Despre păcate.

Tot felul de probleme de Morală şi Spiritualitate Ortodoxă.
Discuţii pe marginea Operelor patristice, Filocalie, Pateric etc
1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 26 Ian 2014, 13:44

Am citit recent ghidul pentru spovedanie de pe acest site și printre păcatele menționate am găsit și ”m-am spurcat, avînd scurgere în somn”. Întrebarea este: de ce este considerat acesta un păcat, ce vină avem noi, oamenii, că Dumnezeu a făcut așa organismul uman, ca în perioada pubertății să aibă scurgere în somn ?! Acesta este un proces biologic, este fără voia noastră, organismul de la sine urmează acest proces, deci ce vină avem noi ?! Ce vină au femeile, atunci cînd au ciclu menstrual, că este același lucru ?! Ce vină au homosexualii că s-au născut cu acea deficientă, cu acea dereglare a înclinării sexuale, ce vină au ei/ele că îi/le atrag persoanele de același sex ?! Ce vină au acei, care nu au auzit niciodată de Hristos, pentru ce acestia vor ajunge în iad ?! etc.

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde alexandru82 » 26 Ian 2014, 23:23

Sfintii parinti spun ca scurgele vin in urma gindurilor de desfranare.
La femei este cu totul altceva,asa este organizmul femeiei pentru a se curati,medicii o pot explica mai bine.
Homosexuali -nustiu ce sa zic,dar indracitii ce vina au? .Parerea mea este ca departarea de Dumnezeu(pacatul).
Cei ce nu au auzit niciodata de Iisus ,necrestinii -Din ceia ce am inteles,popoarele necrestine vor fi judecate dupa faptele sale,undeva si pe la psalmistul David scria despree asta,"Judecava popoarele dupa indreptare" sau ceva de genul ,sau poate am inteles eu gresit fraza asta.
Aici poti citi despre necrestinii si Imparatia Lui Dumnezeu:
http://www.crestinortodox.ro/credinta/m ... 41767.html
In iad si preoti pot ajunge si calugari si mireni,nu numai necrestinii :) ,fiecare dupa faptele lor.
Eu poate am gresit pe undeva ,Dumnezeu sa ne lumineze.

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde maria_andreea » 26 Ian 2014, 23:37

m-am spurcat, avînd scurgere în somn” (...) Acesta este un proces biologic, este fără voia noastră, organismul de la sine urmează acest proces, deci ce vină avem noi?! Ce vină au femeile, atunci cînd au ciclu menstrual, că este același lucru ?!
Pentru că se specifică m-am spurcat nu e vorba de procesul biologic asemănător ciclului menstrual despre care a scris clar Părintele aici că nu este nimic necurat nicidecum păcat.
Datoria dvstră. ca și creștin este să vă mențineți mintea și trupul curate, ele vă vor da semnale când veți greșii.
Ce vină au homosexualii că s-au născut cu acea deficientă, cu acea dereglare a înclinării sexuale, ce vină au ei/ele că îi/le atrag persoanele de același sex ?!
Prin Hristos toate sunt cu putință. El a înnoit firea nostră și nu avem nicio scuză legată de neputință pentru a împlinii lucrurile în mod firesc și natural.
Ce vină au acei, care nu au auzit niciodată de Hristos, pentru ce acestia vor ajunge în iad ?!
Nu spune nimeni că vor ajunge în iad, dacă nu au auzit de Hristos. Acest subiect e inutil de discutat azi, pentru că nu ai cum să nu auzi de Hristos, în fiecare țară de pe pământ sunt creștini sau au trecut pe acolo.

(ce a spus Alexandru e bun)
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 27 Ian 2014, 15:00

Nu este adevărat că scurgerile în somn se datorează gîndurilor desfrînării, oare creierul gîndește atunci cînd se află în stare de repaus ?! Absolut oricine, chiar și cel mai credincios adolescent de pe planetă are scurgeri în somn, pentru că, repet, acesta este un proces biologic, ce are loc în perioada pubertății, deci acesta este un proces inevitabil ! Poți să fii mereu cu gîndul la Dumnezeu, oricum în perioada pubertății vei avea acest proces, desigur, este exclus faptul cînd ești bolnav. Cineva a menționat mai sus că nu e păcat să ai aceste scurgeri, păi, atunci de ce s-au inclus în lista păcatelor, ce trebuiesc mărturisite la spovedanie ?! Este păcat să fii așa cum te-a creat Dumnezeu și să fii normal ?! Eu chiar nu văd nici o vină și nici un păcat că avem aceste scurgeri, absolut nici un păcat și în cele de mai sus nu am găsit niște răspunsuri întemeiate pentru întrebările mele, cel puțin pentru mațoritatea ! La om există lucruri cu neputință, numai la Dumnezeu nu există aceste lucruri, iar dacă lezbienele și homosexualii sau născut așa, cu ce sunt ei vinovați ?! Cu ce sunt ei vinovați că s-au născut bolnavi ?! Oare n-ar vrea și ei să se vindece ?! Există o mulțime de astfel de exemple, care eu nu văd de ce ar fi păcat, cu ce e vinovat omul că așa l-a creat Dumnezeu, oare ține de noi să facem corectări în organismul nostru ?! Oare scurgerile în somn, de exemplu te îndepărtează de Dumnezeu, pentru a fi considerat păcat ?!

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde maria_andreea » 27 Ian 2014, 19:50

Nu este adevărat că scurgerile în somn se datorează gîndurilor desfrînării
Dumneata nu citești sau nu îți place să auzi decât placa ta. Nu este vorba de scurgerile obișnuite, ci de cele despre care tu spui „nu este adevărat”, dar este adevărat . Și dacă nu este adevărat în opinia dvstră., orice aș spune devine nul, deci părerea mea nu vă spovediți după îndreptar până îl veți înțelege.
La om există lucruri cu neputință, numai la Dumnezeu nu există aceste lucruri
Vorbim de putința de a trăi, a voi, a fii curat astfel, Hristos-Dumnezeu a luat trupul acest omenesc pentru a-i da putere, voință să dorească și să împlinească deplinitătatea vieții care există la Dumnezeu (în Treime). Dacă dvstră nu recunoașteți aceste lucruri negați actul Întrupării lui Hristos pentru a ridica firea umană din decădere.
iar dacă lezbienele și homosexualii sau născut așa, cu ce sunt ei vinovați ?!
Dacă îmi dați un exemplu de prunc homosexual eu mă înclin în fața dvstră :) .
oare ține de noi să facem corectări în organismul nostru
Bineînțeles!
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 28 Ian 2014, 00:28

Eu am spus că nu este adevărat, deoarece am trecut și eu prin aceasta și am experiență, de fapt toți adolescenții (masculi) au trecut prin aceasta și vă poate confirma cu ușurință ceea ce vă afirm eu. Aceasta este o temă delicată, cu procesul acesta de scurgeri în somn, dar, credeți-mă, poți să fii mereu cu gîndul la Dumnezeu, poți să adormi cu o rugăciune în gînd, oricum atunci cînd adormi, creierul automat și inevitabil prelucrează procesul de scurgeri în somn, însoțit, de regulă de visuri erotice, specifice, de regulă perioadei pubertății. Deci, ce ține de noi în acest caz, dacă adormi cu rugăciunea în gînd, ce altceva am mai putea face, ca să evităm acest proces, normal, din punct de vedere biologic ?! Trebuie să stai treaz toată noaptea ?! Dacă Dumnezeu așa a făcut organismul uman, de ce noi să condamnăm anumite aspecte ale creației Lui și să le corectăm, oare Dumnezeu a greșit atunci cînd a creat omul ?! Dacă a greșit, atunci cum explicați faptul că El în cartea Genezei, de fiecare dată cînd finisa să creeze ceva, spunea că ”Toate sunt bune” ?! De ce noi să spunem ”Doamne, ai greșit, nu toate sunt bune, nu trebuia să faci așa organismul uman, pentru ca în perioada pubertății să aibă scurgeri în somn” ?! De ce să nu ne acceptăm, ci să considerăm o greșeală ceea ce a creat Dumnezeu ?! De prunc homosexual vă dau exemplu, cu cea mai mare plăcere: toți homosexualii, care se deosebesc numai atunci cînd sunt mari, s-au născut cu acele gene în cromozomi, care răspund de atracția lor anormală (cu niște mici excepții), deci ei s-au născut homosexuali, fără să vrea, fără să fie puși să aleagă, deci în cel mai inconștient mod, ei așa s-au născut. Acei prunci sunt homosexuali, dar nu se poate observa, că doar sunt mici, la ei nu sunt dezvoltați hormonii ! Da, ține de noi să facem corectări în organism, dar, numai din punct de vedere subiectiv, spiritual, dar din punct de vedere biologic putem ?! Dacă ”da” (pentru că ați spus ”bineînțeles”), atunci vă rog să-mi exemplificați !

Pr Haralambie
Mesaje: 891
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde Pr Haralambie » 28 Ian 2014, 05:54

Scurgerile în somn la barbaţi pot fi:
1. De la fire, ca o necesitate fiziologică Fără vis erotic, fără îmbuibare, fără cauza vreunui păcat anume găsit în conştiinţă. Acestea sunt nevinovate şi cel care pătimeşte se poate împărtăşi cu Sf Taine în ziua care noaptea a precedat scurgerea. Sf Atanasie Cel Mare, explică aceasta în canoane. Izbăvirea de aceasta vine o data cu trecerea timpului tinereţii. Exista o mărturie în care parca pr Haralambie, ucenicul stareţului Iosf sihastru, s-a rugat fierbinte la Dumnezeu sa nu mai aibă curgeri de genul acesta în somn, şi Dumnezeu i-a ascultat rugaciunea si din ziua aceea nu a mai avut.

2. Atunci când există un dezichilibru între potenţa energiei produsă de organism şi lipsa valorificarii ei. Aceasta se întâmplă mai ales celor tineri care nu au nici femeie, nici muncă fizică sau intelectuală şi sunt şi leneşi şi lipsiţi de experienţă. Un post alimentar bine echilibrat, casătoria, şi un program de muncă, poate rezolva aceasta problemă.3. De la draci. Din cauza lipsei de ragăciune şi săvârşirea unor fapte rele sau păcate de peste zi, prin care dracii pot avea influenţă. De pildă, cineva, în ziua în care se certa, noaptea avea scurgere. Cel ce se sileşte pe sine cu permanenta rugăciune Doamne Iisuse..., peste zi, şi se păzeşte de păcat şi mai adaugă trezvia minţii, nu va fi întinat cu scurgerea din acest motiv, căci şi noaptea se trezeşte rugându-se şi rugăciunea îl va păzi.Cel care a avut scurgere în urma ispitirii de la draci, se poate împărtăşi cu Sfintele Taine, conform canonul 12 al sf Timotei al Alexandriei.

4.De la gânduri şi patimă, ca repercusiune de la cugetările de peste zi la actul sexual şi a ptimii care stapâneşte. Cel care se uita îndelung şi cu poftă la femeie şi contempla la actul sexual, are deseori scurgeri, mai ales dacă nu are soţie. Aceast motiv al scurgerii, este cel mai fregvent la bărbaţi. La cei foarte împatimiţi se întâmplă şi ziua treji fiind, (culmea împatimirii, dupa Ioan scărarul). Rezolvarea ţine de trezvia şi disciplină a minţii, paza simţurilor, frica de osândă. Doar aceştia din urma nu se pot împartăşi, cnf aceluiaşi canon.


Uneori poate fi o cauză, alteori mai multe, sau chiar toate. Cel care îndeplineşte toate condiţiile, nu va mai avea scurgere.

Explicaţia cu cromozomii o spun homosexualii ca sa-şi justifice nebunia lor...Chiar aşa să fie, aceasta nu înseamnă că ei nu pot scăpa de această înclinaţie ci, nu vor.
Am şi eu o întrebare, dacă homosexualii nu sunt vinovaţi pentru că sunt homo, datorită cromozomilor cu care s-au născut, atunci Dumnezeu de ce a ars Sodoma si Gomora cu foc, este cumva nedrept?
Cu mult respect.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 28 Ian 2014, 16:56

Sunt foarte subiective afirmațiile de mai sus...Vă rog mult să-mi dați, cel puțin un exemplu real, oare există adolescent sănătos (poate și cel mai credincios din lume), care nu a avut scurgeri în somn ?! Chiar și cei ce se află la mănăstire de mici copii, în rugăciune fierbinte, oare au putut evita acest proces ?! Dumneavoastră ați spus că dacă te-ai certat ziua, sau ai făcut alte păcate, noaptea este mult probabil să ai scurgeri în somn...oare ?! Oare depinde situația trupească (aspectul exterior) de cea spirituală ?! Nu homosexualii spun că s-au născut cu acele gene în cromozomi, ci biologia, medicina, dumneavoastră nu sunteți de acord cu aceste științe ?! La întrebarea cu Sodoma și Gomora chiar nu știu să răspund, pentru că nu pot să fiu împotriva acțiunii lui Dumnezeu, deci, chiar nu știu de ce a procedat astfel Dumnezeu ?! Nu știu de ce nu i-a vindecat, ci i-a distrus !

Pr Haralambie
Mesaje: 891
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde Pr Haralambie » 28 Ian 2014, 19:04

Biserica nu s-a ocupat cu sondaje de tipul acesta. Si ideile de mai sus nu susţin inexistenţa scurgerilor la adolescenţi, ci un răspuns pe care ştinţa nu-l are, şi câteva sfaturi din experienţa unuia, altuia, care pot contribuii la dispariţia, sau cel puţin reducerea la minim a acestor scurgeri.
Cine vrea sa verifice probitatea celor afirmate, să pună în practică.
Nu sunt împotriva ştinţei, numai că argumentele cu cromozomii nu ţin, sunt speculaţii, este nevoie de argumente mai solide ca să mă convingă.
Cu mult respect.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 28 Ian 2014, 20:24

Cum adică ”argumente mai solide” ?! Dacă vreți, studiați genetica și vă veți convinge, duceți-vă să vă arate genele cromozomilor la microscop, vă va arăta la nivel de celulă !

Pr Haralambie
Mesaje: 891
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde Pr Haralambie » 28 Ian 2014, 22:32

Păi, uite ce spune ştiinţa. Chiar dacă informaţiile sunt preluate de un blog yoghin, datele sunt importante. Si mai sunt şi altele destul de recente care spun acelaşi lucru.
http://yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6209
Cu mult respect.

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde alexandru82 » 30 Ian 2014, 21:11

Cum adică ”argumente mai solide” ?! Dacă vreți, studiați genetica și vă veți convinge, duceți-vă să vă arate genele cromozomilor la microscop, vă va arăta la nivel de celulă !
Interesant ce arata celulele la zoo si pedo fili :)
xz si yp

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 03 Feb 2014, 20:02

XY și XX nu sunt celule. Repet, la ei această problemă este la nivel de gene, care sunt amplasate în cromozomi !

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde alexandru82 » 03 Feb 2014, 22:25

XY și XX nu sunt celule. Repet, la ei această problemă este la nivel de gene, care sunt amplasate în cromozomi !
Ce este hetero sau homo?
Atractie de cineva nu?
Daca omul are atractie catre copii sau animale atunci ce cromozoni are?
Hai sa fim seriosi.
Eu inteleg ca atractia lor este catre acelasi sex ,dar daca Dumnezeu este impotriva ?
Ce e de facut? sa se abtina asa cum zice Apostolul Pavel .
Cine nu poate ,sa se casatoreasca .
De ce Dumnezeu la creat homo ?
Dar de ce Dumnezeu a creat omul cu handicap fizic sau mintal ?
Dumnezeu nu creaza asa ceva ,dar poate fi pedeapsa pentru parintii lor zice Dumnezeu ,sau pentru slava Lui Dumnezeu (la un moment dat ar putea sa se slaveasca numele Domnului prin acei oameni) .
Cine crede ca sunt povesti ,sa creada ,Dumnezeu nu impune pe nimeni sa creada.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde 1Sergiu » 04 Feb 2014, 14:49

Eu n-am auzit nciodată ca cineva să aibă atracții față de animale, sau față de copii...Bine, poate acei ce s-au născut cu handicap, suferă pedeapsa păcatelor strămoșolor lui, dar poate homosexualii la fel ! Considerați că e bine ca homosexualii să se căsătorească, avînd în vedere că copii/nepoții/strănepoții lor s-ar putea naște la fel ca ei, homosexuali, transmițîndu-se genele respective din generație în generație ?! Cum să se căsătorească, ținînd în secret atracțiile lor anormale,(să țină în secret) față de soție și față de cei din jur ?! Eu cred că mai bine ar fi să-și pună capăt zilelor, că, în primul rînd este o rușine foarte mare !

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde maria_andreea » 06 Feb 2014, 19:13

Considerați că e bine ca homosexualii să se căsătorească, avînd în vedere că copii/nepoții/strănepoții lor s-ar putea naște la fel ca ei, homosexuali, transmițîndu-se genele respective din generație în generație ?!
E prima dată când aud că homosexualii sunt astfel din cauza ADN-ului. Să presupunem că este adevărat. În acest caz datoria acelui homosexual este de a corecta acest lucru printr-o viață de sfințenie sau echilibrată: post, rugăciune, liniște sufletească, iubire curată etc. Este dovedit de cercetătorii că emisfera stângă dacă nu a fost dezvoltată corespunzător atunci când trebuia (de ex. în primii ani din viață), cu un efort considerabil acest lucru se poate remedia. Mă gândesc că acest lucru se poate aplica și în cazul ADN-ului. Dacă într-o generație așezarea cromozomilor s-a făcut haotic, printr-o viață echilibrată, sănătoasă din toate punctele de vedere urmașii se au toate șansele să se nască sănătoși.
Cum să se căsătorească, ținînd în secret atracțiile lor anormale,(să țină în secret) față de soție și față de cei din jur ?!
Păi nu te căsătorești până nu ești sănătos trupește și sufletește. Te căsătorești ca să te jertfești, să-i fie bine celui alături de care vei pășii prin viață. Dacă ești plin de frustrări cum vei împărtășii bucurie și ocrotire celuilalt, dacă nu ai nu poți oferii, nu!?
Eu cred că mai bine ar fi să-și pună capăt zilelor, că, în primul rînd este o rușine foarte mare !
Atunci să ne punem toți capăt zilelor :roll: . Să fim serioși, deci în primul rând nimeni nu e perfect prin el însuși. Fiecare e cineva prin Hristos și în măsura în care își îndreptează viața după modelul jertfei lui Iisus. Rușinea pentru păcate fără pocăință este deznădejde, stare străină de duhul creștin de viețuire. Creștinul indiferent cât de des, adânc ar cădea se ridică și nădăjduiește în mântuirea sa.
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

Avatar utilizator
presviter
Mesaje: 579
Membru din: 24 Noi 2010, 09:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: istorie, liturgică, pastorală
Localitate: București

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde presviter » 25 Iun 2014, 21:08

O femeie credincioasa are un sot nu prea credincios, se intampla adeseori. Ea vrea copii, el vrea doar un un copil. Il fac pe primul, e bine. Apare si al doilea, el nu e multumit, dar in cele din urma accepta. Insa la nasterea ii impune sotiei sa-si lege trompele, si ea vine abia dupa aceea sa spuna duhovnicului ce a facut.
Cum trebuie tratat acest caz ?
Părtaş sunt cu toţi cei ce se tem de Tine şi păzesc poruncile Tale. ps.118,63

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5398
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde protosinghel » 26 Iun 2014, 01:20

la nasterea ii impune sotiei sa-si lege trompele, si ea vine abia dupa aceea sa spuna duhovnicului ce a facut.
Cum trebuie tratat acest caz ?
Pocăinţă toată viaţa, dar fără excludere de la împărtăşire, ţinând cont de impunere.

Avatar utilizator
presviter
Mesaje: 579
Membru din: 24 Noi 2010, 09:30
Confesiune: ortodox
Preocupări: istorie, liturgică, pastorală
Localitate: București

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde presviter » 26 Iun 2014, 11:46

N-am mai intalnit acest concept. A fi in randul penitentilor insemna tocmai a nu primi impartasania pana la implinirea unui canon.

Desigur, cu totii avem datoria de a trai viata in pocainta, dar atunci care este diferenta pentru aceasta femeie ?

Pana unde trebuie sotia sa accepte impunerile sotului necredincios ?
Părtaş sunt cu toţi cei ce se tem de Tine şi păzesc poruncile Tale. ps.118,63

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje: 5398
Membru din: 01 Apr 2008, 15:53
Confesiune: ortodox
Preocupări: liturgică, misiune
Localitate: Portugalia
Contact:

Re: Despre păcate.

Mesaj necititde protosinghel » 26 Iun 2014, 15:31

N-am mai intalnit acest concept. A fi in randul penitentilor insemna tocmai a nu primi impartasania pana la implinirea unui canon.
A te pocăi toată viaţa nu înseamnă neapărat a fi în rândul penitenţilor excomunicaţi (temporar).
Desigur, cu totii avem datoria de a trai viata in pocainta, dar atunci care este diferenta pentru aceasta femeie ?
Ar trebui să existe o diferenţă în intensitate. E ca şi cum ai avea o boală cronică de la care nu mori, dar trebuie să lupţi ca să trăieşti.
Pana unde trebuie sotia sa accepte impunerile sotului necredincios ?
Întrebarea e prea generală şi în cazul acestei femei trebuia pusă înainte de a face acel păcat. Acum nu mai are rost. Dacă vrea să trăiască cu el şi împreună să-şi crească cei 2 copii, să o facă, cu dragoste şi pocăinţă.


Înapoi la “MORALĂ şi SPIRITUALITATE: aspecte practice ale vieţuirii ortodoxe”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX
cron