Mă bucur mult.M-am inregistrat pe acest forum deoarece am gasit raspunsuri la intrebari cheie pt mine si tin sa va multumesc pt acest lucru!
De unde ştiţi vă veţi ajunge? Concubinajul ăsta este CURVIE (NE)CURATĂ!Am insa o mare neliniste si as dori sa ma sfatuiti: sunt de foarte multi ani cu cineva, avem planuri de casatorie si acest lucru se va realiza abia in august 2016 (sunt anumite lucruri de rezolvat).
Adică să devină din "catolic nepracticant" - "ortodox nepracticant". La ce bun să primească Ortodoxia în acest caz? O astfel de trecere nu este valabilă.El este catolic nepracticant, merge des cu mine la Biserica la ortodocsi, va trece la ortodoxism pt a ne putea cununa.
Bine că măcar copiii sunt în măsură să schimbe planurile nebune ale oamenilor.Acum vine marea mea neliniste: urma ca dupa casatoria noastra sa o cununam pe prietena mea din copilarie (este persoana de care eu depind, am depins si voi depinde foarte mult) doar ca ea astazi m-a anuntat ca este insarcinata si probabil va face nunta inainte de a noastra.
Naşi de cununie clar că nu puteţi fi. Dar având în vedere starea morală a Dvs, mă tem că nici naş de botez la cununie nu puteţi fi. O fi mare bucuria, dar responsabilitatea e şi mai mare. Ce veţi învăţa copilul, ca la maturitate să trăiască câţiva ani în concubinaj şi să se căsătorească abia după ce-şi rezolvă treburile? Sau poate să se căsătorească cu bărbaţi care acceptă treceri formale la Ortodoxie? V-aţi pus întrebarea ce înseamnă să fii naş de botez?Deduc ca va fi imposibil sa o cununam noi, insa imi doresc si ea isi doreste ca eu sa fiu nasa bebelusului, Pt mn este o mare bucurie, de neimaginat!
Neliniştea Dvs este justificată. Dvs nu puteţi fi naş de botez, atâta timp cât trăiţi în aşa păcat grav. Puteţi şi chiar trebuie să fiţi alături de aceşti prieteni şi la nunta lor, şi la botezul copilului lor, iar atunci când Dvs vă veţi rezolva problemele şi veţi hotărî să vă căsătoriţi, deja ei ar putea să vă devină naşi de cununie. Iar ca naşi de botez să caute nişte oameni de biserică, care realmente să-i poată ajuta la educarea duhovnicească a copilului. Năşia nu are nimic cu prietenia.Vom putea boteza copilul impreuna? Daca nu, ce solutii am putea gasi? Am mare nevoie de raspunsul dvs. deoarece este un subiect care ma nelinisteste foarte tare!
Nu e nici un impediment. Ba chiar e un lucru bun...Va rog sa-mi spuneti daca exista vreun impediment ca preotul care boteaza un copil sa fie si nasul copilului(sotia preotului sa primeasca in brate copilul botezat de sotul ei
Cred că este îngăduit, dar trebuie să se întrebe: dacă nu i-am putut ajuta să-şi păstreze prima familie, oare vom reuşi acum?In cazul in care finii de cununie au divortat, este ingaduit ca nasii lor sa fie din nou nasi la a doua cununie a unuia dintre fini ?
Nu este interzis, dar nici nu văd rostul. Dacă Dvs i-aţi luat ca naşi, înseamnă că-i consideraţi mai buni decât Dvs, iar dacă ei vă iau ca naşi de botez al copilului lor, înseamnă că deja ei vă consideră mai bună decât ei. Luăm ca naşi pe cei care-i considerăm mai buni decât noi şi care ne pot ajuta în creşterea duhovnicească. Năşia nu trebuie să devină o înrudire pur omenească, cu scopul unor sponsorizări sau daruri reciproce...buna ziua am o asa intrebare pot sa fiu nasa la copilul nasilor mei
Înapoi la “CANOANE şi REGULI BISERICEŞTI”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori