D-nule Floryan, ce presupuneţi prin termenul "sectari" şi de ce ne numiţi astfel ? Dacă ceva, şi această întrebare o puteţi afişa într-un nou topic...
Deschidem prea multe topicuri pt intrebari marunte. Inutile.
Daca ati inceput cu icoanele, dupa parerea mea e bine sa epuizati acel subiect. Deja dv ati adus in discutie cel putin 4 probleme, iar daca continuam asa numarul acestora vor creste cu fiecare comentariu.
CIt priveste noua problema pusa in discutie va sfatuiesc ca pe google sa cautati DEX-l:
aici gasim definitia sectei: SÉCTĂ, secte, s. f. Comunitate religioasă desprinsă de biserica oficială respectivă; p. ext. grup (închis) alcătuit din adepții unei doctrine (filozofice sau politice). – Din fr. secte, lat. secta.
In loc sa tot afisati aerul unui om curios si nestiutor, care pune intrebari firesti legate de diferentele doctrinare intre biserica ortodoxa si (neo) protestanta, dar care stie bine diferentele, iar raspunsurile vin ca un fel de trezire spirituala, de avertizare la "apostaziea" bisericii ortodoxe, binenteles aceasta argumentata cu faptele credinciosilor ortodocsi care sunt toti betivi, curvari si isi bat nevestele ( Nu spune tocmai asta Hristos, si Imperativ? Nu judecaţi şi nu veţi fi judecaţi Luca 6 ,37.), mai bine v-ar fi sa va intrebati de ce cultul dv este atit de recent, de ce Biblia ortodoxa este difernta de cea protestanta, de ce in biserica ortodoxa exista icoane, de ce exista multe asemanari intre biserica ortodoxa si catolica, de ce biserica ortodoxa pastreaza invatatura Sf Parinti ai primelor veacuri fiind sursele cele mai apropiate de activitatea apostolilor, iar neoprotenstanii nu, si multe altele.
Mai mare folos ati avea sa discutati aceastea aici, decit intrebari de ce va numim sectari sau diferenţa dintre imperativele biblice şi naraţiunile biblice.
Imi vin in minte citeva lucruri pe care Dumnezeu le porunceste si sincer nu-mi amintesc ca neoprotestantii sa le faca. Unul ar fi:
Şi să faci din acestea mir pentru ungerea sfântă, mir alcătuit după meşteşugul făcătorilor de aromate; acesta va fi mirul pentru sfânta ungere. Ies 30,25.