POLEMIC: ICOANĂ vs IDOL

Discuţii despre diferenţele de doctrină dintre ortodocşi şi (neo-)protestanţi
Floryan
Confesiune:ortodox
Preocupări:Viata la tara
Re: ICOANĂ vs IDOL

Mesaj necititde Floryan » 15 Dec 2010, 08:31

Lupii sunt izgoniti de la stana cu bata ciobanului. De crezi ca ar merge doar cu vorba sa-i alungi? Nu e vorba de oaia pierduta care aude glasul pastorului, ci de lupi frate, chiar de lupi camuflati! Astia trebuie omorati, nu doar alungati!
Dumneavoastră precis sunteţi creştin, ori vre-un musulman extremist îmbrăcat în haină de creştin?
vasinec ai cumva 2 conturi acuma? :D ;)
Dumnezeu este totul întru toate si întru nimenea nimic

Floryan

Mesaj necititde Floryan » 15 Dec 2010, 08:42

Nu m-am referit la o joaca de-a prinselea. S-au intamplat (si se intampla) lucruri mult mai "serioase". Un caz bland si cunoscut este evenimentul de la Chisinau, unde adventistii au fost impiedicati sa promoveze Biblia (prin programul la nivel mondial "Urmeaza Biblia")
Bine le-a facut . Sa-i ciomageasca. Sa-si vada de Biblia lor sectara in secta lor. Apropo care biblie o promovau? Aia eretico cornilesciana? Dragule, eu daca o primesc, ii dau foc (bibliei) in fata celui care mi-a dat-o.
Iar cu programele voastre urmeaza biblia, aia e vrajeala. Intentia este de a face prozelitism. Hai sa fim sicneri,e voarba doar de asa zisa misiune a voastra. De "incredstinare si evanghelizare". Si cui faceti asta? Unui popor crestin de 2000 de ani. Si cine va invata asta. Americanii. Astia-s parintii vostrii spirituali. Ii vedem ce fac in toata lumea.
NU de curand l-au abordat pe taica-miu altii ca dumneata si nu se putea intelege cu ei. PE linga faptul ca aveau creierele ori golite, ori netede, nu stiau altceva sa spuna decit ca: Iisus le-a cerut sa mearga din poarta in poarta.
Dragule pentru unii ca voi doar palma Sf Nicolae, in rest sa fiti sanatosi cu sola voastra si cu profetii vostrii si cu sabatul vostru. Aveti grija insa, la usa Raiului s-ar putea sa aveti parte de o surpriza!

dumio

Mesaj necititde dumio » 15 Dec 2010, 19:08

Lupii sunt izgoniti de la stana cu bata ciobanului. De crezi ca ar merge doar cu vorba sa-i alungi? Nu e vorba de oaia pierduta care aude glasul pastorului, ci de lupi frate, chiar de lupi camuflati! Astia trebuie omorati, nu doar alungati!
Dumneavoastră precis sunteţi creştin, ori vre-un musulman extremist îmbrăcat în haină de creştin?
Sunt crestin si, pe deasupra si pastor de suflete! Deci am responsabilitatea sa-mi apar turma de lupii imbracati in oaie (de eretici si sectari)! Tu esti camuflat si imbracat in haina de crestin pios, care te folosesti abuziv si fara autoritate de ceea ce apartine Bisericii (de Scriptura)!

laodiceean

Mesaj necititde laodiceean » 16 Dec 2010, 08:14

Laodiceean, regulamentul forumului prevede ca dumneata să te prezinţi.
Conform regulamentului, am completat toate câmpurile obligatorii, şi chiar mai mult decât atât.
Trebuie să ştim cine eşti şi ce vrei.
De ce "trebuie"? Există cumva prevederi ascunse ale regulamentului, ori acesta nu este un forum public? E suficient să spun că sunt (mă consider cel puţin) un creştin practicant, deci nu am intenţii criminale.
După aceea vei putea pretinde respect şi înţelegere. Până acum însă, te-ai băgat în discuţii ca un sectar veritabil!
Nu am pretins nimic şi alegând să postez pe acest forum mi-am asumat riscul de a fi jignit, ceea ce s-a şi întâmplat ca întâmpinare de bun-venit. Specific că sunt membru al unei biserici, deci nu sunt "sectant".

laodiceean

Mesaj necititde laodiceean » 16 Dec 2010, 08:17

Sunt crestin si, pe deasupra si pastor de suflete! Deci am responsabilitatea sa-mi apar turma de lupii imbracati in oaie (de eretici si sectari)! Tu esti camuflat si imbracat in haina de crestin pios, care te folosesti abuziv si fara autoritate de ceea ce apartine Bisericii (de Scriptura)!
Mă bucur să aud că sunteţi creştin, iar în calitate de păstor de suflete ar fi bine să vă delimitaţi de instigarea voalată la omor, altfel aş putea crede că atentaţi serios la viaţa mea - mai ales în urma caracterizării ce mi-aţi făcut-o fără a mă cunoaşte.
P.S. Încă n-am făcut uz de cuvintele Scripturii pe forum, ar trebui cumva să obţin din partea dvs. ca reprezentant al Bisericii permisiunea de a o folosi?

Floryan

Mesaj necititde Floryan » 16 Dec 2010, 09:07

Vasinec ai 2 conturi acuma? Sau ai renuntat la celalt. S

laodiceean

Mesaj necititde laodiceean » 16 Dec 2010, 09:10

N-am scris aşa ceva, şi nu am nici o legătură cu vasinec.

laodiceean

Mesaj necititde laodiceean » 16 Dec 2010, 09:12

N-am scris aşa ceva, şi nu am nicio legătură cu vasinec.
Ultima oară modificat 16 Dec 2010, 09:14 de către laodiceean, modificat de 2 ori în total.

Floryan

Mesaj necititde Floryan » 16 Dec 2010, 09:12

N-am scris aşa ceva, şi nu am nici o legătură cu vasinec.
Aha, nu te prea cred, dar ma rog. Amindoi faceti aceeasi greseala de scriere: adica vreun se scrie legat nu vre-un. Asa ceva nu exista in limba romana.
Deci si tu tot AZ7.

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 16 Dec 2010, 12:36

Stiti care este marea diferenta intre crestinii autentici si falsii crestini? Urmasii lui Hristos sunt gata sa moara pentru credinta lor. Falsii crestini sunt gata sa ucida pentru "credinta lor" (a se citi "fanatism", "ideologie", "partizanat", etc).

Dvs. din care categorie faceti parte?

Floryan

Mesaj necititde Floryan » 16 Dec 2010, 13:02

Stiti care este marea diferenta intre crestinii autentici si falsii crestini? Urmasii lui Hristos sunt gata sa moara pentru credinta lor. Falsii crestini sunt gata sa ucida pentru "credinta lor" (a se citi "fanatism", "ideologie", "partizanat", etc).

Lasati asta deoparte. Sa ne rugam lui DUmnezeu,sa fim toti vrednici sa murim pt Hristos. Dar fereasca Dumnezeu chiar sa fim pusi in acea situatie. De acea o consider mandrie sa crezi ca esti gata sa mori pentru Hristos. Nimeni nu-i capabil de asa un sacrificiu, fara numai ajutorul lui Dumnezeu.

dumio

Mesaj necititde dumio » 16 Dec 2010, 21:17

Sunt gata sa mor pt. Hristos cand ma prigonesc (Il prigonesc pe Hristos) paganii si ereticii pana la moarte, nu cand vin sa insele cu cuvinte mieroase, victimizandu-se in mod inutil, mai ales ca prozelitismul (si cred ca faci diferenta intre prozelitism si misiune) este incalcare de lege!

dimitrie
Preocupări:preoţie, familie

Mesaj necititde dimitrie » 16 Dec 2010, 21:54

Vasinec , marea diferenta intre crestinii autentici si cei falsi nu e asta (dispozitia de a muri pentru Hristos ) . Numai un exemplu sa- ti dau :" Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars iar dragoste nu am , nimic nu-mi foloseste " ( 1 Cor. 13, 3 ). Asta este - dragostea . Vezi, si la martiriu e necesar discernamantul . Mantuitorul nu ne invata sa umblam dupa martiriu , ci sa fugim cand suntem prigoniti ( Mt. 10, 23 ). Ca nu e neaparat dragoste in aceasta . Sa ne amintim de popii lui Baal , ce si-au facut pentru idolul lor ( 3 Regi.18, 28) ! Vom spune ca prin aceasta ( goana dupa martiraj ) , ne aratam dragostea fata de Hristos ori adevarata crestinatate ? Pai daca spunem ca pe Domnul iubim , cum nu iubim si pe semenul nostru ? A-i da ocazia sa faca ucidere , nu-i iubire de oameni . Nici un Apostol , sau vreun crestin , nu a umblat dupa asa ceva . Doar daca prin aceasta a imlinit iubirea de oameni ori de Dumnezeu ( In.15, 13; vezi si martirajul Sf. Stefan din F.A. 7 ). Dispozitia de jertfa nu este cel mai important criteriu; cum spune si David: "Ca de ai fi voit jertfa ti-as fi dat " (Ps. 50,17 ). Deci, dragostea e criteriul :" Intru aceasta vor cunoaste toti ca ai mei ucenici sunteti , de veti avea dragoste intru voi " ( In. 13, 35 ). Iar dragostea nu se naste decat din smerenie . Iar smerenia e ceea ce ne trebuie spre a ne mantui : " Jertfa lui Dumnezeu : duh umilit , inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi " ( Ps. 50, 18); " Necurat este inaintea lui Dumnezeu tot cel ce se inalta cu inima " ( Pilde. 16 ,6 ); " Vezi smerenia mea si osteneala mea si iarta toate pacatele mele " ( Ps.24, 19 ); " M-am smerit si m-a mantuit pe mine Domnul " ( Ps. 114, 6 ) . Adam , de recunostea ca a gresit si nu da vina pe Eva , lua iertare . Talharul de pe cruce , s-a smerit ( recunoscandu-si vina si dreptatea pedepsei ), si a cerut iertare ( prin aceea ca a cerut sa fie primit in Imparatia Domnului [ Lc. 23 ,40-43 ] ). Dar, mai presus decat toate cuvintele spuse pana acum , straluceste cuvantul Domnului : " Luati jugul Meu preste voi si va invatati de la Mine , ca sunt bland si smerit cu inima, si veti afla odihna sufletelor voastre " ( Mt. 11,29 ) . Putini sunt aceia de pe forumul acesta , care sa se fi smerit in fata adevarului cuvantului Sripturii prezentat lor , si sa nu schimbe vorba , ori sa acuze ,.., etc . Ar fi mult de zis aici..
Ultima oară modificat 16 Dec 2010, 22:18 de către dimitrie, modificat 1 dată în total.
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

dimitrie
Preocupări:preoţie, familie

Mesaj necititde dimitrie » 16 Dec 2010, 21:59

Dar daca eu, iti voi spune din Scriptura ,ca fara cinstirea icoanei ( chipului ) , nu exista mantuire ,vei gasi puterea de a te smeri inaintea Domnului si de a accepta adevarul Lui ?
Dragostea unește și străbate lumile... Răsari odată, viață veșnică!

dumio

Mesaj necititde dumio » 16 Dec 2010, 22:29

Mă bucur să aud că sunteţi creştin, iar în calitate de păstor de suflete ar fi bine să vă delimitaţi de instigarea voalată la omor, altfel aş putea crede că atentaţi serios la viaţa mea - mai ales în urma caracterizării ce mi-aţi făcut-o fără a mă cunoaşte.
P.S. Încă n-am făcut uz de cuvintele Scripturii pe forum, ar trebui cumva să obţin din partea dvs. ca reprezentant al Bisericii permisiunea de a o folosi?
Nu stiu ce hram porti, dar eu nu am instigat pe nimeni la omor, ci doar am afirmat ca am datoria sa-mi apar turma, iar turma de lupi se apara la nevoie si cu carja de pastor, caci pe lupi nu-i alungi cu vorba dulce. Dar pastorul poate sa se si jertfeasca pentru turma sa, si avem o multime de exemple sin viata Bisericii! Victimizarea din partea sectarilor si ereticilor care o iau pe cocoasa pentru ca incalca flagrant legea si nesocotesc faptul ca ei se afla pe un teren deja increstinat si aflat sub pastorirea cuiva (care va raspunde de sufletele pastorite), nu inseamna martiriu. Ei o cauta cu lumanarea si o fac pentru sporirea numarului de aderenti/creduli si pentru marirea bugetului pastorului.

laodiceean

Mesaj necititde laodiceean » 16 Dec 2010, 23:04

Nu stiu ce hram porti, dar eu nu am instigat pe nimeni la omor, ci doar am afirmat ca am datoria sa-mi apar turma, iar turma de lupi se apara la nevoie si cu carja de pastor, caci pe lupi nu-i alungi cu vorba dulce. Dar pastorul poate sa se si jertfeasca pentru turma sa, si avem o multime de exemple sin viata Bisericii! Victimizarea din partea sectarilor si ereticilor care o iau pe cocoasa pentru ca incalca flagrant legea si nesocotesc faptul ca ei se afla pe un teren deja increstinat si aflat sub pastorirea cuiva (care va raspunde de sufletele pastorite), nu inseamna martiriu. Ei o cauta cu lumanarea si o fac pentru sporirea numarului de aderenti/creduli si pentru marirea bugetului pastorului.
În cazul acesta îmi cer scuze că am confundat iubirea, îngăduinţa şi toleranţa dvs. creştină cu instigarea la crimă.

daniel tuduran

Mesaj necititde daniel tuduran » 16 Dec 2010, 23:08

Vasinec , marea diferenta intre crestinii autentici si cei falsi nu e asta (dispozitia de a muri pentru Hristos ) . Numai un exemplu sa- ti dau :" Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars iar dragoste nu am , nimic nu-mi foloseste " ( 1 Cor. 13, 3 ). Asta este - dragostea . Vezi, si la martiriu e necesar discernamantul . Mantuitorul nu ne invata sa umblam dupa martiriu , ci sa fugim cand suntem prigoniti ( Mt. 10, 23 ). Ca nu e neaparat dragoste in aceasta . Sa ne amintim de popii lui Baal , ce si-au facut pentru idolul lor ( 3 Regi.18, 28) ! Vom spune ca prin aceasta ( goana dupa martiraj ) , ne aratam dragostea fata de Hristos ori adevarata crestinatate ? Pai daca spunem ca pe Domnul iubim , cum nu iubim si pe semenul nostru ? A-i da ocazia sa faca ucidere , nu-i iubire de oameni . Nici un Apostol , sau vreun crestin , nu a umblat dupa asa ceva . Doar daca prin aceasta a imlinit iubirea de oameni ori de Dumnezeu ( In.15, 13; vezi si martirajul Sf. Stefan din F.A. 7 ). Dispozitia de jertfa nu este cel mai important criteriu; cum spune si David: "Ca de ai fi voit jertfa ti-as fi dat " (Ps. 50,17 ). Deci, dragostea e criteriul :" Intru aceasta vor cunoaste toti ca ai mei ucenici sunteti , de veti avea dragoste intru voi " ( In. 13, 35 ). Iar dragostea nu se naste decat din smerenie . Iar smerenia e ceea ce ne trebuie spre a ne mantui : " Jertfa lui Dumnezeu : duh umilit , inima infranta si smerita Dumnezeu nu o va urgisi " ( Ps. 50, 18); " Necurat este inaintea lui Dumnezeu tot cel ce se inalta cu inima " ( Pilde. 16 ,6 ); " Vezi smerenia mea si osteneala mea si iarta toate pacatele mele " ( Ps.24, 19 ); " M-am smerit si m-a mantuit pe mine Domnul " ( Ps. 114, 6 ) . Adam , de recunostea ca a gresit si nu da vina pe Eva , lua iertare . Talharul de pe cruce , s-a smerit ( recunoscandu-si vina si dreptatea pedepsei ), si a cerut iertare ( prin aceea ca a cerut sa fie primit in Imparatia Domnului [ Lc. 23 ,40-43 ] ). Dar, mai presus decat toate cuvintele spuse pana acum , straluceste cuvantul Domnului : " Luati jugul Meu preste voi si va invatati de la Mine , ca sunt bland si smerit cu inima, si veti afla odihna sufletelor voastre " ( Mt. 11,29 ) . Putini sunt aceia de pe forumul acesta , care sa se fi smerit in fata adevarului cuvantului Sripturii prezentat lor , si sa nu schimbe vorba , ori sa acuze ,.., etc . Ar fi mult de zis aici..
Un raspuns intelept!
„Marea vieţii văzând-o înălţându-se de viforul ispitelor, la limanul tău cel lin alergând, strig către Tine Doamne: scoate din stricăciune viaţa mea, mult Milostive!” (din slujba înmormântării)

iulianbracau

Mesaj necititde iulianbracau » 17 Dec 2010, 00:17

Fratilor Petre Tutea avea o vorba mare ,,Din debili mintali nu faci academicieni ,, Se potriveste perfect sectarilor nu credeti? ;)

dumio

Mesaj necititde dumio » 17 Dec 2010, 00:29

Fratilor Petre Tutea avea o vorba mare ,,Din debili mintali nu faci academicieni ,, Se potriveste perfect sectarilor nu credeti? ;)
Eu i-as numi dupa Scriptura: nebuni si fiare fara de minte!

vasinec

Mesaj necititde vasinec » 17 Dec 2010, 10:32

Vasinec , marea diferenta intre crestinii autentici si cei falsi nu e asta (dispozitia de a muri pentru Hristos ) . Numai un exemplu sa- ti dau :" Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars iar dragoste nu am , nimic nu-mi foloseste " ( 1 Cor. 13, 3 ). Asta este - dragostea .
De acord, cu dvs. Ati aprofundat mai bine subiectul.

Va dau si un exemplu de manifestare a dragostei:

"Astia trebuie omorati, nu doar alungati!" - spune un preotul dumio. Ma simt miscat (induiosat) pana la lacrimi.

Înapoi la “Protestantismul şi neo-protestantismul”