Pagina 1 din 1

Rugaciune de cerere in Mitropolia Moldovei - IPS Vladimir

Scris: 10 Apr 2017, 07:25
de RomeoB
In timpus Sfintei Liturghii, preotii romani fac urmatoarea rugaciune de cerere:
„Încă ne rugăm pentru binecredinciosul popor român de pretutindeni, pentru cârmuitorii țării noastre, pentru mai marii orașelor și statelor și pentru armata țării, pentru sănătatea și mântuirea lor”.

Stie cineva cum suna aceasta rugaciune de cerere in Mitropolia Moldovei ( IPS Vladimir ), care tine de Patriarhia Moscovei ?

Re: Rugaciune de cerere in Mitropolia Moldovei - IPS Vladimir

Scris: 11 Apr 2017, 14:10
de protosinghel

Re: Rugaciune de cerere in Mitropolia Moldovei - IPS Vladimir

Scris: 13 Apr 2017, 10:22
de RomeoB
Multumesc pentru raspuns.

PS Ca nespecialist, si foarte indurerat pentru soarta romanilor asupriti si deznationalizati din Ucraina, Valea Timocului, Bulgaria, Ungaria, Rusia... am o alta perspectiva:

O nuanta: Biserica Ortodoxa Romana se roaga pentru acesti romani nascuti si crescuti pe teritoriile stramosesti, ocupate de navalitori. Este exacta / riguroasa in cerere. Biserica Ortodoxa Rusa are o formulare care sa permita achizitia de noi teritorii si de rusificare fortata a popoarele neruse ortodoxe; in paralel cu pastrarea teritoriilor cotropite in ultimii 300 de ani. Smecheie imperiala ruseasca.

Am pus intrebare deoarece am ramas costernat de pozitia elesiologica a unor preoti ortodocsi vorbitori de limba romana la cateva emisiuni "Pietrele vorbesc". Sub stapanire catolica si refomata maghiara si austriaca romanii din Transilvania si Banat, si-au pastrat identitatea peste 1000 de ani; in provicia istorica romaneasca Basarabia, respetivii preoti par sa fi abandonat romanitatea si apartenenta la Biserica Neamului Romanesc in mai putin de 30 de ani ( + cei 50 de bolsevism ).

Insist: vorbesc ca nespecialist dar ca roman.