Nici noi nu consideram buna tulburarea in Biserica

Informaţii, comentarii şi propuneri...
Este şi o subcategorie specială despre BOR.
Petre C
Mesaje: 606
Membru din: 24 Noi 2008, 21:42
Confesiune: ortodox
Localitate: Bucuresti
Contact:

Nici noi nu consideram buna tulburarea in Biserica

Mesaj necititde Petre C » 10 Mar 2009, 11:04

De pe blogul Pr. Gabriel Militaru:

Suntem indurerati de unele atitudini si reactii din ultima vreme ale unora dintre credinciosii nostri ortodocsi, care poate provin din convingeri sincere, insa modalitatea de manifestare aleasa o consideram nepotrivita.

Nu ne angajam in discutii polemice sau de alt gen, nici nu dorim sa exprimam o pozitie sau o parere personala, pentru ca in Ortodoxie e mai de folos sa urmam invataturile si poruncile lui Hristos si ale Bisericii Sale, decat sa emitem pareri ce pot fi in dezacord cu cele ale Bisericii. Este mai buna smerenia decat eruditia impregnata de mandrie. Oricum, Sfantul Sinod al BOR si-a implinit lucrarea sa cu care Dumnezeu l-a insarcinat prin puterea si lucrarea Duhului Sfant, si atunci toate sunt lamurite.

Ca preot, rob si slujitor al lui Hristos, dar si ca parinte si pastor al sufletelor credinciosilor nostri, suntem preocupat de mantuirea tuturor. De aceea, dorim sa atragem atentia doar asupra unui singur aspect: din pacate incepem sa dam prea multa importanta lucrarii celui rau in lume si mult prea putina importanta Proniei sau purtarii de grija a lui Dumnezeu fata de om si creatia Sa.

Indiferent de “furtuna” care ar putea veni asupra noastra la un moment dat, atitudinea unui crestin ortodox nu trebuie sa fie nici aceea de protest sau scandalizare, de revolta si acuze, dar nici aceea de a fi impasibili si a astepta ca furtuna sa ne aduca pieirea, ci aceea de a accepta, pe de o parte, voia lui Dumnezeu care ingaduie ispita pentru noi, pentru folosul nostru sufletesc, iar pe de alta parte, aceea de a “actiona” prin inmultirea rugaciunii, printr-o cainta profunda, prin smerenie, post si milostenie. Acestea sunt modurile de a actiona in Biserica Ortodoxa, acestea sunt “armele” Ortodoxiei! Problemele sufletesti ( dar si materiale) au rezolvari duhovnicesti!

Cel rau nu este impresionat nici de proteste si nici de petitii, el sfasie, nu are mila si compasiune. Raul nu poate fi invins cu proteste, ci cu harul lui Hristos. Iar harul lui Hristos il obtinem altfel decat prin tulburare, polemici si invinuiri. Il obtinem prin credinta, nadejde si dragoste.

Sa luam aminte ca nu cumva, crezand ca suntem foarte puternici si putem pleca la lupta cu raul de unii singuri, sa constatam mai apoi cu amar ca nu suntem nici pregatiti sufleteste si nici foarte puternici, sau ca nu am luat cu noi armele potrivite si ca nu avem cu noi nici pe Cel mai puternic aliat in lupta impotriva raului, adica pe Hristos.

Eu voi continua mereu sa nadajduiesc ca Biserica va danui intotdeauna, dupa cuvintele lui Hristos, ca nimic rau nu i se poate intampla celui ce crede cu adevarat si nadajduieste in mila si iubirea lui Hristos si ca nimic pe lumea aceasta nu ne poate inspaimanta daca il avem pe Hristos cu noi. Si, il avem, pentru ca El asa ne-a promis. Numai sa nu il pierdem noi…

Semnalam si publicam pe blogul nostru un articol foarte interesant si realist al Parintelui Dorin Piciorus, autorul platformei crestin-ortodoxe “Teologie pentru azi“. Ne regasim propriile constatari si simtaminte in acest articol al parintelui si, considerand ca noi nu am fi putut concepe un altul mai cuprinzator, il publicam cu toata dragostea.
"Că de voi şi umbla în mijlocul morţii, nu mă voi teme de rele; că Tu cu mine eşti." Ps. 22,4

Petre

Înapoi la “ASPECTE ŞI PROBLEME CONCRETE DIN VIAŢA BISERICILOR ORTODOXE”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX