Textul de la Lc.11:28
27. Şi când zicea El acestea, o femeie din mulţime, ridicând glasul, I-a zis: Fericit este pântecele care Te-a purtat şi fericiţi sunt sânii pe care i-ai supt!
28. Iar El a zis: Aşa este, dar fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc. Lc.11
Acest dar este un adaos hulitor, prezent în ediţiiile NT de după 1914. Căci răspunsul Domnului: Adevărat, fericiţi cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc(Biblia 1914), are menirea de a aduce la lumină sursa fericirii: virtutea iar nu întâmplarea, norocul. Virtutea Fecioarei a fost aceea care i-a adus această fericire (Is.7:13), precum psalmistul o cânta profetic:
11. Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită şi prea înfrumuseţată.
12. Ascultă fiică şi vezi şi pleacă urechea ta şi uită poporul tău şi casa părintelui tău,
13. Că a poftit Împăratul frumuseţea ta, că El este Domnul tău.
14. Şi se vor închina Lui fiicele Tirului cu daruri, felei Tale se vor ruga mai-marii poporului.
15. Toată slava fiicei Împăratului este înăuntru, îmbrăcată cu ţesături de aur şi prea înfrumuseţată. (Ps.44)
Aceasta (virtutea ca podoabă) o repune în valoare Apostolul:
1. Asemenea şi voi, femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, aşa încât, chiar dacă sunt unii care nu se pleacă cuvântului, să fie câştigaţi, fără propovăduire, prin purtarea femeilor lor,
2. Văzând de aproape viaţa voastră curată şi plină de sfială.
3. Podoaba voastră să nu fie cea din afară: împletirea părului, podoabele de aur şi îmbrăcarea hainelor scumpe,
4. Ci să fie omul cel tainic al inimii, întru nestricăcioasa podoabă a duhului blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. (1 Pet.3)
Deci, textul corect este: Iar El a zis: Adevărat, fericiţi cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc.Lc.11:28(Biblia 1914)
Luca spune asa:Luca 11:28 Er aber sprach: Ja, selig sind, die das Wort Gottes hören und bewahren.
29 Das Volk aber drang hinzu. Da fing er an und sagte: Dies ist eine arge Art; sie begehrt ein Zeichen, und es wird ihr kein Zeichen gegeben denn nur das Zeichen des Propheten Jona.
30 Denn wie Jona ein Zeichen war den Niniviten, also wird des Menschen Sohn sein diesem Geschlecht.
in Luther Bibel(1912) sau :Luca 11:28 Şi El a răspuns: „Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, şi-L păzesc!”
29 Pe când noroadele se strângeau cu grămada, El a început să spună: „Neamul acesta este un neam viclean; el cere un semn; dar nu i se va da alt semn decât semnul proorocului Iona.
versiunea Cornilescu , sau :Luca 11:28 autoj de eipen menounge makarioi oi akouontej ton logon tou qeou kai fulassontej auton
29 twn de oxlwn epaqroizomenwn hrcato legein h genea auth ponhra estin shmeion epizhtei kai shmeion ou doqhsetai auth ei mh to shmeion iwna tou profhtou
versiunea greaca din 1894 , sau :Luca 11:28 Iar El a zis: Aşa este, dar fericiţi sunt cei ce ascultă cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc.
29 Iar îngrămădindu-se mulţimile, El a început a zice: Neamul acesta este un neam viclean; cere semn dar semn nu i se va da decât semnul proorocului Iona.
versiunea ortodoxa (BOR) sau:Luca 11:28 But he said, Yea rather, blessed are they that hear the word of God, and keep it.
29 ¶And when the people were gathered thick together, he began to say, This is an evil generation: they seek a sign; and there shall no sign be given it, but the sign of Jonas the prophet.
versiunea King James etc ... va contraziceti
Salut dimitrie,În editarea textului Sfintei Scripturi spre tipărirea unei noi ediții, BO nu poate folosi surse eretice
Ce legătură există între afirmația mea și întrebarea pe care mi-o adresezi?Salut dimitrie,În editarea textului Sfintei Scripturi spre tipărirea unei noi ediții, BO nu poate folosi surse eretice
Sunt curios cand a fost alcatuita Scriptura Crestina Ortodoxa. BOR sustine ca detine "originalul". Am incercat sa caut pe internet dar n-am gasit nici o sursa. Cand a fost intocmita Scriptura Ortodoxa si cate editii au fost tiparite/scrise pina in prezent? ... citeaza si sursele te rog!
ce intelegi prin idolatrie si ce are o scriere divina in comun cu idolatria?..căutând tipul acela de "original", te miști în apele idolatriei.
Idolatria este actul prin care atribui creației calități ce nu-i aparțin și nu se regăsesc în realitatea potențelor ei, nu-i sunt proprii. În cazul de față, nu hârtia, papirusul, pergamentul, etc., au dobândit dreptul de a păstra adevărul scripturistic, drept revendicat prin vechimea ce ar legitima originalul și implicit autoritatea sa de netăgăduit, marcată de exclusivism.ce intelegi prin idolatrie si ce are o scriere divina in comun cu idolatria?..căutând tipul acela de "original", te miști în apele idolatriei.
Toata lumea crestino-iudaica recunoaste asta, indiferent de denominatiune, chiar si Isus a insinuat de atatea ori ca ce e scris e lege! Si ce anume biblie era atunci? Cea Ebraica! Ceea ce voi numiti "vechi" testament. Eu iti vorbesc de cuvintul scris iar tu te legi de ambalaj (hârtie, papirus, pergament). Unde mai pui ca si acolo gresesti, ambalajul lor era de piatra! Tu le numesti idolatrice! Bun, mergem mai departe.Idolatria este actul prin care atribui creației calități ce nu-i aparțin … În cazul de față, nu hârtia, papirusul, pergamentul, etc.,
.. citat care nu iti suporta in nici un fel teoria.“Biserica este instituția singură depozitară și transmițătoare a adevărului de credință revelat:” apoi ai dat un citat "Biserica Dumnezeului celui viu, stâlp şi temelie a adevărului." (1Tim.3:15)
Cuvantul pagan reprezinta absolut tot ceea ce e ne-Iudeu! Conotatia data de neamuri cuvantului “pagan” e una … murdara. La fel ca si cuvantul “bitch” din limba engleza care defapt initial a avut doar un singur inteles = cățea. Dar pentru ca, cateaua cand e in calduri isi ridica coada la fiecare caine care-i iese-n drum, atunci unor femei li s-au atribuit aceasta denumire intr-un mod batjocoritor – curva (https://www.merriam-webster.com/dictionary/bitch). Astfel a devenit un cuvant murdar, insultator. Asa ca te asigur ca nu numai Lao, sau tu, ci si restul lumii in afara iudeilor, sunt pagani/neamuri/goyim/natiuni! Vezi ca fiecare foloseste acest cuvant, ca un atribut pentru a identifica restul religiilor, dar in acelasi timp nu specifica o natie sau o religie aparte. E un termen subiectiv folosit de neamuri in acelasi fel cum a fost odinioara folosit de evrei. Atata doar ca doar cand e folosit de evrei face sens! Evreii nu-l mai folosesc datorita conotatiei murdare care i-a fost atribuita. Nu-l mai folosi nici tu pentru ca nu-ti apartine si nici nu te justifica.Fiind tu păgân ce treabă ai cu noi?
E amuzant ca trebuia sa-mi citezi chiar Zaharia cu 8! daca citesti cateva versete mai jos, iti spune clar ce se va intampla "in vremea aia, cand voi ve-ti fi noii jidani" ( ) ... dar sa-ti dau textul ca altfel o sa crezi ca mint ...Iar noi, creștinii ortodocși suntem noii iudei, după cum a profețit Zaharia: "Acestea grăiește Domnul Atotțiitorul: postul al patrulea și postul al cincilea și postul al șaptelea și postul al zecelea vor fi casei lui Iuda spre bucurie și spre veselie și spre sărbători bune, și vă veseliți, și adevărul și pacea să o iubiți." (Zaharia.8:19)
Nu exista "original". Prima copie cunoscuta a Noului Testament a fost publicat in 1535 (impreuna cu VT). Se numeste 'Coverdale Bible' (http://textusreceptusbibles.com/Coverdale) si nu cunosc alta inainte de sec XVI. Daca sugerezi contrariul, atunci dovedeste. De asta am intrebat pe Dumitru de unde aveti voi o copie originala, "mai buna" ca a Bisericii Catolice cand voi v-ati despartit in sec XI si nu cunosc nici o biblie [crestina] completa in vremea aia!Evreule, tu cauți ispitind originalul in scris al Noului Testament
Nu stiu din ce borta, de sub ce chiler uitat de timp ai iesit tu, ca inca n-ai auzit; dar noi nu pretindem nimic. Intreaga lume STIE. D-zeu nu ne-a vorbit in ascuns, sau in vis. D-zeu a vorbit in fata la 2 milioane de suflete de Evrei si alte natiuni care au parasit Egiptul impreuna cu Evreii. Revelatia divina facuta in mod public nu poate fi falsificata, de aceea este una singura in istorie.pretindeți că voua vi s a dat legea,..
Ala nu e de-al meu, autentic. E de-al tau, .. "spiritual" (impostor). Pavel sustine ca a fost fariseu. Eu iti spun ca n-a fost nici macar evreu de rand. Dealtfel, foarte usor de dovedit.Dar uite ce spune un evreu de al tău..
Desigur, .. nici tie!Putina atenție la exprimare nu ți ar strica, ..
Intri in polemica si asta nu e "subiectul" meu forte!ați primit legea pe care nu o țineți
Speculatii. Nu stii asta si nu poti dovedi.dar va lipsesc originalele ... nu aveți tablele legii originale
Da, ai putea si probabil ca o faci deja dar asta nu inseamna ca e si adevarat. La fel cum sustii ca o copie poate fi mai autentica decat originalul. Total absurd. Apoi, voi nu aveti Septuaginta pentru ca a fost distrus. Tot ce aveti sunt traducerile voastre (nelegitime) care le schimbati la fiecare editie .. defapt nu voi, .. protestantii, dar tot crestini sunt si aia!am putea spune, citandul pe Sf Ioan Gură de Aur, că Septuaginta are textul mai bun ca textele pe cale le aveți voi.
Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”
Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori