Ziua a 7-a -

Studiul şi Exegeza Vechiului şi Noului Testament. Probleme de traducere şi intelegere a textului biblic
jojoadn
Mesaje: 2
Membru din: 26 Dec 2015, 21:51
Confesiune: alta religie
Preocupări: Pasiv

Ziua a 7-a -

Mesaj necititde jojoadn » 26 Dec 2015, 23:22

Deschid un subiect legat despre ziua a 7-a (Sabatul)ziua de odihna stabilita de Dumnezeu la inceputul creeatiunii.Exista multa confuzie cu privire la aceasta zi nu doar intr-o anumita Biserica ci in aproape toate Bisericile de pe glob.Vad ca aceasta zi sa schimbat cu o alta zi de inchinare nu de astazi sau ieri .Este vorba de o istorie indelungata si o interpretare a oamenilor din biserica.Totusi nu există nici cel mai mic indiciu că Sabatul ar fi fost schimbat în momentul în care Isus a murit sau a înviat de fapt, Biblia ne învaţă opusul.
Daca studiem atenti Biblia observam ca ziua a 7-a Sabatul nu este doar o zi de inchinare stabilita de Dumnezeu ci este si o zi profetica .Descoperim in Apocalipsa c14-1-2 este vorba de mesajul celor 3 ingeri transmis pamantului si unde Dumnezeu isi identifica poporul din ultimile zile .Observam ca in versetul 7 ingerul vorbeste despre inchinarea celui ce a facut cerul si pamantul. Acest mesaj face parte din a 4-a porunca si este citat si din Geneza 2. Mai departe in versetul 12.Aici este rabdarea sfintilor care pazesc poruncile Lui Dumnezeu si credinta in Iisus.Deci observam caci este legat despre toate cele 10 porunci ale Lui Dumnezeu si Credinta in Iisus inclusiv Sabatul ziua a 7-a.
In cap12-17 Si balaurul fiind diavolul maniat pe femeie pe (biserica Lui Iisus )sa dus sa faca razboi cu ramasita semintiei ei cu cei care pazesc poruncile Lui Dumnezeu si tin marturia Lui Iisus.Observam din nou ca este vorba despre poporul Lui Dumnezeu care pazesc poruncile si tin marturia Lui Iisus.
Si cu toate acestea mai descoperim o profetie in Isaia care ne spune ca ziua a 7-a va fi si pe noul pamant.
"Căci după cum cerurile cele noi, şi pământul cel nou, pe cari le voi face, vor dăinui înaintea Mea - zice Domnul - aşa va dăinui şi sămânţa voastră şi numele vostru. În fiecare lună nouă şi în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, - zice Domnul." Isaia 66:22, 23.
Intrebare : Cum se face ca aproape toata planeta este inselata din nou de Diavol? Si acum referinduma la crestini cum este posibil ca Diavolul i-a pacalit pe crestini pe multi inalti teologi cand adevarul este clar explicat in Biblie? Si asta nu este tot multi cand aud de ziua a 7-a Sabatul Lui Dumnezeu spun ca nu este valabil aducand multe argumente posibile care nu sunt Biblice bineinteles.
As dori ca cei care argumenteaza ceva sa se bazeze pe scripturi cu asa sta scris pentru ca Iisus spune :"'La Lege şi la mărturie!' Căci dacă nu vor vorbi aşa, este pentru că nu este nici o lumină în ei." Isaia 8:20.Eu am cercetat si nu am gasit nimic referitor in Biblie cu privire la schimbarea zilei a 7-a si nici al altor porunci morale.
Ultima oară modificat 27 Dec 2015, 19:47 de către jojoadn, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
Ioan Cr
Mesaje: 1104
Membru din: 07 Apr 2008, 20:29
Confesiune: ortodox
Preocupări: medicină, teologie, filosofie
Localitate: Italia
Contact:

Re: Ziua a 7-a -

Mesaj necititde Ioan Cr » 27 Dec 2015, 17:38

Bine ati venit pe Forum!

Va aduc la cunostinta ca ati deschis subiectul pe un subforum de teologie ortodoxa. Despre sabat s-a discutat in subforumul "Interconfesional", aici.

Doamne ajuta!
"Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi." (Psalmul 23:1)

jojoadn
Mesaje: 2
Membru din: 26 Dec 2015, 21:51
Confesiune: alta religie
Preocupări: Pasiv

Re: Ziua a 7-a -

Mesaj necititde jojoadn » 27 Dec 2015, 19:43

Multumesc,am observat dupa ca a avut loc o discutie de genul si nu este nici o problema ca sunt pe un forum ortodox .Ortodocsii sunt prietenii mei de fapt o mare parte din familia mea este ortodoxa.


Înapoi la “SFÂNTA SCRIPTURĂ / BIBLIA”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX