Pomenirea la Sf liturghie a regilor catolici Carol I si Ferdinand I

Despre cărţi, veşminte, obiecte bisericeşti şi multe alte lucruri care nu se încadrează la alte categorii
RomeoB
Mesaje:42
Membru din:23 Mar 2015, 08:23
Confesiune:ortodox
Preocupări:mantuirea
Pomenirea la Sf liturghie a regilor catolici Carol I si Ferdinand I

Mesaj necititde RomeoB » 28 Mai 2015, 10:18

1. Dupa cum se stie, atat regele Carol I cat si Ferdinand I intregitorul au fost si au murit catolici. Mai mult, pe patul de moarte, regele Ferdinand I a fost amenintat de niste 'preoti' ai Vaticanului, ca se va duce in iad, daca nu accepta concordatul intre Regatul Romaniei si Vatican, in forma extrem de nedreapta fata de ortodoxie, in care a existat in perioada interbelica. Regele Ferdinand, de teama 'chinurilor iadului catolic', impotriva constiintei se pare, a acceptat pana la urma.

Exista Biserici in Bucuresti, unde sunt pomeniti la morti, la fiecare Sf Liturghie toti cei trei regi ai Romaniei (din sec al XX lea): Carol I, Ferdinand I si Carol al II lea.

Este canonic ?

2. Regele Carol I a fost ingropa la Manastirea Curtea de Arges. In cimitre ortodoxe nu au ce cauta heterodocsii. A se vedea de exmplu Limonariul, unde asa invata un inger trimis de Dumnezeu. Acceasi intrebare: Este canonic ? Ca sa nu mai vorbim de inmormantarea Elenei Lupescu-Wolf in cimitirul ortodox Curtea de Arges, langa ortodoxul cel nevrednic de a fi fost rege la Romaniei. Paradoxal, pomenira lui Carol aI II lea (botezat ortodox) nu contravine Sfintelor Canoane.

3. Meritele istorice reale, pot prin pogoraminte sa ocoleasaca predania Sfintilor Parinti ?

RomeoB
Mesaje:42
Membru din:23 Mar 2015, 08:23
Confesiune:ortodox
Preocupări:mantuirea

Se mântuiesc, oare, cei care nu sunt botezați?

Mesaj necititde RomeoB » 28 Mai 2015, 10:27

Se mântuiesc, oare, cei care nu sunt botezați? - O istorisire athonită

Odată, când am cercetat peșterile Sfântului Munte, am întâlnit un pustnic cu care am stat și am discutat, căci voiam să aflu niște lucruri. Printre altele, l-am întrebat dacă se mântuiesc cei care nu sunt botezați. Iar el mi-a răspuns:
„Îți voi spune, fiul meu, ce s-a întâmplat odată în Asia Mică. Trăia într-o vreme acolo un turc, care îi iubea mult pe creștini. Ajuta foarte mult Biserica. A ajutat chiar să se construiască și o mănăstire. Și când auzea că undeva este vreun sărac, alerga îndată și-l ajuta. Și cu toate că era cel mai bun om din acel loc – mai bun și decât creștinii -, nu s-a botezat. Nu se hotărâse să se boteze, ci tot amâna pentru mai târziu.
Dar după o vreme a murit. Și a murit înainte de a se boteza. Egumenul mănăstirii s-a mâhnit mult pentru că acest om a plecat din această viață înainte de a fi botezat. Și Hasan (acesta era numele lui) era un om atât de bun. A făcut multă rugăciune și într-o zi a venit la el un înger și l-a întrebat:
– Vrei să mergem să vezi unde se află Hasan?
– Da, a răspuns egumenul.
Atunci îngerul l-a luat și au urcat, au urcat, au urcat… până ce au ajuns la o Biserică foarte strălucitoare. Toate străluceau acolo și de peste tot se auzeau psalmodii. Egumenul s-a pierdut. Când a intrat înlăuntrul acestei biserici strălucitoare, a uitat și de Hasan și de toate. Nu mai voia să plece de acolo. Însă după o vreme, îngerul s-a apropiat de el și i-a spus:
– Hai! Trebuie să plecăm.
În timp ce se întorceau, îngerul l-a întrebat pe egumen:
– L-ai văzut pe Hasan?
Abia atunci și-a adus aminte egumenul de Hasan și i-a spus:
– Nu. Nu l-am văzut.
– Atunci să mergem înapoi, ca să-l vezi.
De îndată ce ne-am întors, în afara Bisericii, sus pe scări, vizavi de lumină, se afla un câine orb, care stătea acolo ca și cum s-ar expune la lumină. Atunci îngerul i-a spus egumenului:
– Acesta este sufletul lui Hasan. Nu-și dă seama unde se află, nu vede nimic și nu aude nimic… Cu toate acestea nu este în focul iadului.
Și încheind, pustnicul mi-a spus: „La fel se întâmplă și cu sufletele ereticilor. Dacă sunt oameni buni, nu merg în gheena iadului, dar nici în desfătarea Raiului”.

http://www.marturieathonita.ro/se-mantu ... -botezati/

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Pomenirea la Sf liturghie a regilor catolici Carol I si Ferdinand I

Mesaj necititde protosinghel » 28 Mai 2015, 16:46

În mod normal, conducătorii eterodocşi sunt pomeniţi doar cât sunt în viaţă şi aceste pomeniri au un alt sens decât suntem noi obişnuiţi să înţelegem.
Despre asta vă recomand: http://teologie.net/data/carte/PP-pomen ... catori.pdf


Înapoi la “Generalităţi legate de cultul liturgic ortodox”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX