Grav: sectarii nu au împărtăşire cu Trupul şi Sângele lui HR

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
Doriana
Confesiune:neo-protestant
Preocupări:cunoasterea lui Dumnezeu
Re: Grav: sectarii nu au împărtăşire cu Trupul şi Sângele lu

Mesaj necititde Doriana » 15 Oct 2010, 19:54

Eu nu v-as numi sectanti sau sectari, din bun simt si respect, nu numesc pe nimeni cu calificative din acestea peiorative, insa as formula ideea ca penticostalii sunt LUMEA, in conditiile in care nu respecta ce scrie in Biblie, si anume faptul de a nu face parte din lume (adica sa nu participe la razboaie, sa nu faca politica, sa nu comita pacate, iar penticostalii din alte tari comit pacate fara regrete).
Mda, penticostalii americani merg la razboi...Cunoastem...E drept ca unii sunt lumesti si pacatosi, dar eu am vazut si sfinti.
Nat-o buna,te poti lipsi de viata asa de simplu?,pt ca cine nu mananca Trupul Lui Hristos nu are viata in sine insusi ,e asa de lipsit de importanta acest lucru?cum sa nu mantuiasca explicatiile? ele duc la formarea credintei
Nu, parinte, ma mantuieste impartasirea cu trupul si sangele Domnului, si nu explicatiile asupra ei. Ortodocsii spun ca e carne dar noi o vedem paine din pricina ca a fost ascunsa de ochii nostri, unii protestanti spun ca este un simbol fizic pentru o realitate spirituala, cert este ca toti cadem de acord ca ne impartasim cu trupul si sangele Domnului. Cum se intampla transformarea si in ce fel, de asta se ocupa cei pasionati de teologie. Mireanul simplu se impartaseste, stie ca se mantuieste prin asta si gata. Nu-si bate capul cu prea multe explicatii teologice.
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

protosinghel
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune

Mesaj necititde protosinghel » 15 Oct 2010, 20:44

Doriana, tare aşi vrea să-ţi fac eu Mirungerea... ;)
Domnul să te luminezeu PÂNĂ LA CAPĂT.

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 15 Oct 2010, 21:14

Multumesc, parinte, nu sunteti singurul. :)
Sa-mi dea Dumnezeu mai multa lumina si dvs roada multa si binecuvantata...
"Căci pe El, Care n-a cunoscut păcatul, L-a făcut pentru noi păcat, ca să dobândim, întru El, dreptatea lui Dumnezeu.". 2 cor 5:21

dumio

Mesaj necititde dumio » 15 Oct 2010, 21:16

Cineva trebuie sa slujeasca si printre sectanti. Daca toti am fi ortodocsi neprihaniti care fugim de ei ca de...stiu eu ce, ei cui i-ar mai ramane?
Pfuuai! Muuaah! :?: :idea: :|
Ce aiurea, pai penticostalii sunt vreo 700 milioane la numar pe tot Globul iar ortodocsi daca sunt 350 milioane. Ce secte, ce slujire? Faptul ca traim in Moldova sau Romania, nu inseamna ca situatia din aceste tari este aceeasi peste tot in lumea asta larga! Penticostalii sunt un cult mare si numeros, majoritar in multe tari, printre care as aminti Brazilia, Norvegia. Iar ortodocsii sunt majoritari in doar cateva tari, in rest sunt necunoscuti.
Care 700 milioane? I-ai inmultit ca virusurile? Baptistii sunt cei mai numerosi (aproximativ 250-270 mil).

electric77
Confesiune:alta religie

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 06:31

Care 700 milioane? I-ai inmultit ca virusurile? Baptistii sunt cei mai numerosi (aproximativ 250-270 mil).
Domnule Dumio, ce expert sunteti? asta a fost acum 20-30 de ani, ce spuneti! daca reuniti toate ramurile penticostale, cum ar fi Church of God, Assemblies of God, Independents si multe alte grupari de orientare penticostala, atata va iese, sunt mult mai multi decat baftistii !
In Romania sunt 500.000 de penticostali, de departe cea mai numeroasa confesiune ! iar in majoritatea tarilor, sunt pe locul 2 dupa catolici.

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 06:34

Sfintite Protosinghel, va dau eu adresa unde sta Dorina, dar daca va duceti sa-i faceti mirungere (ce-o fi aia, exact nu stiu! :lol: ) o sa fuga de acasa prin gradina, la vecini, nu o sa o mai prindeti in veci !

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 06:35

Mda, penticostalii americani merg la razboi...Cunoastem...E drept ca unii sunt lumesti si pacatosi, dar eu am vazut si sfinti.
MAJORITATEA SUNT LUMESTI. Si te rog sa nu te limitezi doar la Republica Moldova, ci ia situatia in ansamblul ei, pentru ca e un cult care, ca toate cultele, tine legatura cu cei din alte tari.

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 16 Oct 2010, 07:09

Ca sa fim on, draga electric , intreb si eu: Stim ca cine nu se impartaseste cu trupul si sangele Domnului nu are viata. Tinanad cont ca la ortodocsi nu te impartasesti, pastorii ii consideri escroci si cultele zici ca sunt lumea, din mana cui iei tu Sf Impartasanie ca sa ai viata?

daniel tuduran

Mesaj necititde daniel tuduran » 16 Oct 2010, 07:15

MAJORITATEA SUNT LUMESTI. Si te rog sa nu te limitezi doar la Republica Moldova, ci ia situatia in ansamblul ei, pentru ca e un cult care, ca toate cultele, tine legatura cu cei din alte tari.
El nu are incredere in mana altuia asa ca si-o "prepara" singur si se impartaseste singur. :D
„Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul tău cel lin alergând, strig către Tine Doamne: scoate din stricăciune viaţa mea, mult Milostive!” (din slujba înmormântării)

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 07:29

Ca sa fim on, draga electric , intreb si eu: Stim ca cine nu se impartaseste cu trupul si sangele Domnului nu are viata. Tinanad cont ca la ortodocsi nu te impartasesti, pastorii ii consideri escroci si cultele zici ca sunt lumea, din mana cui iei tu Sf Impartasanie ca sa ai viata?
Eu nu cred ca Isus, atunci cand a zis ca "cine nu mananca trupul Sau si nu bea sangele Sau nu va avea viata" s-a referit la actul ritualic al Euharistiei in mod strict. Eu mananc trupul lui Cristos si beau sangele Lui prin credinta, bineinteles metaforic vorbind. Treaba cu anafura si paharul cu vin sunt doar forme exterioare, dar cred ca pot lipsi, tot atat de bine. Tot NT spune ca mantuirea o primim cadou, prin credinta. Deci ce sens are un act ritualic? Doar ca forma exterioara.

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 16 Oct 2010, 07:59

Deci tu nu te impartasesti. Esti implinirea perfecta a titlului topicului. :)
Despre sens te pot lamuri teologii. Eu ma impartasesc si atat...

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 08:10

Deci tu nu te impartasesti.
Ba da. Doar e scris in Scripturi sa te impartasesti cu azimi si vin. Dar daca eu nu am posibilitatea, nu ma impartasesc in felul acesta formal exterior. Si nici daca as apartine de un cult, nu m-as impartasi decat daca se folosesc pahare de unica folosinta, nu sa bea toti din acelasi pahar (cum dealtfel scrie in Biblie destul de clar!), pentru ca mi-e scarba, sau sa lingi lingurita care a trecut prin mii de guri, cum se face la ortodocsi. E ingrozitor, mi se face greata! :x
Despre sens te pot lamuri teologii.
Ce teologi mai? 1 corinteni 1:20.
Eu ma impartasesc si atat...
la cultul penticostal nu e voie sa dai impartasania decat daca esti autorizat de cult, asta mi se pare o aberatie!
macar folositi pahare de unica folosinta! nu beti toti din acelasi pahar, ca puteti lua Helyobacter pilori, faci ulcer si alte bacterii sau virusi ! :x

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 16 Oct 2010, 08:14

Treaba cu anafura si paharul cu vin sunt doar forme exterioare, dar cred ca pot lipsi, tot atat de bine.
Cum intelegi porunca: "Sa faceti aceasta spre pomenirea Mea. Căci de câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni."
Crezi ca frangerea painii e optionala?

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 08:22

Cum intelegi porunca: "Sa faceti aceasta spre pomenirea Mea. Căci de câte ori veţi mânca această pâine şi veţi bea acest pahar, moartea Domnului vestiţi până când va veni."
Crezi ca frangerea painii e optionala?
Deci ma impartasesc, asa cum ti-am spus, atunci cand am ocazia. :roll:

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 16 Oct 2010, 08:34

Unde? In ce biserica si din mana cui iei impartasania?
Asta era intrebarea initiala, dar o tot ocolesti...

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 08:37

Unde? In ce biserica si din mana cui iei impartasania?
Asta era intrebarea initiala, dar o tot ocolesti...
ce biserici?! dar eu nu sunt bisericos :lol:

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 16 Oct 2010, 08:42

E greu de recunoscut ca te impartasesti la penticostalii pe care-i dispretuiesti, nu? Fie ei si disidenti...

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 08:47

E greu de recunoscut ca te impartasesti la penticostalii pe care-i dispretuiesti, nu? Fie ei si disidenti...
Nu, nu ma impartasesc niciunde, acesta este adevarul, martor mi-e Dumnezeu.

Doriana

Mesaj necititde Doriana » 16 Oct 2010, 08:52

Nu, nu ma impartasesc niciunde, acesta este adevarul, martor mi-e Dumnezeu.
Cred ca nu mai am nimic de zis...

electric77

Mesaj necititde electric77 » 16 Oct 2010, 08:56

Cred ca nu mai am nimic de zis...
Dar am eu de zis: in principiu, daca este o ocazie, poate intalnesc cateva persoane credincioase care vor sa se impartasesca, nu zic nu, dar sa fie pahare de unica folosinta!

Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”