Parintele vrea sa zica sa planificati dezbaterea pe privat. Subt niste detalii care trebuie discutate cand faci o dezbatere.Mi-a disparut o postare. Asa ca reiau raspunsul.
Pe privat nu prea are rost sa discutam. O dicutie publica ar fi mult mai benefica.
Eu chiar gandeam la o dezbatere televizata (asemanatoare celei cu baptistii).
In lipsa este buna si o discutie pe forum.
iar detaliul cel mai important este ca domnul Nechita sa fie din RM, ori asta s-ar putea sa nu fie chiar asa...in aceste conditii, cum ar putea avea loc dezbaterea?
Parintele vrea sa zica sa planificati dezbaterea pe privat. Subt niste detalii care trebuie discutate cand faci o dezbatere.
Da, asta în primul rând.iar detaliul cel mai important este ca domnul Nechita sa fie din RM, ori asta s-ar putea sa nu fie chiar asa...in aceste conditii, cum ar putea avea loc dezbaterea?
Si detaliile se pot stabili public.Parintele vrea sa zica sa planificati dezbaterea pe privat. Subt niste detalii care trebuie discutate cand faci o dezbatere.Mi-a disparut o postare. Asa ca reiau raspunsul.
Pe privat nu prea are rost sa discutam. O dicutie publica ar fi mult mai benefica.
Eu chiar gandeam la o dezbatere televizata (asemanatoare celei cu baptistii).
In lipsa este buna si o discutie pe forum.
Nu sunt din RM. Nu trebuie ca eu sa fiu participant la dezbatere. Mai ales ca nu sunt decat un simplu credincios de rand.iar detaliul cel mai important este ca domnul Nechita sa fie din RM, ori asta s-ar putea sa nu fie chiar asa...in aceste conditii, cum ar putea avea loc dezbaterea?
Parintele vrea sa zica sa planificati dezbaterea pe privat. Subt niste detalii care trebuie discutate cand faci o dezbatere.
Am inteles. Doamne ajuta. Noapte buna va doresc.Aici pe forum avem destule dezbateri. Pe unele ar trebui să le citiţi, că deja multe s-au spus şi nu-i cazul să o luăm de la capăt.
Iar dacă cunoaşteţi pastori adventişti din RM, în special de ăştia "mari" de la Chişinău, spuneţi-le să mă contacteze ca să organizăm ceva frumos. Datele mele pot fi uşor găsite pe net.
Propun tema "Biserica şi preoţia". Cred că este importantă.
Eu din Moldova nu pot ieşi. Pe lângă paşaport îţi mai trebuie şi viză. Bine, eu am şi una şi alta, dar nu am timp şi posibilităţi pt aşa ceva. Cel mai departe mă pot deplasa la Chişinău (şi asta cu banii din pensia de 50 de euro). Nu sunt tipul de om plimbăreţ, iar în RO nu mă pot băga undeva fără binecuvântarea episcopului locului. În România sunt destui teologi ortodocşi. În Moldova mai puţini...Dar de ce trebuie sa fie neaparat din RM? Parintele are pasaport, romanii la fel...Si nu suntem chiar departe.
Moldova e mica, nu prea ai cu cine discuta [numeric vorbind]. Dar e un mare avantaj ca vorbim aceeasi limba.
E departe de unde sta domnul Nechita pana la Chisinau, drumul dus intors costa, + cazarea in Chisinau. Este totusi vorba de niste bani.Dar de ce trebuie sa fie neaparat din RM? Parintele are pasaport, romanii la fel...Si nu suntem chiar departe.
cum sa fie mica Republica Moldova? E destul de mare ! Poate doriti sa va postez o harta ca sa va dati seama ...Moldova e mica, nu prea ai cu cine discuta [numeric vorbind]. Dar e un mare avantaj ca vorbim aceeasi limba.
Si-ar fi facut un MARE deserviciu.. parinte, asta e adevarul! dar si mai adevarat stiti ce este? Cel putin eu asa cred! Cred ca sarmanii sunt atat de creduli si increzatori (desi furati rau adica rupti de realitate) incat AR FI MERS PANA LA CAPAT cu dezbaterea, chiar daca-si taiau craca de sub picioare...DAr:? :? :?S-a stabilit ca subiectul noii dezbateri cu baptiştii să fie: "Cinstirea icoanelor, moaştelor şi sfinţilor".
Întâlnirea va avea loc probabil pe 18 noiembrie, dar toate detaliile le veţi afla în viitorul apropiat.
Ce părere aveţi?
Din motive care nu au fost pe deplin explicate, baptiştii au refuzat totuşi o nouă dezbatere teologică cu ortodocşii. Decizia lor este inexplicabilă mai ales după cei chiar ei au ales subiectul discuţiei (despre icoane), iar noi l-am acceptat împreună cu mai multe modificări la Regulament propuse de ei. Asta este. Poate acceptă penticostailii sau adventiştii?!
Adventistii nu au cum sa accepte, deoarece nu cred ca aveti curajul sa-i provocati. Intr-o dezbatere publica, deschisa, nu aveti cum sa le stergeti argumentele (asa cum mi-ati sters mie postarile) sau sa inchideti discutia dupa bunul plac. In plus, la o dezbatere nu va participa un simplu credincios de rand, fara studii teologice de specialitate (ca mine).Din motive care nu au fost pe deplin explicate, baptiştii au refuzat totuşi o nouă dezbatere teologică cu ortodocşii. Decizia lor este inexplicabilă mai ales după cei chiar ei au ales subiectul discuţiei (despre icoane), iar noi l-am acceptat împreună cu mai multe modificări la Regulament propuse de ei. Asta este. Poate acceptă penticostailii sau adventiştii?!
Frate, la astfel de dezbateri se fixează titlu, regulament şi timp dispobibil pentru a vorbi şi a răspunde. Iar subiectul se anunţă din timp şi fiecare are posibilitatea să se pregătească foarte bine. În astfel de condiţii, vă asigur că adventiştii iau "o bătaie" de vor fi invidioşi pe baptişti...Adventistii nu au cum sa accepte, deoarece nu cred ca aveti curajul sa-i provocati. Intr-o dezbatere publica, deschisa, nu aveti cum sa le stergeti argumentele (asa cum mi-ati sters mie postarile) sau sa inchideti discutia dupa bunul plac. In plus, la o dezbatere nu va participa un simplu credincios de rand, fara studii teologice de specialitate (ca mine).
Vorbe. Va amagiti. Dvs. nu puteti sa-mi faceti fata mie, un simplu credincios adventist, fara pregatire. Ce v-ati face daca nu ati avea posibilitatea sa-mi stergeti postarile si sa inchideti discutiile?Frate, la astfel de dezbateri se fixează titlu, regulament şi timp dispobibil pentru a vorbi şi a răspunde. Iar subiectul se anunţă din timp şi fiecare are posibilitatea să se pregătească foarte bine. În astfel de condiţii, vă asigur că adventiştii iau "o bătaie" de vor fi invidioşi pe baptişti...
Nu pot fi acuzat ca nu i-am ascultat pe ceilalti. Repet: postarile mele (multe din ele sterse) au fost raspunsuri punctuale la intrebarile sau afirmatiile celorlalti.Acolo nu merge să spui acelaşi lucru de 10 ori şi să nu-l asculţi pe celălalt. Iar dacă cineva învinuieşte de fals, trebuie să aducă dovezi,
Aici sunteti rautacios. O data am spus ca sunt obosit.Era cam ora 22 si avusesem o zi grea. Chiar eram foarte obosit. Altadata, am spus ca trebuie sa plec la servici. Era dupa ora 8 si eu incep zilnic la ora 9. Si acum, va scriu de la servici (asa, printre lucrari, cat ma mai odihnesc).iar dacă nu, este pus la respect, neavând posibilitatea să se eschiveze cu serviciul, oboseala etc.
Dati-mi, va rog, link-urile (pe forum, public). Cunosc o persoana (studenta) din Republica Moldova. Stie bine ruseste. Ma poate ajuta.Dacă ai şti rusa, ţi-aş da link la nişte dezbateri cu adventiştii ţinute în Rusia. Era cu nişte pastori superiori, destul de bine şcoliţi. Dar şi ortodocşii erau pe măsură încât oricum Adevărul a triumfat.
Te rog să fii mai potolit că există măsuri şi mai severe decât închiderea subiectelor...Vorbe. Va amagiti. Dvs. nu puteti sa-mi faceti fata mie, un simplu credincios adventist, fara pregatire. Ce v-ati face daca nu ati avea posibilitatea sa-mi stergeti postarile si sa inchideti discutiile?Frate, la astfel de dezbateri se fixează titlu, regulament şi timp dispobibil pentru a vorbi şi a răspunde. Iar subiectul se anunţă din timp şi fiecare are posibilitatea să se pregătească foarte bine. În astfel de condiţii, vă asigur că adventiştii iau "o bătaie" de vor fi invidioşi pe baptişti...
Bine. Ma fac baiat cuminte. Am vrut doar sa "deranjez" putin. Altfel, sun baiat bun (si modest).Te rog să fii mai potolit că există măsuri şi mai severe decât închiderea subiectelor...
Corect. Am fost ingamfat, dar in mod fortat si doar cu scopul de a provoca. Speram sa va lansati intr-o controversa deschisa, cu un biet adventist. As minti daca as spune ca am alt scop, pe acest forum, decat cel de a provoca la discutii pe ortodocsii pregatiti sau de combate multimea de minciuni spuse de ortodocsi (de frunte).Am şi alte treburi, mult mai importante decât cearta cu un adventist îngâmfat.
Ba, cred ca o sa va bagati in discutii (stergandu-mi postarile, pe motiv ca nu sunt edificatoare sau pe subiect).Nici nu mă voi băga în discuţii, că armata noastră e destul de mare, mai ales dacă chem şi "ofiţerii în rezervă".
De ce sa ma implic in alte discutii. Am activat pe doua topicuri pe care le-ati inchis (cele despre Porunca a patra) si despre nemurirea sufletului). Am inceput sa activez pe un al treilea topic (despre pazirea duminicii); l-ati inchis si pe acela. Ziceti dvs., mai merita sa te implici in vre-o discutie? Pentru ce? Ca sa apuc sa postez de vre-o cateva ori apoi sa o inchideti (si, sa-mi mai stergeti si din postari)?Aştept însă ca tu să te implici şi în alte discuţii. Sau poate voi adventiştii sunteţi din cei care aveţi puţine idei şi toate fixe?! :?
Va multumesc.Trebuie să vă faceţi cont pe acest torrent ortodox şi să descărcaţi.
Sunt 3 dezbateri şi degrabă va apărea şi a 4-a.
Rugam si noi, astia care nu cunoastem limba lu` Puskin, o traducere cat de cat... macar aproximatic=va a dezbateriii cu pricina! E. f. interesant subiectul.... si f. actual! Traducerea sa fie, evident... in limba lu` EMINESCU!Trebuie să vă faceţi cont pe acest torrent ortodox şi să descărcaţi.
Sunt 3 dezbateri şi degrabă va apărea şi a 4-a.
Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 16 vizitatori