1. Mama Dvstră doar îşi închipuie că este naşă de botez a acelei fete, dar de fapt nu este. Simpla pomenire a cuiva la botez nu te face naş (chiar dacă moldovenii tare se mai amăgesc cu asta).mama mea este inscrisa ca nana de botez a prietenenei mele. Ea nu este nasa de cununie si nici la botez nu a asistat doar a fost scrisa in rindul nanilor de botez. Suneti-mi va rog daca casatoria intre noi este admisibila si acceptat de biserica...
Să vă alegeţi un duhovnic care procedează după canoane (vedeţi Canonul 53 Trulan), nu după învăţăturile băbeşti strecurate în Biserică. Repet încă o dată; mama Dvstră nu este naşă de botez a fetei, dar chiar şi să fi fost, Canonul nu interzice căsătoria Dvstră. Altceva nu pot să vă spun...Va Multumesc pentru ajutor. Ar m-ai exista aici o problema..Dohovnicul meu este impotriva casatoriei noastre din acest motiv de rudenie Duhovniceasca...Ne Gindim sa ne ducem la Mitropolit pentru binecuvintare...Puteti sa ne sfatuiti cum e mai bine sa facem?
(Simple) relaţii NU, dar căsătorie după Evanghelie - DA.accepta biserica relatii intre astfel de persoane, veri de rangul 3?
Nu-i adevărat. Chiar Dvstră cu mama lui sunteţi verişori de gradul 2.Bunica lui = nepoata bunicului meu din partea mamei. mama mea si bunica lui sunt verisoare,iar mama mea si a lui sunt verisoare de gradul 2.
El vă este nepot de la verişoară de gradul 2 şi, prin urmare, sunteţi rude de gradul 7. Vă puteţi căsători numai cu dispensă de la ierarhul locului.Noi doi ce suntem? Este pacat sa ne casatorim?
Între voi e gradul 8 de înrudire trupească şi nu sunt impredimente la căsătorie. Important însă să o faceţi creştineşte şi să trăiţi aşa cum învaţă Evanghelia.Bunica mea este verisor de gradul 1 cu bunica fetei...deci unul din parintii mei este verisor de gradul 2 cu unul din parintii fetei si eu as fi verisor de gradul 3(daca am calculat eu bine) Pot incepe o relatie cu fata respectiva ?
Ceva DA, dar nu orice...bunicii nostrii sunt veri de gradul I...poate fii ceva intre noi ?
Da, este gradul 7 şi nunta poate fi binecuvântată de Biserică doar cu dispensă de la (arhi-)episcopul locului.am o intrebare. sunt indragostit de o fata care se pare ca e ruda de grad VII cu mine pe linie colaterala. se poate oficia casatoria? ce trebuie facut? strabunica mea a fost sora cu bunicul ei pe linie paterna.
Pe forum nu dăm dispensă. Mergeţi la centrul eparhial din zonă. După IP ar ieşi că sunteţi din Bucureşti, deci trebuie să mergeţi la Arhiepiscopia Bucureştilor.Buna seara. Ce trebuie facut pentru obtinerea unei dispense pentru gradul al VII-lea?
1. Presupun că dacă ai intrat pe acest forum ca să întrebi, te interesează care-i părerea Bisericii vizavi de acest subiect. Şi dacă-i aşa, atunci află că, în primul rând, Dumnezeu şi Biserica condamnă orice relaţie în afara căsătoriei. Să presupunem că nu vă puteţi căsători, dar dacă aveţi relaţii trupeşti între voi, deja aţi încălcat canoanele şi nu înţeleg ce v-am împiedica să le încălcaţi şi mai departe. Mustrare de contşiinţă pentru cele întâmplate nu cred că este, dar să dea Domnul să greşesc, iar voi să înţelegeţi că indiferent dacă Biserica acceptă sau nu o căsătorie, înainte de realizarea acesteia orice relaţie este interzisă!iubesc si traiesc (nu santem casatoriti) cu o fata si care verisoara ei primara este casatorita cu varul meu primar ...... noi ne putem casatori vreodata?
Înapoi la “CANOANE şi REGULI BISERICEŞTI”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori