Barfa si vorbitul de rau e specific sectarilor. Pe de-o parte iti spun ca nu religia conteaza, ci daor credinta in Hritos, pe la spate te indoctrineaza ca doar in secta lor gasesc adevarul si biserica primara.Fii sincer, te doare sufletul si te rogi pentru cei rataciti, sau esti fericit ca ai din nou ce barfi? Daca nu ar fi sectantii tu nu ai mai avea ce scrie pe forumuri.
Asa este. Am accentuat incapatanarea np.In ceea ce priveste pararea dvs despre noi, o cunoastem; ni se repeta intruna.
Nici nu mi-am permis asa ceva. Tot ce v-am rugat a fost sa cercetati. Sper sa nu fie prea multInsa ma indoiesc ca dvs imi puteti da lectii despre deosebirea minunilor false de cele adevarate.
Trebuie sa fie unul complicat? Ale noastre sunt bune pt ca avem in spate 2000 de ani de crestinism. Ale dv sunt rele pt ca provin de la acei americani pe care ii faceti posedati. Dar binenteles acuma va deziceti de ei si spuneti ca aveti o credinta care e diferita de ce arata filmuletele alea. Va numiti penticostali, dar nu sunteti penticostalii aceaia posedati...binenteles o credinta "apostolica" din BIblie. Corect?Criteriul dvs este prea simplist: ale noastre sunt bune, ale voastre sunt de la cel rau. Asa ca, in afara de ceva copy-paste si acuzatii, nu prea aveti alte instrumente de a demonstra ceva.
Eu nu duc nicio un razboi cu nimeni, dar ca sa stiti si dv, armele mele preferate sunt :Sf Scriptura si vietile sfintilor. Din pacate dv nu aveti niciuna din acestea.Si va rog sa nu-mi mai puneti filmulete cu americani posedati [caci presupun ca de asta e vorba; e arma preferata a unui ortodox cand vrea sa atace un penticostal]. Nu au nici o legatura cu credinta mea.
Sunt consternata si imi cer scuze. Nu am intentionat sa va umilesc ci faceam doar o observatie. Numai ca m-am obisnuit sa fiu prea directa. Probabil ar trebui sa fiu mai subtila uneori.PS va deranjatt atit de tare ca am dat niste citate? Corect am dat copy paste, nu credeam ca o sa incercati sa ma umiliti pt asta. Data viitoare o sa va povestesc, e bine asa?
1. Credinta mea vine de la Hristos. Biblia spune ca credinta este un dar de la Dumnezeu, nu de la oameni. Religia mea vine de la americani, dar de la unii neposedati.Trebuie sa fie unul complicat? Ale noastre sunt bune pt ca avem in spate 2000 de ani de crestinism. Ale dv sunt rele pt ca provin de la acei americani pe care ii faceti posedati. Dar binenteles acuma va deziceti de ei si spuneti ca aveti o credinta care e diferita de ce arata filmuletele alea. Va numiti penticostali, dar nu sunteti penticostalii aceaia posedati...binenteles o credinta "apostolica" din BIblie. Corect?
Pentru ca omul recunoaste ca pana atunci nu a crezut. Si pentru ca botezul este o marturisire de credinta. Iar el doreste sa-si marturiseasca credinta.Intrebare: daca noi avem un criteriu asa de simplist, de ce daca o persoana adera la cultul dv, este automat botezata, considerandu-i-se botezul nevalid? De ce nu este lasata in credinta lui, ca doar tot in Iisus crede. NU se mai aplica "nu religia conteaza ci daor credinta"?
Nu. Nu consider ca botezul penticostal te duce in cer. Te poti duce in iad cu botez cu tot. Si nu consider ca toti cei din partidul meu religios sunt crestini, ci cei care ii seamana lui Hristos. E un criteriu mult mai bun. Oricine se poate lauda ca e singurul crestin adevarat, dar Domnul ne-a invatat ca pomul se cunoaste dupa roadele lui.
Deci dupa acelasi criteriu "simplist" va ghidati si dv.?
Atunci de ce sunt mai buni americanii dv, decat sfintii primelor secole ? Pana la americanii dv, nu s-a mai mantuit nimeni? A trebuit sa treaca 1900 de ani de intuneric si necredinta pt ca americanii sa restabileasca ei un adevar biblic?Religia mea vine de la americani, dar de la unii neposedati.
Botezul nu e doar o marturisire de credinta. E asa doar la np. Dar pt ca dv urmati doar americanilor, ignorati ca botezul este cel care ne spala de pacate. Nu lungesc ca s-a discutat mult.Pentru ca omul recunoaste ca pana atunci nu a crezut. Si pentru ca botezul este o marturisire de credinta. Iar el doreste sa-si marturiseasca credinta.
Sunt oarecum de acord cu dv. dar cu mentiunea ca daca esti botezat ,chair inainte de a muri, iti sunt iertate toate pacatele.Nu. Nu consider ca botezul penticostal te duce in cer. Te poti duce in iad cu botez cu tot. Si nu consider ca toti cei din partidul meu religios sunt crestini, ci cei care ii seamana lui Hristos..
Penticostalii nu au inventat mantuirea. oamenii erau mantuiti si pana sa vina ei, pe cand erau numai ortodocsi si catolici. Hristos a avut intoteauna o samanta de urmasi.Atunci de ce sunt mai buni americanii dv, decat sfintii primelor secole ? Pana la americanii dv, nu s-a mai mantuit nimeni? A trebuit sa treaca 1900 de ani de intuneric si necredinta pt ca americanii sa restabileasca ei un adevar biblic?
Deci vreti sa vorbim despre deosebirea duhuilor. Un subiect destul de delicat...Pt ca discutia a devenit off topic, sa revenim la subiectul cu falsele minuni.
Daca dv sustineti ca in biserica penticostala se vorbeste in limbi si se fac minuni, am dori sa stim dupa ce criteriu le deosebiti pe cele false de cele adevarate.
Acum nu mai vine de la Hristos?1. Credinta mea vine de la Hristos. Biblia spune ca credinta este un dar de la Dumnezeu, nu de la oameni. Religia mea vine de la americani,
Dovediţi-o! V-am invintat de atâtea ori. Dovediţi pentru început că:dar de la unii neposedati.
Aici bârfiţi , scrieţi în contra Scripturii. Chiar nu realizaţi că spuneţi chestiunii nefondate biblic?2. Istoria este istorie, Dumnezeu este Dumnezeu si nu este istorie. Dvs aveti in spate cel mult 50 de ani de crestinism [desi consider ca sunteti mult mai tanar]. Restul sunt doar informatii despre credinta altora, nu a dvs. Credinta este personala. Nu mergi in cer inscriindu-te pe o lista de aderare la ideile unui cult, nici cu gloata, ci singur, cu faptele tale si cu credinta ta personala.
1. Am mentionat deja ca internetul meu slab nu imi permite sa vad acele filmulete. Am vazut doar putin din al doilea si m-am si lamurit ca e falsificat. Insa am presupus ca sunt aceleasi pe care ni le pun de obicei ortodocsii amabili si draguti cand vor sa ne dea cate o palma virtuala. Filmulete cu tipete, caderi pe jos, alergat prin camera si urcat pe pereti...1. Penticostalii din filmuleţele puse de mine pe forum (cele originale), nu au între "darurile" duhului, acelaşi "dar" al "glossolaliei";
2. "Darul glossolaliei" pe care îl aveţi ca penticostali, e acelaşi cu cel al Apostolilor.
Bun. Vad ca insistati. Deci, despre ce doriti sa vorbim? Despre darul vorbirii in limbi, ca dar al Duhului Sfant, despre manifestarea lui in cadrul miscarii penticostale sau despre persoana mea? Sunt trei subiecte foarte vaste, va asigur.Dovediţi-o! V-am invintat de atâtea ori.
Intelelg ca vreti sa discutam pe trei planuri odata. Pot face si asta. Ne vom intinde, veti vedea. Motivul pentru care nu am raspuns la unele a fost pentru ca sunt formulate gresit, din perspectiva unui om care considera ca stie si cunoaste, dar numai din auzite. Acum trebuie sa va explic de ce sunt gresite aceste intrebari si sa incercati sa le reformulati.Vi s-a părut că nu am exprimat teologic lămuririle cerute de mine punctual mai sus ?...Dacă răspundeţi la cele formulate de mine mai sus, nu văd cum v-aţi putea întinde prea mult cu explicaţiile.
Penticostalii sunt o miscare, nu un cult anume. Sunt multe feluri de penticostali. Dvs imi cereti sa vorbesc despre vorbirea in limbi la penticostali. La care dintre ei? La cei din filmulete, la cei romani de cult, la cei care neaga Trinitatea [ca am auzit ca ar fi aparut], la cei de ziua a saptea, la disidenti, la biserica pe care o fecventez eu? E ca si cum v-as intreba despre cat este de bun calendarul ortodocsilor. Dar care dintre ortodocsi?Acum, că vorbiţi despre dvs. ori despre BP cu privire la acest aspect, e vreo diferenţă? Ori sunteţi o penticostală diferită, cu o altă identitate religioasă?
Chiar dacă sunt excepţii, dar totul cu măsură şi bună cuviinţă, faceţi comparaţii şi o să vedeţi că este mare diferenţă, apoi una este conferinţa şi alta predica din biserică.Asta este parintelul de care vorbea pr Petru? Cine a zis ca la predicile ortodocsilor nu se rade?
Ma bucur sa aflu; incepusem sa ma ingrijorez..
Ortodocşii au simţul umorului, nu sunt posaci.
Mi-se pare o uşoară ironie din partea dvs, este normal şi eu să răspund la o sugestie subtilă aruncată nouă.Ma bucur sa aflu; incepusem sa ma ingrijorez..
Ortodocşii au simţul umorului, nu sunt posaci.
Fiti pe pace; daca am de spus ceva spun de-a dreptul, fara ocolisuri.Mi-se pare o uşoară ironie din partea dvs, este normal şi eu să răspund la o sugestie subtilă aruncată nouă.
Înapoi la “Penticostali şi harismatici”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori