Papistaşul Cristian Bădiliţă şi ORTODOXIA

Diferenţe şi asemănări
emilian
Mesaje:10
Membru din:07 Iul 2009, 18:49
Confesiune:alta religie
Contact:
Papistaşul Cristian Bădiliţă şi ORTODOXIA

Mesaj necititde emilian » 04 Mar 2010, 20:44

Părinte, te rog spune-ne ceva despre Filioque pornind de la ceea ce scrie Bădiliţă aici, dacă nu cer prea mult. Mulţumesc! (Şi ce părere ai matale despre omul ăsta?!)

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: De ce ?

Mesaj necititde protosinghel » 05 Mar 2010, 08:34

Şi ce părere ai matale despre omul ăsta?!
O spune chiar domnia sa:
Eu insumi, din 1990 incoace frecventez bisericile greco sau romano-catolice, impartasindu-ma in ele, pentru ca nu vad, personal, netrebnciul de mine, ce m-ar impiedica sa o fac? Spuma de la gura unor pseudocalugari maglaviteni?...
Personal sunt taxat drept "agent al catolicismului" numai pentru ca, vorba unui haplea in sutana, "e suspecta cartea pe care o cunoasteti; nu sunteti de-al nostru!" Oare? Dar cate nu va sunt voua suspecte, fratilor scoliti la tembelismul lui Sima, Ben Laden si Teoxit (sic!).
Fără îndoială este un om foarte deştept, dar... eretic!
Părinte, te rog spune-ne ceva despre Filioque pornind de la ceea ce scrie Bădiliţă aici, dacă nu cer prea mult.
Sunt multe de spus şi nu cred că voi reuşi aici şi acum. Dar nicidecum nu putem merge de la minciunile intenţionate ale lui Bădiliţă:
Cu titlu anecdotic, trebuie spus ca daca, in 1054, cardinalul Humbert nu i-ar fi acuzat pe greci ca ar fi suprimat Filioque din Crezul lor (sic!), acestia nu si-ar fi dat seama de existenta acestui diferend. Doar atunci patriarhul Mihail Chelularie isi da seama ca latinii „au adaugat” un element la Crezul niceno-constantinopolitan.
Acesta savant eretic "a uitat" că deja în sec. IX Sf. Fotie, patriarhul Constantinopolului combătea Filioque, scriind tratate întregi pe această temă.

Eu am citit cu atenţie toate articolele lui Bădiliţă din această rubrică. Săracul de el porneşte de la premisa falsă că papistaşii (fie romano- fie greco-catolici) ar fi "Biserică". Culmea că pentru el şi protestanţii sunt "Biserică". De aici şi concluzia absolut greşită precum că Filioque, infailibilitatea şi primatul papal ş.a. nu ar constitui nici un imprediment în "unirea Bisericilor".
O altă tâmpenie, observaţi - absolut neargumentată! - este că dogma primatului şi mai ales a infailibilității, a salavat occidentul de comunism, iar "autocefalismul naţionalist" răsăritean, a favorizat propagarea comunismului.


Înapoi la “Despre romano-catolici, greco-catolici şi alţi creştini uniţi cu Roma”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX