dIverse intrebari vt

Studiul şi Exegeza Vechiului şi Noului Testament. Probleme de traducere şi intelegere a textului biblic
Lore
Mesaje: 1
Membru din: 26 Aug 2014, 11:22
Confesiune: ortodox
Preocupări: mama

dIverse intrebari vt

Mesaj necititde Lore » 26 Aug 2014, 11:38

Buna ziua. E prima postare pe acest forum. Sper sa nu abrodez sb care s-au mai discutat(daca e asa, va rog sa imi dati link). Ma framanta mai multe intrebari din vt si nu stiu unde as putea gasi raspuns.
Asadar:
1. Fiica lui Eftaie. Cum de a ingaduit Dumnezeu o asemenea jertfa?
2. Sf Ilie. Biserica Ortodoxa il cinsteste ca sfant si totusi a ucis cu mana lui toti preotii lui baal, intr-o perioada in care exista lega "Sa nu ucizi".
3.Imparatul Solomon. Biserica il cinsteste ca sfant si totusi a avut aprox 1000 femei. Mai mult a fost si inchinator la idoli in ultima parte a vietii lui.
4.Avraam. Si-a izgonit tiitoarea in desert, impreuna cu fiul lui, punandu-l pe micut, fiul sau, in pericol de moarte.

Rog pe cine stie, sa-mi raspunda. Va multumesc.

new
Mesaje: 41
Membru din: 11 Ian 2013, 19:03
Confesiune: ortodox
Preocupări: viata duhovniceasca, lectura

Re: dIverse intrebari vt

Mesaj necititde new » 26 Aug 2014, 20:21

Lore
1.În Vechiul Testament situația nu era la fel ca și în Noul Testament. Din cauza că oamenii de atunci erau barabari și cruzi, Dumnezeu le-a dat o religie violentă, pt că nu erau pregătiți pt o religie blândă ca creștinismul.
2.La a doua întrebare, răspunsul e același. Adaug că deși exista porunca „să nu ucizi”, în Vechiul Testament Dumnezeu a poruncit pedeapsa cu moartea pentru anumite păcate.
3.Mi se pare că Biserica nu-l cinstește pe Solomon ca sfânt. Dar poate că s-a pocăit de idolatrie, chiar dacă acest lucru nu e scris în Biblie. Citiți și acest articol: http://ziarullumina.ro/theologica/solom ... au-pacatos
4.De fapt Avraam nu și-a izgonit țiitoarea, ci i-a zis soției sale (care era supărată pe țiitoare) că e slujinca ei și că poate să facă cu ea ce-i place, iar soția i-a făcut necazuri țiitoarei și, prin urmare, aceasta a fugit, iar apoi s-a întors la porunca Domnului. Fiul țiitoarei nu era încă născut, ci doar conceput. Înafară de asta, și sfinții au avut păcate, nimeni nu neagă asta.


Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX