Acțiunile lui Dumnezeu.

Studiul şi Exegeza Vechiului şi Noului Testament. Probleme de traducere şi intelegere a textului biblic
1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 25 Ian 2014, 15:48

Face Dumnezeu minuni în zilele noastre ?! Dacă ”da”, atunci de ce este atîta nedreptate și suferință pe Pămînt ?! Cum trebuie să ne raportăm noi, creștinii ortodocși la semnele de pe tulpinile copacilor, în formă de cruce, sau icoană, de pe cer, fructe, legume etc, sunt acestea niște coincidențe naturale, sau semne ale lui Dumnezeu, după cum cred unii ?!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 25 Ian 2014, 16:58

Face Dumnezeu minuni în zilele noastre ?!
Face ,iata dovada:


mai multe poti afla pe site-ul logos.md
Daca imi permiti sa-ti dau un sfat ;nu crede in minuni ,ci crede in Dumnezeu care a facut cerul si pamintul.
Alergand dupa minuni ,uitam de Domnul si vazand Dumnezeu ca cautam minuni dar nu pe El ,ii ingaduie satanei sa ii arate minuni omului ,care poate deveni o dependenta.
Cand Dumnezeu va vrea sa-ti arate vre-o minune ,fii sigur ca va gasi calea sa ti-o arate cu siguranta.
Minuni si diavolul face, un exemplu din VT ,cand vrajitorii au prefacut toiagul lor in sarpe.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 25 Ian 2014, 17:48

Dumneavoastră ați spus că Dumnezeu face minuni, apoi ați spus că nu trebuie să credem în ele, deci nu trebuie să credem în minunile lui Dumnezeu ?! Cum rămîne cu icoanele făcătoare de minuni, rîul Iordan care curge înapoi, pentru cîteva clipe, lumina de la Ierusalim etc ?! De unde știm noi că este adevărat ce a spus doamna din video, de unde știm că a fost o minune și nu efectul medicamentelor, consumate la început etc ?! Chiar dacă a fost o minune, de unde știm că este de la Dumnezeu ?! Dacă Dumnezeu face minuni în zilele noastre, de ce nu vindecă în mod miraculos pe cei ce suferă de boli incurabile, de ce nu eliberează din pușcării pe cei acuzați pe nedrept, de ce nu adăpostește și hrănește pe boschetarii de pe toate străzile, adică, la general, dacă Dumnezeu face minuni în zilele noastre, de ce permite atîta nedreptate și suferință în lume, avînd în vedere că El este dragoste ?! Cum rămîne cu versetul din Biblie, care spune ”Nu este mare lucru, dacă însuși Satana se preface în înger al luminii” (2 Corinteni 11:14) ?!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 27 Ian 2014, 01:09

Foarte multe intrebari,dar sa stiti ca este bine ca intrebati,Iisus zice,"cercetati".
Eu ma refeream la minunile cu Cruci in copaci sau vedere de ingeri sau etc etc.
Focul Haric de la Ierusalim este deja de 2 mii de ani ,Mormintul este desigilat abia după ce este verificat Patriarhul Ierusalimului,pentru a nu avea la el surse de foc.
Icoanele facatoare de minuni-hmm ,multi cauta Icoane facatoare de minuni ,dar stiti dvs. ca fara credinta omului, nu se face minuni?
Iisus zicea -"crezi ca pot face Eu asta?"
"Credinta ta te a vindecat"
"Crede numai si se va izbavi "
s.a.m.d
Cineva aici pe forum scria o istorioara sau intimplare;
pe scurt-fiul unei femei care avea probleme cu ochii ,a fost in Ierusalim si mama lui ia zis sa-i aduca o bucatica de lemn din Crucea Lui Iisus..fiul uitase + marea imbulzeala ce era acolo ,a luat o bucatica de lemn oarecare si ia dat mamei lui ca sa nu se intristeze,femeia ruginduse din inima a primit vindecarea prin lemnul acela,incat sa minunat fiul ei.

Icoana poate fi facatoare de minuni dar daca credinta omului e zero?
Dumnezeu de va vrea sa faca o minune cu tine sau prin tine fii sigur ca o va face chiar daca tu nu vei da importanta.
Daca erai atent la fata din video ,ea zice ca doar injectii de luare durerilor a primit si ca era foarte grav bolnava,si din ce am inteles eu boala ei se trateaza in strainatate,dar nu are bani,cauta pe logos.md Eugenia Buruiana si o sa vezi si poze si mai multe informatii.
Dumnezeu nu isi impune credinta - Dar zice,"Bate si ti se va deschide".
Omul are libertatea de a alege,cu Dumnezeu sau fara El ..si ingerii au cazut de la fata Lui Dumnezeu prin mandrie,neascultare.
"însuși Satana se preface în înger al luminii” da, Sfintii parinti au dus o viata Duhovniceasca inalta si satana venea in chip de Inger luminat ca sa-i faca pe sfinti sa se mandreasca cu faptul "am ajuns sfant,mi se arata ingeri"
Dar ei nu acceptau aratarea.
Tu poti crede ,poti si sa nu crezi ,fiecare om are constiinta(liberul arbitru) lasata de Dumnezeu asa cum este scris in cartea lui Iov .

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 27 Ian 2014, 15:23

Bine, dar eu am vrut să ne axăm mai mult pe ideea (Martorilor lui Iehova): Dacă Dumnezeu ar face minuni în zilele noastre, nu ar permite atîta nedreptate și suferință în lume ! Este foarte logic, nu vi se pare ?! Dacă ar face El minuni în zilele noastre, ar lăsa atîta suferință și nedreptate în lume ?! Chiar am purtat o discuție cu o iehovistă și i-am spus toate minunile ortodoxe, care dovedesc că aceasta este dreapta credință, iar ea a spus că toate aceste minuni sunt de la Satan, argumentînd cu versetul respectiv, care spune că Satan se poate face în lumină. Nu că aș crede-o, dar în adîncul inimii mi s-a părut logică afirmația ei..Dacă El ar face minuni în zilele noastre, oare ar lăsa atîția oameni pe drumuri, înfometați, batjocoriți, zgribuliți ?! Ar lăsa să moară în chinuri cumplite pe cei ce luptă în războaie ?! Ar lăsa să moară în chinuri cumplite pe cei bolnavi de maladii incurabile ?! Ar fi lăsat să fie uciși în chinuri înfricoșătoare atăția sfinți ?! etc, etc, etc...Oare nu ar face El minuni, ca toate aceste persoane să fie salvate ?! Biblia spune că Satan a fost dezlegat din iad și acum el conduce lumea (dacă nu mă înșel), deci s-ar implica Dumnezeu în scurta împărăție a lui Satan ?!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 27 Ian 2014, 17:40

Daca imi permiti sa-ti dau un sfat,sa nu dezbati cu ei nimic pe tema religiei.
Iehovistii,protestantii sunt pregatiti ,au invatat versete Biblice,au citit,studiat Biblia.
Si cei care nu stiu mai nimic din Biblie sau despre aceste organizatii ,cum au aparut ele ,apare riscul smintelii si incep sa-i creada.
O sa incerc sa ma exprim din cunostintele mele.
Cu martorii ,protestantii nu trebuie de ajuns asa departe in discutii.
Incepi de la traducerea Bibliei (fiindca ei au propriile traduceri) .
Ei se axeaza intotdeauna pe Biblie si nu recunosc alte carti , ok dar daca le dai exemplul cu "bogatul nemilostiv si saracul Lazar" ,ce vedem ? exact contrariu ,talcuiesc versetul dupa cum li s-au explicat de pastorii lor si ,sunt multe exemple de astea .
Ca sa intelegi cum e cu dreptatea si chinurile ,trebuie sa stii cum sa creat lumea,de ce a cazut Adam etc etc. ,eu iti recomand filmuletu cu pr Calistrat de pe youtube "0UxoV5kaYNQ"
La acuzatia cu minunile ortodoxe - "toate aceste minuni sunt de la Satan ,Satan se poate face în lumină" ,eu ias arata versetele urmatoare iehovistei:Matei 13;
27.Venind slugile stăpânului casei, i-au zis: Doamne, n-ai semănat tu, oare, sămânţă bună în ţarina ta? De unde dar are neghină?
28.Iar el le-a răspuns: Un om vrăjmaş a făcut aceasta.

Daca ortodoxia are 2 mii de ani ,este semanata de semanator logic nu?,oare cine o fi vrajmasul in cazul asta?
In aceasta tarina mare, satana a semanat neghine, ca sa nu fie graul curat, adica credinta dreapta. Si aceasta neghina sunt sectele. Ele sunt niste buruieni care au crescut la umbra Bisericii, la temelia Bisericii,
Matei 24;
3.Spune nouă când vor fi acestea şi care este semnul venirii Tale şi al sfârşitului veacului?
4. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeţi să nu vă amăgească cineva.
5. Căci mulţi vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi îi vor amăgi.

Hai sa vedem cand sa infiintat organizatia martorii lui iehova;
anul 1881 http://www.teologie.net/2009/11/17/info ... ui-iehova/
Deci ,oare nu despre ei zice Iisus ? (si toti protestantii)
Daca ne uitam bine ,ortodoxia are 2 mii de ani,dar toate aceste organizatii,protestanti cand au aparut ? acum vreo 2-3 sute de ani si sunt o multime de "grupari" de astea care pretind a fi cei drepti "ei sunt adevarul"
Organizaţia Martorilor lui Iehova a mai prezis că sfârşitul lumii va veni şi în anii 1914, 1915, 1918, 1925 şi 1942. Martorii au profeţit că Avraam, Isaac şi Iacov trebuiau să învieze şi să revină pe pământ în anul 1925. Au greşit în fiecare dintre preziceri.2
Biblia declară că profeţia neîmplinită este caracteristica de bază a unui profet fals (vezi, Deuteronomul 18:21-22)
http://www.rcrwebsite.com/4dangers.htm

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde maria_andreea » 27 Ian 2014, 20:20

Sergiu, nu puneți bine problema. Vă raportați la cercul strâmt al vieții trupești. Dumnezeu face minuni, dar din acelea care transced lumea aceasta și merg până în veșnicie. Să mă explic, prima și continua minune este învierea noastră. Adică putința de a trăi în vecinătatea Lui Dumnezeu. Un suflet fericit, în comuniune cu ceilalți și cu Dumnezeu are raiul în sufletul său cu toate bunătățile lui: fericire, bucurie, ș.a. în mod deplin; nu simte durerea cea deznădăjduită. Vedeți sfinții care au trăit în lipsuri mai mari ca mulți cerșetori (nu am nimic cu ei, în mod personal), ai au chipurile luminoase, ei nu au simțit bolile și lipsurile pentru că lumina din ei, bucuria trăirii în comuniune cu Dumnezeu și cu semenii îi hrăneau tainic cu mâncare dumnezeiască: iubire curată, libertate (de păcate).
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 27 Ian 2014, 23:56

Da, eu cunosc foarte bine doctrinele sectei neoprotestante ”Martorii lui Iehova”, înființată de către Charles Russell. Cunosc istoria sectelor și pericolul lor, ba chiar lupt împotriva lor și m-am confruntat de foarte multe ori cu ei, dar nu de ei mă tem și nu ei sunt problema acum, pentru mine, eu doar vreau să aflu răspunsuri scurte, clare și cuprinzătoate la întrebările mele de mai sus, că mi se par foarte logice, dar răspuns se pare că nu au ! Da, este și aceea o minune, că avem viață veșnică prin Hristos, dar eu mă refer la minunile obiective din zilele noastre și acum revin la toate întrebările de mai sus. Nu vă supărați, dar eu chiar am nevoie de niște răspunsuri la temă, dacă se poate, iar dacă vor fi argumentete și cu versete biblice, ar fi și mai bine !

Pr Haralambie
Mesaje: 895
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde Pr Haralambie » 28 Ian 2014, 04:25

Face Dumnezeu minuni în zilele noastre ?! Dacă ”da”, atunci de ce este atîta nedreptate și suferință pe Pămînt ?! Cum trebuie să ne raportăm noi, creștinii ortodocși la semnele de pe tulpinile copacilor, în formă de cruce, sau icoană, de pe cer, fructe, legume etc, sunt acestea niște coincidențe naturale, sau semne ale lui Dumnezeu, după cum cred unii ?!
Sergiu, desigur, Dumnezeu face minuni şi în vremurile noastre, chiar dacă nu la tot pasul, cum vor unii, ci în mod extraordinar, şi de cele mai multe ori in mod necunoscut, cum spunea Nichifor Crainic, parca,, întâmplarea, este acţiunea lui Dumnezeu prin care intervine în viaţa omului, şi totuşi rămâne necunoscut".

Sf Ioan Hrisostomul spune că, prezenţa minunilor vizibile sunt un semn al necredinţei nu unul de laudă, şi o dată cu înmulţirea credinţei, sau mai bine spus, maturitatea în credinţă, minunile trebuie să înceteze. Acestea minui erau necesare pentru când existau mulţi necredincioşi, ca văzându-le, să primească credinţa în Hristos. Căci la începutul creştinismului, Biserica nu avea faima care o are acum, ci era privită ca o sectă, şi Apostolii ca nişte inşelători, de aceea erau nevoie de multe semne doveditoare.

Pe vremea sfântului, minunile aproape că nu mai existau, la fel ca şi în zilele noastre. Aceasta o spune într-o predică, ca răspuns la intrebarile unora, de ce nu mai există minuni acum. ( a se înţelege, atunci). Totuşi, unele minuni, pot fi primite doar prin credinţă. Ca de pildă transformarea păinii şi vinului în Trupul şi Sângele Domnului. Iar cine vrea poate să conteste aceasta, nu e obligat să primească minunea.

Faptul că sunt multe inegalităţi, nu numai în zilele noastre, ci din todeauna, aceasta nu este rezultatul lipsei minunilor, ci face parte din Teologia judecăţilor lui Dumnezeu, care în parte, este cunoscută oamenilor. Să nu vă închipuiti că pe vremea Apostolilor, când se făceau minuni, erau toţi oamenii la fel de bogaţi sau nu mai exista suferinţă. Exista o explicaţie biblică; finalitatea acestor lipsuri şi suferinţe nu este aici pe pământ.

Dumnezeu putea sa-l facă pe Lazăr bogat şi sănătos. Totuşi nu l-a făcut. Dar pentru această lipsă şi suferinţă, el a câştigat Raiul, iar bogatul pentru nemilostivire s-a osândit. Regula e valabilă în multe alte situaţii.
Tot Sfântul Ioan, spune ca, Dumnezeu a făcut pe oameni inegali ca prin nevoile lor, să aibă legături între ei şi prin aceasta, să poată ajunge la dragoste şi unire. Există şi alte explicaţii.

Un creştin adevărat care crede în Evanghelia lui Hristos, nu trebuie să fie extaziat în faţa unor astfel de semne menţionate mai sus de tine. Nici nu trebuie negate dar nici promovate, atât timp cât nu există siguranţă certă cu privire la provinienţa lor. Cert este un lucru, că dacă acestea sunt de la Dumnezeu, este o mare ruşine şi scadere pentru unii oameni că au ajuns să aibă nevoie de aceste miracole mutuale, ca să mai poată fi mişcati spre credinţă. Parcă sunt făcute exact cum se spune în zicala aia,, ca să se mire proştii"
Cu mult respect.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 28 Ian 2014, 17:08

Dar de unde putem ști noi că minunile din icoane, de la Ierusalim sunt de la Dumnezeu, avînd în vedere că Satan se poate preface în lumină, de unde știm noi că nu sunt de la Satan ?! Biblia spune că Diavolul a fost eliberat din iad și acum ne aflăm sub stăpînirea lui (dacă nu mă înșel), deci ar implica Dumnezeu minunile Lui în scurta împărăție a lui Satan ?!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 28 Ian 2014, 18:35

Nu-mi amintesc sa fie scris ca a fost eliberat,ca "va fi eliberat " .ceva de genu asta stiu ca este.
Daca poti sa-mi arati si mie versetul.

Pr Haralambie
Mesaje: 895
Membru din: 14 Ian 2010, 19:54
Confesiune: ortodox
Preocupări: Sensul vieţii
Localitate: BOR
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde Pr Haralambie » 28 Ian 2014, 19:20

Din Evanghelie. Împliniţi poruncile şi Duhul Sfânt, vă va arata toate, de sunt adevărate sau nu. Aşa cum a promis la Ev. Ioan 14, 26 si 16, 13.
Cu mult respect.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 28 Ian 2014, 20:19

Păi va fi, dar, oare acum nu trăim timpurile apocaliptice, oare profețiile biblice nu se împlinesc, oare nu spune Biblia că Satan urlă ca un leu, căci știe că timpul lui este scurt și nu știe pe cine să înghită mai degrab (1 Petru 5:8) ?!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 29 Ian 2014, 20:58

Tu crezi ca timpul apocaliptic va fi cu draci pe pamant?
"imparatia diavolului" este in iad si nici decum pe pamint.
Dumnezeu pentru cei drepti va scurta zilele apocaliptice,asta nu e o minune?
Dumnezeu nu intreaba pe nimeni , se poate sa faca o minune.
Sau ca sa fiu putin mai clar,crezi ca se joaca de-a imparatia?
Astazi Dumnezeu o conduce,maine satana.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 29 Ian 2014, 21:08

Eu nu vorbesc de la mine, ci din Biblie. Cerul și pămîntul vor trece, dar cuvintele Lui nu vor trece, nu uitați ! Chiar și în unele ziare, cărți etc ortodoxe e scris că Ierusalimul se pregătește pentru înscăunarea lui Antihrist, deci fiara va împărăți pe pămînt pentru o mică perioadă, n-am dreptate ?! Dacă am, oare aceasta nu domnește acum pe pămînt, oare pașapoartele biometrice, cu un cod comun, universal 666, micro-cipurile, masoneria etc, nu sunt lucrările fiarei, oare profețiile biblice nu se împlinesc ?! (Citește 1 Petru 5:8, Apocalipsa, capitolul 20 etc, dar ia și în considerație că însăși scripturile ortodoxe menționează că Ierusalimul se pregătește pentru înscăunarea fiarei)

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 29 Ian 2014, 21:38

Daca tu Il ai pe Hristos in inima de ce sau cine sa te temi?
Solomon primea impozit 666 de talanti de aur ,ar putea fi doar un simbol 666 - patima bogatiei.
Calculatorul tau nu are cipuri? :)

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 29 Ian 2014, 23:20

Desigur că are, acum cardurile bancare, telefoanele și în general toate produsele au cipuri și/sau etichete cu codul universal 666. Se prevede ca în viitor acel micro-cip să fie introdus în corpul uman, deci cum puteți să fiți atît de indiferenți față de această atenționare biblică ?! Să fie, oare o coincidență atît de mare ?!

Avatar utilizator
alexandru82
Mesaje: 95
Membru din: 25 Sep 2013, 17:27
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pacatosul
Localitate: Moldova,Soroca
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde alexandru82 » 30 Ian 2014, 21:05

De unde stii ca lumea este indiferenta?
Rugaciunea si credinta este salvarea.
Salvatorul este Iisus Hristos.
Hai sa ne rugam ca Dumnezeu sa lumineze mintile ,inimile conducatorilor nostri si noua.

1Sergiu
Mesaje: 30
Membru din: 23 Dec 2013, 20:09
Confesiune: ortodox
Preocupări: Pasiune față de religie.

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde 1Sergiu » 03 Feb 2014, 00:00

Dumnezeu nu cred că va face ceva pentru noi, pentru că ceea ce este scris trebuie să se împlinească...Acum am altă întrebare, de ce Dumnezeu se supune și îndeplinește strict ceea ce este scris, chiar dacă din unele puncte de vedere va servi ca niște suferințe pentru poporul Său ?! De ce El nu încalcă ceea ce este scris, pentru a ne face nouă bine ? Dacă El face minuni, de ce nu apare într-o zi pe cer, ca să-L vadă toate popoarele pămîntului și să spună ”Eu sunt, Cel ce sunt”, pentru ca toate popoarele pămîntului să se convertească la dreapta credință și să se pocăiască, Dumnezeu fiind văzut de toți, de ce nu face asemenea gest pentru salvarea noastră ?! Eu, de exemplu aș ierta pe oricine, iar dacă Dumnezeu este dragoste, de ce permite chinurile veșnice, oare un om într-o viață ar reuși să greșească atît de mult, ca să merite chinuri veșnice, dar atenție, veșnice ?!

Avatar utilizator
maria_andreea
Mesaje: 1540
Membru din: 23 Apr 2008, 13:33
Confesiune: ortodox
Preocupări: mecanică, finanţe, teologie, natură
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Acțiunile lui Dumnezeu.

Mesaj necititde maria_andreea » 03 Feb 2014, 17:07

Aoleu Sergiu. Recunosc că ai nelămuriri de bun simț, dar sincer se observă că nu depui prea mult efort să le lămurești. Chiar și o participare atentă la Sf. Liturghie ți-ar răspunde la cel puțin 30% din acestea.
Acum am altă întrebare, de ce Dumnezeu se supune și îndeplinește strict ceea ce este scris, chiar dacă din unele puncte de vedere va servi ca niște suferințe pentru poporul Său ?!
Singura suferință pe care o îndură omul din partea Lui Dumnezeu este „arderea” cu iubirea Sa. Dumnezeu este bunătatea, iubire, cel ce nu le împlinește le resimte ca pe o suferință.
Dacă El face minuni, de ce nu apare într-o zi pe cer, ca să-L vadă toate popoarele pămîntului și să spună ”Eu sunt, Cel ce sunt”, pentru ca toate popoarele pămîntului să se convertească la dreapta credință și să se pocăiască, Dumnezeu fiind văzut de toți
A apărut odată cu trup de om, a locuit cu noi și încă mai locuiește... Este prezent la fiecare Sf. Liturghie, este văzut de cei cu inimi curate etc.
iar dacă Dumnezeu este dragoste, de ce permite chinurile veșnice
Am răspus prin prima întrebare și la asta...
Mântuirea se lucrează pe ruinele egoismului. (Părintele Arsenie Boca)


Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX