acel tiran. Constantin a scris mai întîi lui Maxentie, sfatuindu-l prieteneste, sa înceteze cu tirania sa Maxentie nu numai ca nu l-a ascultat si nu s-a îndreptat, dar mult mai rau s-a facut, gatindu-se de razboi împotriva lui Constantin, nemaivoind a-l lasa sa împarateasca împreuna cu dînsul. Constantin, auzind ca Maxentie nu se îndrepteaza, ci se întinde spre lucruri mai rele si aduna oaste multa împotriva lui, a pornit el împotriva lui cu razboi. Dar, vazînd ca puterea lui de oaste este putina si gîndindu-se si la farmecele lui Maxentie, a început a se îndoi de biruinta, deoarece stia ca Maxentie varsa mult sînge omenesc prin facerea vrajilor si pe multi prunci, fecioare si femei însarcinate le junghia si le jertfea diavolilor, facîndu-si lui milostivi pe zeii cei deserti, spre care nadajduia.

Vazînd Constantin ca de partea lui Maxentie era mare puterea diavoleasca, a început a se ruga adevaratului Dumnezeu, Care stapîneste cerul si pamîntul, pe Care neamul crestinesc îl cinsteste, ca sa-i daruiasca chip de biruinta asupra tiranului. Deci, cu osîrdie rugîndu-se, i s-a aratat întru amiazazi chipul Crucii Domnului, închipuit cu stele stralucitoare, mai mult decît soarele, iar deasupra acestui chip era urmatoarea scrisoare: "Cu aceasta vei birui". Aceasta o vedeau toti ostasii, peste care era comandant Artemie - care s-a muncit de Iulian pentru Hristos - si se minunau. Iar cei mai multi dintre dînsii au început a se teme, deoarece, la neamuri, chipul Crucii era semn de nenorocire si de moarte, fiindca tîlharii si facatorii de rele se pedepseau cu rastignirea pe cruce. Deci, ostasii se temeau toti ca nu cumva razboiul lor sa fie fara izbînda, iar împaratul Constantin era întru nepricepere mare. Noaptea, pe cînd el dormea, i s-a aratat singur Domnul nostru Iisus Hristos si iarasi i-a aratat semnul cinstitei Cruci, cel ce i se aratase, si i-a zis: "Sa faci asemanarea acestui semn si sa poruncesti ca sa-l poarte înaintea cetelor si vei birui nu numai pe Maxentie, ci si pe toti vrajmasii tai!"
....
Aici sunt pe un topic "interconfesional". Este dreptul meu sa-mi exprim parerea, chiar daca contravine invataturilor ortodoxe.
Părerea este una, calomnia este alta. De calomnie sunteți vădită aici și încă nu v-ați cerut iertare.
Repet, Dumnezeu nu se implica in razboaie. El a luptat pentru poporul sau Israel atunci cand a decis El ce razboaie sa fie si contra cui sa fie purtate.
Aceasta este o afirmație schizofrenă; aveți probleme de raționament.

:idea: Gata cu off topic!
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!

electric77
Mesaje: 1072
Membru din: 26 Sep 2010, 13:03
Confesiune: alta religie

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde electric77 » 09 Mar 2013, 09:23

Cu tot respectul va comunic: nu consider valabile decat acele documente istorice cu privire la imparatul Constantin, care sunt neutre, nici din tabara AZS nici din tabara ortodoxa. Deci acelea trebuie luate in considerare, ce spun istoricii, care sunt de meserie, si nu au interesul sa fie partizani vreunei tabere. Iar daca veti citi acele materiale despre imparatul Constantin, veti vedea ca nu poate fi zugravit in culori atat de roz...pe acelasi calapod, si Stefan cel Mare a fost declarat sfant desi pana la sfarsitul vietii lui a fost un curvar si un betivan.
Adica Constantin, emite edictul de la Milano in 313 e.n., iar in 326 e.n., isi omoara copilul si dupa inca 19 ani si pe sotie???

Ziceti ca o atitudine pasnica este de tip schizofrenic? Sunt bune deci razboaiele, crestinul nu trebuie sa vina la pagani cu Evanghelia ci cu arma! Daca sunt pacatosi si eretici, sa-i omoram, deci.

Avatar utilizator
Floryan
Mesaje: 652
Membru din: 15 Ian 2010, 07:59
Confesiune: ortodox
Preocupări: Viata la tara
Localitate: Bacau

Re: De ce trebue tinut Sabatul

Mesaj necititde Floryan » 09 Mar 2013, 10:20

Cu tot respectul va comunic: nu consider valabile decat acele documente istorice cu privire la imparatul Constantin, care sunt neutre, nici din tabara AZS nici din tabara ortodoxa. Deci acelea trebuie luate in considerare, ce spun istoricii, care sunt de meserie, si nu au interesul sa fie partizani vreunei tabere. Iar daca veti citi acele materiale despre imparatul Constantin, veti vedea ca nu poate fi zugravit in culori atat de roz...pe acelasi calapod, si Stefan cel Mare a fost declarat sfant desi pana la sfarsitul vietii lui a fost un curvar si un betivan.
Adica Constantin, emite edictul de la Milano in 313 e.n., iar in 326 e.n., isi omoara copilul si dupa inca 19 ani si pe sotie???

Ziceti ca o atitudine pasnica este de tip schizofrenic? Sunt bune deci razboaiele, crestinul nu trebuie sa vina la pagani cu Evanghelia ci cu arma! Daca sunt pacatosi si eretici, sa-i omoram, deci.

Pt ca nu ati adus nicio dovada, nici dv nici alti sambatari, in schimb spuneni numai aberatii de tip sectar, topicul se inchide. Parintele Petru daca doreste il va redeschide.
Ma si intreb daca comunismul a fost atat de ateu, pe cat de eretica este asa zisa democratie de azi.
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic


Înapoi la “Adventiştii şi "Martorii lui Iehova"”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX