Sfanta Scriptura iti descopera lucruri noi incontinuu. Este un izvor de invatatura prospata.
N-ai inteles ce am dorit eu sa-ti spun, sau poate n-am reusit eu sa exprim ce doream!
Faptul ca Cuvintul lui Dumnezeu este atit de complex, ca fiecare nuanta da sensuri noi acestui Cuvint, necesita o pregatire pentru citirea acestui Cuvint, un "profesor" care sa ne invete alfabetul.
Vad ca discutati despre alcool asa ca o sa-ti dau un exemplu cu alcoolul.
Sa zicem ca doresti sa inveti chineza si esti beat.
Nici un profesor nu va putea sa o faca pina nu ti s-au dus aburii bauturii.
Iar singur nu vei putea oricum.
Dupa ce te trezesti, daca profesorul este unul adevarat vei putea incepe sa inveti sensurile citorva litere din alfabetul chinezesc. Cu cit vei muncii mai mult cu atit o sa inveti mai multe sensuri si mai multe litere.
Conditia sa fi treaz si ai un profesor adevarat.
Acum revenind la Pr. Teofil dinsul te-a vazut inca "ametit" asa ca ti-a propus mai intii sa te "trezesti" mergind la biserica si cu siguranta mai tirziu te-ar fi ajutat sa buchisesti avind grije sa nu inveti sensuri gresite la cele citite.
Desigur se poate invata chineza si fara profesor sau cu un chinez oarecare, dar niciodata n-ai sa ajungi la desavirsire facind asa. Ori in credinta e vorba de desavirsire iar profesorii adevarati care de 2000 de ani se ocupa cu alfabetul duhovnicesc sint ....cei ortodocsi.
Predicatorul vostru traind inafara tainelor este inca "ametit" si nici el nu stie ce invata nici ei care invata nu stiu ca invata gresit. Ori conducind orb pe orb....
Since nu-mi plac polemicile pentru ca stiu ca tu nu te vei schimba in urma lor de pe pozitia ta. Nu o face nici-unul dintre voi...dar nici nu au liniste sufleteasca asa incit sa nu doreasca sa se amestece cu ortodocsii (cum eu nu doresc amestec cu sectantii si nu am intrat si nici nu voi intra vreodata in casa lor de rugaciune, in forumuril lor...)
In NT este insa un cuvint frumos "Vino si vezi!" Eu am trecut prin ateism, prin budism pina am ajuns ACASA, dar odata ajuns nu mai caut, nici nu ma mai uit in stinga si-n dreapta pentru ca ACASA te simti. Tu, prietene nu esti inca acasa si sufletul tau o stie si te mina aici inte noi, iar noi nu te putem ajuta....daca tu nu vrei!