Nu aveti nici un motiv sa fiti adventisti (asteptatori ai Domnului Iisus Hristos). Domnul Iisus Hristos a promis ca se va intoarce pentru a ne lua cu El (Mã voi întoarce si vã voi lua cu Mine, ca acolo unde sunt Eu, sã fiti si voi. Ioan 14:3); de asemena a promis ca la intoarcerea Sa va avea loc invierea mortilor si mostenirea vietii vesnice (Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi. Ioan 6:40).
Dvs. nu aveti nevoie de tot deranjul Mantuitorului. Nu aveti nevoie de inviere pentru ca sunteti nemuritori. Nu aveti nevoie ca Domnul sa vina sa va ia cu El, pentru ca o luati la deal singuri si va duceti in rai.
De ce tot iti place sa te invarti in cerc,am vazut mai inainte ca ai primit raspuns,ce nu-ti ajunge?
"În ceea ce îl priveşte pe sfântul Pavel se contrazic cu concepţia nescripturistică a inconştienţei pe timpul morţii. Sfântul Pavel avea nu doar dorinţa de a fi cu Hristos după moartea sa trupească, ci avea efectiv credinţa că poate fi şi că va fi în prezenţa lui Dumnezeu, în chip conştient, chiar şi după moartea sa fizică, la despărţiea sufletului său de trup. Este absolut evident că el vorbeşte de această prezenţă la Dumnezeu
chiar şi fiind despărţit de trup prin moartea fizică, deşi această stare (să zicem intemediară) nu este identică cu aceea care va avea loc în planul eshatologic când prezenţa cu Dumnezeu va fi deplină când sufletele conştiente se vor uni cu trupurile înviate. Sfântul Pavel spune că el crede că poate fi şi că va fi în prezenţa lui Dumnezeu, iar asta nu poate fi decât o prezenţă conştientă, chiar şi după despărţirea sa de trupul său prin moartea sa fizică, stare care este evident diferită de aceea despre care se vorbeşte că va fi în planul eshatologic, când prezenţa cu Dumnezeu va fi deplină, unit cu trupul său înviat de Dumnezeu, în împărăţia lui Dumnezeu alături de ceilalţi care vor fi în împărăţie.
"Deci Mă voi urca, zice, nu ca să vă pregătesc locaşuri (căci ele sunt multe de mai înainte), înfăptuind ceva de prisos în creaţie, ci ca să împodobesc de mai înainte locurile, ca cei ce sunt acum pe pământ pentru păcatul ce s-a abătut peste ei să poată fi printre Sfinţii Îngeri. Căci nu s-a ţinut amestecată sfânta mulţime de sus cu cei astfel întinaţi, înfăptuind deci aceasta, unind cele de sus cu cele de jos, şi dându-vă vouă loc prin urcuşul spre cetatea de sus, voi veni iarăşi în vremea naşterii din nou şi vă voi lua cu Mine, „ca şi voi să fiţi unde sunt Eu.” Aceasta înţelegând-o şi Pavel, în Epistolele sale zice: „Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Domnului, că noi cei vii, care vom fi rămas până la venirea Domnului, nu vom lua înainte celor adormiţi, pentru că Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi cei morţi întru Hristos vor învia întâi. După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Domnul în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Domnul” (I Tes. 4, 15-17)." Sfântul Chiril al Alexandriei - Comentariu la evanghelia sfântului Ioan - editura IBMBOR, 2000, pag. 836
"3. And if I go away. The conditional term, if, ought to be interpreted as an adverb of time; as if it had been said, “After that I have gone away, I will return to you again.” This return must not be understood as referring to the Holy Spirit, as if Christ had manifested to the disciples some new presence of himself by the Spirit. It is unquestionably true, that Christ dwells with us and in us by his Spirit; but here he speaks of the last day of judgment, when he will, at length, come to assemble his followers. And, indeed, if we consider the whole body of the Church, he every day prepares a place for us; whence it follows, that the proper time for our entrance into heaven is not yet come." Calvin, John (1509-1564) - Commentary on John - Volume 2 disponibilă la pagina web
http://www.ccel.org/ccel/calvin/calcom35.iv.i.html
Din aceste două interpretări la Ioan 14:3, a sfântului Chiril al Alexandriei şi a lui Ioan Calvin, se observă că în respectivul verset Iisus se referă la ceea ce va avea loc la naşterea din nou a lumii după ziua ultimă a judecăţii, pasaj care se referă deci la planul eshatologic, pasaj care nu contrazice credinţa sfântului Pavel că el va fi în prezenţa lui Dumnezeu, chiar şi înainte de a avea loc naşterea din nou a lumii, chiar dacă acea prezenţă nu este deplină precum cea de la naşterea din nou a lumii, când şi trupul său va fi înviat de Dumnezeu şi unit cu sufletul său.
"
http://www.crestinortodox.ro/forum/show ... 532&page=3„Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul tău cel lin alergând, strig către Tine Doamne: scoate din stricăciune viaţa mea, mult Milostive!” (din slujba înmormântării)