Catolicii si extraterestrii!!

Diferenţe şi asemănări
mihailoss
Mesaje:46
Membru din:01 Apr 2008, 20:38
Confesiune:ortodox
Localitate:Prahova
Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde mihailoss » 15 Mai 2008, 19:48

Ce le debiteaza capul catolicilor... si nu celor de rand.
Ultima oară modificat 15 Mai 2008, 22:03 de către Anonymous, modificat 1 dată în total.
Motiv: Introdus link-ul in text
"Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte.."

Avatar utilizator
CatalinM
Mesaje:96
Membru din:02 Apr 2008, 09:26
Confesiune:ortodox
Localitate:Bucuresti
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde CatalinM » 15 Mai 2008, 22:17

Si cand te gandesti ca unii vor unirea... :mrgreen:

Cristian
Mesaje:63
Membru din:06 Apr 2008, 15:14
Confesiune:ortodox

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Cristian » 15 Mai 2008, 22:46

Nu este pozitia oficiala a Vaticanului. Doar spusele unor persoane, poate in particular si nu in cadrul unei conferinte de presa. Ca de obicei, presa transforma in cel mai mare armasar un tantar care abia bazaie.
Sunt multe alte subiecte care merita atentia; nu mai pierdeti timpul cu aiureli.

PS: De ce va angrenati in dispute impotriva altor religii ? Ca de exemplu cea catolica. De ce nu va vedeti de treaba voastra ? Unde este o eventuala provocare din partea altor persoane aici ?

Avatar utilizator
Dahnah
Mesaje:105
Membru din:20 Apr 2008, 20:21
Confesiune:ortodox
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Dahnah » 16 Mai 2008, 07:35

Chiar daca nu e pozitia oficiala a Vaticanului, cel ce a debitat prostiile e un inalt de pe-acolo, asa ca ceea ce zice, si mai ales public, e cam important. Sunt de acord ca nu trebuie sa "ne luam de alte religii" dar cred ca articolul de fata semnala o aberatie si o gafa facuta de cineva care, sa zicem ca din intamplare apartine papalitatii. Asa ca sorry, dar trebuia "arestat", el si-a facut-o cu mana lui.
"Desfătează-te în Domnul şi îţi va împlini ţie cererile inimii tale." (Psalmul 36:4)

mihailoss
Mesaje:46
Membru din:01 Apr 2008, 20:38
Confesiune:ortodox
Localitate:Prahova

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde mihailoss » 16 Mai 2008, 11:17

PS: De ce va angrenati in dispute impotriva altor religii ? Ca de exemplu cea catolica. De ce nu va vedeti de treaba voastra ? Unde este o eventuala provocare din partea altor persoane aici ?
Pai cum sa ne vedem de treaba noastra cand "fratii" nostri catolici ratacesc tare bine bietii oameni. Apoi, cum poate sa sustina un om cu ceva cunostinte teologice, director, si cu, zic eu, mare influenta asupra oamenilor super-prostia asta? De exemplu, ieri seara am vazut o emisiune pe B1 TV, "Nasul", cu subiectul: "Vaticanul sustine ca extraterestrii exista". Era invitat Vadim Tudor, care cica da doctoratul in teologie, si un cercetator d-asta de-al nostru. Si amandoi sustineau sus si tare ca extraterestrii exista, si ca in Biblie, asa cum ii spuneai ei Sfintei Scripturi, se aminteste despre existenta altor lumi(faceau analogie la existenta unei lumi extraterestre). Apoi am dat pe alt program care, culmea, vorbea tot despre extraterestri. Asta ca sa vezi si tu ce efect a avut stirea asta!

Eu zic ca sunt deschis in gandire, n-am nimic nici cu catolicii si chiar nici cu mormonii, cu care de altfel am avut ceva dispute :D , dar nu poti sa taci din gura cand auzi mega-idiotenii din astea. Pace tuturor! :)
"Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte.."

Avatar utilizator
elena -petra
Mesaje:172
Membru din:01 Apr 2008, 20:59
Confesiune:ortodox

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde elena -petra » 16 Mai 2008, 11:36


Eu zic ca sunt deschis in gandire, n-am nimic nici cu catolicii si chiar nici cu mormonii,
Si eu la fel! Am vazut si eu emisiunea aseara si chiar m-a pus pe ganduri o intrebare? De ce sa creeze Dumnezeu inca o lume? Asta referitor l-a specificatiile lor cum ca este scris ,,in biblie" c-ar mai fi o lume dincolo.

diaconul_Catalin

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde diaconul_Catalin » 16 Mai 2008, 12:22

cand eram inca crud la minte, gandeam ca ar fi cam ciudat sa fim doar noi in univers... ca fiinte inteligente... In mintea mea era ca si cum dintr-un lan de grau ar iesi numai un spic. Inca cred ca e posibil sa existe si alte fiinte inteligente in univers... Discutia poate continua spre tema genezei... dar inca nu m-a convins nimeni ca nu ar fi asa

Avatar utilizator
CatalinM
Mesaje:96
Membru din:02 Apr 2008, 09:26
Confesiune:ortodox
Localitate:Bucuresti
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde CatalinM » 16 Mai 2008, 17:58

Crezul nostru spune: "Care pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire...". Asa ca pot exista extraterestrii si para-extraterestrii, cu ce ne-ar afecta pe noi asta?

diaconul_Catalin

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde diaconul_Catalin » 16 Mai 2008, 19:21

Nici nu am pomenit de geneza, Intruparea, Patimile si Invierea lui Hristos. Nu spun ca a venit Hristos pe pamant pentru extraterestri... spun doar ca in mintea mea ingusta cred ca exista si alte fiinte inteligente in univers. M-am referit cel putin la ingeri.

Avatar utilizator
Florina
Mesaje:515
Membru din:02 Apr 2008, 06:16
Confesiune:ortodox
Preocupări:profesor de religie
Localitate:Bucuresti
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Florina » 16 Mai 2008, 21:34

Daca vreti sa va descretiti fruntile, iata ce mass am primit: "Vaticanul a afirmat: “Extratereştrii sunt fraţii noştri”, dar Pr. Serafim Rose dovedeşte limpede, pe temeiul învăţăturii Bisericii, că celebrii extratereştrii sînt draci. Aşadar, ereticii de la Vatican simt din ce în ce mai mult nevoia să recunoască faptul că sînt fraţi cu dracii. Ultimii 1000 de ani au dovedit că sînt sinceri."

Acum serios vorbind, iata un articol al Parintelui Mihail Stanciu scris ca reactie la aceasta afirmatie:

"Pe la Vatican bantuie muulti extraterestri ...

Motto: Daca ar fi existat, fiintele superioare extraterestre ar fi trebuit sa vina pe pamant sa ne invete pasnic mantuirea (dobandirea vietii vesnice) ca sa economisim si Jertfa dureroasa a Fiului lui Dumnezeu si jertfele noastre...

In ultima vreme, catolicii, saracii de ei, continuandu-si ratacirea de peste 1000 de ani, vor sa ”evanghelizeze” nu numai cele mai indepartate plaiuri ale lumii acesteia reale, ci si altele,cu mult mai indepartate, din irealitate. Adica au terminat treaba cu oamenii terestrii, acum isi dau cu presupusul despre extraterestrii, vrand chiar sa dialogheze cu ei si cheltuind imense sume de bani ca sa-i agate cumva de prin spatiu. Eu cred, insa, ca mai intai extraterestrii insisi au inceput sa dialogheze cu catolicii si sa-i invete, sa le inspire adica, mai la aratare, mai in ascuns, drumul catre lumea lor... Caci cu fiecare erezie, cu fiecare minciuna, cu fiecare inventie dogmatica si practica, catolici s-au adancit in explorarea lumii ireale si intunecate a extraterestrilor. Si uite-asa, catolicii s-au ratacit progresiv de la Calea Adevarului si a Vietii, au iesit din Biserica lui Hristos, au lepadat Duhul Adevarului, Duhul Lui Hristos, pentru a se umple de duhul minciunii, duhul diavolului si al extraterestrilor lui...
Dar, ca si evolutionismul care ar fi mai mult decat o ipoteza chiar si pentru ereticii catolici (deci moartea ar exista inaintea omului, si deci n-ar mai fi urmarea pacatului stramosesc), teoria existentei extraterestrilor reprezinta pentru toti cei fascinati de basme chiar si SF inca o pista falsa pe care-si pierd mintea si energia, dispretuind Dragostea sincera a lui Dumnezeu si Adevarul deplin descoperit de El pentru binele nostru vesnic. Promovarea oricaror conceptii din care lipsesc Iisus Hristos si continutul descoperirii Sale reale arata razvratirea omului fata de Dumnezeu, razvratire inceputa candva in rai cu Adam si Eva. Insa experienta razvratirii fata de Dumnezeu e mortala. Iar diavolul - tatal minciunii, incepatorul vicleniei si al hulei, urzitorul rautatilor si al fanteziilor - e cel dintai ucigas de oameni. Fenomenul uciderii spirituale treptate la care e supus omul prin nestiinta, lenevie, prostie, patimi degradante, idei strambe, conceptii gresite despre Dumnezeu, lume, om si mantuire, superstitii, ocultism, satanism declarat, e mai vizibil azi ca oricand. Iar framantarile legate de viata pe alte planete, de cum era lumea acum 15 miliarde de ani, de oameni rapiti de OZNuri (de ce ar trebui oamenii rapiti de fiinte superioare?), de echivalenta religiilor, de personificarea animalelor, a monstrilor si a robotilor si altele asemenea nu sunt decat false probleme (diversiuni) in care diavolul ne arunca spre a ne tulbura si a ne devia de la scopul vietii noastre: dobandirea vietii vesnice si experierea (trairea) indumnezeirii prin Iisus Hristos - Calea, Adevarul si Viata. Insa Jertfa lui Hristos a fost cel mai serios si mai dureros eveniment din istorie, incat nu-l putem ignora sau acoperi cu basme si plasmuiri ireale.
Cat despre Sfintii Ingeri care-L slujesc pe Iisus Hristos si care-i ajuta pe oameni spre mantuire, ei nu sunt nici extraterestrii, nici mediumi, nici alte aratari manifestate in plan material, ci sunt fiinte pur spirituale ascultatoare de Dumnezeu, trimise de Dumnezeu sa ne indrume pe calea mantuirii. Ei nu sunt la discretia noastra prin formule si practici de magie, asa, ca niste papusi care ne fac noua toate ifosele... Dar aplecarea omului contemporan spre "semne si minuni paranormale" si chiar spre idolatria fapturilor ireale extraterestre (ritualuri, filme, reviste, discutii) arata foarte clar ca suntem "in vremurile cele de apoi, [cand] unii se vor departa de la credinta, luand aminte la duhurile cele inselatoare si la invataturile demonilor" (I Timotei 4, 1) si "nu vor mai suferi invatatura sanatoasa, ci - dornici sa-si desfateze auzul - isi vor gramadi invatatori dupa poftele lor, si isi vor intoarce auzul de la adevar si se vor abate catre basme" (II Timotei 4, 3-4). Atentie mare, fratilor! Extraterestrii ca vietuitori pe alte planete nu exista. Exista insa demoni care, prin tot felul de invataturi si naluciri, ispitesc oamenii ca sa-i rupa de realitatea creata de Dumnezeu si sa-i arunce in iluzii de tot felul. Exista si oameni inselati (jurnalisti de scandal, scriitori, ”savanti”, cercuri oculte, trusturi media chiar) care incearca sa manipuleze lumea prin variate dezinformari. De aceea, omul trebuie sa-si scuture mintea de toate fumigenele diavolesti, de toate fantasmele si parerile gresite ale nestiintei si ale patimilor prin pocainta pentru a-L putea cunoaste (vedea) real pe Dumnezeu si lumea reala facuta de Dumnezeu si in care omul se poate mantui. Nimeni nu se mantuieste in afara lumii reale, ci in interiorul ei si al Bisericii – cea mai inalta realitate a acestei lumi in care e prezent Dumnezeu prin Duhul Sau Sfant si Iubitor! Dumnezeu nu ne-ar fi ascuns existenta altor fiinte inteligente care ar fi fost create de El si care L-ar fi preamarit in universul acesta imens. Dumnezeu nu are secrete, nici temeri fata de noi, pe care noi sa le iscodim printr-o atitudine curioasa si neincrezatoare...
Pentru a lamuri definitiv falsa problema a existentei altor fapturi inteligente in univers aducem marturia Domnului Hristos Insusi din Sfanta Evanghelie dupa Matei: ”Cand va veni Fiul Omului intru slava Sa, si toti sfintii ingeri cu El, atunci va sedea pe tronul slavei Sale. Si se vor aduna inaintea Lui toate neamurile si-i va desparti pe unii de altii, precum desparte pastorul oile de capre. Si va pune oile de-a dreapta Sa, iar caprele de-a stanga. Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui: Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mostenitii imparatia cea pregatita voua de la intemeierea lumii. [...] Atunci va zice si celor de-a stanga: Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care este gatit diavolului si ingerilor lui.” (Matei 25, 31-41). Deci Mantuitorul Iisus Hristos ne arata ca in Imparatia Sa vor fi Sfintii Ingerii si Sfintii cei bineplacuti lui Dumnezeu, iar in iadul vesnic vor fi diavolii si oamenii nepocaiti. Alti vietuitori, extraterestrii, nu apar deloc in planul lui Dumnezeu in vesnicie.
Daca Fiul si Cuvantul vesnic al lui Dumnezeu, Mantuitorul Hristos, ne-a lasat in Biserica Sa (Unica, Universala si Sfanta, Ortodoxa) Duhul Adevarului Care ne calauzeste la tot Adevarul si daca nici Adevarul - Hristos, nici Sfintii Apostoli, nici Sfintii Parinti nu au dezvoltat niciodata subiectul extraterestrilor, ba inca l-au combatut ca fiind o fabulatie nevrednica de atentie, inseamna ca trebuie respins orice demers iscoditor in lumea iluziilor dracesti de felul acesta.
Fratilor, timpul vietii noastre e prea scurt si prea valoros ca sa-l pierdem in cautari inutile, in explorarea a tot felul de fundaturi ideatice labirintice. Noi trebuie sa fructificam timpul impodobindu-l prin cunoasterea lui Dumnezeu, prin rugaciune, prin pocainta si iubire in Biserica Dreptmaritoare a lui Hristos. Doar purtandu-L astfel pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos in gandurile, in vietile si in faptele noastre, pregustam inca din aceasta viata terestra Viata vesnica dumnezeiasca si nadajduim a dobandi deplin bucuria si cunoasterea lui Dumnezeu si a lumii frumoase facute de El pentru oameni si conduse neincetat de El prin Hristos in Duhul Sfant. Pentru ca despre Iisus Hristos ca tinta a iubirii si a cunoasterii noastre ne indeamna Insusi Dumnezeu-Tatal prin cele mai cuprinzatoare cuvinte auzite vreodata de oameni: "Acesta este Fiul Meu Cel iubit, in Care am binevoit; pe Acesta ascultati-L" (Matei 17, 5). Iar despre plinatatea si eternitatea unirii noastre cu Dumnezeu ne vorbeste Insusi Fiul cand I Se roaga Tatalui, marturisind ca "aceasta este viata vesnica: Sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Iisus Hristos pe Care Tu L-ai trimis" (Ioan 17, 3). In aceasta iubire, cunoastere si ascultare de Dumnezeu sa ramanem si noi in veci.

Egumenul Manastirii Antim – Pr. Mihail Stanciu"

Avatar utilizator
Dahnah
Mesaje:105
Membru din:20 Apr 2008, 20:21
Confesiune:ortodox
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Dahnah » 16 Mai 2008, 22:18

Foarte frumos si edificator, Florina. O sa copiez si eu ceea ce a zis parintele si sa il trimit unor persoane cu care am avut aceasta discutie despre ET-s (se poate, fara drept de copyright? :P).
Zicei ca mergi la Antim, mereu am vrut sa merg si eu acolo cand eram in Bucuresti, dar acuma cand o sa vin in tara o sa asist si eu la slujbele preotului de acolo.

Cat despre extraterestri, eu abia am vazut filmul Contact, e de mai multi ani, dar abia acum mi-a cazut pe mana. Nebunie cu extraterestrii, dar macar figureaza ideea de credinta, (a crede fara a avea nici o dovada) destul de bine. Merita.
"Desfătează-te în Domnul şi îţi va împlini ţie cererile inimii tale." (Psalmul 36:4)

Avatar utilizator
Florina
Mesaje:515
Membru din:02 Apr 2008, 06:16
Confesiune:ortodox
Preocupări:profesor de religie
Localitate:Bucuresti
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Florina » 16 Mai 2008, 22:32

Parintele Mihail nu cere drept de copyright, se bucura doar sa fie de folos! Daca vii in Bucuresti, il vei cunoaste personal! ;)

Ezo
Mesaje:82
Membru din:19 Mar 2009, 12:39
Confesiune:ortodox
Localitate:Timisoara

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Ezo » 23 Mar 2009, 11:04

Parintele Staniloaie a spus ca Biblia nu confirma existenta altor civilizatii, dar nici nu o infirma.

Parintele Galeriu a raspuns intr-o conferinta la intrebarea daca exista viata in Univers cu versetul: "Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă, şi vor aduna pe cei aleşi ai Lui din cele patru vânturi, de la marginile cerurilor până la celelalte margini." Matei 24, 31 . Aici ar fi un loc din NT care sa ne puna putin pe ganduri relativ la existenta vietii extraterestre.

Parintele Cleopa a citat din Hronograful lui Gheorge Chedrinos cum ca mentioneaza de un loc din Rai (pe care l-a vizitat Moise rapit fiind in timpul calatoriei pe munte pentru a primi Tablele Legii) unde exista un fel de biblioteca imensa (lunga de 500 de ani de mers pe jos) in care sunt pastrate informatii despre toate lumile care au existat vreodata... Eu am rasfoit cartea, dar n-am gasit totusi sa scrie asa ceva.

Tinand cont de enormitatea Universului si a timpului, ar fi absurd sa facem astfel de afirmatii "egoiste", cum ca noi suntem singura civilizatie care a fost si va fi vreodata. Si apoi, Dumnezeu este vesnic si este foarte probabil ca "inainte" au existat si alte Universuri sau ca "dupa" vor fi create altele... Din acelasi motiv pentru care noi am fost adusi la existenta, Dumnezeu poate aduce la existenta si alte fiinte: pentru a impartasi de bunavoie dragostea Lui.

Avatar utilizator
Ioan Cr
Mesaje:1104
Membru din:07 Apr 2008, 20:29
Confesiune:ortodox
Preocupări:medicină, teologie, filosofie
Localitate:Italia
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Ioan Cr » 23 Mar 2009, 18:34

Tinand cont de enormitatea Universului si a timpului, ar fi absurd sa facem astfel de afirmatii "egoiste", cum ca noi suntem singura civilizatie care a fost si va fi vreodata. Si apoi, Dumnezeu este vesnic si este foarte probabil ca "inainte" au existat si alte Universuri sau ca "dupa" vor fi create altele... Din acelasi motiv pentru care noi am fost adusi la existenta, Dumnezeu poate aduce la existenta si alte fiinte: pentru a impartasi de bunavoie dragostea Lui.
Pai... nu suntem singurii, de unde ati luat-o, sunt si ingerii, si dracii. ;)

Eu vad o incoerenta teologica in a admite existenta si altor civilizatii: ea priveste mantuirea. Daca presupunem ca au fost si alte civilizatii pana la noi, prima intrebare este de ce nu mai sunt? Daca Dumnezeu le creaza pe toate din dragoste - ele sunt create pentru vesnicie. Prin urmare, si ele trebuie sa astepte inca sfarsitul lumii, si Judecata, ca si noi. Dar atunci apare urmatoarea intrebare: unde se afla ele? Bine, putem presupune ca se afla chiar aici, pe pamant, dar intr-o dimensiune paralela. Da? Nu, pura fantezie. Atunci se afla undeva in alt loc, pe un alt "pamant". Si desigur, au si ei "biblia" lor, "biserica" lor: chiar? Nu, Hristos-Dumnezeu vorbeste de o singura Mireasa-Biserica, si anume cea omeneasca, care este UNA, cum Unul singur este Capul ei - Fiul lui Dumnezeu Intrupat, sezand dea dreapta Tatalui. Deci este o invatatura anti-bisericeasca prin excelenta, nu doar "non-" sau "a-", ci "anti-".

Vor fi si altele, dupa noi? Intrebarea este, cand anume, dupa Judecata? Dar atunci nu va fi decat vesnicia: timp nu va mai fi, prin urmare nici noi "inceputuri" (da, si numaidecat, noi biblii, noi biserici etc). Nu rezista obiectiilor nici asta.
"Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi." (Psalmul 23:1)

Avatar utilizator
protosinghel
Mesaje:5422
Membru din:01 Apr 2008, 15:53
Confesiune:ortodox
Preocupări:liturgică, misiune
Localitate:Portugalia
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde protosinghel » 23 Mar 2009, 18:58

Cred că fratele Ioan a pus punctul pe "i".
E foarte important că a folosit deopotrivă argumentele logice cu cele teologice.

Ezo
Mesaje:82
Membru din:19 Mar 2009, 12:39
Confesiune:ortodox
Localitate:Timisoara

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Ezo » 24 Mar 2009, 06:57

Eu vad o incoerenta teologica in a admite existenta si altor civilizatii: ea priveste mantuirea. Daca presupunem ca au fost si alte civilizatii pana la noi, prima intrebare este de ce nu mai sunt? Daca Dumnezeu le creaza pe toate din dragoste - ele sunt create pentru vesnicie. Prin urmare, si ele trebuie sa astepte inca sfarsitul lumii, si Judecata, ca si noi. Dar atunci apare urmatoarea intrebare: unde se afla ele? Bine, putem presupune ca se afla chiar aici, pe pamant, dar intr-o dimensiune paralela. Da? Nu, pura fantezie. Atunci se afla undeva in alt loc, pe un alt "pamant". Si desigur, au si ei "biblia" lor, "biserica" lor: chiar? Nu, Hristos-Dumnezeu vorbeste de o singura Mireasa-Biserica, si anume cea omeneasca, care este UNA, cum Unul singur este Capul ei - Fiul lui Dumnezeu Intrupat, sezand dea dreapta Tatalui. Deci este o invatatura anti-bisericeasca prin excelenta, nu doar "non-" sau "a-", ci "anti-".

Vor fi si altele, dupa noi? Intrebarea este, cand anume, dupa Judecata? Dar atunci nu va fi decat vesnicia: timp nu va mai fi, prin urmare nici noi "inceputuri" (da, si numaidecat, noi biblii, noi biserici etc). Nu rezista obiectiilor nici asta.
Cine spune ca nu mai sunt? Normal ca toate fiintele constiente, rationale, libere si inteligente sunt nemuritoare. Probabil ca sfarsitul lumilor lor a fost "inainte" ca Universul nostru sa vina la existenta. Si iarasi, probabil ca dupa ce Universul nostru va fi innoit, alte Universuri vor fi create. De ce nu?

In dimensiunile paralele traiesc ingerii si demonii, cu trupurile lor spirituale de "foc subtire", cum ii descria un Sfant.

Data fiind enormitatea Universului nostru si imensitatea varstei lui, presupunerea ca noi suntem singura civilizatie suna a absurd. Si apoi, nu stim noi planurile lui Dumnezeu cu ei, daca exista ei; din cate-mi amintesc, Hristos ne spune ca mai are si alte oi, care nu sunt din staulul acesta... Ma gandesc ca nu neaparat a facut referire la neamuri versus evrei.

Si apoi, noua ni s-a revelat atat cat era nevoie pentru a urma calea catre mantuire. Biblia nu este nici pe departe o carte exhaustiva, care trateaza toate problemele si are raspunsuri la toate dilemele existentiale. Corect?

Teologic-netelologic, logic-ilogic, Staniloaie nu a negat existenta extraterestrilor si Galeriu a dat chiar o trimitere. Si ma gandesc ca ei stiau mai multa teologie decat toti cei care scriem pe forumurile ortodoxe, nu?

Avatar utilizator
Ioan Cr
Mesaje:1104
Membru din:07 Apr 2008, 20:29
Confesiune:ortodox
Preocupări:medicină, teologie, filosofie
Localitate:Italia
Contact:

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Ioan Cr » 24 Mar 2009, 21:34

Probabil ca sfarsitul lumilor lor a fost "inainte" ca Universul nostru sa vina la existenta. Si iarasi, probabil ca dupa ce Universul nostru va fi innoit, alte Universuri vor fi create. De ce nu?
Pentru ca este prea mult "poate" la mijloc. Si asi dori sa adresati direct contra-argumentele mele, altfel nu e discutie constructiva... :(

Nu exista nicaieri in Biblie dovezi directe despre existenta altor lumi. Faptul ca nici nu le infirma - nu spune nimic pozitiv despre ele, ori tocmai de aceasta trebuie sa se preocupe cel care introduce ipoteza. Altfel se numeste "argumentatie din tacere", un tip de sofisme.

Vreau sa inteleg eu de ce mantuirea noastra si legamantul nostru cu Dumnezeu (Biserica) nu ar fi unicale in tot Universul (si din toate universurile, daca vreti). De ce la Judecata se vorbeste numai despre oameni, ingeri si draci, numai despre un singur Tron al lui Dumnezeu (vezi Apocalipsa: cei 24 batrani etc). In fine, orice creatie se face in timp (sau concomitent cu el), si numai asa se poate vorbi de un nou inceput, un nou "ceva". In Apocalipsa (10:6) se afirma direct despre incetarea timpului pentru totdeauna:

6. Şi s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, Care a făcut cerul şi cele ce sunt în cer şi pământul şi cele ce sunt pe pământ şi marea şi cele ce sunt în mare, că timp nu va mai fi,
7. Ci, în zilele când va grăi al şaptelea înger - când va fi să trâmbiţeze - atunci va fi săvârşită taina lui Dumnezeu, precum bine a vestit robilor Săi, proorocilor.


Daca tot insistati ca poate va fi si altceva dupa noi - aratati cum credeti ca se poate in afara timpului.
In dimensiunile paralele traiesc ingerii si demonii, cu trupurile lor spirituale de "foc subtire", cum ii descria un Sfant.
Eu ma refeream aici la oameni sau la creaturi asemenea lor, rationale, libere si cu natura materiala alaturi de cea spirituala. Spre exemplu, un alt Ioan care ar tapa ceea ce tapez eu acum, sau un Vasile, Pavel etc pe care insa sa nu-i pot vedea si care nici ei sa nu-si dea seama de existenta mea si a noastra, paralela.
Data fiind enormitatea Universului nostru si imensitatea varstei lui, presupunerea ca noi suntem singura civilizatie suna a absurd.
Si evolutionistii isi bizuie credinta lor pe milioanele de ani: nu este o scuza acceptabila. Cum ironiza cineva, o pisica moarta contine mai multa materie inalt organizata decat tot universul in 99.9 % timpul existentei lui: si totusi, pentru viata e prea putin - pisica zace moarta. Argumentul "enormitatii" este similar. Un suflet viu intr-un bloc de 10 etaje, chiar de-ar fi singurul locatar al acestuia, ne face totusi sa vorbim de casa locuita, nu de risipa de spatiu. In "Micul print" baietelul era singurul abitant al planetei. Pe Sfantul Munte exista schituri mari abitate de 1-2 monahi. In fine, pamantul la creare a fost populat numai de 2 oameni: risipa a fost nu asta. Asa cum zic Parintii - omul a fost creat cum este, spiritual si material, ca sa apropie lumea materiala de Dumnezeu. Daca universul este atat de enorm, nu vad in asta decat marea responsabilitate pe care o avem noi oamenii pentru tot ce exista, ca si sursa a slavirii neincetate si nemarginite lui Dumnezeu. Nu este absurd, ci mare iubire de oameni.
Si apoi, nu stim noi planurile lui Dumnezeu cu ei, daca exista ei; din cate-mi amintesc, Hristos ne spune ca mai are si alte oi, care nu sunt din staulul acesta... Ma gandesc ca nu neaparat a facut referire la neamuri versus evrei.
Ba da... altfel riscati sa faceti "teologia unui singur verset".
Si apoi, noua ni s-a revelat atat cat era nevoie pentru a urma calea catre mantuire. Biblia nu este nici pe departe o carte exhaustiva, care trateaza toate problemele si are raspunsuri la toate dilemele existentiale. Corect?
Corect. Dar nici sa inchidem ochii la chestiunile de natura universala ("pan-universala") pe care le trateaza, cum este mantuirea, tot nu putem. Spre exemplu, Hristos zice: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine." Observati, o spune Dumnezeu-Omul, Care acum sade dea dreapta Tatalui. Daca exista si alte civilizatii, tot prin Hristos-Omul au sa vina si ele. Va dati seama, omul a fost indumnezeit ca specie, deasupra tuturor speciilor rationale, chiar si a ingerilor. In aceasta privinta Biblia este exhaustiva. Pentru celelalte, avem discernamantul si Sfanta Traditie.
Teologic-netelologic, logic-ilogic, Staniloaie nu a negat existenta extraterestrilor si Galeriu a dat chiar o trimitere. Si ma gandesc ca ei stiau mai multa teologie decat toti cei care scriem pe forumurile ortodoxe, nu?
Dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul sa-i contrazicem, nu? Din cate stiu eu, dogme in acest subiect nu exista, prin urmare aici suntem toti pe picior de egalitate. Nu ca profunzime teologica, poate, dar ca intuitie - de ce nu?
"Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi." (Psalmul 23:1)

esenin
Mesaje:1252
Membru din:02 Iul 2008, 20:52
Confesiune:eterodox
Preocupări:artele vizuale, electronica

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde esenin » 25 Mar 2009, 00:18

Ezo,

Pareti tanar.

Opinia mea.

Daca "extraterestrii" sunt lumea duhurilor, ca imperceptibilele, "nevazutele", atunci ei exista. Si ar fi tot rezultatul Creatiei celor "vazute si nevazute". (Si, intr-adevar, fratii bietului Papa.)

Daca sunt niste "omuleti verzi", cum pareti sa credeti dumneavoastra, atunci intre ei si Creator ar trebui sa existe raportul de iubire (etern).

Dar Dumnezeu ne iubeste CEL MAI MULT in Creatie (pentru ca si-a dat Fiul, care e El insusi). Daca stiti dumneavoastra ca a mai avut si alti Fii pe care i-a jertfit din dragoste de martieni, atunci s-ar fi putut sa-i dea si martienilor. Dar El e "UNUL-nascut". Deci fabula biblica nu se refera decat la OM. La raportul OM Dumnezeu. Orice ar crede Pr. Galeriu. Nu veti extrage din ea nimic despre extraterestri.

Intre creaturi OMUL este cel mai breaz, si nu martienii. Mai degraba e boul comunal fratele meu decat martianul. Unul din criteriile sanatoase ca va dati seama daca cineva ar fi extratrestru ar fi daca puteti stabili cu el acest raport, de iubire. Puteti iubi boul comunal, cam ca Francisc din Asisi, dar nu va vad iubind un omulet verde. De alfel daca urmariti literatura SF, care i-a creat pe extraterestri, veti observa ca iubirea e rara cu regnul extraterestru. Iubirea e substanta profunda a acestei lumi, asa ne recunoastem "fratii" intru creatie. Care este (creatia biblica) antropocentrica si deci Christocentrica.

Ar fi mai bine sa va ganditi de ce profunzimea sufletului dumneavoastra are nevoie de "frati", martieni. Nu cumva intelectul a luat-o inaintea ratiunii ? Intelectul "disolva", analizeaza, face treaba de nevasta din aceea care are mereu dreptate (in lucrurile mici, nu in cele mari). De-abia ratiunea sintetizeaza, ofera vederea de ansamblu, da marele acord final. Intre ele e un raport descris in evul mediu ca disolvare/coagulare. Nu va lasati prins de intelect, acesta este intr-adevar (aici ortodocsii au dreptate) diavolesc.

Ca metoda de operare in intelect cea mai buna e circumspectia. Dumneavoastra pareti sa-l credeti pe Pr. Galeriu ptr. ca altii il cred si il recunosc ca autoritate. NU! Recunoasteti-l chiar dumneavoastra. Cercetati-l, suspectati-l, ca greseste si el. Dar aveti si onestitatea de a va lasa convins cand are dreptate.

esenin
Mesaje:1252
Membru din:02 Iul 2008, 20:52
Confesiune:eterodox
Preocupări:artele vizuale, electronica

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde esenin » 25 Mar 2009, 10:45

Ezo,

M-am uitat la profilul dumneavoastra. Sunteti inginer de telecomunicatii (sau tehnica de calcul?).
Atunci puteti intelege diferenta dintre intelectualism si ratiune. Tranzistorul, daca nu ma insel, a fost intai inventat teoretic si abia apoi practic. Cat timp tranzistorul exista ca teorie nu se putea sa se spuna ca il CUNOASTEM. Era doar o constructie intelectuala. Dupa ce l-am facut din germaniu...etc, abia atunci putem sa-l cunoastem intr-adevar. Criteriul (sintetic) al speculatiilor intelectuale este chiar tranzistorul "in carne si oase". El tine de ratiune.La fel si "gaurile negre", intai teoretic, si abia apoi practic. In interiorul ratiunii, intr-adevar, opereaza intelectul, e unealta ratiunii. Dar e si contadictoriu cu ea in sensul in care e doar analitic. "Lumile paralele" ale dumneavoastra sunt pure intelectualitati ingenioase. Dpdv al cunoasterii ele nu exista. Sunt doar constructii intelectuale teoretice. Deci nu trebuie, pana la descoperirea lor practica, sa le dati valoarea lucrului cunoscut. Adica ele NU exista. Mai aveti rabdare. Stiinta are rabdare, face parte din metoda ei. Pana atunci "lumile paralele", "farfuriile zburatoare", "extraterestrii" nu exista. Vorbim despre nimic.
Eroarea Papei e cam la fel, lucrul sta chiar in natura papalitatii, ptr ca se crede infailibila. Ori Petru pe care ea vrea sa il urmeze era cel mai "failibil" dintre apostoli. Nici lui Iuda Christ nu i se adreseaza cu "Piei din ochii mei Satano!". Numai lui Petru, pe care-l vrea totusi, CU SLABICIUNILE LUI CU TOT "piatra unghiulara a bisericii. Eroarea este deci "programata" la catolici. Porneste de la radacina catolicismului.

Ezo
Mesaje:82
Membru din:19 Mar 2009, 12:39
Confesiune:ortodox
Localitate:Timisoara

Re: Catolicii si extraterestrii!!

Mesaj necititde Ezo » 25 Mar 2009, 11:00

Nu exista nicaieri in Biblie dovezi directe despre existenta altor lumi. Faptul ca nici nu le infirma - nu spune nimic pozitiv despre ele, ori tocmai de aceasta trebuie sa se preocupe cel care introduce ipoteza. Altfel se numeste "argumentatie din tacere", un tip de sofisme.
Ok. Cum comentati versetul de la Matei 24, 31 ?
Vreau sa inteleg eu de ce mantuirea noastra si legamantul nostru cu Dumnezeu (Biserica) nu ar fi unicale in tot Universul (si din toate universurile, daca vreti). De ce la Judecata se vorbeste numai despre oameni, ingeri si draci, numai despre un singur Tron al lui Dumnezeu (vezi Apocalipsa: cei 24 batrani etc). In fine, orice creatie se face in timp (sau concomitent cu el), si numai asa se poate vorbi de un nou inceput, un nou "ceva". In Apocalipsa (10:6) se afirma direct despre incetarea timpului pentru totdeauna:

6. Şi s-a jurat pe Cel ce este viu în vecii vecilor, Care a făcut cerul şi cele ce sunt în cer şi pământul şi cele ce sunt pe pământ şi marea şi cele ce sunt în mare, că timp nu va mai fi,
7. Ci, în zilele când va grăi al şaptelea înger - când va fi să trâmbiţeze - atunci va fi săvârşită taina lui Dumnezeu, precum bine a vestit robilor Săi, proorocilor.


Daca tot insistati ca poate va fi si altceva dupa noi - aratati cum credeti ca se poate in afara timpului.
Daca la Apocalipsa scrie despre noi si despre Judecata noastra, asta nu inseamna ca atunci noi vom fi singura civilizatie care va fi judecata. Cat despre timp, cand a fost creat Cerul, adica ierarhiile ingeresti? Dupa ce a zis Dumnezeu "Sa fie lumina!" sau inainte? Eu inteleg ca Dumnezeu a facut Cerul inainte de "pamant", care pamant este Universul nostru asa cum il stim noi. Si daca timpul s-a creat o data cu prima miscare a Universului, oricum ar fi fost ea, atunci ingerii cum existau "inainte"? Totul este posibil la Dumnezeu domnule, inclusiv sa creeze lumi cum nimeni nu-si poate imagina. Si apoi, Dumnezeu ne promite un Cer nou si un Pamant nou, caci Universul nu va fi distrus, ci reinnoit. Iti poti imagina dumneata cum nu va mai fi timp apoi si cum vom fiinta noi in noua noastra conditie in care vom fi transfigurati? Eu n-am idee, dar in mod sigur Dumnezeu va face posibile promisiunile Sale cum numai El stie.
Si evolutionistii isi bizuie credinta lor pe milioanele de ani: nu este o scuza acceptabila. Cum ironiza cineva, o pisica moarta contine mai multa materie inalt organizata decat tot universul in 99.9 % timpul existentei lui: si totusi, pentru viata e prea putin - pisica zace moarta. Argumentul "enormitatii" este similar. Un suflet viu intr-un bloc de 10 etaje, chiar de-ar fi singurul locatar al acestuia, ne face totusi sa vorbim de casa locuita, nu de risipa de spatiu. In "Micul print" baietelul era singurul abitant al planetei. Pe Sfantul Munte exista schituri mari abitate de 1-2 monahi. In fine, pamantul la creare a fost populat numai de 2 oameni: risipa a fost nu asta. Asa cum zic Parintii - omul a fost creat cum este, spiritual si material, ca sa apropie lumea materiala de Dumnezeu. Daca universul este atat de enorm, nu vad in asta decat marea responsabilitate pe care o avem noi oamenii pentru tot ce exista, ca si sursa a slavirii neincetate si nemarginite lui Dumnezeu. Nu este absurd, ci mare iubire de oameni.
Si dumneata crezi ca totul a fost creat in 6 x 24h pamantene? Cele sase "zile" (yom in ebraica are si sensul de era sau perioada nedeterminata de timp) sunt sase perioade evolutive in care Dumnezeu a scos din pamant, prin pronia Sa, regnurile vegetalesi animale si apoi omul. Noi nu ne putem imagina nici macar marimea galaxiei noastre, d-apoi a Universului in imensitatea lui. Nu exista comparatie valida, noi fiind "musti de-o zi pe-o lume mica de se masura cu cotul / In asta nemarginire ne-nvartim uitand cu totul..."
Ba da... altfel riscati sa faceti "teologia unui singur verset".
Aici am facut doar o speculatie, n-are rost sa continuam.
Corect. Dar nici sa inchidem ochii la chestiunile de natura universala ("pan-universala") pe care le trateaza, cum este mantuirea, tot nu putem. Spre exemplu, Hristos zice: "Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine." Observati, o spune Dumnezeu-Omul, Care acum sade de-a dreapta Tatalui. Daca exista si alte civilizatii, tot prin Hristos-Omul au sa vina si ele. Va dati seama, omul a fost indumnezeit ca specie, deasupra tuturor speciilor rationale, chiar si a ingerilor. In aceasta privinta Biblia este exhaustiva. Pentru celelalte, avem discernamantul si Sfanta Traditie.
Putem sa presupunem ca unele civilizatii nu au cazut din voia lui Dumnezeu si atunci s-au mantuit de ispita raului fara cadere, cum era intentia sa sa intample si cu noi, oamenii.

Cat despre celelalte civilizatii care au urmat celui rau, sunt sigur ca Hristos a avut un plan mai inainte de veci si cu acelea. Putem sa ne gandim ca Dumnezeu-Fiul S-a jertfit si pentru ei acolo unde sunt ei (daca stai sa te gandesti bine, cosmosul a fost intemeiat pe Jertfa lui Hristos cea acceptata mai inainte de veci si care este o jertfa neintrerupta, continua, pana la sfarsitul veacului, nu?). Sau ca jertfa de acum doua milenii a avut sens si pentru ei... Cert este ca Dumnezeu are grija de toata faptura Sa, fara deosebire.
Dar asta nu inseamna ca nu avem dreptul sa-i contrazicem, nu? Din cate stiu eu, dogme in acest subiect nu exista, prin urmare aici suntem toti pe picior de egalitate. Nu ca profunzime teologica, poate, dar ca intuitie - de ce nu?
[/quote]

Fiecare cu parerea lui. De ce sa nu-i contrazicem? Pana si Sfintii au facut greseli, se stie, dar asta nu i-a impiedicat sa ajunga langa Dumnezeu.


Înapoi la “Despre romano-catolici, greco-catolici şi alţi creştini uniţi cu Roma”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX