Da, în aceasta nu-i nici un impediment. Un real impediment poate fi puţina lor credinţă şi lipsa unei legături vii şi permanente cu Biserica lui Hristos, dacă finii Dvstră sunt creştini adevăraţi, atunci îi puteţi lua naşi pt copiii Dvstră.e vreun impediment in a ne boteza copilul finii nostri pe care i-am cununat?
Vă mulțumesc!Canonul 53 Trulan (691) vorbeşte despre un singur naş şi-l compară cu părinţii trupeşti. Câţi părinţi trupeşti (mă refer la pereche, căci tata şi mama sunt un trup) poate să aibă un om? Doar unul!
Teoretic nu există nici un impediment în acest sens, numai că lipsa unui impediment nu-i suficientă pentru a fi naş de botez. Trebuie să fii şi pregătit pentru a-ţi asuma o aşa responsabilitate.Daca eu si sotul meu am botezat copilul prietenilor nostrii, ei ne pot boteza acum copilul? Mentionez ca nu suntem nasii lor de cununie si nici ei noua.
Nu este absolut nici un impediment în realizarea dorinţei Dvstră. Dacă aţi fi citit toate răspunsurile de mai sus (inclusiv din alte topicuri) aţi fi înţeles acest lucru...As avea o intrebare. Fratele meu tocmai ne-a intrebat pe mine si pe sotul meu daca am vrea sa le fim Nasi de cununie lui si logodnicei lui. Intrebarea mea ar fi : este posibil avand in vedere ca fratele meu este Nasul de botez al unuia dintre baietii mei?
Nu e obligatoriu, iar uneori nici nu-i chiar bine. E un obicei local, care în alte Biserici Ortodoxe nu este...Deci nu este obligatoriu ca nasii de cununie sa fie si nasii de botez??
Dacă este şi cununată, nu-i nici un impediment.Buna ziua! La vara o sa avem si noi nunta, iar sora sotului meu vrea sa ne cunune, exista vreun impediment? mentionez ca este casatorita.
Între năşia de cununie şi cea de botez, nu este nici o legătură dpdv bisericesc. E doar un obicei, mai ales în Moldova, ca naşii de cununie ai părinţilor să devină şi naşi de botez ai copiilor. Dar acest lucru nu-i obligatoriu, iar uneori e chiar periculos (dacă naşii nu sunt credincioşi).AM FOST CUNUNATI DE SORA SOTIEI, IAR ACUM VREM SA-I BOTEZAM UN COPIL.
SE POATE,CHIAR DACA NU LE SUNT NASI DE CUNUNIE, CI NOI LE SUNTEM FINI?
Înapoi la “CANOANE şi REGULI BISERICEŞTI”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori