Iisus a facut icoana

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
amator
Mesaje: 115
Membru din: 25 Mar 2012, 21:16
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: zidire sufleteasca

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde amator » 18 Aug 2012, 22:40

1. Porunca a doua este din LEGEA CEA VECHE pe care crestinii nu o mai respceta. PUNCT.
Daca te bagi sub Legea cea VEche te poti baga sub blestem:
Sa inteleg ca preotii care poarta barba,calugarii cu toate regulile lor si vesmintele preotesti sunt sub blestem.
Legea da cunostinta pacatului.Porunca a doua este valabila si in NT pentru ca a fost reintarita. Apropo Iisus a venit nU sa strice legea ci sa o implineasca.Cand vorbim de lege avem in vedere faptele ce descriu modul de viata,jertfele,etc., ci nu esenta legii (decalogul)
Stii ca am inteles ca se facea tamaiere si la chivotul Legii cu cei 2 Heruvimi? Este cinstire caci chivotul nu este egal sau mai mare ca Dumnezeu. Tamaierea, aprinderea candelei si altele ca acestea sunt cinstire pentru cei din icoane. Faci asta si la rudele care le respecti mai pui o lumanare langa poza lor, cum sa nu faci asta la persoanele din icoane?
De unde ai luat ca tamaierea era un act de cinstire?Este un ritual poruncit de Dumnezeu.
Baptist

Avatar utilizator
undecimus
Mesaje: 139
Membru din: 04 Noi 2011, 08:19
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: adventist de ziua a şaptea

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde undecimus » 19 Aug 2012, 07:12

Sunt mai multe greseli:
Deci cele "mai multe greşeli" sunt în număr de două ;) Bun. Hai să le analizăm:
1. Porunca a doua este din LEGEA CEA VECHE pe care crestinii nu o mai respceta. PUNCT.
Porunca a doua, precum şi tot Decalogul din care face parte este parte componentă şi a Legii Noi pe care Hristos a întărit-o şi nu a desfiinţat-o. A spune că "creştinii nu mai respectă" [Decalogul] este o mare eroare, ori mare eroare înseamnă a-i numi creştini pe cei ce calcă deliberat cele zece porunci. Punct.
Daca te bagi sub Legea cea VEche te poti baga sub blestem:
Blestemul de care vorbeşte sf. ap. Pavel în Galateni 3 se referă la încercarea omului de a se îndreptăţi prin faptele Legii şi nu prin credinţă. Mântuirea se capătă prin credinţă, prin har, prin Hristos şi nu prin fapte bune. Faptele bune sunt doar un rod al credinţei, un rod ce natural decurge din această credinţă.
Galatieni 5
2. Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veţi tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.
3. Şi mărturisesc, iarăşi, oricărui om ce se taie împrejur, că el este dator să împlinească toată Legea.
4. Cei ce voiţi să vă îndreptaţi prin Lege v-aţi îndepărtat de Hristos, aţi căzut din har;

Cine incearca sa se INDREPTEZE PRIN LEGEA CEA VECHE CE ZICE MAI SUS? Te indepartezi de Hristos ? De aia fuga de la Adventisti si alte secte ce pornesc hotarat catre Legea cea Veche.
La fel şi aici. Faceţi confuzie între aspectele ceremoniale ale Legii (respectiv tăierea împrejur) şi Legea Morală [Decalogul] a lui Dumnezeu. Îndreptăţirea de care spune apostolul se realizează prin Hristos, prin har, prin credinţă şi nu prin faptele Legii. Indiferent despre care parte din Lege vorbim.
2.Zice sa nu te inchini in sens ca sa nu faci gesturi de cinstire langa un idol= ceva egal sau mai mare ca Dumnezeu.
Nu "zice" deloc! Unde vezi dumneata scris în poruncă de "idol"? Scrie clar de reprezentări, imagini, asemănări, artefacte în scop de închinare. Exact ceea ce este icoana.
Si la demnitar mai spreiezi aerul, na, acuma ce ai facut inchinare la idoli.
Amuzantă aplicaţia dumnitale! :D Dacă e să discutăm problema cădelniţării şi tămâierii, aceste gesturi se fac doar înaintea lucrurilor sfinte, demnitarii nu intră în această categorie (şi după cum merg lucrurile în politica de azi, nu intră cu niciun chip!). Şi încă ceva: Cădelniţarea şi tămâierea fac parte din "Legea cea Veche" - aceea atât de contestată de dumneata mai sus :idea:
Inca odata, idolatrie = sa crezi ca ceva sau cineva este egal sau mai mare ca Dumnezeu chiar daca nu faci nici un gest catre acel ceva.
Nu ştiu ce ar putea fi "mai mare ca Dumnezeu"...
Stii ca am inteles ca se facea tamaiere si la chivotul Legii cu cei 2 Heruvimi? Este cinstire caci chivotul nu este egal sau mai mare ca Dumnezeu.
Tămâierea se făcea doar în Legea Veche (unu la mână). Iar doi la mână, dacă se făcea acest gest de apreciere, de "cistire" înseamnă că Decalogul (obiectul ce se găsea în chivot) este sfânt şi trebuie respectat cu sfinţenie. Ceea ce nu prea se face prin călcarea poruncii a II-a din el... Despre asta vorbim!
Tamaierea, aprinderea candelei si altele ca acestea sunt cinstire pentru cei din icoane. Faci asta si la rudele care le respecti mai pui o lumanare langa poza lor, cum sa nu faci asta la persoanele din icoane?
Asta cu lumânarea pusă la fotografie chiar n-am auzit-o până acum! Dacă face cineva asta este clar un gest idolatru. Afară de cazul că vrea să vadă poza şi nu are la îndemână altă sursă de lumină.

apasarar

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde apasarar » 20 Aug 2012, 01:48

1.Vreau sa stiu unde zice ca Decalogul face parte din legea cea Noua. Am impresia ca sub Legea cea Veche se intra prin circumcizie.

2.Vreau sa stiu daca in viata dumneavoastra ati facut vreo poza , daca aveti poza , daca aveti televizor.
Scrie clar de reprezentări, imagini, asemănări, artefacte în scop de închinare. Exact ceea ce este icoana.
Va rog frumos sa-mi ziceti unde scrie versul , fa artefacte dar nu artefacte in scop de inchinare si ce insemna inchinare, daca cinstirea intra acolo .
Ortodoxia, Biserica infiintata de apostoli la anul 33 in Ierusalim, azi Biserica ortodoxa a Ierusalimului , care a pastrat aceeasi doctrina de atunci nu are idolatrie caci nu are pe nimeni mai mare sau egal cu Dumnezeu. Ortodocsii cinstesc icoanele. Inchinare in sens idolatru s-ar face daca s-ar crede ca icoana este mai mare ca Dumnezeu.

3.Care sunt exact versurile care condamna icoanele?
Aici se vede ca si evreii in sinagogi aveau icoane inaintea crestinismului . Biblia zice de cioane in Templu: http://www.youtube.com/watch?v=YN4bHegr6QY
Cum fac aceste versuri diferenta intre icoanele ortodoxe si icoanele pictate de Apostolul Luca, pozele de pe Templu poruncite in vechea Lege?
Daca ziceti aceasta este permis doar in vechea Lege probabil ca o sa-mi aratati si versul in care se specifica de Vechea Lege.

4. Cum va explicati ca Biserica Primara si toate Bisericile au condamnat eroarea iconoclasta si au avut icoane? Protestantismul a fost o inventie pe la anul 1500+ , apoi in 1800 a urmat o noua inventie denumita neo protestantism si in 2000+ va urma o noua inventie denumita nea neo ... neo protestantism despre care nu stim cum va arata caci va fi o inventie precum au fost la timpul lor si protestantismul si neo protestantismul.

5. Unde se afla Biserica dumneavostra in anii 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 , 1400 si 1500 si documentele care arata continuitatea atat a Bisericii Dumneavoastre cat si a doctrinei.

6. Unde se afla Sola Scriptura in anii 100, 200, 300 cand nu exista Biblia data lumii de Biserica Ortodoxa pe la anul 300+? Unde este mentionata Sola Scriptura in anii 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 , 1400 si 1500?

7.Cand a fost infiintata Biserica dumneavostra, De catre cine ?

Iata ce scrie wikipedia despre adventisti:
" Denominațiunea s-a dezvoltat din mișcarea millerită în Statele Unite ale Americii la mijlocul secolului al XIX-lea și a fost fondată oficial în 1863. Printre fondatorii ei a fost Ellen White, ale cărei scrieri se bucură de un respect aparte din partea bisericii mai ales în ceea ce privește învățăturile cu privire la un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, adventiștii consideră Biblia regula supremă de credință și practică și standardul prin care va fi testată orice învățătură și experiență în conformitate cu doctrina protestantă "Sola Scriptura""

Unde a fost biserica dumneavostra inainte de anul 1800 sau doctrina dvstra?

8. De ce sustin adventistii ca arhanghelul Mihaile ste Domnul IIsus? O eroare enorma printre altele ca de exemplu nebotezarea copiilor de catre adventisti.

9. Cum sunt hirotoniti preotii dumneavostra si care e diferenta intre dansii si laici? Daca maine incep o organizatie noua, o inventie si apoi numesc niste oameni preoti, sunt preoti cu adevarat sau laici?

amator
Mesaje: 115
Membru din: 25 Mar 2012, 21:16
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: zidire sufleteasca

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde amator » 20 Aug 2012, 09:58

1.Vreau sa stiu unde zice ca Decalogul face parte din legea cea Noua. Am impresia ca sub Legea cea Veche se intra prin circumcizie.
Frate ia fiecare porunca din decalog si caut-o in NT,fii sigur ca este(cu privire la idoli,cinstirea parintilor,omorului,etc.)
Cum va explicati ca Biserica Primara si toate Bisericile au condamnat eroarea iconoclasta si au avut icoane? Protestantismul a fost o inventie pe la anul 1500+ , apoi in 1800 a urmat o noua inventie denumita neo protestantism si in 2000+ va urma o noua inventie denumita nea neo ... neo protestantism despre care nu stim cum va arata caci va fi o inventie precum au fost la timpul lor si protestantismul si neo protestantismul.
Nu toti au condamnat icoanele si referitor la inventii sa stii ca ortodocsii dupa numarul de inventii de-a lungul timpului au intrecut pe toti asa ca ar trebui sa fiti neo-neo-neo ortodocsi.
Unde se afla Biserica dumneavostra in anii 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 , 1400 si 1500 si documentele care arata continuitatea atat a Bisericii Dumneavoastre cat si a doctrinei.
Unde se afla Sola Scriptura in anii 100, 200, 300 cand nu exista Biblia data lumii de Biserica Ortodoxa pe la anul 300+? Unde este mentionata Sola Scriptura in anii 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 , 1400 si 1500?
Biserica se afla pe planeta pamant in Ierusalim,invatatura care este in biblie si era pe atunci invatatura sanatoasa pe care noi acum o propovaduim si suntem increzuti ca nu a fost supusa modificarilor.
Cand a fost infiintata Biserica dumneavostra, De catre cine ?
Cum sunt hirotoniti preotii dumneavostra si care e diferenta intre dansii si laici? Daca maine incep o organizatie noua, o inventie si apoi numesc niste oameni preoti, sunt preoti cu adevarat sau laici?
A fost infiintata de Iisus Hristos.Preotii sunt hirotoniti prin punerea mainelor de catre alti preoti.
Baptist

Metamorfoza
Mesaje: 104
Membru din: 06 Aug 2012, 17:28
Confesiune: ortodox
Preocupări: Filozofia si Teologia

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde Metamorfoza » 20 Aug 2012, 13:21

Decalogul nu interzice orice "chip cioplit" ci inchinarea la idoli.Templul lui Solomon era plin de chipuri cioplite in forma de vitei si de lei, si de tot felul de heruvimi.. Chivotul Legii pe care il venerau evreii avea el insusi chipuri cioplite ale unor 2 heruvimi pe el.

apasarar

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde apasarar » 20 Aug 2012, 17:29

Iata ca avem Liturghia Apostolului Iacov scrisa la anul 60 care explica ce facaeau crestinii Duminica, cuvanta cu cuvant.

1.Cei ce cred ca Biblia este suficienta sa scoata din Biblie aceasta Liturghie sau Liturghiile Apostolilor Petru, Toma si apoi sa comparam cu documentele istorice.

2.Ortodocsii sarbatoresc aceeasi Liturghie scrisa in anul 60 azi in anul 2012 in ierusalim. Deci daca au fost schimbari majore atunci trebuie sa existe si reveniri caci cele 2 Liturghii sunt identice. Ce Liturghie exact celebreaza neo neo protestantii si sa o comparam cu Liturghia Apostolului Iacov. Acolo vedem invcentiile rapid?

Opa, au renuntat la Liturghii desi Liturghia a fost de la inceputul Bisericii pana la ei? De ce au renuntat?

Icoanele arata startonicia ortodocsilor in adevar, caci avem icoane de-a lungul timpului in toata Biserica si vedem in multe secole lupta Bisericii impotriva greselii denumita iconoclasm. neo Protestantii adopta imedita greseala, de ce? Este Apostolul Luca in greseala caci a fost pictor de icoane?

3.Cum exact a inceput infiintarea Bisericii lor la 1800 + si cum au fost hirotoniti primii preoti. De catre cine?

apasarar

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde apasarar » 20 Aug 2012, 17:33

Wikipedia:
"Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea (abreviat "Biserica Adventistă") este o denominațiune creștină care în principal se distinge prin păstrarea sâmbetei, a șaptea zi a săptămânii iudeo-creștine, ca fiind Sabatul. Denominațiunea s-a dezvoltat din mișcarea millerită în Statele Unite ale Americii la mijlocul secolului al XIX-lea și a fost fondată oficial în 1863. Printre fondatorii ei a fost Ellen White, ale cărei scrieri se bucură de un respect aparte din partea bisericii mai ales în ceea ce privește învățăturile cu privire la un stil de viață sănătos. Cu toate acestea, adventiștii consideră Biblia regula supremă de credință și practică și standardul prin care va fi testată orice învățătură și experiență în conformitate cu doctrina protestantă "Sola Scriptura""

Deci Biserica Adventista a fost infiintata de o femeie Ellen White pe la 1800+. Apostolii au infiintat Biserica Crestina in anul 33. Ellen White a infiintat o secta la 1800+. Intre greseli amintim si doctrina careia IIsus si Arhanghelul Mihail sunt aceiasi si multe alte greseli precum sarbatorirea Sambetei Legii Vechi in loc de Duminica Legii noi mantuitoare. Alta greseala este nebotezarea pruncilor si copiii morti la adventisti si nebotezati iata ca pot fi impiedicati sa vada raiul.

Inventii:
1Sarbatorirea Sambetei precum cei din legea Veche careia ii apartine decalogul. Vreau sa vad versul care zice decalogul este si in legea cea noua.
2.Credinta ca Arhanghelul Mihail este IIsus. Nu s-a mai auzit de asa ceva in Biserica inaite de 1500 si se poate verifica in toate Bisericile existente la 1400.
3.Nebotezarea copiilor. pana la 1500 toate Bisericile Botezau copiii.
4. necinstirea icoanelor si probabil condamnarea lor caci acea femei nu stia ca IIsus a facut icoana si ca Apostolul Luca a facut icoane
5.Renuntarea la Sfanta Liturghie si la Sfanta Impartasanie pentru viata vesnica caci o femeie nu poate da nemurirea la organizatia ei pe care o numeste Biserica dar IIsus poate.

Avatar utilizator
undecimus
Mesaje: 139
Membru din: 04 Noi 2011, 08:19
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: adventist de ziua a şaptea

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde undecimus » 25 Aug 2012, 08:04

1.Vreau sa stiu unde zice ca Decalogul face parte din legea cea Noua. Am impresia ca sub Legea cea Veche se intra prin circumcizie.
Nu e doar impresie, ci realitate: circumcizia era semnul exterior al vechii legi. Cât priveşte poruncile Decalogului, Hristos face foarte multe trimiteri la ele, spunând că trebuiesc respectate.
2.Vreau sa stiu daca in viata dumneavoastra ati facut vreo poza , daca aveti poza , daca aveti televizor.
Da, însă niciodată nu m-am ploconit înaintea lor, nu le-am tămâiat, nu le-am aprins candelă şi nu mi-am făcut cruce văzându-le (oricât de ciudate ar fi fost). ;)
Va rog frumos sa-mi ziceti unde scrie versul , fa artefacte dar nu artefacte in scop de inchinare
Bineînţeles nu sunt folosite aceste cuvinte, însă esenţa poruncii a II-a aceasta este: să nu-ţi faci reprezentări închinându-te înaintea lor. Vă dau un exemplu cu care veţi fi de acord şi veţi înţelege mai bine:
Şarpele de aramă ridicat de Moise în pustie era o reprezentare-simbol al lui Iisus Hristos, deci într-un anumit fel putem zice că era o "icoană" a Mântuitorului. În momentul când evreii au început să i se închine şi să-i ardă tămâie a devenit un detestabil idol şi a trebuit să fie sfărâmat (IV Regi 18,4).
si ce insemna inchinare, daca cinstirea intra acolo .
Aţi văzut în exemplul de mai sus ce înseamnă interdicţia închinării înaintea unei reprezentări, indiferent cum i-aţi zice închinare sau cinstire.
Ortodoxia, Biserica infiintata de apostoli la anul 33 in Ierusalim
Domnule, dacă-ţi voi cere şi eu să-mi dai "versul" unde scrie că Biserica înfiinţată la anul 33 se numea ortodoxă, nu vei şti pe unde să mai scoţi cămaşa...
azi Biserica ortodoxa a Ierusalimului , care a pastrat aceeasi doctrina de atunci
Cred că ne îndepărtăm prea mult de subiectul acestui topic dând zeci de exemple de doctrine schimbate ori desfiinţate în actuala biserică a Ierusalimului... aşa că mai bine hai s-o lăsăm baltă...
nu are idolatrie caci nu are pe nimeni mai mare sau egal cu Dumnezeu.
Vă pun o întrebare retorică: Sărutaţi, vă plecaţi şi vă închinaţi la fel înaintea icoanei Mântuitorului şi înaintea icoanei maicii Domnului? :idea:
Ortodocsii cinstesc icoanele. Inchinare in sens idolatru s-ar face daca s-ar crede ca icoana este mai mare ca Dumnezeu.
N-a spus nimeni asta. Nici măcar păgânii nu cred că idolul în faţa căruia se închină e mai mare decât divinitatea reprezentată de el.
3.Care sunt exact versurile care condamna icoanele?
Aici se vede ca si evreii in sinagogi aveau icoane inaintea crestinismului . Biblia zice de cioane in Templu
Icoana în sens ortodox a apărut la sute de ani după exemplele dumneavoastră, însă dacă vă referiţi la reprezentări în scop de închinare, acestea sunt condamnate în multe pasaje biblice.
Cum fac aceste versuri diferenta intre icoanele ortodoxe si icoanele pictate de Apostolul Luca
Haideţi să lăsăm povestea asta penibilă cu icoana pictată de apostolul Luca...
4. Cum va explicati ca Biserica Primara si toate Bisericile au condamnat eroarea iconoclasta si au avut icoane?
Domnule, Biserica Primară (Biserica din timpul apostolilor) dispăruse de mult la vremea controverselor iconoclaste.. nu mai era nici Biserica Secundară, nici Biserica Terţiară, decât eventual Biserica Cuaternară.
Protestantismul a fost o inventie pe la anul 1500+ , apoi in 1800 a urmat o noua inventie denumita neo protestantism si in 2000+ va urma o noua inventie denumita nea neo ... neo protestantism despre care nu stim cum va arata caci va fi o inventie precum au fost la timpul lor si protestantismul si neo protestantismul.
Dacă o luăm pe această linie, ortodoxia este la fel de bine o invenţie. Nu a reuşit până acum nimeni să-mi indice vreun verset unde scrie de ortodoxie ori de Biserica Ortodoxă. Poate reuşiţi dumneavoastră...
5. Unde se afla Biserica dumneavostra in anii 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1100, 1200 1300 , 1400 si 1500 si documentele care arata continuitatea atat a Bisericii Dumneavoastre cat si a doctrinei.
Unde se afla? Exact acolo unde se afla şi biserica dumneavoastră locală, adică pe nicăieri! Cât priveşte continuitatea doctrinei apostolice şi biblice, aici chiar că o sfecliţi... şi încă rău de tot!

Avatar utilizator
undecimus
Mesaje: 139
Membru din: 04 Noi 2011, 08:19
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: adventist de ziua a şaptea

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde undecimus » 25 Aug 2012, 08:26

Cei ce cred ca Biblia este suficienta sa scoata din Biblie aceasta Liturghie sau Liturghiile Apostolilor Petru, Toma si apoi sa comparam cu documentele istorice.
Ca s-o "scoată din Biblie", ar fi fost necesar ca acestea să existe acolo. Ori în Biblie nu găsim aşa ceva, nici măcar în Biblia Ortodoxă. :idea:
Ce Liturghie exact celebreaza neo neo protestantii si sa o comparam cu Liturghia Apostolului Iacov. Acolo vedem invcentiile rapid?
Neoprotestanţii celebrează Cina Domnului - exact aşa cum o găsim în Biblie. Nu liturghii, litanii, forme, ori alte invenţii...
Opa, au renuntat la Liturghii desi Liturghia a fost de la inceputul Bisericii pana la ei? De ce au renuntat?
Încă o dată: unde găsiţi în Biblie (Evanghelii, Fapte, Epistole, Apocalipsa - deci o acoperire de 60 de ani a Bisericii Creştine) "liturghii" asemenea celor din Biserica Ortodoxă?
Este Apostolul Luca in greseala caci a fost pictor de icoane?
Nu. Dumneavoastră sunteţi în greşeală când îl confundaţi pe medicul şi evanghelistul Luca cu vreun zugrav oarecare...
cum au fost hirotoniti primii preoti. De catre cine?
Primii preoţi din Scriptură (VT) au fost unşi. Hirotoniţi au fost primii prezbiteri (NT). Dar aceasta e o problemă care ar necesita un topic special...

apasarar

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde apasarar » 08 Sep 2012, 06:14

Doctrina Sola Scriptura este o eroare si nu este in Biblie. Deci haideti sa nu folosim o eroare ca modalitatea de judecata. Avem Sfanta Liturghie a Apsotolului Iacov scrisa in anul aprox 60 care arata cum Biserica Primara lua cina Domnului. Acest document istoric arata ca slujirile din Bisericile Protestante inclusiv adventiste sunt INVENTII. Iata sa comparam Liturghia apsotolului Iacov cu protestantismul si se vede greseala: http://www.youtube.com/results?search_q ... iyIcC3A7fo De altfel Biserica Adventista e o inventie recenta. primii protestanti s-au desprins din Biserica Romano Catolica apoi unii au protestat pe Protestanti si s-au tot protestat pana au ajuns la adventisti. Nu exista adventism in anii 100,200,300,400,500,600,700,800,900,1000,1100,1200,1300,1400,1500.

Biserica Ortodoxa fiind stabilita in anul 33, are documente istorice acre arata ca Apostolul Luca a fost pictor de icoane si ca IIsus a facut icoana. Adventismul care se opune icoanelor e dovedit gresit inca odata.

Unde este Adventismul in Biblie? Unde este White in Biblie? Adventismul este nebiblic caci nu apare in Biblie.

"The Seventh-day Adventist Church, founded in 1863, and had 16,600,000 baptized members (not counting children of members) worldwide as of 2010[4] is best known for its teaching that Saturday, the seventh day of the week, is the Sabbath and is the appropriate day for worship."

Deci secta adventista a fost infiintata in 1863 la 1800+ anid e la venirea lui Iisus. Desi Biserica a tinut Ca zi de odihna Duminica pentru sute de ani, adventismul stabileste o noua zi, Sambata precum in Legea Veche.

Dumitru
Mesaje: 40
Membru din: 15 Feb 2013, 10:34
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: electronist

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde Dumitru » 18 Mai 2013, 18:47

Deut.4 ,15-17.,,Fiindca n-ati vazut nici un chip in ziua cand v-a vorbit Domnul din mijlocul focului , la Horeb, vegheati cu luare aminte asupra sufletelor voastre , ca nu cumva sa va stricati , si sa va faceti un chip cioplit , sau o infatisare a vreunui idol , sau CHIPUL vreunui OM sau CHIPUL VREUNEI FEMEI....,,.si Deut .5 ,8-9 :,,Sa nu-ti faci chip cioplit , nici vreo infatisare a lucrurilor care sunt sus in ceruri , sau jos pe pamant , sau in ape sub pamant .Sa NU te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti ;caci EU, DOMNUL ,Dumnezeul tau ,sunt un Dumnezeu gelos care pedepsesc faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si al patrulea neam al celor ce Mă urăsc ; si ma indur pana la al miilea neam de ceice Mă iubesc si PAZESC PORUNCILE MELE."...

Dumitru
Mesaje: 40
Membru din: 15 Feb 2013, 10:34
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: electronist

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde Dumitru » 18 Mai 2013, 19:10

Doctrina Sola Scriptura este o eroare si nu este in Biblie. Deci haideti sa nu folosim o eroare ca modalitatea de judecata. Avem Sfanta Liturghie a Apsotolului Iacov scrisa in anul aprox 60 care arata cum Biserica Primara lua cina Domnului. Acest document istoric arata ca slujirile din Bisericile Protestante inclusiv adventiste sunt INVENTII. Iata sa comparam Liturghia apsotolului Iacov cu protestantismul si se vede greseala: http://www.youtube.com/results?search_q ... iyIcC3A7fo De altfel Biserica Adventista e o inventie recenta. primii protestanti s-au desprins din Biserica Romano Catolica apoi unii au protestat pe Protestanti si s-au tot protestat pana au ajuns la adventisti. Nu exista adventism in anii 100,200,300,400,500,600,700,800,900,1000,1100,1200,1300,1400,1500.

Biserica Ortodoxa fiind stabilita in anul 33, are documente istorice acre arata ca Apostolul Luca a fost pictor de icoane si ca IIsus a facut icoana. Adventismul care se opune icoanelor e dovedit gresit inca odata.

Unde este Adventismul in Biblie? Unde este White in Biblie? Adventismul este nebiblic caci nu apare in Biblie.

"The Seventh-day Adventist Church, founded in 1863, and had 16,600,000 baptized members (not counting children of members) worldwide as of 2010[4] is best known for its teaching that Saturday, the seventh day of the week, is the Sabbath and is the appropriate day for worship."

Deci secta adventista a fost infiintata in 1863 la 1800+ anid e la venirea lui Iisus. Desi Biserica a tinut Ca zi de odihna Duminica pentru sute de ani, adventismul stabileste o noua zi, Sambata precum in Legea Veche.
Aratati unde sta scris din Scriptura Ca Iisus a facut icoane..? Aratati din Sfanta Scriptura ca doctorul Luca a fost pictor de icoane..?Biserica Adventista nu este o inventie lumeasca...Este inventia lui Iisus Hristos..Depre Ea scrie aici..in Apoc 12,`17...Ea este de la inceput...si Titulatura ei se gaseste mai clar in Apoc . 14,12:,, AICI este rabdarea sfintilor care Pazesc PORUNCILE lui Dumnezeu si CREDINTA LUI IiSUS,,...Cele zece Porunci sunt inventia Lui Dumnezeu..Exod 20,1-17.. si Deut .5, 6-21..Deasemenea in Isaia 66, 22-23 scrie :ca pe Noul Pamant ..va veni orice faptura sa se INCHINE in ZI DE SABAT...adica Sabatul face parte din Legea Imparateasca a celor zece Porunci.. Biserica Adventista este Biserica Lui IiSUS ..de la timpul sfarsitului...Despre E. G White scrie AICI in Apoc. 19,10..( Caci marturia lui IiSUS este duhul proorociei)..

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde dimitrie » 18 Mai 2013, 23:39

..............
Biserica Ortodoxa fiind stabilita in anul 33, are documente istorice acre arata ca Apostolul Luca a fost pictor de icoane si ca IIsus a facut icoana. Adventismul care se opune icoanelor e dovedit gresit inca odata.

Unde este Adventismul in Biblie? Unde este White in Biblie? Adventismul este nebiblic caci nu apare in Biblie.

"The Seventh-day Adventist Church, founded in 1863, and had 16,600,000 baptized members (not counting children of members) worldwide as of 2010[4] is best known for its teaching that Saturday, the seventh day of the week, is the Sabbath and is the appropriate day for worship."

Deci secta adventista a fost infiintata in 1863 la 1800+ anid e la venirea lui Iisus. Desi Biserica a tinut Ca zi de odihna Duminica pentru sute de ani, adventismul stabileste o noua zi, Sambata precum in Legea Veche.
Aratati unde sta scris din Scriptura Ca Iisus a facut icoane..?
Fac.1:26-27, etc.
Despre E. G White scrie AICI in Apoc. 19,10..( Caci marturia lui IiSUS este duhul proorociei)..
:lol: Ai înnebunit de unul singur sau este o chestie adventistă (de masă), idolatrule? Și dacă nu i-ai mai spune în mod blasfemiator aceleia "duhul proorociei", uiți de minciunile și hulele ei? Aia era anti-trinitariană, iar astăzi adventiștii sunt trinitarieni (sau poate nu toți?).
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!

Avatar utilizator
duodecimus
Mesaje: 193
Membru din: 01 Feb 2013, 06:56
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: adventist de ziua a şaptea

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde duodecimus » 19 Mai 2013, 07:40

Aratati unde sta scris din Scriptura Ca Iisus a facut icoane..?
Fac.1:26-27, etc.
Dacă n-aş şti că spuneţi asta din Dogmatică, v-aş spune că răspunsul dumneavoastră e o grozavă blasfemie. Adică Hristos Creatorul face o icoană (omul) şi apoi i Se închină?? Căci icoana e un obiect cultic folosit în procesul închinării. Altfel, da, omul e într-adevăr un fel de operă de artă (o capodoperă chiar) ce reflectă o anume realitate, anume asemănarea cu Artistul ce i-a dat viaţă...
Ai înnebunit de unul singur sau este o chestie adventistă (de masă), idolatrule?
Ciudate cuvinte folosiţi împotriva unui anti-idolatru convins tocmai pe topicul despre icoane... Haideţi să avem totuşi un minim simţ al măsurii!

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde dimitrie » 20 Mai 2013, 22:11

Aratati unde sta scris din Scriptura Ca Iisus a facut icoane..?
Fac.1:26-27, etc.
Dacă n-aş şti că spuneţi asta din Dogmatică, v-aş spune că răspunsul dumneavoastră e o grozavă blasfemie. Adică Hristos Creatorul face o icoană (omul) şi apoi i Se închină?? Căci icoana e un obiect cultic folosit în procesul închinării. Altfel, da, omul e într-adevăr un fel de operă de artă (o capodoperă chiar) ce reflectă o anume realitate, anume asemănarea cu Artistul ce i-a dat viaţă...
Dacă ați avea un minim de cunoștințe teologice, ați ști faptul că acest cuvânt icoană este de origine grecească, având și traducere în limba noastră după cum scrie și în DEX: ICOÁNĂ (‹ sl.; {s} gr. eikon „chip”, „imagine”...
Hristos a făcut ICOANE, nu IDOLI! Moise a făcut deasemenea ICOANE, nu IDOLI la porunca lui Dumnezeu (cf. Ieș.25:18;20;22, Num.21:8-9, etc.).
Veți spune cumva că Dumnezeu l-a îndemnat pe om la idolatrie în cazurile de mai sus, ori în Ieș.3:5), sau prin porunca a cincea din Decalog când a spus: "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta..."? Ori Iosua Navi poate fi acuzat de idolatrie (vezi Is.Navi.7:6)? Însă, dvs. confundați cinstirea/venerarea cu adorarea. Știți oare care este diferența între cei doi termeni cinstire/venerare și adorare după învățătura Bibliei? Mă indoiesc, că tocmai de-aia ați și scos din Bibliei cuvântul închinare, înlocuindu-l cu saluatare acolo unde vi s-a părut de "cuviință". Habar nu aveți nici despre diferitele forme în care subzistă idolatria după spusele Scripturii! :x44
Ai înnebunit de unul singur sau este o chestie adventistă (de masă), idolatrule?
Ciudate cuvinte folosiţi împotriva unui anti-idolatru convins tocmai pe topicul despre icoane... Haideţi să avem totuşi un minim simţ al măsurii!
Aveți bunul simț și nu mai ciuntiți contextul ce a determinat comentariul meu! Uite-i afirmația idolatră comentata de mine, unde acela atribuie creaturii cele ale Creatorului, adică cunoașterea celor viitoare și nu numai (Ioan.15:26, Apoc.1:10, 2:7;11;17, etc.):
Despre E. G White scrie AICI in Apoc. 19,10..( Caci marturia lui IiSUS este duhul proorociei)..
Toți adventiști credeți ce crede mai sus electronistul? :shock:
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!

Avatar utilizator
duodecimus
Mesaje: 193
Membru din: 01 Feb 2013, 06:56
Confesiune: neo-protestant
Preocupări: adventist de ziua a şaptea

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde duodecimus » 22 Mai 2013, 19:58

Dacă ați avea un minim de cunoștințe teologice, ați ști faptul că acest cuvânt icoană este de origine grecească, având și traducere în limba noastră după cum scrie și în DEX: ICOÁNĂ (‹ sl.; {s} gr. eikon „chip”, „imagine”...
Eu nu sunt nici teolog, nici pregătire teologică nu am, însă pot face diferenţa între είκών-ul Scripturii şi icoana Sfântului DEX. Chiar dacă la început icoanele ortodoxe erau simple imagini în scop didactic, adică un fel de "Biblia analfabetului", pe parcurs au devenit obiecte-imagini cultice în scop de închinare. Adică exact ce condamnă porunca a II-a din Legea lui Dumnezeu. Ca s-o spunem pe-aia dreaptă. În rest e filosofie cultică...
Hristos a făcut ICOANE, nu IDOLI! Moise a făcut deasemenea ICOANE, nu IDOLI la porunca lui Dumnezeu (cf. Ieș.25:18;20;22, Num.21:8-9, etc.).
Veți spune cumva că Dumnezeu l-a îndemnat pe om la idolatrie în cazurile de mai sus, ori în Ieș.3:5), sau prin porunca a cincea din Decalog când a spus: "Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta..."? Ori Iosua Navi poate fi acuzat de idolatrie (vezi Is.Navi.7:6)?
Filosofie cultică, cum ziceam mai sus... În toate exemplele de mai sus nimeni nu se închina la imaginile respective. Dumnezeu nu condamnă arta, ci închinarea la artă; respectiv închinarea prin/prin intermediul/înaintea operelor de artă - ca să preîntâmpin vechiul refren "noi nu ne închinăm lemnului, sticlei, ipsosului".
Însă, dvs. confundați cinstirea/venerarea cu adorarea. Știți oare care este diferența între cei doi termeni cinstire/venerare și adorare după învățătura Bibliei? Mă indoiesc
Stimate domn, asta ar trebui s-o spuneţi electricianului ortodox majoritar căci el nu prea face diferenţa între hiperdulie, superdulie şi dulia cu filet. El lasă aceste detalii în seama teologilor şi îngenunchie cu aceeaşi evlavie superstiţioasă înaintea icoanei ca şi păgânul înaintea idolului şi nu poate fi condamnat pentru asta că nu el e de vină...
că tocmai de-aia ați și scos din Bibliei cuvântul închinare, înlocuindu-l cu saluatare acolo unde vi s-a părut de "cuviință".
Domnule, nu am scos nimic, degeaba vă certaţi cu mine/noi, certaţi-vă cu călugărul ortodox Cornilescu.
Habar nu aveți nici despre diferitele forme în care subzistă idolatria după spusele Scripturii! :x44
Habar nu aveţi despre ce am eu habar, dar măcar despre formele subtile ale idolatriei condamnate de Scriptură ar trebui să aveţi. Şi poate aveţi, nu vă condamn, deşi ar fi mai ferice să vă condamn eu şi nu Scriptura în acest ultim caz.
Toți adventiști credeți ce crede mai sus electronistul? :shock:
O fi făcut legătura între "duhul proorociei" şi "spiritul profetic" (cum e numită EGW) care la urma-urmei sunt sinonime. Duhul Proorociei l-au avut toţi profeţii lui Dumnezeu din toate timpurile.

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: Iisus a facut icoana

Mesaj necititde dimitrie » 23 Mai 2013, 07:31

duodecimus, d-ta nu știi nimic din Scriptură cu referire la diferența dintre cinstire și adorare, precum nici dascălii d-tale. Vă dau un exemplu grăitor în acest sens și închid topicul, că dacă mă apuc să mai aprofundez ceva, mi-e că nu vă veți ridica cu priceperea mai sus de "dulia cu filet" despre care vorbeați:
"Iar el mergea în fruntea lor şi, apropiindu-se de fratele său, i s-a închinat de şapte ori până la pământ." Facere.33:3
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!


Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX