Semn de la Dumnezeu.

Tot felul de probleme de Morală şi Spiritualitate Ortodoxă.
Discuţii pe marginea Operelor patristice, Filocalie, Pateric etc
RucsandraDragan
Mesaje:1
Membru din:01 Sep 2013, 22:30
Confesiune:ortodox
Preocupări:Studenta.
Semn de la Dumnezeu.

Mesaj necititde RucsandraDragan » 01 Sep 2013, 22:44

Buna seara tuturor.
Incep prin a spune ca sunt nascuta intr-o zi de sarbatoare,pe 14.09.1992,de Inaltarea Sfintei Cruci,si am o mare intindere spre spiritualitate.. Recent mi s-a intamplat un lucru si as vrea sa vorbesc despre el..
M-am tot rugat Domnului ca dupa perioada de suferinta pe care am avut-o din cauza unui baiat sa imi pot reveni.. Sa gasesc pe cineva.. Sa imi linistesc durerile sufletesti pe care le aveam.. Iar Duminica la slujba acolo in Biserica se afla el.. Canta in corul bisericii.. Este dascal.. Si era ultimul loc la care m-as fi asteptat sau sperat sa intalnesc pe cineva. Am luat-o ca pe un semn divin faptul ca s-a intamplat in aceasta conjunctura.. Va spun sincer ca am fost marcata de acest lucru si nu stiu ce sa fac sa ii multumesc Domnului cum se cuvine.. De atunci tot ma rog si multumesc in gand.. Si simt ca parca as vrea sa fac mai mult de atat. Imi doresc foarte tare sa iasa ceva bun din acest lucru si sper ca gandirea mea si asocierea pe care am facut-o crezand ca este de la Dumnezeu a fost o iluminare pe care El mi-a trimis-o. Consider ca nimic nu este intamplator.. iar Dumnezeu stie de ce mi l-a trimis pe acest baiat in cale. Cum sa interpretez mai bine mesajul Domnului?

Andreea2012
Mesaje:106
Membru din:16 Iul 2012, 18:46
Confesiune:ortodox
Preocupări:Teologie, Lectura
Localitate:Cluj

Re: Semn de la Dumnezeu.

Mesaj necititde Andreea2012 » 16 Oct 2013, 19:14

Buna seara tuturor.
Incep prin a spune ca sunt nascuta intr-o zi de sarbatoare,pe 14.09.1992,de Inaltarea Sfintei Cruci,si am o mare intindere spre spiritualitate ....Cum sa interpretez mai bine mesajul Domnului?
Face-ti voia Domnului si de acum incolo. Duce-ti o viata pe care ar trebui sa o duca orice femeie crestin-ortodoxa, cu credinta in Dumnezeu. Daca veti ramane impreuna atunci intr-adevar, Dumnezeu v-a ascultat rugaciunile si vi l-a trimis pe el. Orice s-ar intampla sa nu va abateti de la credinta.
"Nimic nu este mai uşor decât a învăţa pe alţii şi nimic nu este mai greu decât a face ceea ce înveţi pe alţii."
Parintele Cleopa Ilie

esenin
Mesaje:1252
Membru din:02 Iul 2008, 20:52
Confesiune:eterodox
Preocupări:artele vizuale, electronica

Re: Semn de la Dumnezeu.

Mesaj necititde esenin » 16 Oct 2013, 21:34

Ruxandra Dragan.
Citesc ce spuneti ca printr-o perdea groasa. Eu sunt la capatul celalalt al vietii..dar nu am uitat. Ei bine, DOAR unele lucruri din viata noastra nu sunt „intamplatoare” (referinte la Ioan Damaschinul). Acele lucruri care sunt in mana Domnului sunt cele care apar in viata noastra „din senin” si despre care observam ulterior ca ne-au schimbat cursul vietii. In rest, intre aceste momente „de Gratie” suntem LIBERI!. Putem adica, utiliza acea intamplare bine sau rau. Dintr-o poveste de dragoste poate iesi o catastrofa sentimentala sau, la fel de bine o fericire lunga de-o viata (va asigur ca si la batranete e bine). Omul trebuie insa sa-si faca datoria de dragoste, dar cu precautii intelepte.. ..Deci: E fals ca nimic nu e intamplator! (Fatalismul e anti-crestin, chiar). Suntem daruiti de Dumnezeu cu libertate, care e ceva GREU de dus. Ce faceti dumneavoastra cu evenimentele pe care vi le da Dumnezeu este responsabilitatea dumnevoastra, nu a Domnului.
A! Sa nu uit ceva care e greseala frecventa la tineri. Dragostea nu e de unul singur! Trebuie DOI. (pare la mintea cocosului, dar....) Daca nu va raspunde la dragoste, inseamna ca „nu era de la Domnul!”

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Semn de la Dumnezeu.

Mesaj necititde protosinghel » 17 Oct 2013, 00:05

De acord cu "esenin".
Prea des îl băgăm pe Dumnezeu în visele noastre, apoi, dacă iese ceva prost, dăm vina tot pe el, sau pe cel rău, care ar fi stricat totul prin intermediul a nu ştiu ce vrăji sau farmece.


Înapoi la “MORALĂ şi SPIRITUALITATE: aspecte practice ale vieţuirii ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX