Eu am o "istorie" de 33 de ani, dumneavoastra cred ca aveti cam 50-60 de ani. Ce au fost sau ce au facut mosii si stramosii, nu are relevanta, conteaza ce facem fiecare personal cat timp suntem in viata.

Eu am o "istorie" de 33 de ani, dumneavoastra cred ca aveti cam 50-60 de ani. Ce au fost sau ce au facut mosii si stramosii, nu are relevanta, conteaza ce facem fiecare personal cat timp suntem in viata.
... cum ar fi convertirea ortodocşilor la neoprotestantismAsta e culmea! De 2000 de ani se convertesc oameni la crestinism (ortodoxism) si nu a mai fost sfarsitul lumii. Astea-s povesti.
Altele sunt semnele.
Alo domnu' viteaz la iistorie (sic!), credeţi că Alexandru cel Bun cu Protestanţii nu mai putea de iubirea de aproapele husit? Trebuie să avem în vedere şi contextul istoric. Orientarea deschis antipolonă a politicii externe a Moldovei spre sfârşitul domniei lui Alexandru cel Bun şi îndelungatul conflict pe care l-a avut cu Sigismund, explică şi unul dintre aspectele însemnate ale politicii interne a lui Alexandru cel Bun în ultimii ani ai domniei sale: acordarea de azil husiţilor.Iar Alexandru cel Bun a fost in stare sa-i primeasca in MOldova... asta cand INTREAGA Europa ii alunga sau ii vana ca pe niste animale periculoase!!!! Uite aici crestin adevarat.... Cu aAsta sunt mai buni ortodocsii, ca sunt ai lui Hristos! [...] Vrei iistorie? Fa un topic si vedem cine ce si cum! Te prinzi? Ai curaj?
Asa ma gandeam si eu ... ca voi nici n-aveti istorie!
Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori