Cum ne alegem sfintii ocrotitori?

Învăţătura de credinţă ortodoxă pt "începători" şi "avansaţi"
Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje:1113
Membru din:12 Feb 2010, 05:54
Confesiune:ortodox
Re: Cum ne alegem sfintii ocrotitori?

Mesaj necititde IOACHIM » 13 Oct 2010, 09:38

Evanghelia dupa Luca.... numai ca ea a fost scrisa in greaca... nu in ebraica... :lol: (asa cum afirmă electricu`.... chiar si cel mai neinstruit... hai?)
+ deci scrisa in greaca obisnuita, comuna, uyuala.... o limba simpla... si (culmea pt. electricu] instruit) .. o limba greca fara ebraisme grele pentru poporul.. neinstruit.
greaca, da, insa nu are virgule si alte semne de punctuatie.

Marea problema in mintea talharului nu era in momentele acelea CAND va ajunge el in rai, ci DACA va fi acolo, sau nu. De altfel, el nici nu-i cere lui Isus sa-l duca atunci cu El in rai, ci sa-si aminteasca de el CAND VA VENI in Imparatia Lui.
:lol: Electric... mai bine ai intra intr-o gaura de sarpe... Eu in locul tau as tacea; macar recunoaste deschis ca ai gresit... ce naiba, doar nu trebuie sa fii acum academician! O tot dai la intors ...

Pana acum repudiai textul ca nu e in regula... traducerea.... Acum textul e bun da` problema e ce era in mintea talharului.... :lol:
- Doamne, APARA si PAZESTE.... Mare-i gradina Ta Doamne.... da` multi sar gardul cand poarta e deschisa
- si ai uitat de argumentul lui DUmio: Hristos ii spune vamesului Zaheu.. Astazi s-a facut mantuire casei acesteia

Avatar utilizator
IOACHIM
Mesaje:1113
Membru din:12 Feb 2010, 05:54
Confesiune:ortodox

Re: Cum ne alegem sfintii ocrotitori?

Mesaj necititde IOACHIM » 13 Oct 2010, 09:48

Deci ramane stabilit: Hristos, ca Dumnezeu deplin (nu om indumnezeit.... ci Dumnezeu inomenit) are in continuare TOATE atributele Dumnezeirii, deci si atotprezenta.
- Prin urmare e valabil textul liturgic al BO.... ala de ti-l scriam eu cu litere de-o schioapa.... Hristos a fost in rai cu talharul. Te rog sa corectezi si sa retragi elucubratiile de mai jos (iti apartin):
Pai si Cristos a fost in Rai, in acea zi? Nu, a stat in Sheol 3 zile si apoi vreo 40 pe pamant - Ioan 20:17 Nu vedeti ca sunt contraziceri evidente? Acest text este tradus gresit, si cel mai neinstruit stie ca in ebraica nu erau semne de punctuatie deci se poate intelege in mai multe feluri, dar noi alegem pe cel corect.
P.S. ASTEA raman... dovezi la dosar (ca noi asa lucram .... cu materialul clientului), raman marturie ca nu te conduci dupa Sf.Scriptura (cum au toti p/np pretentia) ci ... dupa niste traditii omenesti pecare ti le-au predat unii pe care Biserica ii numeste ERETICI.
- deci sa nu te mai aud cu SOLA Scriptura ca.. vorba lu` esenin.... rad si curcile !


Înapoi la “DOGMATICĂ şi CATEHISM”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX