Nicolae Corneanu 50 de ani de slujire arhiereasca

Ştiri din lumea ortodoxă şi nu numai. Orice informaţie cu tematică religioasă care este de interes comun
Xerofitic

Nicolae Corneanu 50 de ani de slujire arhiereasca

Mesaj necititde Xerofitic » 04 Mar 2012, 18:52

ARHIPĂSTOR STATORNIC AL BANATULUI - Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu la 50 de ani de slujire arhierească

În anul 2012, se împlinesc 50 de ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în funcţia de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului pe Preasfinţitul dr. Nicolae Corneanu, Episcopul Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului.

Duminică, 4 martie 1962, Înaltpreasfinţia Sa era instalat în catedrala mitropolitană din Timişoara, de către patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, în cadrul unor impresionante ceremonii, care marcau urcarea pe străvechiul tron vlădicesc de la Timişoara, al celui de al doilea mitropolit de la restaurarea Mitropoliei Banatului în vremurile moderne (1947).

Acum, la acest important moment sărbătoresc, membrii Consiliului Eparhial, colaboratorii de la Centrul eparhial, slujitorii de la catedrala mitropolitană, protopopii, clericii, monahii şi monahiile, precum şi dreptmăritorii creştini din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, roagă pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze şi pe mai departe lucrarea sfântă a Chiriarhului lor, dăruindu-i ani mulţi de viaţă, cu rodnice împliniri în ogorul Domnului, spre binele şi propăşirea Sfintei noastre Biserici şi mântuirea tuturor păstoriţilor.

Surpriza de care ÎPS Nicolae s-a bucurat a fost prezentarea unui album care aduce în actualitate imagini de la întronizarea Înalt Preasfinţiei Sale. Albumul omagial intitulat “O jumătate de veac de arhipăstorire ca Întâistătător al Mitropoliei Banatului 4 martie 1962 – 4 martie 2012″ a apărut prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi prin osteneala slujitorilor cancelariei eparhiale.

„Pe Stăpânul şi Mitropolitul nostru, Doamne îl păzeşte, întru mulţi ani!“.

Imagine

Avatar utilizator
dimitrie
Mesaje: 971
Membru din: 03 Dec 2010, 01:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: preoţie, familie
Localitate: Craiova

Re: Nicolae Corneanu 50 de ani de slujire arhiereasca

Mesaj necititde dimitrie » 04 Mar 2012, 23:50

Mai lipsesc argumentele. :lol:
Să-mi dea Dumnezeu ce "medicament" ştie El, numai să putem fi împreună, deplin, dincolo!


Înapoi la “Ştiri şi anunţuri generale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX