Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Diferenţe şi asemănări
Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"
Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Mesaj necititde Dionysie » 05 Mai 2012, 12:34

Datorită faptului că există o mare lacună şi o mare indiferenţă faţă de astfel de lucruri în "brava" noastră ortodoxie este bine să fie citite, cunoscute, înţelese, răspândite (eventual chiar şi cu anumite păreri ortodoxe) învăţături ale Bisericii Romano-Catolice cu privire la Francmasonerie, precum şi condamnarea acestei secte. Evident că există o literatură, un întreg curent (la care noi nu prea avem acces) însă există şi literatură şi chiar documente oficiale ale magisteriului catolic pe internet, iar în această postare am ales să dau trimiteri la unele dintre cele mai importante produse ale magisteriului catolic în această materie, produse din care în bună măsură s-au inspirat şi anumite Biserici Ortodoxe (cum ar fi BOR) atunci când şi ele au condamnat această societate secretă conspiratoare antihristică.

Documente ale magisteriului catolic cu privire la Francmasonerie

In Eminenti - Bulă papală asupra francmasoneriei a papei Clement XII, 28 aprilie 1738
http://www.papalencyclicals.net/Clem12/c12inemengl.htm

Quo Graviora - Constituţie apostolică a papei Leon XII privind societăţile secrete. Condamnarea societăţii zisă a francmasonilor, 13 martie 1826

în engleză http://www.papalencyclicals.net/Leo12/l12quogr.htm
în franceză http://www.virgo-maria.org/references/r ... VIORA.html

HUMANUM GENUS - Enciclică a papei Leon XIII privind Francmasoneria. Condamnarea relativismului filozofic şi moral al francmasoneriei, 20 aprilie 1884

în engleză http://www.vatican.va/holy_father/leo_x ... us_en.html
în franceză http://www.vatican.va/holy_father/leo_x ... us_fr.html

DALL'ALTO DELL'APOSTOLICO SEGGIO - Enciclică a papei Leon XIII privind francmasoneria în Italia, 15 octombrie 1890
http://www.vatican.va/holy_father/leo_x ... io_en.html

CUSTODI DI QUELLA FEDE - Enciclică a papei Leon XIII privind Francmasoneria, 8 decembrie 1892
http://www.vatican.va/holy_father/leo_x ... de_en.html

INIMICA VIS - Enciclică a papei Leon XIII privind francmasoneria, 8 decembrie 1892
http://www.vatican.va/holy_father/leo_x ... is_en.html

Colecţie de învăţături pontificale şi diverse condamnări ale Francmasoneriei de către Biserica Catolică, pe perioada 1738-1983 (în limba franceză)
http://www.virgo-maria.org/page7FM.htm
Ultima oară modificat 05 Ian 2015, 07:01 de către Dionysie, modificat de 2 ori în total.

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Mesaj necititde Dionysie » 05 Mai 2012, 13:35

Pe lângă documentele magisteriale de mai sus, am găsit necesară şi utilă şi o prezentare a preotului iezuit Alfredo Saenz cu privire la Biserică şi Masonerie, cu inspiraţie din şi accent special pe Enciclica "Humanum Genus" a papei Leon XIII, probabil cel mai important produs al magisteriului catolic în această materie. Prelegerea este ţinută în limba spaniolă (o spaniolă argentiniană, pentru că preotul iezuit este de origine argentiniană) însă pentru cei care au o anumită familiaritate cu limbile de origine latină pot înţelege destul de uşor această prelegere.


Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Mesaj necititde Dionysie » 05 Mai 2012, 15:21

Conferinţă cu tema "Filozofia masonică" a preotului catolic Curzio Nitoglia, din 23 octombrie 1995. Este în limba italiană.

partea 1/6partea 2/6partea 3/6partea 4/6partea 5/6partea 6/6


Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Mesaj necititde Dionysie » 06 Mai 2012, 14:21

Por primera vez "El Arte" es expuesto desde sus verdaderos orígenes históricos, hasta sus manifestaciones más recientes, siguiendo una rigurosa línea investigativa y basados en la más reciente actualización de la historia masónica. Más allá de mitos, demostramos la auténtica presencia histórica de la logia, sus influencias en los procesos revolucionarios, su anticatolicismo radical, sus manifestaciones ocultistas y satanistas, su naturaleza gnóstica, su participación en las organizaciones mundialistas de hoy y su maligna huella dentro de la Iglesia durante el siglo XX. La condena para quien dé su nombre a la masonería sigue vigente, con este trabajo pretendemos argumentar y dejar bien en claro la racionalidad de tal condena, dando argumentos históricos y evidencias incuestionables.

La Masonería y los principios anticristianos (I)La Masonería y los principios anticristianos (II)Masonería: Orígenes históricos y fuentes primigenias. 1/4Masonería: Orígenes históricos y fuentes primigenias. 2/4Masonería: Orígenes históricos y fuentes primigenias. 3/4Masonería: Orígenes históricos y fuentes primigenias. 4/4La Masonería; orígenes fantásticos y reales.


Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Mesaj necititde Dionysie » 09 Mai 2012, 16:57

Masonería e Iglesia (in limba spaniola)

http://gloria.tv/?media=134866

MASONERIA - TODA LA VERDAD

http://gloria.tv/?media=138127

Dionysie
Mesaje:695
Membru din:20 Dec 2010, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:înţelegerea
Localitate:fost: "aletheia"

Re: Francmasoneria condamnată de Biserica Catolică

Mesaj necititde Dionysie » 11 Mai 2012, 16:48

Masoneria şi Noua Ordine Anticreştină

Unul dintre aspectele fundamentale pe care ni le pun înainte enciclicele papale cu privire la Masonerie este acela al unuia dintre scopurile acestei secte animate de spiritul demonului. Iar acest aspect este plănuirea distrugerii Sfintei Biserici şi văduvirea neamurilor de Hristos şi de ordinea creştină, precum şi „răsturnarea completă a acelei ordini religioase şi politice pe care învăţătura creştină a produs-o şi substituirea ei cu o nouă stare a lucrurilor în acord cu ideile lor, o nouă stare ale cărei fundamente şi legi vor fi derivate din naturalism.” (a se vedea Humanum Genus, 2 şi 10) „Naturalismul are ca doctrină fundamentală că natura umană şi raţiunea umană trebuie să fie stăpână şi ghid în toate lucrurile. Naturaliştilor le pasă puţin de datoriile faţă de Dumnezeu, sau le pervertesc prin opinii eronate şi vagi. Pentru că ei neagă că ar fi fost ceva învăţat de Dumnezeu; ei nu permit nici o dogmă a religiei sau adevăr care nu poate fi înţeles de inteligenţa umană, şi nici un învăţător care trebuie crezut în virtutea autorităţii sale” (Humanum Genus, 12).

Vedem deci că acesta este scopul fundamental al Masoneriei, al acestei „secte posedate de duhul lui Satan, al cărui instrument este, şi care arde ca şi Satan cu o ură de moarte şi implacabilă faţă de Iisus Hristos şi de lucrarea Sa” (Dall’alto dell’apostolico segio, 2), anume acela de a distruge nu doar Biserica lui Hristos, ci şi ordinea religioasă şi politică fundamentată pe doctrina creştină şi de a înlocui această ordine creştină cu o nouă ordine masonică, naturalistă, antihristică, satanică şi satanistă. Ca să fac o paranteză, probabil catolicii (cel puţin din câte ştiu eu) sunt cei care au înţeles şi au intuit primii această nouă ordine mondială pe care o visează secta posedată de duhul Satanei, iar ortodocşii ar trebui să aibă mai multă smerenie şi umilitate când se folosesc de acest concept pe care, iată, catolicii îl foloseau încă din sec. XIX. Componentele acestui plan satanic al masoneriei sunt detaliate în enciclicele papale dar şi în cărţi scrise de catolici cu privire la această sectă.

!! Recomand chiar cu titlu de obligaţie faţă de Dumnezeu (a cărei nerespectare constituie păcat împotriva adevărului) răspândirea acestor texte şi acestor idei, chiar dacă sunt de origine catolică, şi în special în rândul profesorilor de teologie, teologilor, preoţilor şi episcopilor, precum şi tuturor mirenilor care sunt interesaţi şi care pot face ceva, nădăjduind că ortodocşii vor ieşi din această pasivitate şi toleranţă extrem de vinovată şi pentru care Dumnezeu ne va pedepsi în continuare. Recomand deasemenea şi vizionarea videoclipurilor postate pe pagină mai sus şi răspândirea lor şi a ideilor tot aşa precum cu cele de mai sus. Orice opoziţie faţă de această lumină a adevărului, de care şmecherii, laşii şi compromişii din BOR ne văduvesc în mod intenţionat ţinându-ne de proşti, de ignoranţi şi în mod interesat (lepădând astfel interesul lui Hristos pentru alte interese), constituie din punctul meu de vedere păcat de moarte sau poate chiar păcat împotriva Duhului Sfânt. Dacă cineva are impresia că se poate juca cu astfel de lucruri nu are decât să se joace pentru că cu mântuirea lui veşnică se va juca!!
Ultima oară modificat 05 Ian 2015, 07:05 de către Dionysie, modificat 1 dată în total.

muzicianul2012
Mesaje:6
Membru din:14 Mar 2012, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:carti

Francmasoneria condamnată de Biserica ORTODOXA

Mesaj necititde muzicianul2012 » 11 Iun 2012, 20:52

Si la noi-la ortodocsi- a fost condamnata masoneria,aceasta organizatie satanica

Masoneria a fost condamnata in 1937 de BOR :

http://carteromaneasca.wordpress.com/20 ... masoneria/

"BISERICA osândeşte francmasoneria ca doctrină, ca organizaţie şi ca metodă de lucru ocultă.
În faţa propagandei anticreştine a acestei organizaţii, Biserica trebuie să răspundă cu contrapropagandă.
-Francmasoneria vrea să se substituie creştinismului.
-Frăţia Ortodoxă Română extinsă pe toată ţara va îndemna să izoleze pe cei ce preferă să rămână în loji. Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântării, în caz că până atunci nu se căiesc. De asemenea, le va refuza prezenţa ca membri în corporaţiile bisericeşti.

3. Preoţimea va învăţa poporul ce scopuri urmăreşte acela care e francmason şi-l va sfătui să se ferească şi să nu dea votul candidaţilor ce aparţin lojilor.

4. Sfântul Sinod şi toate corporaţiile bisericeşti şi asociaţiile religioase stăruie pe lângă poporul român şi corpurile legiuitoare să aducă o lege pentru desfiinţarea acestei organizaţii oculte.

În caz că guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji să fie adusă o astfel de lege din iniţiativă parlamentară.

Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 11 martie 1937

http://carteromaneasca.wordpress.com/20 ... i-faimosi/

-In 1881, francmasonul belgian Flerie scria:
“Jos Răstignitul!… Împărăţia lui s-a sfârşit! Nu este nevoie de Dumnezeu!”

“Trebuie sa extirpăm lepra devorantă a creştinismului“, ţipa Gambeta

http://carteromaneasca.wordpress.com/20 ... rdealului/

.....Iată jurământul prestat de ucenicul Francmasoneriei ioanite: „Jur înaintea Marelui Arhitect al pământului că nu voi descoperi nimic, nici prin semne, gesturi sau altceva ce poate descoperi şi indica ceva ce nu trebuie descoperit. În caz de călcare a jurământului primesc să mi se taie beregata, să mi se scoată ochii, să mi se găurească pieptul, să mi se smulgă inima, să mi se scoată măruntaiele din trup, să se ardă, să se prefacă în cenuşă şi să se arunce în fundul mării sau să se împrăştie în cele patru vânturi pe faţa pământului”.
Ultima oară modificat 12 Iun 2012, 07:13 de către muzicianul2012, modificat 1 dată în total.

muzicianul2012
Mesaje:6
Membru din:14 Mar 2012, 20:57
Confesiune:ortodox
Preocupări:carti

Francmasoneria condamnată de Biserica ORTODOXA

Mesaj necititde muzicianul2012 » 12 Iun 2012, 07:10

Masoneria demascata - Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 1/4:

http://www.youtube.com/watch?v=6ad-s0Yc ... re=related

Masoneria demascata - Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 2/4:

http://www.youtube.com/watch?v=M_pRNttmb3A

Masoneria demascata - Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 3/4:

http://www.youtube.com/watch?v=41-IaQwVGlA

Masoneria demascata - Ieromonahul Amfilohie spune adevarul! Part 4_4:

http://www.youtube.com/watch?v=RI1LocJw6Qo


Înapoi la “Despre romano-catolici, greco-catolici şi alţi creştini uniţi cu Roma”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator

Crestinism Ortodox.com. Catalogul Resurselor Ortodoxe pe Internet free counters
PELERIN ORTODOX